Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Ανάμεσα στις άπειρες θαλασσινές συνταγές, τα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς εντυπωσιάζουν για το χρώμα και κυρίως για το μοναδικό ιώδινο αποτύπωμα που[...]
Πηγή: pandespani.comΥπέροχη γεύση και τέλειο κράτημα:10 tips για al dente ζυμαρικά Στα «μυστικά» για το τέλειο μαγείρεμα των ζυμαρικών έχουμε από παλιά αναφερθεί στο pandespani[...]
Πηγή: pandespani.comMacaroni and cheese ή mac and cheese, εν συντομία, τα λέει σύμπας ο πλανήτης και ξερογλείφεται. Η ιδέα και μόνον του καυτού πιάτου με τα μικρά ζυμαρικά να[...]
Πηγή: pandespani.comΕίναι η συνταγή που έχει γευστικό suspense! Γιατί οι βίδες με μπροκολάκια αυστηρά κλεισμένες στη φόρμα έρχονται στο πιάτο, το οποίο ναι, καλά τα καταφέρνει[...]
Πηγή: pandespani.comΑποφεύγω εδώ και καιρό -για την ακρίβεια ο καιρός μετράει χρόνια- να τρώω μακαρόνια και τα περισσότερα ζυμαρικά εκτός σπιτιού. Με ελάχιστες -δυστυχώς-[...]
Πηγή: pandespani.comΑνατροπή στην πυξίδα της γεύσης με μια ξεχωριστή μακαροράδα, με την αίσθηση του Νότου να οδηγεί την κατεύθυνση στον γευστικό χάρτη προς το κάτω κεντρικό[...]
Πηγή: pandespani.comΣτα τόσα μαγειρέματα υπάρχουν κάποια που αχνίζουν ενθουσιασμό πριν φτάσουν στο πιάτο. Συμβαίνει ξαφνικά, χωρίς κλεισμένο ραντεβού με την αχνάδα τους. Λες κι η[...]
Πηγή: pandespani.comΟι πίτσες με αραβική πίτα δεν συγκρίνονται ακριβώς με την αυθεντική ιταλική ζύμη σε γεύση και υφή -και γιατί θάπρεπε άλλωστε- ωστόσο, μπορούν άνετα να[...]
Πηγή: pandespani.comΟ συνδυασμός μακαρόνια με μπρόκολο έχει τις αρετές που η καθημερινή κουζίνα ιδιαιτέρως εκτιμά και τις οποίες, ωστόσο, η μάδερ Μπους ουδέποτε ανακάλυψε· εξ ου[...]
Πηγή: pandespani.comμακαρόνια με κεφτεδάκια & κριθαράκι με κεφτεδάκια Απέναντι στα μακαρόνια με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, ένα πιάτο με καταγωγή απ’ τη Σικελία, κάθεται ένα[...]
Πηγή: pandespani.comΠόσα είδη ζυμαρικών υπάρχουν; Και ποια ζυμαρικά με ποια σάλτσα ταιριάζουν; H διεθνής κουζίνα καταγράφει μερικές εκατοντάδες (πάνω από 500) από διαφορετικά είδη[...]
Πηγή: pandespani.comη ιστορία της πίτσας Η ιστορία της πίτσας, απ’ όπου κι αν δεχτεί κανείς ότι κατάγεται, στο κεφάλαιο πατριδογνωσία εμφανίζει χώρες της Μεσογείου και ρίζες στις[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comαφιερωμένη στους τοξότες O Κένταυρος είναι το υβριδικό πλάσμα της μυθολογίας που κατά το ήμισυ άνθρωπος και κατά το άλλο ήμισυ ζώο, συμβολίζει στην αστρολογία[...]
Πηγή: pandespani.comΛαζάνια με θαλασσινά & μπεσαμέλ θαλασσινών Πλούσιο, κρεμώδες, αρωματικό. Τα λαζάνια με θαλασσινά είναι το αβρό πλάνεμα της γεύσης, ένα αλμυρόγλυκο πιάτο που[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Στις 12 Ιουνίου του 52 π.Χ., στους Ποτιόλους, ο Κικέρων επιδιδόταν στη συγγραφή του έργου του «περί δημοκρατίας». Είχε επιστρέψει[...]
Πηγή: pandespani.comΚάτι το σκεύος που βγαίνει αχνιστό και μοσχομυρίζει, κάτι ο συνδυασμός της εξωτερικής κρούστας που ροδοψήνεται και βγαίνει τραγανή, κοντράροντας το ζουμερό[...]
Πηγή: pandespani.comΗ αστακομακαρονάδα όπως και η αστακοκαραβιδομακαρονάδα –φτου σκουληκομυρμη…– και η καραβιδομακαρονάδα ανήκουν στις όλως ξεχωριστές της θαλασσινής κατηγορίας.[...]
Πηγή: pandespani.comΔροσερή, γιορταστική, απίστευτα νόστιμη, η μακαρονοσαλάτα είναι η πεμπτουσία των καλοκαιρινών πιάτων με ζυμαρικά και μπαλαντέρ στη στρατηγική της κουζίνας όλο[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Φταίνε οι ξανθές ή καστανές ή ακόμη και κοκκινόξανθες μπούκλες της Λουκρητία Βοργία για την σύνδεσή της με τις ταλιατέλες (tagliatelle από[...]
Πηγή: pandespani.comΑν υπάρχει μια μακαρονάδα ταλαιπωρημένη και τόσο άσχετα διασκευασμένη γευστικά απ’ τους ανά τον κόσμο μαγείρους, αυτή είναι η καρμπονάρα. Ποτέ δεν κατάλαβα[...]
Πηγή: pandespani.comΚάποια φαγητά διαθέτουν την απίστευτα μαγική δύναμη να κάνουν στους ενήλικους ουρανίσκους ψυχανάλυση. Επαναφέρουν αναλοίωτες τις ‘παιδικές’ γεύσεις του[...]
Πηγή: pandespani.comΚανελόνι με αγκινάρες, ανθότυρο και μπεσαμέλ Αν ένα σενάριο ήθελε την cucina povera αποφασισμένη να αλλάξει τάξη και να αναρριχηθεί σε πλούσια τραπέζια[...]
Πηγή: pandespani.comΑν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που εκτιμάς στα ωραία πιάτα καθώς οι μέρες κρυώνουν είναι η υγρή, θερμή, κρεμώδης σύστασή τους. Κάτι σαν θρεπτική αγκαλιά που[...]
Πηγή: pandespani.comτορτελίνι σε ζωμό Τα σεβαλιέ ζυμαρικά ονόματι τορτελίνι περιέχονται στο γαστρονομικό τοπογραφικό της Emilia Romagna και πιθανότατα κατάγονται απ’ την Μπολόνια.[...]
Πηγή: pandespani.comΖυμαρικά με τόνο και μοτσαρέλα, σε δύο εκδοχές της ίδιας σάλτσας τόνου Ιδιαίτερα νόστιμο, πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών, ιδανικό για χαλαρά γεύματα[...]
Πηγή: pandespani.com