Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Η θαυμαστή τεχνική της παρασκευής ψωμιού έχει μείνει ίδια αιώνες τώρα και, αντίθετα με ό,τι θα έχετε ίσως ακούσει, είναι απλούστατη. Εκείνο που απαραίτητα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ έννοια της νηστείας, δηλαδή η αποχή από ορισμένες τροφές σαν ένδειξη σεβασμού προς κάποια ανώτερη δύναμη, είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος και δεν επινοήθηκε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠασπαλίζουμε την τάρτα με τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ και την ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει (photo:Shutterstock) Αν και είναι κοντά, το φετινό Πάσχα μοιάζει πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.gr[Shutterstock] Το ροκφόρ, ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά που παράγεται από πρόβειο γάλα και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές Κομπαλού σε βάθος 300 μέτρων,[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα …σαν παιδί κι εγώ! Τα 33 χρόνια που έχω έρθει στον μάταιο τούτο κόσμο, έχω βασανίσει πολλούς ανθρώπους… Σκανταλιάρικα[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Οι σαλάτες και, γενικά, τα πιάτα με λαχανικά είναι οι πρώτες μας επιλογές με το που ζεσταίνει ο καιρός. Ευτυχώς, η εποχή αυτή μας χαρίζει[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχουν μείνει στο ψυγείο τυριά; Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές που είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο την ώρα της μεγάλης[...]
Πηγή: bostanistas.grΜετά από μια μπαγκέτα-λάστιχο (κατεψυγμένη να υποθέσω) που με κεράσανε σε κάποιο σπίτι, θυμήθηκα αυτό το απλό, απλούστατο ψωμί που γίνεται στο πι και φι. Δεν[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τις σαλάτες τα νόστιμα του καλοκαιριού παίρνουν τη ρεβάνς: το τριζάτο κολοκυθάκι βάζει κάτω το αγγούρι του χειμώνα, το σταφύλι θα ταιριάξει μούρλια με κάθε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; Κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο Γεύμα των Ευχαριστιών, εκτός από τη γαλοπούλα, έγινε και της πίτας. Η φίλη μας η Λιζ φτιάχνει εύκολες, όμορφες και πολύ νόστιμες αμερικάνικες πίτες κι[...]
Πηγή: bostanistas.grΝηστεία ναι, αλλά γιατί; Θρησκευτικό καθήκον για κάποιους, συνέχιση της παράδοσης ή ευκαιρία για αποτοξίνωση για άλλους αλλά κυρίως μεγάλη απόλαυση[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι Άγγλοι αποκαλούν shepherd’s pie (πίτα του βοσκού) το φαγητό που γίνεται με τα υπόλοιπα από το ψητό κρέας. Οι Γάλλοι, πάλι, το λένε parmentier, από το[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε όλα τα σπίτια, ανάμεσα στα απομεινάρια της Λαμπρής κάθε χρόνο βρίσκεται αρκετό αρνάκι. Πιστή στη λογική «τίποτα δεν πάει χαμένο», σας προτείνω[...]
Πηγή: bostanistas.grΜπορεί η μεξικάνικη κουζίνα να μη θεωρείται η πλέον εκλεπτυσμένη αλλά είναι πρώτη σε κατάταξη όταν αναζητούμε δυνατές, πλούσιες, καυτερές γεύσεις. Η μορφή που[...]
Πηγή: bostanistas.grΠώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]
Πηγή: bostanistas.grΠολύς θόρυβος στον τόπο μας. Πολλά ντεσιμπέλ. Πολλά τηλεοπτικά παράθυρα από τα οποία φωνάζουν πολλοί ειδικοί - συνήθως όλοι μαζί. Τα τελευταία δέκα χρόνια[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι πολυάσχολες γυναίκες και άντρες, που προσέχουν τη διατροφή τους και διαθέτουν κοινή λογική, ξέρουν ότι δεν είναι δυνατό να στηρίζουν το καθημερινό φαγητό[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπιμένω στις τάρτες. Πρώτα απ’ όλα γιατί μ’ αρέσουν πολύ - η σχέση ψωμί και γέμιση τις κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία comfort food. Έπειτα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ χρόνος ετοιμασίας κυμαίνεται από 6 ως και 8 ώρες (όσο αργότερα ανέβει η ζύμη, τόσο νοστιμότερα γίνονται!). Ο συνδυασμός από διάφορα αλεύρια παίζει σημαντικό[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo:Shutterstock) Τα Χριστούγεννα ψήνουμε γαλοπούλα ή κότα ανάλογα με το κέφι και το γούστο μας. Αλλά το γιορτινό τραπέζι θέλει απαραίτητα και τουλάχιστον[...]
Πηγή: bostanistas.gr