Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 61 συνταγές
16 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα ψωμιού και διατροφής. Δεν τα πάω καλά με τις παγκόσμιες ημέρες, αλλά ειδικά αυτή την τιμώ μια και έχω αφιερώσει ολόκληρο βιβλίο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟκ. Το παραδέχομαι. Κάνω δίαιτα! Όχι ότι δεν το παραδεχόμουν δηλαδή, αλλά....κάνω δίαιτα. Τον τελευταίο καιρό, το είχα παρακάνει. Δεν υπήρχε κάτι που να μην το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣήμερα το ποστ έχει λαογραφικό χαρακτήρα. Μην περιμένετε ζύγια και γραμμάρια. Σήμερα θα ζυγίσουμε τα υλικά με το μάτι και με την πείρα που απορρέει από την[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤις πρώτες εβδομάδες μετά τις γιορτές, ο καθένας μας υποθέτω δυσκολεύεται να προτείνει κάποιο φαγητό. Όλοι έχουμε φάει πολλά κρεατικά, πολλά γλυκά, πολλά απ'[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤην περασμένη εβδομάδα, σας πήγα βόλτα στη Γερμανία. Σήμερα, θα σας πάω στο Βέλγιο. Είδατε βρε φιλαράκια που έχω εγώ και με σκέφτονται όταν ταξιδεύουν; Οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα Μπελουσιώτικα κρεμμύδια τα ξέρουμε όλοι όσοι μένουμε εδώ. Τα γνωρίζουν επίσης, πολλοί επισκέπτες που έρχονται στο νησί, και που φροντίζουν να πάρουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλα σχέδια είχα για σήμερα, αλλά άνευ πισίου, σκαλίζω παλιότερες συνταγές που είχα στο συρτάρι και θα έβαζα κάποια στιγμή. Η συνταγή, η περιγραφή και οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠαγκόσμια ημέρα ψωμιού και διατροφής σήμερα και δεν θα μπορούσα να μην την τιμήσω, μια και έχω γράψει ολόκληρο βιβλίο για το ψωμί . Πέρυσι, συμμετείχα στο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑν βαριέστε να διαβάσετε την ιστορία, πηγαίνετε κατευθείαν στη συνταγή...Η ιστορία αποτελεί συνέχεια της ιστορίας που άρχισε 2 χρόνια πριν ... Είχαν περάσει 2[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ φίλη μου η Νάντια μου έστειλε συνταγή για κολοκυθόπιτα που έκανε και ξετρέλανε τους καλεσμένους της με το χειροποίητο φύλλο της και τη γλυκιά κολοκύθα που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚαιρό έχω να βάλω πιτούλα χειροποίητη στο μπλογκ! Μία πίτα που έχω κάνει και είναι πολύ νόστιμη, είναι η σπανακοπρασόπιτα με ρύζι. Το πράσο δίνει γλυκιά γεύση[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχω χαθεί, αλλά δεν πταίω! Οι δύο αυτοί μήνες, Μάρτιος και Απρίλιος, είναι πάντα γεμάτοι δουλειά. Κι εγώ, ως συνήθως, δεν προλαβαίνω να κάνω όλα όσα θέλω και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑφού πέρασα ένα 3ήμερο στα πάτρια εδάφη στην Πάτρα, πίσω πάλι στην καθημερινότητα, με ένα καιρό ανοιξιάτικο-σχεδόν καλοκαιρινό! Ό,τι πρέπει για να τον[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ Πανόπτης, μου έστειλε μια νόστιμη ντοματόπιτα κι εγώ την έφτιαξα. Σας δείχνω τη συνταγή όπως μου την έστειλε και με τις αλλαγές που έκανα εγώ. Όπως και να τη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε τη μηλόπιτα της περασμένης εβδομάδας και το φυλλαράκι που περίσσεψε; Ε, ήρθε η ώρα να δείτε τι το έκανα. Μπορείτε αντί για τα υλικά που έβαλα εγώ, να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜερικά ποστ, είναι απλώς στη μοίρα τους γραμμένο να φυλάσονται για πολύ καιρό πριν βγουν στο φως της δημοσιότητας. Έτσι ακριβώς συνέβη και μ΄αυτές τις[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓια το ψωμί με προζύμι έχω ξαναμιλήσει στο παρελθόν. Φέτος το καλοκαίρι, ή για να ακριβολογήσω, από το Πάσχα και μετά, πειραματίστηκα πάρα πολύ με προζύμι και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, αφήνω για λίγο τις νηστίσιμες συνταγές και θα βάλω μερικές συνταγές-προτάσεις για το πασχαλιάτικο τραπέζι. Μερικές[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛοιπόν, όπως ξέρετε, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και η ιστορία έχει ως εξής: Το ποστ αυτό είναι παλιό. Πολύ παλιό. Περίμενε στο συρτάρι πολύ καιρό να βγει.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr16 Οκτωβρίου σήμερα, παγκόσμια ημέρα ψωμιού. Το ξέρετε ότι δεν είμαι και πολύ φανατική με τις ημέρες εορτασμού, αλλά τη συγκεκριμένη μέρα την τιμώ δεόντως.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιανύουμε την τελευταία βδομάδα της Αποκριάς και η παράδοση θέλει να καταναλώσουμε ό,τι αρτύσιμο έχει το ψυγείο μας, πριν αρχίσει μεγάλη νηστεία του Πάσχα.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ φίλη μου η Ντίνα ζει στην Κομοτηνή εδώ και λίγα χρόνια. Μιλάμε πολύ συχνά για μαγειρική και ανταλλάσσουμε ιδέες και συνταγές . Πρόσφατα μου έδειξε φωτογραφία[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚαι αφού γλυτώσαμε από το μετεωρίτη, επανέρχομαι στις συνήθειές μου. Ααα...δεν ξέρω... Εγώ άφησα μια μέρα να περάσει, μπας και συμβεί τίποτα, αλλά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜεγάλη μπουκιά λένε φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις. Είπα η γυναίκα πως το σκ θα είχα χρόνο να σερφάρω, πως θα έβρισκα τους ρυθμούς μου κλπ κλπ. Χα! Καλό! Όλο το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ φίλη μου η Μ. φτιάχνει πολύ ωραίες πίτες. Πρόσφατα έφτιαξε κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο. Μου έστειλε τη συνταγή και φωτό και σας την παρουσιάζω. Κοτόπιτα με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤον τελευταίο καιρό, μου έχει κολλήσει να φτιάχνω πίτες. Είδα 1)ότι βολεύομαι στη μικρή μου κουζινίτσα να ανοίξω φύλλο (πάνω στον πάγκο που είδατε) και 2)είδα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠροσοχή! Ακολουθεί ποστ διπλοσέντονο. Μπορεί να είναι πολύυυυ μεγάλο, αλλά έχει πολύ ωραίες πληροφορίς που αξίζει να τις διαβάσετε και μου τις έστειλε η φίλη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr