Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 87 συνταγές
Μια πολύ εύκολη παραλλαγή του Πολίτικου εκμέκ. Από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά, ακριβώς όπως το ᾿φτιαχνε η γιαγιά μου για μας, αλλά και στις[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΊσως το πιο παλιό, σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό, που τα παλιότερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα αγαπητό, την περίοδο της νηστείας. Η συνταγή που είχε φέρει η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ συνταγή γι᾿ αυτό το πολύ αφράτο και «κολασμένο» γαλακτομπούρεκο, είναι της αγαπημένης μου θείας, της Ελένης. Είναι ακριβώς η συνταγή που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτό είναι το σάμαλι, όπως το έφτιαχνε η προγιαγιά μου στην Πόλη. Τα κομμάτια είναι κομμένα σαν ιστός αράχνης, ένα σχέδιο που το έφτιαχνε η προγιαγιά μου, για[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ συνταγή της προγιαγιάς μου απ᾿ την Πόλη, έλεγε περίπου δύο μέρη βούτυρο αγελαδινό και ένα μέρος πρόβειο. Με τα χρόνια και για πιο ελαφριά γεύση, η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαταπληκτικό παγωτό παρφαί, με καβουρντισμένα αμύγδαλα και σύκο γλυκό του κουταλιού , χωρίς καθόλου αυγά. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην πλούσια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤη συνταγή γι' αυτό το πολύ ωραίο κέικ, με την υπέροχη γεύση από φρέσκιες φράουλες, μου έδωσε η φίλη μου Αντριάνα. Εύκολα και γρήγορα, φτιάχνουμε ένα γλυκάκι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό, ιδανικό για όσους αγαπάνε τα αμύγδαλα. Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, που αρέσει σε μεγάλους[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν αρχίζαμε να τρώμε καρπούζια, ξεκίναγε το «μαρτύριο» της γιαγιάς μου. Επειδή αυτό το γλυκό, ήταν απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάποτε το βρίσκαμε στα πιο πολλά σπίτια, στις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας, να σερβίρεται στους μουσαφιραίους, μετά το γλυκό σταφύλι . Ένα δροσερό[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες μας ακριβώς όπως το έφτιαχναν και τότε. Μια πολύ ωραία[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr