Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 73 συνταγές
Μα μέλι και ούζο στην τυρόπιτα; Ναι, γιατί όχι. Έτσι κάνει η Μαίρη, όμορφη μελαχρινή φιλενάδα μου με ρίζες απ’ την Πόλη, έτσι έκανε και η γιαγιά της. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΚανείς δεν τους αντιστέκεται όταν είναι λεπτές, αέρινες, νόστιμες. Μπορούν να μεταμορφωθούν από φαγητό του δρόμου, από επιδόρπιο μέχρι κανονικό φαγητό. Σαν[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι πολυάσχολες γυναίκες και άντρες, που προσέχουν τη διατροφή τους και διαθέτουν κοινή λογική, ξέρουν ότι δεν είναι δυνατό να στηρίζουν το καθημερινό φαγητό[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπιμένω στις τάρτες. Πρώτα απ’ όλα γιατί μ’ αρέσουν πολύ - η σχέση ψωμί και γέμιση τις κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία comfort food. Έπειτα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν αποφασίστηκε πως θα ξεκινούσαμε το bostanistas.gr στις 12 Δεκέμβρη, ούτε δέκα μέρες πριν τις χειμερινές τροπές του ήλιου, δεν ήξερα αν είχε και κάποιος[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι μέρες τώρα που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου διάφορες γιορτινές συνταγές. Αλλά, από την άλλη, τι να σκεφτείς έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα! Για τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΑς αφεθούμε στη συνάντηση του διαφορετικού των δύο άκρων, ενός κρασιού από την καρδιά της Πελοποννήσου και μιας λιχουδιάς από τα βορειοανατολικά της Γαλλίας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μόδα της γλυκιάς βασιλόπιτας με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα στα χωριά της Ηπείρου ήρθε την δεκαετία του ᾽80. Το έθιμο όμως της πρωτοχρονιάτικης πίτας[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν έχει κατορθώσει και λίγα ο εργένης - αν και άπειρος στα της κουζίνας, έχει αναμετρηθεί επιτυχώς με κάμποσα μαγειρέματα. Για χάρη της αγάπης του για τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάποιοι φίλοι έρχονται, εμείς αμαγείρευτοι, λέμε να κάνουμε μια φουρτάλια με κολοκύθια ή την ορίτζιναλ με πατάτες. Λέω από μέσα μου «ξανά;».[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο γραπτό μήνυμα που έφτασε στο κινητό ήταν άμεσο, σαφέστατο, σχεδόν αδιαπραγμάτευτο: «Σε μία ώρα περνάμε να σε πάρουμε και φύγαμε!». Χωρίς[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν ξέρω πόση εμπιστοσύνη έχετε στα έτοιμα. Μεγαλύτερη όμως σιγουριά αισθάνεστε όταν τα φτιάχνετε μόνοι σας. Φτιάξτε μόνοι σας χυμό, πάστα, κέτσαπ από τις[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Και πού θα τα βρούμε κυρία μου τα english muffins για να φτιάξουμε τα αυγά Μπένεντικτ » μου έστειλε μήνυμα ένας φίλος και μ’ έκανε ν’[...]
Πηγή: bostanistas.grΠότε άρχισε και να που κοντεύει να τελειώσει η Αποκριά, χαμπάρι δεν πήρα. Μόνο σαν έμαθα πως η επόμενη Δευτέρα είναι Καθαροδευτέρα, θυμήθηκα τη μακαρονόπιτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΆργησα πολύ να καταλάβω γιατί κάθε φορά που ερχόταν ένας επισκέπτης σπίτι μας, ακόμα και απρόσκλητος, έπρεπε να έχουμε να του προσφέρουμε και φαγητό. Αφού[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε γέμιση, τυλιγμένες σε φύλλο ή «ξεβράκωτες»· όποια μορφή και αν έχουν, οι πίτες είναι αναμφισβήτητα το έδεσμα-πασπαρτού κάθε τραπεζιού.[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μπορεί να τους αντισταθεί. Μικρό ή μεγάλο. Τραγανά απ' έξω, λίγο πιπεράτα, νόστιμα, αχ πόσο πολύ νόστιμα... Μεζεδάκι[...]
Πηγή: bostanistas.grΤόσο νόστιμες και κρατσανιστές πίτες δεν έχετε ξαναφάει! Επίσης είναι τόσο εύκολες στο μαγείρεμά τους που θα τις κάνετε συνέχεια. Και τα παιδιά θα λένε[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαι ενώ το πάρτυ " στα Φάληρα " συνεχιζόταν, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε και τη δεύτερη συνταγή της βραδιάς. Κριτσινάκια με αλεύρι ντίνκελ και[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι ψωμί με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Σας συνιστώ να το απολαύσετε με λευκά μαλακά τυριά, με καπνιστό σολομό αλλά και για πρωινό, με βούτυρο και μαρμελάδα.[...]
Πηγή: bostanistas.gr