Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Ένα υπέροχο, χορτοφαγικό μεζεδάκι, πολύ νόστιμο και χορταστικό. Ετοιμάζεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Ιδανικό πιάτο για περιόδους νηστείας αλλά και ένα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣήμερα εγκαινιάσαμε την καινούρια μας ψηστιέρα με θαλασσινά. Ακολουθήσαμε όμως κανονικές διαδικασίες προετοιμασίας τους, δηλαδή τα μαρινάραμε. Το αποτέλεσμα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠριν από μερικές εβδομάδες επισκεφθήκαμε στη Νίκαια ένα εστιατόριο που έλεγαν ότι πρόσφερε αυθεντικά Αιγυπτιακά πιάτα. Οι φίλοι μας το θεωρούσαν εξαιρετικό.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΝοστιμότατες και τραγανές κροκέτες με αρωματικά χόρτα για ορεκτικό ή για κύριο πιάτο! Διαλέγουμε φιλέτα παστού βακαλάου με αρκετό κρέας, αφαιρούμε το δέρμα,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας αλλά πάντοτε πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο. Τώρα το καλοκαίρι το απολαμβάνουμε μέσα στην[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr(Μια συνταγή από τη Βαρβάσαινα Ηλείας) Ο Πύργος της Ηλείας είναι μια πόλη με καταπληκτικά ιχθυοπωλεία. Καθημερινά, όλες τις εποχές του έτους, βρίσκεις ό,τι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΖάαταρ ονομάζεται το μείγμα αποξηραμένων βοτάνων και μπαχαρικών που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες στη Μέση Ανατολή και γενικά στις Αραβικές χώρες ως[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠολλές φορές στο σπίτι περισσεύει φαγητό από την προηγούμενη μέρα (Leftover που λένε και οι ξένοι μάγειροι), το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να σερβιριστεί[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεύω όλους τους ντολμάδες, τυλιγμένους κλασικά με λάχανο ή αμπελόφυλλα αλλά και με φύλλα μαρουλιού ή σέσκλου! Κάθε εκδοχή έχει τη δική της νοστιμιά. Στη[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΛατρεύουμε την ινδική κουζίνα. Ετσι λοιπόν πήγαμε στο ινδικό εστιατόριο στη Τζέντα που λέγεται "Taj Mahal" - καμία σχέση με το ομώνυμο γνωστό μνημείο που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕπειδή υπάρχουν ακόμα σταφύλια, ας φτιάξουμε μια εξωτική σαλάτα με το αγαπημένο υλικό της Ινδικής κουζίνας, το γιαούρτι! Το γιαούρτι στην Ινδία το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι φίλες Κική από το blog Tante Kiki και η Ελπινίκη από το blog Η Μαγειρική μου με προσκάλεσαν να λάβω μέρος σε ένα νέο παιχνίδι με συγκεκριμένους κανόνες,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα όσπρια είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς που μας προσφέρει η Μητέρα Γη. Σε κάθε χώρα, σε κάθε ήπειρο υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες οσπρίων, όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια πανεύκολη, πολύχρωμη, χαρούμενη και γευστικότατη σαλάτα ή ένα καλοδεχούμενο ορεκτικό για μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση! Στολίδι για το τραπέζι μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠλιγούρι (πουργκούρι ή μπλουγούρι ή χόντρος) ονομάζεται το αλεσμένο σιτάρι. Είναι εξαιρετικό υλικό δημητριακό, διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣτην προηγούμενη ανάρτηση σας έδειξα τον πλούτο της Ερυθράς θάλασσας, ψάρια και διάφορα θαλασσινά. Κι όταν κάποιος επισκέπτεται την τοπική ψαραγορά , δεν[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας πάντα το θέλουμε προσεγμένο και ιδιαίτερο, όχι κατ΄ ανάγκη πολυτελές. Ένα δύο πιάτα ξεχωριστά, μαγειρευμένα με αγάπη και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο κρίταμο το πρωτογνώρισα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Περιέγραφε τη συνήθεια των βοσκών της Σκιάθου να κατεβάζουν τα κοπάδια τους στο γιαλό,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr