Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Μια συνταγή απ' τα παλιά. Μια φορά θαρρώ πως τις έχω κάνει πριν από πάρα πολλά χρόνια (χωρίς τις πίκλες βέβαια!). Το κάρυ το έχω για ινδικό μπαχαρικό (και[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτο χωριό το κατεξοχήν φαγητό ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν (είναι) το σελινάτο. Που εγώ το προσάρμοσα σε πρασοσέλινο, προσθέτοντας και πράσο σ' αυτό που[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΞαναπιάνουμε την ιστορία από κει που την αφήσαμε, το τέλος της παραμονής στα Γιάννενα. 2 Μαρτίου παίρνω πτυχίο. Ήθελα να τελειώνω με τις υποχρεώσεις και να[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑλλαγή χρόνων για λίγο. Από τη δεκαετία του 60 που ήμασταν μέχρι τώρα, ένα σύντομο ταξίδι στις αρχές της δεκαετίας του 90 και ξαναγυρίζουμε πίσω. Αφορμή πάλι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΔιαφορετικό το σημερινό άρθρο. Πρώτα πρώτα είναι μεγάλο. Δεύτερον είναι αναδημοσίευση. Αλλά δικού μου κειμένου. Όπως έχω γράψει σε διάφορες φάσεις, παρακολουθώ[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΗ ομοβροντία με τα κουλούρια συνεχίζεται :) Αυτή τη φορά είναι μια συνταγή της Παναγιώτας. Η οποία όταν έβαζα κανέλα στο φαγητό (π.χ. στα μακαρόνια)[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠιροσκί έχω ξαναβάλει. Τότε ήταν της γιαγιάς Κεράσας , αυτά είναι του Γιώργου. Εκείνα ήταν με πατάτα, κλασσικά δηλαδή, αυτά είναι με λουκανικάκι. Επίσης στη[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτο πρόσφατο ταξίδι μου μούκανε εντύπωση πως πάρα πολλά προϊόντα στο σουπερμάρκετ ή στα μαγαζάκια στις χριστουγεννιάτικες αγορές διαφήμιζαν πως ήταν βιολογικά.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚι ενώ στην Ελλάδα επιβάλλονται τα μηχανάκια για πληρωμή με κάρτα ακόμα και στις λαϊκές , στη Γερμανία επιμένουν στα μετρητά. Όπως στο μαγαζάκι της φωτογραφίας[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚι αφού ξεκίνησα με το πρόγραμμα στο στρατό ν' ασχοληθώ και με το πρόγραμμα φαγητού. Που ήταν δική μου ευθύνη ως σιτιστή. Κάθε βδομάδα έφτιαχνα το πρόγραμμα,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτο Μόναχο έμεινα 3 χρόνια. Από τότε έχουν περάσει άλλα (σχεδόν) 10. Κι όμως, πώς τρώγονται τα άσπρα μοναχέσικα λουκάνικα δεν είχα μάθει μέχρι τώρα. Κι ενώ έχω[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣυνεχίζουμε με συνταγές. Κάτι κλασσικό σήμερα. Ένα πεϊνιρλί. Ή αλλιώς τυρόψωμο, αφού ( όπως έχω ξαναπεί ) πεϊνίρ στα Τούρκικα πάει να πει τυρί κι ό,τι είναι με[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑυτή στη φωτογραφία είναι μια μηχανή του κιμά νούμερο 5. Υπήρχαν κι άλλα νούμερα, αλλά αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη. Έχει δουλέψει πολύ, όχι μόνο για να κόψει[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠριν δυο χρόνια, κάναμε στο σχολείο ένα πρότζεκτ με τα παιδιά που είχε σχέση με το μαγείρεμα . Τρόποι και συνταγές διάφορες που κάθε φορά ετοιμάζαμε και μία[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤα πιροσκί είναι ένα ρώσικο παραδοσιακό έδεσμα. Μοιάζουν με τους τούρκικους τζεσλεμέδες, αλλά γίνεται με πολύ περισσότερη ζύμη. Μοιάζουν με τυροπιτάκια αλλά[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠριν μερικές μέρες είδα στο ίντερνετ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο. Τίποτα το παράξενο το να βλέπεις κάτι καθώς περιδιαβαίνεις στις[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο κότσι το είχα πρωτοδοκιμάσει σε μια ταβέρνα στα Λιόσια. Προ του 55 λεγότανε (και λέγεται) κι είχαμε πάει εκεί μιας και τραγουδούσε κάποιος γνωστός μας.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤι είναι το κεμπάπ; Κρέας κομμένο σε κιμά και αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, αρκετά έντονα. Η λέξη κεμπάπ είναι τούρκικη (προερχόμενη λέει απ' τ' αραβικά)[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο συγκεκριμένο φαγητό προέκυψε απρόοπτα. Δεν είν' απ' αυτά που συνηθίζω. Πολλές φορές ακούω για γίδα βραστή, αλλά δεν είν' απ' τα κρεατικά που μ'[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠερνώντας τα σύνορα. Μόνο οι πινακίδες υπάρχουν και τίποτ' άλλο (ή περίπου, σταματάει κι ο φωτισμός στον αυτοκινητόδρομο)! Όπως έγραφα τις προάλλες , το 2005[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr