παντζαροσαλάτα με σκορδο | φιλετακια στο φουρνο | φαβα ακης | οσομπουκο βραστο | ζυμη για πιτσα με βουτυρο και γαλα | glaso sokolatas me gala | γλυκα με γιαουρτι | χορινο φιλετο γεμιστο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκα

Βρέθηκαν 52 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

SITES & BLOGS


Στίκυ Τόφι Πούντινγκ | Caruso.gr

To στίκι τόφι πούντινγκ (sticky toffee pudding) είναι ένα πολύ βρετανικό γλυκό, με ρίζες στη δεκαετία του ’60. Στην ουσία πρόκειται για ένα ζουμερό σπογγώδες[...]

Πηγή: caruso.gr
Δύο πρωτότυπα & γευστικά αποδομημένα[...]

Το αποδομημένο μιλφέιγ (millefeuille) al Caruso είναι μια συνταγή που πρωτοβγήκε φέτος το καλοκαίρι στο εστιατόριό μου στη Τήνο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί[...]

Πηγή: caruso.gr
Ιδέες και Συνταγές για Μενού Χριστουγέννων[...]

Χρόνια πολλά και γευστικά σε όλες και σε όλους! Εδώ και δεκαπέντε μέρες πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα[...]

Πηγή: caruso.gr
Κρεμ Μπρουλέ Εσπρέσσο  | Caruso.gr

Για την κρεμ μπρουλέ (crème brûlée) έχουμε γράψει άλλες δύο φορές μέχρι σήμερα.  Mεταξύ μας δεν προβλέπω να σταματήσουμε ούτε στη τρίτη εκδοχή με καφέ εσπρέσο[...]

Πηγή: caruso.gr
Αναζητώντας την καλύτερη Μηλόπιτα του κόσμου |[...]

Μηλόπιτα: the mother of all pies! Eθνικό σύμβολο της οικογενειακής θαλπωρής στην Αμερική, με την έκφραση “like apple pie” να ταυτίζεται με την πατρίδα, το[...]

Πηγή: caruso.gr
κρεμ μπρουλέ λεβάντας | Caruso.gr

Γλυκιά βελούδινη κρέμα κάτω από καραμελωμένη τραγανή επιφάνεια, οι αρωματικές και γευστικές αντιθέσεις σε πλήρη σύμπνοια και ο ουρανίσκος στον παράδεισο! Όλοι[...]

Πηγή: caruso.gr
πως κάνουμε μαρμελάδα κυδώνι | Caruso.gr

Το κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]

Πηγή: caruso.gr
Τράιφλ πορτοκαλιού με κρεμ ανγλέζ  | Caruso.gr

Τα τράιφλ (trifles) είναι ένα επιδόρπιο με στρώσεις από φρούτα, σαβαγιάρ ή παντεσπάνι, σαντιγί και αγγλική κρέμα (κρεμ ανγκλέζ, crème anglaise ή custard), στις[...]

Πηγή: caruso.gr
Ίτον Μες (Eton Mess)  | Caruso.gr

Το διάσημο Κολέγιο του ‘Ιτον (Eton College) θεωρείται το κορυφαίο «δημόσιο» σχολείο της Βρετανίας για 6 αιώνες (οι Βρετανοί στο αγαπημένο τους σπορ να[...]

Πηγή: caruso.gr
ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού | Caruso.gr

Το ψάρι ψημένο μέσα σε αλάτι είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακή και απλή συνταγή. Εντυπωσιακή, γιατί η τελετουργία του σπασίματος του κελύφους του αλατιού στο[...]

Πηγή: caruso.gr
Γρανίτα ούζου και σορμπέ τζιν τόνικ | Caruso.gr

“Σορμπέ τζιν τόνικ να φτιάξουμε…” μου λέει η Sophie, εξ’ Ουαλίας ορμώμενη, ένα βράδυ με θερμοκρασία μίνι καύσωνος. “Και γιατί δεν δοκιμάζουμε γρανίτα ούζου[...]

Πηγή: caruso.gr
Κέικ Καρότου: Η αυθεντική συνταγή  | Caruso.gr

Tο κάροτ κέικ (Carrot Cake) ήταν σίγουρα απ’ τ’ αγαπημένα μου κέικ όσο μεγάλωνα και από 14 χρονών άρχισα να το φτιάχνω μόνη μου, στο μάθημα ζαχαροπλαστικής και[...]

Πηγή: caruso.gr
Τέλεια & Εύκολη Απλ Κράμπλ ή αλλιώς,[...]

Η apple crumble (απλ κράμπλ) είναι ίσως το απόλυτο Βρετανικό επιδόρπιο και αποτελεί την έξυπνη απάντηση μας στις περίτεχνες ευρωπαϊκές μηλόπιτες. Να[...]

Πηγή: caruso.gr
Πάβλοβα με σπιτική μαρέγκα | Caruso.gr

Η σπιτική μαρέγκα αποτελεί ένα γλυκό παράδοξο. Αρχικά θα περίμενε κανείς από μια συνταγή με δύο μόνο βασικά υλικά να έχει μια βαρετή επίπεδη γεύση. Η[...]

Πηγή: caruso.gr
μαρμελάδα σύκο | Caruso.gr

“Σύκον χειμώνος αιτώ” έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για τις άκαιρες επιθυμίες. Γιατί το σύκο ως γνωστόν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό φρούτο και μέχρι[...]

Πηγή: caruso.gr
Cobbler με Ροδάκινα ή αλλιώς, Ροδάκινα σε ζύμη[...]

To Cobbler (κόμπλερ) είναι ένα επιδόρπιο με φρέσκα φρούτα πάνω στα οποία έχει τοποθετηθεί «ζύμη κέικ» και έχει ψηθεί στο φούρνο. Η ζύμη ψήνεται και φουσκώνει,[...]

Πηγή: caruso.gr
σπιτικό παγωτό γιαούρτι | Caruso.gr

Tα μαγαζιά με Frozen Yogurt είναι απ’ τα ελάχιστες κατηγορίες που αυξάνονται εκρηκτικά τα τελευταία δυο χρόνια στην Ελλάδα (μαζί με τα ενεχυροδανειστήρια και[...]

Πηγή: caruso.gr
Σοκολατένια cupcakes με πληθωρικό frosting |[...]

Τα πληθωρικά σοκολατένια cupacakes της συνταγής είναι η πρότασή μας για σοκολατένια λιχουδιά γι’ αυτό το Πάσχα και όχι μόνο. Γιατί μιλάμε για μια πολύ εύκολη[...]

Πηγή: caruso.gr
Ζουμερό Κέικ Λεμονιού με Ελαιόλαδο | Caruso.gr

Κέικ λεμονιού υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά λίγα είναι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παίζοντας πάνω στον κλασικό μεσογειακό συνδυασμό του λεμονιού με λάδι. Το[...]

Πηγή: caruso.gr
Ζελέ Προσέκο: Πρωτότυπο και απλό γιορτινό[...]

Οι αφρώδεις οίνοι πάσης φύσεως είναι φτιαγμένοι για γιορτινή ατμόσφαιρα. Ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση με τον ίδιο ρυθμό που οι φυσαλίδες φτάνουν στην[...]

Πηγή: caruso.gr
Τούρτα Black Forest | Caruso.gr

Μπλακ Φόρεστ και επιστροφή στα 70’ς και στα κλασικά γλυκά της διεθνούς κουζίνας! Γιατί όπως ξέρετε, εμείς εδώ στο Cucina Caruso, έχουμε μια λατρεία για τα[...]

Πηγή: caruso.gr
Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορους & σιρόπι[...]

Το κέικ λεμονιού είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα κέικ μαζί με τα κέικ βανίλιας, πορτοκαλιού και σοκολάτας, που θα ανεβάσουμε προσεχώς. Όμως, στη συνταγή που[...]

Πηγή: caruso.gr
Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι με μπισκότα τζιντζερ |[...]

Το τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]

Πηγή: caruso.gr
Μηλόπιτα στρούντελ με φύλλο κρούστας (+[...]

Η μηλόπιτα είναι ίσως το πιο δημοφιλές σπιτικό επιδόρπιο σε όλο τον Δυτικό κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα που συνηθίζει να εξαιρεί εαυτόν από παγκόσμιους κανόνες.[...]

Πηγή: caruso.gr
Αφράτο, αέρινο κέικ σοκολάτας με εσπρέσο |[...]

“Έχω μόλις φτιάξει ένα κέικ σοκολάτας, θα κάτσεις για ένα καφέ;” είναι μια φράση που μπορεί να με κάνει να ξεχάσω υποχρεώσεις και καθήκοντα προκειμένου να[...]

Πηγή: caruso.gr
Η αυθεντική σπιτική πολίτικη βασιλόπιτα της[...]

Αφιερωμένο στη “Μαμίκα”, Ιωάννα Τριανταφυλλίδη Η πολίτικη βασιλόπιτα της Μαμίκας συνόδευσε κάθε πρωτοχρονιά μου από την εποχή που ήμουν έφηβος. Η “Μαμίκα”,[...]

Πηγή: caruso.gr
Η Πάστα Φλώρα (Pasta Frola) με το μικρό μυστικό[...]

Η “Πάστα Φλώρα” των παιδικών μας χρόνων, ήταν το γλυκό που δεν έλειπε από κανένα σπίτι. Ασχολούμενοι με τη γαστρονομία, κάποια στιγμή καταλάβαμε πως το όνομα[...]

Πηγή: caruso.gr
Αυθεντικό Τιραμισού με Οικογενειακή Ιταλική[...]

Τιραμισού (tiramisù) στα Ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με”. Όνομα που δόθηκε στο γλυκό, λόγω της ενέργειας του καφέ σε συνδυασμό με την ηδονή της συνολικής[...]

Πηγή: caruso.gr
Κουραμπιέδες γεμάτοι αμύγδαλα, by Dough n Cream[...]

Οι κουραμπιέδες ήρθαν επιτέλους και στο Cucina Caruso! Και μάλιστα μας έφτασαν απ’ την πιο αναπάντεχη πηγή, απ’ τον συνάδερφό μου Κώστα Τσαγγάλη, τεχνικό[...]

Πηγή: caruso.gr
Σουφλέ Σοκολάτας, με την συνταγή της επιτυχίας![...]

Αφιερωμένο στον άρχοντα της νυχτερινής Αθήνας της γενιάς μου, Κώστα Ζουγανέλη Το σουφλέ σοκολάτας είναι για μένα η πιο μεγάλη γιορτή της σοκολάτας! Αχνιστό,[...]

Πηγή: caruso.gr
Το Περσικό "κέικ της αγάπης" με[...]

Όταν πρωτάκουσα το όνομα “Περσικό κέικ της Αγάπης” με κυρίευσε η περιέργεια να το δοκιμάσω, μια και τον τελευταίο καιρό έχω μια αδυναμία προς της συνταγές και[...]

Πηγή: caruso.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy