γιαουρτογλυκο με σιμιγδαλι | συκωτι λαδοριγανη αργυρω | γαριδοπιλαφο ακης | κεικ νηστισιμο με γλυκο κουταλιου | τυροπιτα στριφτη ακης | keik amygdalou | κομποστα αχλαδι-αργυρω | ξιφιας λεμονατος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκα

Βρέθηκαν 198 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Εύκολη μαρμελάδα από φλούδες εσπεριδοειδών

Τις φλούδες από τα διάφορα εσπεριδοειδή που καταναλώνετε (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ-φρουτ, μανταρίνια, περγαμόντο κλπ) μην τις πετάτε. Μπορούν να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Στης ανατολής τα μέρη: κιουνεφέ

Το δυνατό χαρτί της ανατολίτικης κουζίνας είναι, αναμφίβολα, τα σιροπιαστά γλυκά της. Για τα περισσότερα από αυτά η ακριβής καταγωγή τους χάνεται μεταξύ των[...]

Πηγή: bostanistas.gr
To φοντύ του βλάχου

Τώρα που όλοι (σχεδόν) οι κάτοικοι των αστικών κέντρων θυμήθηκαν εξ ανάγκης τα τζάκια της οικίας τους, τα οποία μέχρι πρότινος έπαιζαν κυρίως διακοσμητικό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπισκότα βρώμης

Θα μπορούσαμε να τα πούμε και μπισκότα «ενέργειας», αφού η βρώμη, καθότι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, χαρίζει απλόχερα τόνωση και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαρμελάδα πορτοκάλι ή γλυκό του κουταλιού;

Τέλειες ροδέλες πορτοκαλιού και μανταρινιού, γυαλιστερές από το σιρόπι, με ένα υπέροχο ζωντανό χρώμα. Αυτή η μαρμελάδα μοιάζει πολύ με γλυκό του κουταλιού[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαρμελάδα μήλο Morir de Amor

Ούτε το μήλο της Έριδος, ούτε το μήλο της Εύας, ούτε το μήλο του Αδάμ, ούτε το μήλο του Νεύτωνα, ούτε το δαγκωμένο μήλο της Apple, το δηλητηριασμένο μήλο της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Στριφογυριστά γαλλικά φιλιά

Κι ενώ πίστευα πως μετά τα γαλλικά φιλιά της Αναστασίας Λαμπρία δεν υπάρχει γλυκύτερος τρόπος να ξυπνάς τα σαββατοκύριακα, εντοπίζω την, απλούστατη στη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πάστα φλόρα αλλιώτικη

Απογευματάκι και τι καλύτερο από έναν καφέ ή ένα τσάι παρέα με ένα γενναίο κομμάτι σπιτικό γλυκό. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να φτιάξω πάστα φλόρα, με την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Τα ζυμώματα και το βάψιμο των αυγών γίνονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη. Η μαμά μου πάλι είχε πάντα έτοιμα, τα κόκκινα αυγά και τα κουλουράκια της, από τη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χειμωνιάτικο γλυκό χωρίς τύψεις

Εμένα σπάνια με πιάνει μανία να φάω κάτι γλυκό και η μητέρα μου μόνο τις γιορτινές μέρες έφτιαχνε γλυκά. Το επιδόρπιό μας ήταν τα εποχιακά φρούτα. Ο άντρας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πού πάνε οι μπανάνες όταν ωριμάσουν;

Δύσκολα λέει όχι κανείς σε τζάμπα φαγητό, ειδικά αν είναι φοιτητής. Στα τέσσερα και κάτι χρόνια που έζησα στη Βοστώνη είχα την τύχη να μου κάνουν κάμποσες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αμαρτωλός και μοναδικός: γιαννιώτικος μπακλαβάς

Σαν τον γιαννιώτικο - κανείς άλλος. Τραγανός, μυρωδάτος, πλούσιος, σιροπιασμένος όσο πρέπει. Και καρύδια αλλά και μύγδαλα για να μην υπάρχουν διλήμματα. Κι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ένα βουνό λεμόνια

Συνήθως τα λεμόνια μας τα αφήνουμε πάνω στο δέντρο μέχρι να τα χρειαστούμε κι έτσι μας κρατάνε μέχρι το καλοκαίρι. Βέβαια, αφού έχουν ωριμάσει πια, πέφτουν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φετινά γλυκά λεμόνια

Το έχω ξαναπαραδεχτεί πως για έναν ερασιτέχνη, σαν και του λόγου μου, η ζαχαροπλαστική, συγκρινόμενη με τη μαγειρική, είναι πολύ πιο απαιτητικό πράγμα. Κοινή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γλυκό από τα παλιά: κυδωνόπαστο

Το κυδωνόπαστο για τους περισσότερους ανασύρει μνήμες παιδικές, το θυμόμαστε κυρίως σαν τετράγωνα ζελεδάκια τυλιγμένα με κρυσταλλική ζάχαρη, καλά φυλαγμένα σε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου

Σ' όλο το Αιγαίο φτιάχνουν αμυγδαλωτά. Κάθε νησί με τον δικό του τρόπο. Ήταν το αγαπημένο κέρασμα στα νοικοκυρεμένα σπίτια. Σας παραδίδω μια από τις πιο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χωρίς γλουτένη: η γαλατόπιτα που ευεργετεί

Ρύζι: υπέροχη τροφή, γιατρικό «για πάσα νόσο». Μη βιαστείτε να σκεφτείτε αμέσως μόνο διάφορες κοιλιακές παθήσεις ή κάτι σε κρυολόγημα· εγώ[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μηλόπιτα ειρηνεύει τις εντάσεις

«Διακόσια ευρώ ήταν το πρόστιμο. Για να αποσύρω το επί ενάμιση χρόνο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο έπρεπε να πληρώσω τετρακόσια πενήντα ευρώ, τα τέλη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Εκμέκ καταΐφι με φράουλες

Το αυθεντικό, φτιαγμένο όπως πρέπει εκμέκ καταΐφι σου κλέβει την καρδιά: βάση από τραγανό, γενναιόδωρα αλλά όχι υπερβολικά σιροπιασμένο καταΐφι και κρέμα με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το παγωτό των παιδικών μας χρόνων

Ήταν το παγωτό των προ παγωτομηχανών χρόνων. Γινόταν με τα υλικά που έβρισκες παντού, τότε που τα μπακάλικα μετατρέπονταν σιγά-σιγά σε σούπερ μάρκετ. Η πρώτη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Διπλή μους σοκολάτας με τρία υλικά

(photo: Άκης Ορφανίδης) Αν, πριν κάποια χρόνια, μου πρότειναν μια τέτοια συνταγή, θα σκεφτόμουν ότι δεν είναι μους. Είναι κάτι σαν ganache με σαντιγί ή δεν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το δικό μας cheesecake

Στη συνείδησή μας έχει καταχωρηθεί ως αμιγώς αγγλοσαξωνικό επιδόρπιο όμως τα ιστορικά ευρήματα δείχνουν πως έλκει την καταγωγή του και από την αρχαία Ελλάδα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τσουρέκι λαχταριστό, χωρίς αυγά!

Ώρα ν' αρχίσουμε το ζύμωμα. Να ένα τσουρέκι λαχταριστό χωρίς χοληστερίνη. Με καρότο και κίτρινη κολοκύθα (το λες και σαρακοστιανό). Photo: Laia.L@Flickr[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κέικ σοκολάτα με ουίσκι και λεμόνι

Εκτός από ξινόμηλα ψητά με ξερά σύκα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς και γλυκό κρασί, προσπαθώ να μην έχω άλλα γλυκά στο σπίτι, ώστε να αποφεύγουμε τους πειρασμούς.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπάρες σπιτικές, για πολυάσχολους

Άγχος, τρέξιμο, πίεση και πάνω που νιώθεις πως δυνάμεις και αντοχές σε εγκαταλείπουν η τσάντα σου έχει το σνακ – απάντηση: μπάρες με δημητριακά, με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τρουφάκι ή στρουμφάκι;

Αγαπημένο γρήγορο γλυκάκι, το τρουφάκι αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ζαχαροπλάστης για να το πετύχεις. Απαραίτητο εργαλείο μια κατσαρόλα και ένα κουτάλι κάπως[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπισκότα λεμονιού με τζίντζερ

Αυτά κι αν μοσχομυρίζουν! Και στην προετοιμασία και κατά το ψήσιμο και κατά την απόλαυσή τους, το λεμόνι μαζί με το τζίντζερ πλημμυρίζουν με ευωδία μύτες,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καριόκες σας κέρασα;

Πέρα από ετοιμασίες, στολίδια και μαγειρέματα η αληθινή αξία των γιορτών βρίσκεται στην ανάπαυλα που χαρίζουν. “Παύση καθηκόντων” για λίγες ώρες ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρυζόγαλο στο φούρνο

Υπάρχουν στιγμές που μέσα από μια χαραμάδα βρίσκουμε ανακούφιση. Μια σκηνή από τα παλιά αλλά και μια κουταλιά μπορεί να γλυκάνει, να στρογγυλέψει, ακόμα και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Όπως παλιά: ζουμερό κέικ με γιαούρτι

Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως η γνωριμία μας με κάθε φαγητό και γλύκισμα έγινε όταν εκείνο μας πρωτοπροσφέρθηκε από τα μητρικά χέρια; Όσα χρόνια κι αν περάσουν,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Cookies για μαθητούδια, μικρά και μεγαλύτερα

Βέβαια, οι μισοί μαθητές της χώρας έχουν τα σχολειά τους κλειστά αλλά δεν θα κάνω εγώ διακρίσεις. Φτιάχνω μπισκότα με σοκολάτα – cookies για την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιαουρτογλυκό για τον καύσωνα

Όσο αποφεύγω, όπως ο διάολος το λιβάνι, όλα αυτά τα τρέντυ frozen yogurt στέκια, τόσο αγαπώ αυτό το γιαουρτογλυκό (ανάποδος άνθρωπος). Είναι δροσερό, εύκολο,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το κρέας των χορτοφάγων

Ξεχωριστός μεζές στο κέντρο του τραπεζιού, τα μανιτάρια αναφέρονται συχνά σαν το “ κρέας των χορτοφάγων” και μπορούν να αποτελέσουν κύριο πιάτο[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy