Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Ένα ιδιαίτερο κέικ μου έφερε την Κυριακή η Φωτεινή. Πεντανόστιμο. Και της ζήτησα τη συνταγή που την παρουσιάζω παρακάτω. Τι το ιδιαίτερο είχε; Πως δεν είχε[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΈνα εύκολο και δροσιστικό γλύκισμα. Απλό κι ελαφρύ, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες που ακόμα κρατάνε (έστω και με κάποια σκαμπανεβάσματα). Υλικά 100 γρ.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚαιρό έχων να βάλω κάνα γλυκό κι έτσι είπα να βάλω ένα σήμερα. Οι δίπλες είναι το αγαπημένο γλυκό της Ειρήνης. Κι οι δίπλες της Μαίρης οι αγαπημένες των[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑφού ευχηθώ χρόνια πολλά στη Μαρία (μου) που σήμερα έχει γενέθλια, ας πως λίγα πράγματα για τα κουλουράκια αυτά. Εμένα, τα αγαπημένα μου κουλούρια έχουν γίνει[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚλασσικό ελληνικό γλυκό του κουταλιού που φτιάχνεται αυτή την εποχή. Κάποτε δεν έλειπε από τα σπίτια, σήμερα έχουν προστεθεί τόσα γλυκά (όχι μόνο του[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠροσωπικά δεν είμαι φίλος της κρέμας. Σ' αντίθεση με την κόρη μου - που έπιασε φουλ τάιμ δουλειά αυτή τη βδομάδα (και σήμερα έχει γενέθλια - χρόνια πολλά[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΕίχαμε πάει προχθές στη Γιωργία και μας κέρασε γλυκό. Περίεργο γλυκό, δεν το είχα ξαναδοκιμάσει σ' αυτούς παρόλο που το φτιάχνουνε (λένε) τακτικά. Κι είναι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚαλοκαίρι κι εποχή για γλυκά. Κι ευκαιρία που είμαι στο χωριό να μαζέψω καμιά συνταγή απ' τα παλιά, τα παραδοσιακά, τα μη συνηθισμένα. Κι έκανα αρχή με ένα[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΈνα κέικ που φτιάχνει τακτικά τελευταία η Ειρήνη και που τη συνταγή της την έδωσε η Ειρήνη. Θα μπορούσα να το πω και κέικ Ειρήνης στο τετράγωνο ???? Έχει[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΛίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο σχολείο της Μαρίας, έκαναν το συνηθισμένο ετήσιο μπαζάρ :) Στο μπαζάρ είχε πράγματα που τα είχαν φτιάξει τα μέλη του συλλόγου[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠροχτές ήταν η γιορτή της Ειρήνης. Την παραμονή φτιάχτηκαν στο σπίτι 4 + 1 γλυκά. Το συν ένα ήταν τα μουστοκούλουρα που μας είχαν τελειώσει κι έπρεπε να[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜιας και μπήκε το σαν εκμέκ γλυκό (αν και, εκμέκ στα τούρκικα πάει να πει ψωμί και το τι υλικό ακριβώς θα μπει σαν ψωμί είναι σχετικό, το τσουρέκι πιο κοντινό[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά Για το κανταΐφι 500 γρ. κανταΐφι 250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 125 γρ. βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα 1 κιλό γάλα 300 γρ. ζάχαρη 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 3[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠριν ξεκινήσω να ευχηθώ χρόνια πολλά στο Δημήτρη μου αλλά και σ' όλους τους Δημήτρηδες που γιορτάζουν σήμερα. Πριν μερικές μέρες βρεθήκαμε με την Κατερίνα.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣήμερα γιορτάζει η Μαρία μου και να τις στείλω τις ευχές μου για χρόνια πολλά κι από δω. Χρόνια πολλά και στους υπόλοιπους εορτάζοντες Μάριους, Παναγιώτηδες,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤη συνταγή αυτή την ανέβασε ο (Θανα)Σάκης στο φέισμπουκ. Βασικά ξεκίνησε με φωτογραφίες (που δεν τις έχει για όλους και δεν ξέρω πώς θα φαίνεται και η[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΈνα κέικ απ' τα παλιά. Το 98 ή το 99 που μέναμε στο Διδυμότειχο. Το είχε βρει η Ειρήνη όταν ήταν μικρή σε κάποιο απ' τα περιοδικά που διάβαζε (ή που[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΈχει κλείσει 10 χρόνια η συνταγή για βασιλόπιτα που έχω βάλει και που φτιάχνω (όποτε δεν καταφεύγω σε ετοιματζίδικη). Βασιλόπιτα (Γιώργου) , συνταγή εγγύηση.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚάτι γευστικό σήμερα. Και της εποχής. Όσο προλαβαίνουμε βέβαια, γιατί οι φράουλες τελειώνουν. Πάμε λοιπόν. Για καιρό με τρωγόταν η Μαρία ν' αγοράσω φράουλες[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΡαντεβού το Σεπτέμβρη είχα πει , Σεπτέμβρης σήμερα, ξεκινάμε πάλι. Και ξεκινάμε με συνταγές πρώτα, θ' ακολουθήσουν κι ιστορίες αργότερα. Καλό μήνα. Οι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΧριστούγεννα έρχονται, ήδη στα σουπερμάρκετ άρχισαν να εμφανίζονται τα μελομακάρονα, άρα καιρός να βάλω κι εγώ τα δικά μου. Δικά μου τρόπος του λέγειν, είν' η[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο στρούντελ το έμαθα στη Γερμανία. Είναι ένα γλύκισμα, που βασικό του στοιχείο είναι το μήλο. Και από μήλα στη Γερμανία άλλο τίποτα. Το κλίμα τα ευνοεί.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΟ χαλβάς Φαρσάλων (σαπουνέ) μ' αρέσει πολύ. Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές και έχω βάλει κάποια φορά μία απ' αυτές που την πέτυχα καλύτερα από τις άλλες. Αλλά[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΌταν λέγαμε πως θα βρεθούμε για καφέ κατά κανόνα εννοούσαμε πως θα βρεθούμε στο σπίτι του ενός ή του άλλου. Καλά, για την εστία δεν χρειαζόταν καν να πεις εκ[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr