Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Αλλαγή χρόνων για λίγο. Από τη δεκαετία του 60 που ήμασταν μέχρι τώρα, ένα σύντομο ταξίδι στις αρχές της δεκαετίας του 90 και ξαναγυρίζουμε πίσω. Αφορμή πάλι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr5 Αυγούστου του 61 Αναμνήσεων συνέχεια. Και μιας κι η σημερινή μέρα είναι επετειακή (κλείνω τα 62) λέω ν' ασχοληθώ με τα παιδικά μου παιχνίδια. Τα δικά μου[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑυτή στη φωτογραφία είναι μια μηχανή του κιμά νούμερο 5. Υπήρχαν κι άλλα νούμερα, αλλά αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη. Έχει δουλέψει πολύ, όχι μόνο για να κόψει[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑλλάζουμε λίγο το θεματολόγιο από σήμερα. Φεύγουμε (για κάνα μήνα) απ' τα προσωπικά και πάμε σε κάτι ποιο γενικό για το νησί. Το νησί ως προς το τυρί χωρίζεται[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤις μέρες αυτές μπορεί να τις περάσαμε κατά μόνας αλλά έγινε μεγάλη συζήτηση για το αρνάκι του Πάσχα. Και σε μια από τις συζητήσεις αναφέρθηκε πως ο οβελίας[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΗ ιστορία ξεκίνησε μια Τρίτη. Είναι μέρα που έχει λαϊκή στη γειτονιά μου. Έχει κι άλλες μέρες δηλαδή και πάω ανάλογα με το πότε τελειώνουν οι προμήθειες. Και[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΆλλο ένα φαγητό με μοσχαρίσιο κρέας. Το ιδιαίτερο σ' αυτό είναι ότι συνοδεύεται από πουρέ μελιτζάνας. Το πρωτάκουσα στην πολίτικη κουζίνα και με εντυπωσίασε.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΗ ομοβροντία με τα κουλούρια συνεχίζεται :) Αυτή τη φορά είναι μια συνταγή της Παναγιώτας. Η οποία όταν έβαζα κανέλα στο φαγητό (π.χ. στα μακαρόνια)[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠιροσκί έχω ξαναβάλει. Τότε ήταν της γιαγιάς Κεράσας , αυτά είναι του Γιώργου. Εκείνα ήταν με πατάτα, κλασσικά δηλαδή, αυτά είναι με λουκανικάκι. Επίσης στη[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠριν δυο χρόνια, κάναμε στο σχολείο ένα πρότζεκτ με τα παιδιά που είχε σχέση με το μαγείρεμα . Τρόποι και συνταγές διάφορες που κάθε φορά ετοιμάζαμε και μία[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠάσχα ήταν η μέρα εκείνα αλλά εκεί που βρισκόμασταν αρνάκι δεν είχε. Ε, και τι έγινε. Εμείς συνεχίσαμε ακάθεκτοι την εκδρομή μας. Αφήσαμε πίσω μας το Σπλιτ ,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤα πιροσκί είναι ένα ρώσικο παραδοσιακό έδεσμα. Μοιάζουν με τους τούρκικους τζεσλεμέδες, αλλά γίνεται με πολύ περισσότερη ζύμη. Μοιάζουν με τυροπιτάκια αλλά[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτα χωριά της βορειοανατολικής Λέσβου υπάρχει το έθιμο του Ταύρου. Εντάξει, όχι σε όλα. Βασικά εγώ ήξερα αυτό το έθιμο στην Αγιαπαρασκευή που έχει και το θρύλο[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΌταν έφερε τη συνταγή για την τυρόπιτα η Νατάσα , είχε γράψει στο πίσω μέρος του χαρτιού ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα, με τα ίδια βασικά υλικά αλλά λίγο[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠριν μερικές μέρες είδα στο ίντερνετ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο. Τίποτα το παράξενο το να βλέπεις κάτι καθώς περιδιαβαίνεις στις[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο κότσι το είχα πρωτοδοκιμάσει σε μια ταβέρνα στα Λιόσια. Προ του 55 λεγότανε (και λέγεται) κι είχαμε πάει εκεί μιας και τραγουδούσε κάποιος γνωστός μας.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤα λαζάνια είχα να τα φτιάξω πολλά χρόνια. Καμιά 20αριά, από τότε που ήμασταν στον Πύργο. Ήταν αγαπημένος τρόπος μαγειρέματος του Πασχάλη. Κι είπαμε να τον[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚάμποσος καιρός πέρασε και συνταγή δεν έχω βάλει (εκτός απ' την πλάκα την προχτεσινή). Γευστικό μπλογκ έχω, χρειάζεται να βάζω και κάνα τέτοιο. Όχι για πολύ,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο γιαουρτλού δεν το έχω φτιάξει καμιά φορά εγώ. Είναι όμως ένα καλοκαιρινό και δροσερό φαγητό, αν και, θέλει κάμποση ώρα η προετοιμασία του. Αρέσει στη Ειρήνη[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο συγκεκριμένο φαγητό προέκυψε απρόοπτα. Δεν είν' απ' αυτά που συνηθίζω. Πολλές φορές ακούω για γίδα βραστή, αλλά δεν είν' απ' τα κρεατικά που μ'[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτο Μόναχο έμεινα 3 χρόνια. Από τότε έχουν περάσει άλλα (σχεδόν) 10. Κι όμως, πώς τρώγονται τα άσπρα μοναχέσικα λουκάνικα δεν είχα μάθει μέχρι τώρα. Κι ενώ έχω[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά 1½ κ. αρνί μπροστινό 1 φλιτζάνι λάδι το χυμό από 1 – 2 λεμόνια 1 κουταλιά ρίγανη αλάτι – πιπέρι Εκτέλεση Πλένω το κρέας, το[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΔημοσιεύσεων αρχείου συνέχεια αλλά και κεφτέδων συνέχεια. Άλλη εκδοχή η σημερινή, πιο ελαφριά αφού είναι στη σχάρα κι όχι στο τηγάνι κι ας λέει για τόσο βοδινό[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜια συνταγή απ' τα παλιά. Μια φορά θαρρώ πως τις έχω κάνει πριν από πάρα πολλά χρόνια (χωρίς τις πίκλες βέβαια!). Το κάρυ το έχω για ινδικό μπαχαρικό (και[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑγνή εξ Γεράπετρος Μιλάμε για την εποχή 77-83 πάντα και για τα Γιάννενα. Τον καιρό που ήμουν φοιτητής. Θα μου πείτε τι δουλειά έχει η φωτογραφία της Αγνής,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr