Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 21 συνταγές
PINCINELLE ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Σε περασμένες εποχές, όταν δεν υπήρχε αφθονία υλικών και όλα ήταν μετρημένα, οι νοικοκυρές επινοούσαν τρόπους για[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ Ενα ανοιξιάτικο ευωδιαστό στεφάνι, που δεν αποτελείται από λουλούδια, αλλά από αφράτα γεμιστά ψωμάκια! Μία ωραία πρόταση[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ Οι κρέπες, απο το γαλλικό crêpe, είναι λεπτές και στρογγυλές τηγανήτες, με μαλακή και ελαστική σύσταση, οι οποίες ψήνονται επάνω σε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ( υ.φυ.προζ. ) : ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Εδώ και αρκετό καιρό είχα στο νού μου να επιχειρήσω να μετατρέψω το φυσικό προζύμι μου στο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ (υ.φυ.προζ.) : ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Αφού είδαμε ( εδώ ) πως φτιάχνουμε το υγρό φυσικό προζύμι ( υ.φυ.προζ. ), ας πάμε να δούμε πως πρέπει να[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grRUSTICI LECCESI : ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΤΣΕ Rustico leccese (ρούστικο λετσέζε), σημαίνει "χωριάτικο απο το Λέτσε" και θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΙΤΑ (TORTA PASQUALINA) για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Εφτασε και το Πάσχα και βέβαια το μηνιαίο ραντεβού της ομάδας των Quanti Modi di Fare e[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ Μια τάρτα σκέτη ζωγραφιά! Λίγα υλικά, αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, σε μια τάρτα που γίνεται στο λεπτό! Η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grCASATIELLO (ΚΑΖΑΤΙΈΛΟ) ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Το καζατιέλο ( casatiello ) είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Το φθινόπωρο είχα μετατρέψει μέρος απο το φυσικό μου προζύμι σε υγρό φυσικό προζύμι (υ.φυ.προζ. ή li.co.li. απο τα ιταλικά), με[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα ψωμάκι που φτιάχνω αρκετά συχνά με το περίσσευμα απο την αναζωογόνηση του φυσικού μου[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Πανεύκολα ρολάκια με σπαράγγια, για ένα φίνο ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι ή σε μπουφέ. Ντελικάτα σπαράγγια τυλιμένα σε τραγανό[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ Την ντοματόπιτα την είχα ακουστά, και όταν την είδα φτιαγμένη απο τα χεράκια της Ξανθής ( εδω ) πραγματικά την λιμπίστηκα! Απ΄οτι κατάλαβα, η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ Διανύουμε την εβδομάδα της τυρινής και σύμφωνα με τα έθιμα και την παράδοση, τα φαγητά με τυριά και γαλακτοκομικά δεν πρέπει να λείπουν από το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ Την κεφαλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΗ ΛΑΓΑΝΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΑΡΗ Από τότε που άρχισα να ασχολούμα με το food blogging , δηλαδή τα τελευταία 5 χρόνια, σταματήσαμε πλέον να αγοράζουμε λαγάνες. Η αλήθεια[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ PARMIGIANO REGGIANO Οταν έμαθα για τον διαγωνισμό του Parmigiano Reggiano , το θεώρησα αυτονόητο να πάρω μέρος, αφού πρόκειται για ένα από τα πολύ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr