Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 147 συνταγές
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το νεοελληνικό "βερίκοκο", όταν καθόμουν ακόμη στα θρανία, το γράφαμε βερύκοκκο. Με βεβαιότητα δεν μπορώ, όμως, να πω[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην ξεχάσετε τις φράουλες! Αυτή είναι η εποχή τους, δίνουν χρώμα και γλύκα στο γιορτινό τραπέζι, ακόμη και σκέτες, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, πιπέρι και[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλα ξεκίνησαν με κάτι εξετάσεις αίματος που έδειξαν κάπως τσιμπημένη χοληστερίνη. Έτσι άρχισε το (όχι πάντα πετυχημένο) κυνήγι των τροφών με χαμηλή[...]
Πηγή: bostanistas.grΦέτος, τις λίγες φθινοπωρινές μέρες που βρέθηκα στο χωριό, βρήκα μια μικρή κυδωνιά σε ένα κτήμα μας μες στην εγκατάλειψη αλλά με αρκετά κυδώνια. Αποδίδοντας[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά με τα χεράκια της και γέμισ από τ' άνθη η πλάτη, η αγκαλιά και τα μαλλάκια της...» Το διάσημο ποίημα του[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιώ και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέλειες ροδέλες πορτοκαλιού και μανταρινιού, γυαλιστερές από το σιρόπι, με ένα υπέροχο ζωντανό χρώμα. Αυτή η μαρμελάδα μοιάζει πολύ με γλυκό του κουταλιού[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα «μήλα ψητά με σαντιγί» υπήρξαν ανέκαθεν ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια και είχαν την τιμητική τους στα διάφορα[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo:Shutterstock) Κλασσικό κέικ λεμονιού, με γαλλική φινέτσα, αφού η συνταγή είναι δια χειρός του φημισμένου chef pâtissier-chocolatier Pierre[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν νομίζω πως υπάρχει σωστή και λάθος ώρα για pancakes. Αρκεί να είμαστε σε ετοιμότητα. Τρεις συνταγές σε μία σας έχω σήμερα: σπιτική σάλτσα καραμέλας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ εποχή του τρύγου δειλά-δειλά ξεκινάει και οι προθήκες γαλακτοπωλείων και ζαχαροπλαστείων που επιμένουν παραδοσιακά γεμίζουν με ημιδιάφανα κεσεδάκια με τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΣίγουρα ο χαλβάς είναι το γλυκό που κυριαρχεί στο τραπέζι την περίοδο της νηστείας, τον βρίσκεις παντού και σε πάρα πολλές εκδοχές. Επειδή οι μέρες της[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο δυνατό χαρτί της ανατολίτικης κουζίνας είναι, αναμφίβολα, τα σιροπιαστά γλυκά της. Για τα περισσότερα από αυτά η ακριβής καταγωγή τους χάνεται μεταξύ των[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα κέικ τα αγαπώ. Πολλά πράγματα αγαπώ, όμως τα κέικ υπάγονται στην κατηγορία «my favorites». Όχι δηλαδή ότι αν μου έλεγαν να επιλέξω ποια πέντε[...]
Πηγή: bostanistas.grΚανταΐφι! Το πιο απλό και πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι! Απαραίτητη παρουσία ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, αξεπέραστα νόστιμο, φτιαγμένο μόνο με[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Είναι οι τέλειες τηγανίτες. Πολύ νόστιμες, μυρωδάτες, αφράτες και πολύ πιο υγιεινές από τις συνηθισμένες. Η συνταγή είναι vegan και απόλυτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο κακό είναι ότι (μου συμβαίνει και με τη μηλόπιτα) μπορώ να φάω ένα ολόκληρο μπολ μόνη μου. Γι' αυτό κάνω πάντα μεγαλύτερη δόση. Ελαφρύ και δροσιστικό,[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις μπάρες δημητριακών. Τα τελευταία χρόνια έχω φτιάξει διάφορες συνταγές συνδυάζοντας διάφορα υλικά. Διαπίστωσα, λοιπόν, πως οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΜία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές! Μπουκιές με σοκολάτα και καρύδα, τύπου bounty, στην υγιεινή, νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους έχω να σας προτείνω[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάπου ανάμεσα στις δύο εποχές, να σου οι κατακόκκινες φράουλες να επιβεβαιώνουν πως η άνοιξη βρίσκεται εδώ και το καλοκαίρι καταφθάνει. Κάθε χρόνο γεμίζουν[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Ναι, κι όμως! Μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια για μια απολαυστική, υγιεινή μους σοκολάτας, χωρίς τις δεύτερες σκέψεις και τις τύψεις που[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλη η μαγεία του τιραμισού κρύβεται στην πικρή φινέτσα του καφέ, που πoτίζει τα μπισκότα, για να ισορροπήσει με τη γλύκα της κρέμας. Το λικέρ ενισχύει τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι ένα παραδοσιακό γλυκάκι της σιτσιλιάνικης κουζίνας, με αμιγώς μεσογειακή γεύση. Φτιάχνεται όπως και το ζελέ καρπουζιού , που μου θυμίζει τη μουσταλευριά[...]
Πηγή: bostanistas.grΕμένα σπάνια με πιάνει μανία να φάω κάτι γλυκό και η μητέρα μου μόνο τις γιορτινές μέρες έφτιαχνε γλυκά. Το επιδόρπιό μας ήταν τα εποχιακά φρούτα. Ο άντρας[...]
Πηγή: bostanistas.gr