Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 84 συνταγές
Η γιαγιάδες μας, έβραζαν βροχόνερο (δεν έχει άλατα), μαζί με στάχτη από «καθαρά», (χωρίς βαφές, κόλλες ή επεξεργασμένα) καμμένα ξύλα, που δεν είχαν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λεμονάτο, είναι από τα φαγητά, που αρέσουν στους περισσότερους και πιο πολύ στα παιδιά. Με την πηχτή σαλτσούλα του και παρέα μ᾿ ένα σπυρωτό ρυζάκι,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα κάστανα μπορούμε να τα απολαύσουμε με χίλιους δυο τρόπους, σε πάρα πολλές συνταγές. Πέρα από ψητά, βραστά, γλυκό του κουταλιού ή σε τούρτα, μπορούν να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτός είναι ένας λίγο διαφορετικός τρόπος, για να μαγειρέψουμε το κουνέλι μας και να το κάνουμε πάρα πολύ νόστιμο. Το πιο ωραίο είναι, πως γίνεται πολύ εύκολα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΊσως ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να μαγειρέψουμε το μοσχαρίσιο συκώτι και παράλληλα κι ο πιο νόστιμος. Το μαρινάρισμα σε κρασί και ξύδι μαλακώνει το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα φαγητά που φτιάχνανε οι νοικοκυρές για το κυριακάτικο τραπέζι τους, ή στις γιορτές για τους φίλους και συγγενείς. Όταν το μαγειρεύουμε, γεμίζει τον[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ εύκολη συνταγή για να μαγειρέψουμε το κουνέλι, που όμως δίνει εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια ελαφριά παραλλαγή, της κλασικής[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα φαγητά που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους. Είναι ένα πολύ νόστιμο και εξαιρετικά εμφανίσιμο πιάτο, ιδανικό για να στολίσει το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣε παλιότερες εποχές, που δεν υπήρχαν κολοκυθάκια όλο το χρόνο, οι νοικοκυρές τα αντικαθιστούσαν με κολοκύθα. Έτσι έφτιαχναν ωραιότατα πιάτα, πολύ νόστιμα αλλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ εύκολη συνταγή, για νόστιμες, μαλακές και καλοψημένες πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο δεν απορροφάνε πολλά λάδια, όσο αν ήταν τηγανιτές, αλλά είναι εξίσου[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ σόγια, ή αλλιώς γλυκίνη η μαξ (glycine max), είναι ένα όσπριο, με καταγωγή από την Ανατολική Ασία, που χρησιμοποιείται πολλές χιλιάδες χρόνια στην Κίνα. Έχει[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα καλύτερα και πιο υγιεινά, (ειδικά από τις τηγανιτές πατάτες) συνοδευτικά, είναι ο πουρές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μαραθόριζα τού αλλάζει[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα πολύ εύκολο, κι απλό, καλοκαιρινό φαγάκι, που μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, ή να συνοδεύσουμε κοτόπουλο ψητό, ή κρέας στη σχάρα. Οι πατάτες στο φούρνο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα φαγάκι που μας έφτιαχνε η γιαγιά μου τα καλοκαίρια, απίστευτα νόστιμο, απλό και με εξαιρετική γεύση. Θυμίζει το μουσακά, αλλά έχει λιγότερη φασαρία, χωρίς[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο κουνέλι με λαχανικά και τυρί , τυλιγμένο στη λαδόκολλα και ψημένο στο φούρνο, (ειδικά σε ξυλόφουρνο), είναι ένα από τα φαγητά, που όποιος το δοκιμάσει μια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα φαγητό που η γιαγιά μου έφτιαχνε συνήθως τα καλοκαίρια, ειδικά όταν έκανε τραπέζι σε συγγενείς και φίλους. Βεβαίως και τους χειμώνες, πάρα πολλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα παλιότερα χρόνια, αυτός ο μεζές ήταν συνυφασμένος με τα Χριστούγεννα, (με το έθιμο της γουρνοχαράς ), και ανάλογα με το αν τον μαγείρευαν με αλκοόλ ή όχι,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠρόκειται για ένα ωραιότατο κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια, που το μαγειρεύουμε στο τηγάνι και το τελειώνουμε σκεπασμένο με τυρί, στο φούρνο. Στα μέσα της[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΩραιότατο, απολαυστικό φαγητό, ιδανικό για κρύες μέρες του χειμώνα, που όμως μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς το αυγολέμονο, βάζοντας μπόλικο λεμόνι και να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΌταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας; Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να το κάνουμε στιφάδο! Ο πιο κλασικός τρόπος να τα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τις πιο λατρεμένες μακαρονάδες, ειδικά των μικρών παιδιών. Αν διπλασιάσουμε την ποσότητα του γάλακτος και λιγοστέψουμε το νερό, γίνεται ακόμα πιο νόστιμος[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο καλύτερο φαγητό όλων των παιδιών, αλλά και των μαμάδων, γιατί ε κτός από πολύ νόστιμο, είναι και εξαιρετικά εμφανίσιμο, για το μπουφέ ή το τραπέζι μας. Η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΌταν η γιαγιά μου φοβόταν ότι το κρέας ήταν σκληρό, για να είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα, το έφτιαχνε συνήθως στη γάστρα, ώστε να ψηθεί στα ζουμιά του και να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο μόνο που μπορώ να πω γι' αυτό το φαγητό, είναι ότι θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας. Είτε το συνοδέψετε με καλό σπιτικό κρασί, είτε προτιμήσετε μια καλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα φαγάκι, που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι πολύ εύκολο και εξαιρετικά γρήγορο. Όταν το φτιάξετε, φροντίστε να έχετε αρκετή ποσότητα, γιατί είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠιθανόν η νοστιμότερη πίτα που υπάρχει. Φτιάξτε τη και δοκιμάστε τον υπέροχο συνδυασμό κιμά και πράσου. Μάλιστα με το χωριάτικο φύλλο, είναι σίγουρο ότι θα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο αγαπημένο φαγητό του γιου μου και του άντρα μου. Τα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, και ειδικά αν τα φτιάξουμε με μια πηχτή σάλτσα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα κεφτεδάκια, είναι από εκείνα τα φαγητά, που όπως και να τα φτιάξουμε, αρέσουν πάρα πολύ σε όλους. Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή, είναι να τα κάνουμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό πιάτο, για να στολίσει το γιορτινό μας, τραπέζι. Φτιάξτε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr