Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 81 συνταγές
Αν βαριέστε να διαβάσετε την ιστορία, πηγαίνετε κατευθείαν στη συνταγή...Η ιστορία αποτελεί συνέχεια της ιστορίας που άρχισε 2 χρόνια πριν ... Είχαν περάσει 2[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚλειστά, νόστιμα τηγανητά πιτάκια με χανιώτικη καταγωγή είναι τα κρομμυδοκαλίτσουνα. Νοστιμιά που επιδέχεται πολλές παρεμβάσεις, συνταγή με απλά υλικά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα βιβλίο με ρουμελιώτικες συνταγές έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου μέσω αγαπημένου μου προσώπου που ξέρει τη μανία μου , με ιδιόχειρη αφιέρωση μιας από τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτη λαική αγορά ο κ. Μελέτης με παρότρυνε να πάρω κι άλλα αμπελοφάσουλα. Μα πόσα θα φάμε σε σαλάτα είπα. Η επόμενη παρότρυνση ήταν για μαγειρευτά όπως και οι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΣτη βεράντα υπήρχε μια τεράστια κολοκύθα που είχα φέρει από το χωριό και έπρεπε να αξιοποιηθεί μιας και μια άλλη μας άφησε χρόνους εκεί που ήταν. Με αφορμή τη[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤις πρώτες εβδομάδες μετά τις γιορτές, ο καθένας μας υποθέτω δυσκολεύεται να προτείνει κάποιο φαγητό. Όλοι έχουμε φάει πολλά κρεατικά, πολλά γλυκά, πολλά απ'[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια πανεύκολη κρεμμυδόπιτα με ελάχιστα υλικά, αλλά πολλή νοστιμιά. Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Πίτες Κυρίως Πιάτα Λαχανικά Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grγια το ψωμί: ½ κιλό αλεύρι μαλακό ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ολικής άλεσης 1 κουταλιά γλυκάνισο σπόρο μια χούφτα ρεβίθια 4 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: sidagi.gr…για τη ζύμη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. τσικουδιά 1 κ.σ. καλό, παρθένο ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1/4 κ.γ. αλάτι …για τη γλυκιά γέμιση[...]
Πηγή: cookpad.com/grυλικά 6 φύλλα για πίτα 800γρ ξινομυζήθρα 300γρ ανθότυρο 100γρ φέτα πιπέρι 60γρ βούτυρο 60γρ αλεύρι 500ml γάλα ελαφρύ 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι 2 αυγά 100ml[...]
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.grΚατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω σε ένα κομμάτι ζύμης διάφορα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια πρωτότυπη τεχνική με θαυμάσια αποτελέσματα! Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια στο γραφείο μας κατά γενική ομολογία είναι εκείνα της Μ. Όσες φορές μας τα έχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝαι πράγματι γίνεται πολύ γρήγορα και επειδή είναι και πολύ νόστιμη τρώγεται εξίσου γρήγορα. Υλικά 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και λεπτοκομένο 1 μάτσο[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΓια τη ζύμη: 60 γραμμάρια νωπή μαγιά (ή 3 φακελάκια ξηρή) 1/2 κούπα χλιαρό νερό 1/2 κούπα λάδι 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος (στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καλής[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤυροπιτάκια πεντανόστιμα που χρόνια τώρα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!! Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Διάφορα Άλλες κατηγορίες Για μπουφέ Όλες οι συνταγές[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr…σε κρητική έκδοση! Επειδή εκτός από τα γλυκά τυροπιτάκια πολύ μας αρέσουν και τα αλμυρά, επειδή μια από τις πρόσφατες συνταγές με τυρί που εμφανίστηκαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 συσκευασία Χοντρά Φύλλα για παραδοσιακές πίτες Pillsbury 300 γρ. κοτόπουλο στήθος 20 γρ. νοστιμιά NESTLE 100 γρ. ξινομυζήθρα μαλακιά 50 γρ. ανθότυρο 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΠαραδοσιακή της Κρήτης δεν τη λες! Επειδή όμως τα υλικά της είναι όλα ντόπια, έχει νομίζω τη θέση της στο blog! Τι κάνει κανείς όταν έχει λίγα απ’ όλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr