Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 54 συνταγές
Υλικά (για 8 άτομα) 1 αστακός 800 γρ. 1 γλώσσα 400 γρ. 1 ματσάκι τσάιβς 300 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. βούτυρο 400 γρ. μανιτάρια 350 γρ. σφολιάτα 5[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή από την Έλενα Στυλιανού. Υλικά 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 αυγά 3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 ποτηριού χυμός πορτοκαλιού 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiBajazzo Σκορ: Με 16/20* και 3 σκούφους, το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. Υλικά (για 4 άτομα) Κρέας 800-1000 γρ. κρέας ελαφιού, χωρίς κόκαλα 200 γρ. χοιρινή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1500 γρ. ώριμες ντομάτες 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη 1/4 φλ.τσ. μηλόξιδο 1 λεμόνι, το χυμό 1/2 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 φρέσκια γαλοπούλα (γύρω στα 3 κιλά), μαζί με το συκωτάκι και τα εντόσθιά της 300 γρ. συκωτάκια πουλιών 150 γρ. ζαμπόν μπούτι 800 γρ. κάστανα, βρασμένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 5 άτομα) 5 αυγά βραστά mollet, ξεφλουδισμένα (από την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό μετράμε 4 λεπτά και τότε το μεν ασπράδι έχει πήξει, ο δε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 2 πακέτα Philadelphia cheese 400 γρ. μυζήθρα ανάλατη 2 φύλλα ζελατίνη 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό 1 κρόκος αυγού ελαφρά χτυπημένος 1 ασπράδι αυγού 1 φλιτζάνι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. κατίκι Δομοκού 1 φλ. τσ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη 4 αβγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα surprise fast food, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται από τόνο και η κλασική αμερικανιά της κέτσαπ υποχωρεί μπροστά σε μια ανατολίτικη μουστάρδα με σόγια. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα ψάρια μαζί με τα λαχανικά δημιουργούν έναν εξαιρετικό ζωμό, ο οποίος, παγώνοντας, θα κρατήσει τα αρώματά τους, δίνοντας στο πιάτο όχι μόνο μια όμορφη όψη,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζ. γάλα 1 φλιτζ. βούτυρο 2 φλιτζ. σταφίδες 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 1 φλιτζ. ανάμικτα φρουί γκλασέ, κομμένα σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο γκουρμέ εστιατόριο του καινούργιου και πολυτελέστατου The Peninsula αποπνέει αύρα κλασσικής πολυτέλειας. Επικεφαλής της κουζίνας, ένας από τους μεγάλους[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Μικρός Μερίδες: 2 μικρές φόρμες • 250 γρ. Βιτάμ κλασικό • 500 γρ. αλεύρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 4 κόκκινες πιπεριές 4 πράσινες πιπεριές 60 γρ. βούτυρο 300 mI ζωμός κότας 300 mI ζωμός μοσχαρίσιος 1 καρότο 1 μικρό πράσο 1 κρεμμύδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα πολύ συνηθισμένα ψητά μήλα αποκτούν μια πιο εξωτική ταυτότητα με το κλασικό μείγμα της ινδικής κουζίνας, γκάραμ-μασάλα. Στην Ινδία λένε ότι υπάρχουν τόσες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα επιδόρπιο που ισοδυναμεί με γευστικό chill out μετά από ένα πληθωρικό δείπνο. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στη σοκολάτα και τη βανίλια, με εναλλαγές κρύου και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) Για το παντεσπάνι 180 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. αλεύρι 150 ml γάλα 150 ml ελαιόλαδο 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι 400 ml νερό Μισό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 8 γαρίδες Νο.2 100 γρ. καταΐφι 1 ποτήρι κρασιού ξινόγαλο φρέσκο Λίγο φρέσκο βούτυρο 1 κ.γλ. κορνφλάουρ 1 μικρό κολοκυθάκι 1 ματσάκι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (ΓΙΑ 28 ΤΕΜΑΧΙΑ) 440 γρ. (2 φλιτζάνια) ζάχαρη 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 60 γρ. (½ φλιτζάνι) κορν φλαουρ ½ κουταλάκι κρεμόριο 2 κουταλάκια ροδόνερο 20[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά ½ φλ. καρύδα ½ φλ. ζάχαρη 2 κ.σ. ξύσμα λάιμ 1 δόση βανιλίνη 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο παγωμένο κομμένο σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή: Γιάννης Μπαξεβάνης (hytra) Υλικά (για 4 άτομα) Μους γιαούρτι 8 κρόκοι αβγών 120 γρ. ζάχαρη 600 γρ. γιαούρτι πρόβειο 5 ασπράδια αβγών 50 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 2 κιλά καλαμάρι φρέσκο 100 γρ. πλιγούρι ολικής αλέσεως 1 καρότο 1 φρέσκο κρεμμύδι 1/2 ματσάκι μάραθο 4 φύλλα μαϊντανού 1 μαραθόριζα 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 1 άτομο) 70 γρ. παξιμάδια χαρουπιού 30 γρ. βούτυρο λιωμένο 2 παντζάρια κόκκινα 2 παντζάρια κίτρινα 100 ml χυμό πορτοκάλι 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Για τη μους 130 γρ. κρέμα γάλακτος 130 ml γάλα 100 γρ. ελληνικός καφές 85 γρ. κρόκοι αβγών 85 γρ. ζάχαρη 7 ζελατίνες 360 γρ. σαντιγί 100 γρ. ξύσμα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 20 μερίδες) Για τη λεκάνη 360 γρ. φρυγανιά 360 γρ. καρύδι ψιλό, χοντροκομμένο 1/2 φλιτζ. αλεύρι 1 κουταλιά κοφτή κανέλα 1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 μερίδες) Για την παντσέτα 800 γρ. παντσέτα χοιρινή (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας την καθαρίσει) 1 κοφτό κουταλάκι φρέσκο θυμάρι 1 κοφτό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα ζελέ με ασυνήθιστα έντονο άρωμα ντομάτας συνδυάζεται με μια φλογάτη «κοπανιστή» φτιαγμένη με μανούρι. Η παράδοση σε fun εκδοχή. Υλικά Ζελέ από[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 10-12 κομμάτια) Για τη ζύμη 250 γρ. ταχίνι 280 ml νερό 560 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ 1½ κ.σ. ζάχαρη Για τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami