Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Για τη ζύμη 400 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 4 αυγά 4 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για τη γέμιση 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο 50 γρ. μπέικον,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ - 2 κιλά αρνίσιο μπουτάκι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρές μερίδες 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αρνίσιο κρέας, από σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές περίπου 2,5 εκ. 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το ρολό 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο ή πολτοποιημένο 1/2 φλιτζ. τσαγιού[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος από μοσχαρίσια ελιά και χοιρινό λαιμό (ή μόνο από χοιρινό λαιμό) 3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ (του εμπορίου ή σπιτική - βλ. συνταγή στο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1.000 - 1.200 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση μπούτι ή ψαρονέφρι 5 κουτ. σούπας μουστάρδα 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 1 κουτ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 χωριάτικο λουκάνικο 1 πατάτα 40 ml ελαιόλαδο 4 αυγά αλάτι, πιπέρι δυόσμος ξερός, τριμμένος 100 γρ. κεφαλοτύρι (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας) Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο* κομμένο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ. 2 κουτ. σούπας αλεύρι 50 ml ελαιόλαδο 200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών 200 γρ. γιαούρτι[...]
Πηγή: gastronomos.gr1.200 γρ. χοιρινό από μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε κύβους των 3 - 4 εκ. 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο το λευκό μέρος από 1 πράσο, σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό μοσχαρίσιο νουά, σε ένα ενιαίο, ισόπαχο πλακέ κομμάτι για ρολό 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (ανάμεικτο από τρανς, κιλότο, στηθοπλευρά) 1 δαφνόφυλλο 1/2 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο μαύρο πιπέρι 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φιλέτα μοσχαρίσια βάρους περίπου 180 - 200 γρ. το καθένα και πάχους περίπου 4 εκ., αλατοπιπερωμένα 700 γρ. μικροσκοπικές πατάτες, βιολογικές, ακαθάριστες[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα (σε μπαχαράδικα αλλά και σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με[...]
Πηγή: gastronomos.gr700 γρ. κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς τις πέτσες (περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο), κατευθείαν[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί 2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο) 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 χοιρινά κότσια*, βάρους περίπου 1.500 γρ. το καθένα, με το κόκαλο και την πέτσα (το κάθε κότσι αρκεί για 2 μερίδες) 1/2 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, καλά[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το μείγμα του κιμά 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση από ελιά) 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4[...]
Πηγή: gastronomos.gr600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,[...]
Πηγή: gastronomos.grΞεκινάμε ετοιμαζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί το μαγείρεμα του φαγητού είναι σύντομο και καλό είναι το[...]
Πηγή: gastronomos.gr