Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 69 συνταγές
Για την Ανθούλα, το Φροσάκι και τον Αποστόλη μας. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας, μια κωμόπολη με δύο τρίτα ελληνικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλημέρα! Μπαίνουμε σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικη διάθεση και από εδώ και πέρα και μέχρι και τη Πρωτοχρονιά, το Ελληνικό Χρέος θα έχει μόνο συνταγές για το[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΑυτή τη συνταγή θα μας επιτρέψετε να την αφιερώσουμε σε μια παρέα φίλων του blog που όπως κι εμείς έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τη Ιαπωνία! Πρόκειται για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΌπως έχω ξαναγράψει πολλές φορές, οι βόλτες τελευταίως μας οδηγούν σε περιοχές της ευρύτερης Αθήνας αλλά και της Αττικής γενικότερα, που από τύχη ανακαλύπτουμε[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.gr500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος από μοσχαρίσια ελιά και χοιρινό λαιμό (ή μόνο από χοιρινό λαιμό) 3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ (του εμπορίου ή σπιτική - βλ. συνταγή στο[...]
Πηγή: gastronomos.grΌσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η πάπρικα, το εθνικό μπαχαρικό της Ουγγαρίας, ήταν άγνωστο πριν από 200 χρόνια. Η γλυκιά πάπρικα (kulonleges, cse¬mege ή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 λάχανο τουρσί 1 κιλό κιμά χοιρινό 300 γρ ρύζι γλασέ (οι ποσότητες κιμα -ρυζιού είναι ενδεικτικές ανάλογα αν το θέλεις με πολύ κιμά ή πολύ ρύζι. Ηαναλογία[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠαναγίας χτες και μαζευτήκαμε στο σπίτι μας να φάμε οικογενειακώς. Η ζέστη χτες είχε χτυπήσει κόκκινο εδώ και πιστεύω ότι το ίδιο νιώσατε όλοι ανά την Ελλάδα![...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΙούλιος "Λ όγω ζέστης απλοποιούμε τα φαγητά, οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια είναι οι βασιλιάδες της κουζίνας, μαγειρεύονται σε όλες τις μορφές, παπουτσάκια,[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζελατίνα ½ φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό 3 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί 2 πράσινες πιπεριές 2[...]
Πηγή: sidagi.grΤο τσάτνεϊ ή Chatni είναι μια πικάντικη σάλτσα, αρκετά πυκνή , με μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά και αποτελεί ένα τυπικό είδος καρυκεύματος της ινδικής[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΥλικά 1 κιλό τρυφερό χοιρινό κρέας (από σπάλα) χωρίς κόκκαλα 1/3 κούπας λάδι 1/3 κούπας βούτυρο (έβαλα μία τεράστια κουταλιά φυτίνης) 2 μεγάλο κρεμμύδι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΈνα από τα ελληνικά προϊόντα που μου αρέσουν ιδιαίτερα, είναι η καπνιστή πέστροφα από την περιοχή των Σερρών. Με ωραίο ανοιχτό σωμόν χρώμα και κρουστή σάρκα.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι έτοιμες σάλτσες που υπάρχουν στο εμπόριο είναι μια ιδανική λύση για να αναδείξετε, να προσθέσετε γεύση αλλά και να καρυκεύσετε και να συνοδεύσετε τα[...]
Πηγή: funkycook.grΥλικά (για 6-8 άτομα): 800γρ. χοιρινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια) 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 πράσινες πιπεριές 6 κουτ. σούπας αρωματικό σησαμέλαιο 6 κουτ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΚεμπάπ είχα πάρα πολύ καιρό να κάνω, την τελευταία φορά που θυμάμαι δεν είχαν και μεγάλη αποδοχή. Σήμερα λοιπόν είπα να δοκιμάσω με μια άλλη σύνθεση υλικών από[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΈνα πιάτο διαίτης! Μετά την υπερφαγία των εορτών, όλοι αναζητούμε πιάτα διαίτης και ελαφρά γλυκίσματα. Γι άλλους είναι θέμα υγείας, για άλλους θέμα εμφάνισης[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜετά από αρκετό καιρό, να 'μαι πάλι! Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε στο ψητό: Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το λαιμό του. Του χοίρου. Μισό κιλό[...]
Πηγή: deipnosofismata.blogspot.grΑκόμα ψάχνω να δω αν η εμμονή μου να διπλώνω κάθε χρόνο καμιά εκατοστή λαχανοντολμάδες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν απλά μια δική μας συνήθεια ή[...]
Πηγή: bostanistas.gr