Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
4 αυγά 30 ml γάλα 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη 1 πρέζα κάρδαμο, σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, πλυμένο, στεγωμένο και χοντροκομμένο 1 σαλάτα, καθαρισμένη, πλυμένη, στεγωμένη και χοντροκομμένη (ή ένα ματσάκι ρόκα) 12 λεπτές[...]
Πηγή: gastronomos.grτα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 15 ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια χυμός και ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι (προτιμότερο βιολογικό) 50 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 γρ. ταραμάς λευκός 100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα 1/2 λίτρο ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κρεμμύδι ξερό Διαδικασία Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το[...]
Πηγή: gastronomos.grσαλατικά της αρεσκείας μας (ποσότητα αρκετή για 4 άτομα: π.χ. 1 λόλα, 1 σαλάτα, 1 μικρό μαρούλι) 6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το λαδολέμονο 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2½ φλιτζ. τσαγιού ρώγες λευκού σταφυλιού χωρίς κουκούτσια 3 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 κουταλιές χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]
Πηγή: gastronomos.grΔιαδικασία Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μέτρια κολοκυθάκια 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 40 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Για το πέστο κάππαρης τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. χόρτα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα (ζωχοί, ραδίκια, ήμερα, ό,τι χορταρικό βρούμε ή μας αρέσει) 1/2 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. σπανάκι 3 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας οι σπόροι από 1 μικρό ρόδι 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού,[...]
Πηγή: gastronomos.gr