Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 192 συνταγές
Επιστροφή στην καλή συνήθεια της Πέμπτης, πιάνω την λαχταριστή άκρη του μακαρονιού από εκεί που την άφησα την περασμένη χρονιά. Η σημερινή μακαρονάδα μοιάζει[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι εμπνευσμένοι! Ξέρουν να μεταμορφώνουν ακόμη και τα πιο πεζά. Διηγούνται και αφηγούνται συναρπαστικά. Ανιχνεύουν το καλό και το άξιο. Κατανικούν τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέλος οι πίτσες από delivery, που φτάνουν σπίτι με μουλιασμένη ή θεόξερη ζύμη, άγευστα τυριά και, τελικά, δεν αξίζουν το κόστος τους. Σάββατο έφτασε, οπότε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑς παίξουμε λίγο με τα στερεότυπα: Εχουμε και λέμε. Ο εργένης έχει τη ρετσινιά του σαβουροφάη ενώ η μοναχική γυναίκα είναι εκλεκτική. Και οι δύο βιάζονται,[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, το ξέρω ότι εξελίσσεται σε φετίχ αυτό το παιχνίδι με τις μακαρονάδες της Πέμπτης κι όλο λέω να το σταματήσω και να σοβαρευτώ κι όλο αναβάλλω το τέλος[...]
Πηγή: bostanistas.grΝα που η ανάγκη τα 'φερε να εκτιμήσουμε την "κουζίνα πόβερα", όχι σαν τουρίστες στη χώρα της «εξωτικής φτώχειας» αλλά από τα μέσα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΘα προτιμούσα να επιστρέψω στο πάπλωμά μου, να κλείσω το φως, τα μάτια και να μη βγω στους δρόμους, να μην αντιμετωπίσω τίποτα. Να ακούω τη βροχή μέσα από το[...]
Πηγή: bostanistas.grΖουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σημερινή μακαρονάδα της Πέμπτης, γιορταστική για τον πρώτο χρόνο του bostanistas μαζεύει στο τραπέζι όλους, συνεργάτες αφοσιωμένους και κεφάτους, φίλους[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Μακαρόνια φούρνου αλά ναπολετάνα, ένα μαμαδίστικο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι. Θα μου πείτε ότι και στην Ελλάδα φτιάχνουμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι τυχαίο, τελικά, που τα καλύτερα συμβαίνουν όταν λειτουργούμε με λίγο περισσότερο αυθορμητισμό και, φυσικά, καλή διάθεση. Κυριακάτικο μπανάκι με τους[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκούγεται φαγητό απλό αλλά να ξέρετε πως είναι η πιο παρεξηγημένη μακαρονάδα. Το μυστικό της βρίσκεται όλο στον κιμά, που δεν πρέπει να έχει ίχνος λίπους.[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: flickr | @Chris Thai Για τους εργένηδες όλου του κόσμου! Υπάρχουν 4 κατηγορίες εργένηδων όσον αφορά στην μαγειρική. Ο εργένης του delivery, ο εργένης[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νίκος Μορόπουλος] Η αρμύρα είναι ένα χορταρικό που μου αρέσει πολύ και μάλιστα όταν είναι τραγανιστή, και καταλαβαίνω τα βλασταράκια και τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν πρόκειται να μιλήσω για αυθεντικότητα, τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Όλοι όσοι ξύνουν τα νύχια τους για καβγά, παίρνουν θέσεις μάχης. Δεν θα μπω όμως σε ξένα[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ ασυνήθιστος δωδεκανησιακός συνδυασμός από καρυκεύματα δίνει μια υπέροχα αρωματική σάλτσα σε τούτα τα μακαρόνια, που παραδοσιακά είναι σπιτικά, ανοίγουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό δεν είναι συνταγή. Είναι περισσότερο μια ιδέα για το σημερινό τραπέζι, που δεν έχεις καμιά όρεξη για μαγείρεμα, τα παιδιά, όμως θα γυρίσουν από το μπάνιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα και συνήθως μπαίνει σε ένα μεγαλειώδες γιουβέτσι. Ελάτε να ελαφρύνουμε τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΜου αρέσει πολύ η ρόκα. Γι’ αυτό και την καλλιεργώ. Σήμερα έκοψα ρόκα και έχω διάθεση να την μαγειρέψω αλλά με έναν τρόπο που διατηρεί τα αρώματα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΠροφανώς σ’ εμένα αναφέρομαι ως αργοπορημένη: εκπνέει το καλοκαίρι, τόσες και τόσες μακαρονάδες φάγαμε αλλά τρεις μήνες δεν αξιώθηκα να φτιάξω μία με[...]
Πηγή: bostanistas.gr