Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
12 γαρίδες Νο 3 (δηλαδή μέτριου μεγέθους), φρέσκες ή κατεψυγμένες 500 γρ. κριθαράκι μέτριο 6 - 7 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα, μαζί με το χυμό[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 κουτ. σούπας βούτυρο 3 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1/2 φλυτζ. γάλα 1 κουτ. γλυκού κανέλα 2 κάψουλες[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. (1 πακέτο) πένες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας) 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο σπαγκέτι 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 80 ml ελαιόλαδο 200 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές), σε πολύ[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 φρέσκα κιλό μύδια (με το κέλυφος) 1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο (500 γρ.) λινγκουίνι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 500[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας 2/3 της κούπας ελαιόλαδο 1 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα χυμός από 2 - 3 λεμόνια, ανάλογα με τα γούστα μας στο ξινό 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 ατομικές αραβικές πίτες ελαιόλαδο 200 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας* 400 γρ. κίτρινη αγελαδινή μοτσαρέλα (ή ένταμ), περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο ταλιατέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας) 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (περίπου 200 γρ.) ή καπνιστός σολομός 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. πένες ή φαρφάλες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας 500 γρ. (ζυγισμένα ακαθάριστα) φασολάκια, προτιμότερο μπαρμπούνια, καθαρισμένα και[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μεγάλες αραβικές πίτες 2 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας 120 γρ. τριμμένο κασέρι Επικάλυψη 1 4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια (ή λίγο από το[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλη αραβική πίτα 2 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, σπιτικό ή έτοιμο (από βαζάκι) 1 μικρή μελιτζάνα, κατά προτίμηση φλάσκα 1 μικρή ντομάτα 150 γρ. τριμμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. πένες 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 40 γρ. κουκουνάρια 5 - 6 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι με ελαιόλαδο) 4 γεμάτες κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr400 γρ. κριθαράκι χοντρό 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από ελιά) 2 κρεμμύδια ξερά, σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 κονσέρβα[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αραβικές πίτες (μεσαίου μεγέθους) ή 4 πίτες για σουβλάκι σε ένα ταψί 4 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από βαζάκι, κατά προτίμηση με βασιλικό) 250 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr30 ml ελαιόλαδο 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτά φετάκια 250 γρ. πένες 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. ζυμαρικά (προτιμότερο μικρόσχημα) 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα ή ελιά) 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια (από κονσέρβα),[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά Διαδικασία Σχηματίζουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι. Με την γροθιά κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και σπάμε μέσα τα[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο λιγκουίνι 50 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά), ψιλοκομμένη 2 κουτ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι μέτριο 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 λίτρο καυτό νερό 200 ml λευκό κρασί 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης,[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. (1 πακέτο) παπαρδέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 1 φλιτζ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr700 - 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε λεπτά μπαστουνάκια 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες 50 ml ελαιόλαδο[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. βίδες ή πένες 16 ντοματίνια 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. φαρφάλες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 400 γρ. ντοματίνια 5 φιλετάκια αντζούγιας διατηρημένα σε λάδι 100 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. μακριές χυλοπίτες 80 ml ελαιόλαδο 250 γρ. μαστέλο (χιώτικο τυρί από αγελαδινό γάλα με μαστιχωτή υφή και πλούσια, αλμυρούτσικη γεύση. Το βρίσκουμε σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr18 τρυφερά πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα (δες εδώ πώς τα καθαρίζουμε) 250 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη 6 αυγά, προτιμότερο βιολογικά 300 ml γάλα εβαπορέ 300[...]
Πηγή: gastronomos.gr