τσιζκεικ | κουλουρακια νηστισιμα | χορτοσουπα | μπαρες δημητριακων παρλιαρος | φασολια χαντρες | τυροσαλατα | αγριογουρουνο | χταποδι | κρουασανακια | ινδοκαρυδο | χαλβας φαρσαλων συνταγη | κεικ με μηλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα

Βρέθηκαν 222 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Η μακαρονάδα της Πέμπτης: θυμωμένη και[...]

Ξεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μοσχαράκι μαγειρεμένο σε χρόνο ιδιωτικό

Μερικές φορές λαχταράω εκείνες τις εποχές που μαγείρευα χωρίς να μετράω τον χρόνο, όχι γιατί δεν υπολόγιζα πόση ώρα ήθελε να ψηθεί το φαγητό μου, αλλά γιατί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: τηγανιά με απάκι

Χαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μοσχάρι ζακυνθινό με κεφαλοτύρι

Στη Ζάκυνθο δεν έχω πάει. Ούτε το μοσχάρι είναι το αγαπημένο μας κρέας, γι’ αυτό και δεν το μαγειρεύω συχνά. Όμως το «Mοσχάρι ζακυνθινό με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καιρός για αγκινάρες: με μοσχάρι αβγολέμονο

Το καθάρισμα της αγκινάρας πολλοί εμίσησαν, τη γεύση της ουδείς. Ακολουθώντας ωστόσο βήμα-βήμα τις οδηγίες μου θα τις καθαρίσετε πολύ εύκολα. Photo:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψήστε το κουνουπίδι και θα με θυμηθείτε!

Δεν θα έλεγα ότι το κουνουπίδι ήταν το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο λαχανικό, όμως τελευταία άρχισε να μου αρέσει πολύ. Από παιδί θυμάμαι τη δυσάρεστη μυρωδιά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ένα βουνό λεμόνια

Συνήθως τα λεμόνια μας τα αφήνουμε πάνω στο δέντρο μέχρι να τα χρειαστούμε κι έτσι μας κρατάνε μέχρι το καλοκαίρι. Βέβαια, αφού έχουν ωριμάσει πια, πέφτουν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουνέλι κρασάτο με μανιτάρια

Παρόλο που στο σπίτι μου ο λαγός θεωρείτο βασιλικό φαγητό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία να τον μαγειρέψουμε σαλμί ή στουφάτο το θεωρούσαμε σπουδαίο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουνέλι: σε λαδόκολλα ή γάστρα;

Μπορεί το κρέας του κουνελιού να μην επισκέπτεται συχνά την κουζίνα και το τραπέζι μας - γιατί άραγε; - όμως συγκεντρώνει όλα τα καλά: τιμή προσιτή, ελάχιστα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Παρεξηγημένα: τα λαχανάκια ζητούν δικαίωση

Έχουν πολύ αδικηθεί στα καθ’ ημάς αυτές οι μινιατούρες λάχανου που ακόμη και για το τέλειο, χαριτωμένο σχήμα τους αξίζει κανείς να φέρει στο τραπέζι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Και οι χορτοφάγοι τρώνε μπιφτέκι

Μια και τελευταία ασχολούμαστε εδώ στο bostanistas με τα ωραία φαγητά των χορτοφάγων, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μια εκδοχή για μπιφτέκι ή κεφτέ χωρίς κρέας,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: μαυρομάτικα με νεράντζι

Τα μαυρομάτικα φασόλια μου αρέσουν γιατί είναι πολυμορφικά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου συνδυάζονται με λαχανικά, καπνιστό κρέας, τρώγονται ζεστά ή κρύα ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τζιγεροσαρμάδες

"Τζιγέρι" είναι το συκώτι και τα "τζιγέρια" (στον πληθυντικό) όλα τα εντόσθια. Ο δικός μας τζιγεροσαρμάς περιέχει μόνο το συκώτι, τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κρεατόσουπα για μεγάλες φτώχειες

Κακά τα ψέματα, στις μέρες μας το να αγοράσεις κρέας αρκετό για μια οικογένεια, τέσσερα ή πέντε στόματα, είναι κάπως μεγάλο έξοδο. Για τις μεγάλες... φτώχειες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες παπουτσάκια χωρίς συμβιβασμούς

Τις μελιτζάνες παπουτσάκια, όπως και τα γεμιστά και τόσα άλλα λαδερά, κάθε μάγειρας και μαγείρισσα στην Ελλάδα τις φτιάχνει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: γιουβέτσι αλλιώτικο

Λίγο έξω απο τα Χανιά, ο φίλος μου ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης έχει μια αξιόλογη επιχείρηση που αρχικά ξεκίνησε σαν κρεοπωλείο αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατσικάκι στο φούρνο, μοσχοβολιστό

Δεν ταιριάζει σε όλους η παραδοσιακή σούβλα! Και τώρα, στην αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή γιορτή του Πάσχα – γιορτή του τραπεζιού πρέπει να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεφταλιές για μερακλήδες

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το χοιρινό με σέλινο, των ημερών

Το χοιρινό δεν είναι αγαπημένο μου κρέας. Το κρέας γενικά δεν είναι αγαπημένη μου τροφή. Ωστόσο από όταν δοκίμασα το χοιρινό με πρασοσέλινο της Αντιγόνης,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχματζούν, η πίτσα της Ανατολής

Οι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

Το ψαρονέφρι όταν είναι καλά καθαρισμένο είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα - και δεν είναι τίποτε άλλο από το μπον φιλέ του χοιρινού. Μαγειρεύεται με πολλούς[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μπριζόλα του εργένη

Όσοι ζουν, ή έχουν ζήσει έστω για σύντομο διάστημα, ως εργένηδες, θα συμφωνούν πως η πιο κοπιαστική φροντίδα για το νοικοκυριό τους είναι, μετά το κατά γενική[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρνί στο μαστέλο

Το μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατσικάκι με υποψία άνοιξης

Κατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
... με τα κρεμμυδάκια

Γράφοντας προ ημερών για τις πατάτες σκέφτηκα πως πρέπει να σας πω για ένα άλλο «συνοδευτικό» ψητού κρέατος, ιταλικής προέλευσης αυτό, που έχω[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy