Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 64 συνταγές
Τα «μεγάλα πνεύματα» συναντιούνται!! Ετοίμαζα το σημερινό «πιάτο» όταν είδα ξαφνικά στο πλάι της σελίδας μου την υπέροχη ανάρτηση της[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΥΛΙΚΑ 1 1\2 μοσχαρι 1κρεμμυδι 1σκελιδα σκορδο αντε και 2 ... 1-2 καροτα 1 κιλο ντοματες 1φλυτζανι κρασι ασπρο[ρετσινα] 1 λιτρο ζεστο νερο αλατοπιπερο 1 κ σ[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥΛΙΚΑ 1 κιλο μοσχαρι μισο ποτηρι κρασι λευκο ρετσινα 2 κρεμμυδια μετρια η ενα μεγαλο ξυσμενο στο τριφτη ,ετσι μελλωνει το ζουμακι μισο κουτακι σαλτσα[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grZωμός από μοσχαρίσια μάγουλα, κόκκινο τραχανά, μπούκοβο, σκορδόψωμο: Μόλις πιάσουν τα κρύα, αυτός ο ζωμός από μοσχαρίσια μάγουλα με τραχανά, σκορδόψωμο και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiCaldo verde, η σμαραγδένια: Η πράσινη, υπέροχη, δυναμωτική, αλλά και λεπτή στη γεύση, σούπα από την Πορτογαλία. η εθνική τους χορτόσουπα! Ένα πιάτο της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1/2 φλιτζ. λάδι 1 φλιτζ. ζεστό νερό 1 φλιτζ. ξίδι ή 1/2 φλιτζ. ξίδι και 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί 1 κουταλάκι αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑυτό που κάνει τη διαφορά στις εθνικές κουζίνες είναι η τεχνική και τα αρωματικά. Στην παρακάτω συνταγή, η τεχνική είναι καθαρόαιμα ελληνική αλλά το κυρίως[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami750 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο (πείτε στον κρεοπώλη σας να καθαρίσει πετσάκια και ίνες που έχει το συκώτι) 2 λεμόνια το χυμό, μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο φαγητό αυτό κατάγεται από την πολύπαθη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας και είναι παραλλαγή συνταγής που συναντάμε σε όλα τα Βαλκάνια και στην Τουρκία.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΧοιρινή τηγανιά που θα ενθουσιάσει τους πάντες! Σίγουρα θα βαρεθείτε να δίνετε την συνταγή. Τι χρειαζόμαστε: 2 κιλά χοιρινή τηγανιά 200 γρ. Πάχος (έτσι θα το[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά συνταγής αρνάκι: 1 - 1½ κιλό σε μερίδες πατάτες: 1 κιλό, κομμένες κυδωνάτες σκόρδο: 4 σκελίδες μουστάρδα : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι[...]
Πηγή: icookgreek.comΤρυφερό μοσχαράκι σε συνδυασμό με φανταστική σαλτσούλα! Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό μοσχάρι 1 μεγάλο κρεμμύδι στο multi 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 ποτήρι του[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grυλικά 900 γρ. χοιρινό κρέας από πανσέτα, κομμένο σε κύβους 3 εκ. 500 γρ. λινγκουίνε (ζυμαρικό) 1 φλ.κ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο (180ml) 5 μέτρια κρεμμύδια ξερά 1-1,5 κιλό αρνάκι (ωμοπλάτη και χέρι με το κόκκαλο σε κομμάτια) 1 φλ τσαγιού ρετσίνα (180 ml) Βραστό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ Υλικά 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 3 φλιτζ. τσαγιού ψωμί βρεγμένο 1 αυγό 1½ κ.γ. τον γλυκού κύμινο κοπανισμένο 1 χυμός ντομάτας 400 γρ.[...]
Πηγή: greekouzina.grΥλικά: 700 γρ. κιμά (μισό μοσχαρίσιο & μισό χοιρινό) 1 λάχανο αφράτο 3-4 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά Για τα παϊδάκια 16 παϊδάκια αρνιού 4 λεμόνια (και το χυμό και το ξύσμα) 8 κουτ. της σούπας γιαούρτι 4 κουτ. της σούπας ούζο 2 κουτ. της σούπας θυμάρι 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓια τους κεφτέδες 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα) 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 1 μεγάλο μάτσο[...]
Πηγή: gastronomos.grυλικά 600 γρ. κιμά γαλοπούλας 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. θυμάρι και μαντζουράνα 1 κ.γ. μαντζουράνα 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκ.σκόρδο λυωμένη 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαι όμως η γαλοπούλα δεν είναι τόσο δύσκολη στο μαγείρεμα όσο νομίζετε! Αν προσέξετε 2-3 πράγματα σε καθένα από τα 5 στάδια της προετοιμασίας της θα δείτε πόσο[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ μελιτζάνα είναι το κύριο λαχανικό της μαγειρικής της Τουρκίας. Από τις μαρμελάδες έως τις σούπες, από το κεμπάπ έως τα μαγειρευτά, χρησιμοποιείται με[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami