Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 41 συνταγές
Οι Κινέζοι αγαπάνε το ρύζι σκέτο, στον ατμό, αχνιστό και αφράτο. Στην Ευρώπη προτιμάμε το κινέζικο ρύζι τηγανητό, με το οποίο κακώς συνοδεύουμε το ξινόγλυκο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 8 άτομα) 1/2 κιλού λευκά φασόλια, κατά προτίμηση καστοριανά, μουσκεμένα αποβραδίς 300 γρ. χοιρινό άπαχο, παστό 1 1/2 - 2 κιλά ξεκοκαλισμένο αρνίσιο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΛευτέρης Λαζάρου:«Ζαργάνα μου! Μία παλιά λαϊκή έκφραση που αναφέρεται στην κίνηση, τα μάτια και την ωραία φιγούρα. Αναφερόμενος στη ζαργάνα, έχω πάντα στο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 3 1/4 φλιτζάνια, περίπου) 1 κ.σ. φιστικέλαιο 1/4 του φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο 1 1/2 κ.σ. curry, σε σκόνη 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά ½ φλ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, χωρίς τις μεμβράνες και τους σπόρους και ψιλοκομμένη 4 σκ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiAndar de paella!, πάμε για παέγια, λένε οι Ισπανοί, και ξεκινάνε για γλέντι. Η παέγια ξεκίνησε από τους αγρότες, οι οποίοι έβαζαν στο τσουκάλι ρύζι με[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΔεν υπάρχει ωραιότερη γαρνιτούρα για ψητό κρέας από πατάτες τηγανητές. Το steak frites αποτελεί κλασικό συνδυασμό της γαλλικής κουζίνας και κλασικό πιάτο των[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiOlla podrida, η «καθολική»: Η όγια ποδρίδα, η κοτόσουπα με διάφορα κρεατικά (είναι αυτό που λέμε εμείς «βραστό»), βασίζεται σε μια πολύ παλιά ισπανική[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο φαγητό της γιορτής και αγαπημένη σπεσιαλιτέ του πρώην Προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι. Μια ζεστή «σαλάτα» λογής λογής λαχανικών (πατάτες,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν πρόκειται για φαγητό με ψυχή, όπως το περίφημο κασουλέ, δεν χωράνε συμβιβασμοί. Πρέπει κανείς να το μαγειρέψει αυθεντικά και με πολλή αγάπη, όπως το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiCaldo verde, η σμαραγδένια: Η πράσινη, υπέροχη, δυναμωτική, αλλά και λεπτή στη γεύση, σούπα από την Πορτογαλία. η εθνική τους χορτόσουπα! Ένα πιάτο της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 10 μερίδες) 500 γρ. μοσχάρι νουά 1 κιλό καπνιστά χοιρινά παϊδάκια 150 γρ. μπέικον 250 γρ. χοντρά χοιρινά λουκάνικα 250 λεπτά χοιρινά λουκάνικα 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 30 κομμάτια) Δυόσμος Γιαούρτι Λεμόνι 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1/2 του κιλού αρνίσιος κιμάς 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Αρακάς Καλαμπόκι Κολοκύθι Μτομάτα Καρότο Έτοιμο σε 18 λεπτά (για 2-3 μερίδες) Παρασκευή Βράζετε το ρύζι σε 600 ml νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό πανσέτα 500 γρ. κρεμμύδια ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 1 μάτσο θυμάρι 1 πράσο 200 γρ. φάβα Σαντορίνης 100 ml κρασί κόκκινο Λίγη ζάχαρη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. παϊδάκια σε καρέ των 4 κομματιών το καθένα 200 γρ. κους κους Ελαιόλαδο Λίγο μαροκινό λάδι argan (προαιρετικά) 1/2 ματσάκι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 κιλό αρνάκι ψαχνό χωρίς λίπη 2 κρεμμυδάκια, λιωμένα στο μίξερ 2-3 καροτάκια, κομμένα σε καρέ 1 φλιτζ. του τσαγιού αρακάς 1 φλιτζ. του τσαγιού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1,8 - 2 κ. αγριογούρουνο (ωμοπλάτη ή μπούτι), κομμένο σε κομμάτια 60 γρ. βούτυρο 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο 70 γρ. αλεύρι 50 γρ. σοκολάτα, 85% κακάο για το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο (όχι παραβρασμένο), κρύο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκ.σκόρδο σε φετάκια 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami