Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 53 συνταγές
Με τις οδηγίες της κ. Βασιλικής Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου Η κ. Βασιλική είναι μια σεβάσμια οικοδέσποινα σήμερα ηλικίας 84 ετών, δραστήρια και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ Ενα ανοιξιάτικο ευωδιαστό στεφάνι, που δεν αποτελείται από λουλούδια, αλλά από αφράτα γεμιστά ψωμάκια! Μία ωραία πρόταση[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΕλαφριά, τραγανά, υπέροχα να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας και σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αρκεστείτε μόνο σε ένα! Τα ιταλικά κριτσίνια, σίγουρα τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό το βιβλίο Το Μικρασιάτικο τραπέζι του Δωδεκαημέρου «Χερσέ, βασιλόπιτες και άλλα». Χριστόψωμο λέγεται το ψωμί που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Εί ναι απαραίτητο στο καθημερινό[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.grΜάθε πως να φτιάξεις...ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΞΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ Στο thegastrin δε σας έχουμε κρύψει την αδυναμία μας στον τραχανά , σε ένα ζυμαρικό που[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΤο προζύμι του Σταυρού το πιάνουμε ανήμερα, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου! Έτσι μου λεγε η γιαγιά μου ανήμερα του Σταυρού: "πάω να πιάσω το προζύμι" Και κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grCASATIELLO (ΚΑΖΑΤΙΈΛΟ) ΑΛΜΥΡΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Το καζατιέλο ( casatiello ) είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚαλημερούδια και Χριστός Ανέστη!!!! Δεν ξέρω πως ήταν το δικό σας το πάσχα αλλα το δικό μου ήταν το πιο χαρούμενο και το πιο τρελό τον τελευταίων δέκα χρονων.[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΜια από τις αγαπημένες μου συνήθειες του Πάσχα, είναι να φτιάχνω το πασχαλινό μας ψωμί. Μια συνήθεια που κρατώ εδώ και χρόνια. Είναι το ψωμάκι με το οποίο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά για μια κουμπωτή φόρμα 24 εκατοστά (Προσαρμοσμένη συνταγή απο το βιβλίο Savory Baking from the Mediterranean της Anissa Helou) 4 κουταλάκια του γλυκού[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΥλικά: 1 κούπα γάλα χλιαρό 3 κ.γλ μαγιά 2 κούπες αλεύρι για το προζύμι + 2 -2 1/2 κούπες αλεύρι 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο 2 κ.σ ζάχαρη 1 κ.γλ[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΌταν τα πράγματα "ζορίζουν", ο κόσμος καταφεύγει σε εκφράσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με … προϊόντα ζύμης!! «Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι», ή[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΊσως άλλη ανάρτηση να περιμένατε αλλά θα περιμένετε λίγο ακόμη. Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται θα συνεχίσω με το ψωμί με προζύμι στον[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΓια το προζύμι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml χλιαρό γάλα 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το προζύμι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. γλ. αλάτι 2 κούπες χλιαρό γάλα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά αλέυρι (τόσο, ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό) Για τη ζύμη[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά (για 8-10 άτομα -20 κομμάτια περίπου) 40 γρ. μαγιά 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα 2 κ. σ. ζάχαρη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκοι αβγών 125 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Εί ναι απαραίτητο στο καθημερινό[...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr