Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
αλεύρι νερό αγιασμού 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι Μέθοδος Εκτέλεσης Αν δεν έχουμε αγιασμό μπορούμε να βυθίσουμε 4-5 κλωναράκια από βασιλικό, φλούδες και[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΑυτό ήταν το γεύμα μας χθες βράδυ. Γίγαντες στο φούρνο πλακί που είχα φτιάξει την προηγούμενη, με μπόλικο ελαιόλαδο, ντομάτα, κρεμμύδια και πιπεριές που[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grη ιστορία της πίτσας Η ιστορία της πίτσας, απ’ όπου κι αν δεχτεί κανείς ότι κατάγεται, στο κεφάλαιο πατριδογνωσία εμφανίζει χώρες της Μεσογείου και ρίζες στις[...]
Πηγή: pandespani.comΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αν ψάξει κανείς σε διάφορες πηγές, θα ανακαλύψει κείμενα που μας διαφωτίζουν σχετικά με τη διατροφή των Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Φυσικό προζύμι ξανά! Επειδή κάθε Σεπτέμβρη υπάρχει το έθιμο οι νοικοκυρές να φτιάχνουν το προζύμι με τον βασιλικό, αποφάσισα να[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Το φθινόπωρο είχα μετατρέψει μέρος απο το φυσικό μου προζύμι σε υγρό φυσικό προζύμι (υ.φυ.προζ. ή li.co.li. απο τα ιταλικά), με[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚαλησπέρα...σήμερα γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού κατέληξα! Τί εννοώ; Μιλώ για τη συγκεκριμένη ανάρτηση που είναι ξαφνική και απρογραμμάτιστη, μια και κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑγαπημένη μου μπλογκογειτονιά, αναγνώστες, σχολιαστές και φίλοι με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις επισκέψεις σας και την αγάπη σας, σας εύχομαι να περάσετε τις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΚαλημερούδια και Χριστός Ανέστη!!!! Δεν ξέρω πως ήταν το δικό σας το πάσχα αλλα το δικό μου ήταν το πιο χαρούμενο και το πιο τρελό τον τελευταίων δέκα χρονων.[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΝηστίσιμα μυρωδάτα χανιώτικα παξιμαδάκια (που μπορούν να φαγωθούν και σαν ψωμάκια) Τα πρωτοδοκιμάσαμε πριν από πολλά χρόνια στην Παλαιόχωρα Χανίων. Εκεί μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ Κική με την κουλούρα της μου έδωσε μια μικρή σπρωξιά για να σας πω κι εγώ δυό λόγια για το εδώ μας Χριστόψωμο. Να το πούμε Χριστόψωμο; Χριστουγεννιάτικη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο καθολικό δόγμα κατά την διάρκεια νηστείας, δεν επιτρέπει ούτε βούτυρο, ούτε γάλα. Αλλά το 1430 στέλνει κάποιος δούκας Σάξονας, μία επιστολή στον τότε Πάπα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Υπάρχουν[...]
Πηγή: funkycook.grΘέλει κόπο, υπομονή και αγάπη ! Υλικά 1 κιλό αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2-3 ποτήρια χλιαρό νερό 1/2 κουταλάκι ζάχαρη προζύμι Οδηγίες Έχουμε το[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΣήμα κατατεθέν της Κρήτης τα καλιτσούνια . Υπάρχουν σε πολλές μορφές: γλυκά και αλμυρά. Τα γλυκά που γίνονται με το παραδοσιακό τυρί σηματοδοτούν την άνοιξη[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grΈνα υγιεινό κολατσιό ή πρωινό για εμάς και τα παιδιά μας. Αφράτα φουσκωτά μοσχομυριστά! Υλικά 1 ποτήρι κανελόζουμο (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει 1 ξυλάκι[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΣπιτική λαγάνα με σουσάμι και μέλι Η λαγάνα που θυμάμαι είναι του παππού. Δεν είμαι η μόνη – όλοι στην οικογένεια αυτή θυμούνται, αν και όλοι διαφορετικά. Αλλά[...]
Πηγή: pandespani.comΒασικά έπρεπε να το έχω ανεβάσει καιρό αυτό το ποστ γιατί τη σπανακόπιτα που θα σας πω σήμερα τη φτιάχνω αρκετά συχνά….αλλά τεμπέλιασα! Οκ, δεν είναι[...]
Πηγή: foodjunkie.euΤΖΈΛΤΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΤΊΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΌ ΠΡΟΖΎΜΙ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Ακόμη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και σήμερα ολοκληρώνεται ακόμη ένα μενού[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr