Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Η κρητική εκδοχή του κοκορετσιού ! Τις τελευταίες δεκαετίες και στην Κρήτη έχει καθιερωθεί το σουβλιστό αρνί και το «πανωμερίτικο» κοκορέτσι στη μεγάλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρχαίο έδεσμα, αθάνατο στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως η πιο βασική λιχουδιά της ελληνικής γαστρονομίας, σας παρουσιάζω το σουβλάκι. Οι πρώτες αναφορές για το[...]
Πηγή: bostanistas.grΦΤΙΑΧΝΩ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ Οι αντ ζ ουγιες ειναι ο παστος γαυρος. Πολλοι νομιζουν οτι η αντ ζ ουγια ειναι καποιο διαφορετικο ψαρι, ισως καποιο ειδος σαρδελλας ή[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜέχρι πριν μια-δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια, όμως, δεν ήταν[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην ομάδα μας σ υνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΣτην ομάδα μας σ υνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΑπό τα εντόσθια προκύπτουν άφθονοι μεζέδες και φαγητά της παράδοσης που είναι μαγειρικά αξεπέραστα: μαγειρίτσα, γαρδούμπες, σπληνάντερο, κοκορέτσι... Εντερα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grphoto Καλημέρα σε όλους! Παρασκευή σήμερα και για εμένα προσωπικά ξεκινάει το διήμερο της οργάνωσης της ερχόμενης εβδομάδας! Πάντα τα Σαββατοκύριακα κάνω[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΓαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά στα Χριστούγεννα και κατά τηνΟρθόδοξη εκκλησιά μας από τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά και η[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΈνας μερακλίδικος μεζές για το Πάσχα! Έχουν τον κόπο τους αλλά τον αξίζουν πέρα για πέρα. Τα γαρδουμάκια είναι από τα μερακλίδικα πιάτα της εποχής, που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.grέντερο ενός γουρουνιού 2 κιλά συκώτι χοιρινό 2 κιλά κρέας χοιρινό εντόσθια απο 1 γουρούνι (καρδιά, νεφρά, σπλήνα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι φρέσκα[...]
Πηγή: cooklos.grΥλικά (για 6 άτομα) 800 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες ίσου πάχους 700 γρ. κεράσια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια 1 κ.κ. ροζ πιπέρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά συνταγής συκωταριά: 1 από αρνί ή κατσίκι μπόλιες: 2 (μπόλια είναι η πέτσα που σκεπάζει το αρνί) κρεμμύδια φρέσκα: 500 γρ. άνηθος: 1 ματσάκι δυόσμος: 2-3[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες χωρίς το κεφάλι και τα εντόσθια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ καθαρισμένα ½ μπουκάλι ξύδι 4 φύλλα δάφνης[...]
Πηγή: greekmasa.grΑναρτήθηκε στις 19/12/2014 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές Γαλοπούλα γεμιστή με κιμά και μήλα & σάλτσα μήλου Μια συνταγή για Γαλοπούλα[...]
Πηγή: sintayes.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαι με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Στην Κρήτη το έθιμο της γαλοπούλας τις γιορτές του Δωδεκαημέρου δεν είναι ξενόφερτο, το έχω ξαναγράψει .[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr