Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Το ανοιξιάτικο αυτό φαγητό μυρίζει Κυριακή, σ' αγγίζει σαν χάδι, σε κανακεύει, σε φιλοξενεί - είναι παρηγορητικό και τελείως μαμαδίστικο! Είναι πολύ απλό[...]
Πηγή: bostanistas.grΑρχαίο έδεσμα, αθάνατο στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως η πιο βασική λιχουδιά της ελληνικής γαστρονομίας, σας παρουσιάζω το σουβλάκι. Οι πρώτες αναφορές για το[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πιο μεγάλη της ώρα, νομίζω, είναι τώρα. Εξηγούμαι: Νόστιμες και ζηλευτές οι καλοτηγανισμένες και οι πατάτες φούρνου, όμως όσο πλησιάζουν τα τραπεζώματα της[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο γιορταστικό τραπέζι θα συνοδέψτε το κυνήγι με χρωματιστό πουρέ από φασολάκια, καρότο ή κολοκύθα, με γευστικό μαύρο ρύζι ή με το κλασικό Gratin Dauphinois[...]
Πηγή: bostanistas.grΠόσο πιο ανοιξιάτικο μπορεί να 'ναι ένα φαγητό; Ηλιόλουστο φαγητό. Τα πρώτα κολοκυθάκια που έκαναν την εμφάνισή τους, χλοερά και τόσο αρωματικά, θα μπουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πιο όμορφη εποχή σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο είναι σίγουρα η άνοιξη. Όπου και να κοιτάξεις, πανέμορφα χρώματα και από παντού αναδύονται μεθυστικές[...]
Πηγή: bostanistas.grΑφού η πρώτη γνωριμία με τις αβρωνιές πήγε καλά, και όσο ακόμη προσφέρονται απλόχερα από την αγαπημένη φύση, σκέφτηκα αυτή τη φορά να σας τις μαγειρέψω με[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τη Σαρακοστή και μέχρι να φτάσουμε στο αρνί του Πάσχα, συνήθως απολαμβάνουμε θαλασσινούς μεζέδες και σαλάτες, ακόμα κι αν δεν ανήκουμε σ' εκείνους[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε δυο - τρία αυγά μάτια ή μια απλή ομελέτα και μπόλικο ψωμί ο εργένης συνήθως καλύπτει την πρωινή πείνα του. Όταν όμως η καινούργια μέρα δεν τον βρίσκει[...]
Πηγή: bostanistas.grΚατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΠήγα για πρώτη φορά στην Πόλη όταν ήμουν στο γυμνάσιο ακόμα και αυτό το ταξίδι μου έχει μείνει στην μνήμη σαν όνειρο. Θυμάμαι ομίχλη, ατμόσφαιρα και μαγεία[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια πρώτη χρονιά φέτος η κυδωνιά μας έχει καρπούς! Δεν είναι εντυπωσιακά σε όψη τα πέντε κυδώνια μας, όπως του γείτονά μας, του Στάθη, αλλά ελπίζω να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτα 35 του αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό που αγαπούσε: να γίνει μάγειρας. Έτσι, ο Ανδρέας Γάβρης μετά την εκτροφή θηραμάτων και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα "συκωτάκια με τα λάχανα*" τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η Κατερίνα παραμονή Χριστουγέννων. Το έθιμο το συνέχισε η μητέρα μου και εξακολουθεί να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα μαγειρεύω ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, τον χοιρινό λαιμό. Θα κάνω ένα ρολό που χάριν συντομίας το αποκαλώ "του μινιμαλισμού". Αυτό[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέτοια εποχή, όπου κι αν περπατήσεις, πέρα από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους θα δεις τα ανοιξιάτικα λουλούδια και τα χόρτα να ξεπηδάνε από τη γη, ακόμα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πρόγραμμα είχε αρακά. Αλλά ήθελα κάπως να τον διαφοροποιήσω από τον κλασικό λαδερό τρόπο. Είχα λουκάνικα στο ψυγείο και σκέφτηκα μια παραλλαγή για[...]
Πηγή: bostanistas.gr