Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 14 συνταγές
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami«Αυτό το πιάτο έχει πλάκα – αν και δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική παράδοση. Η γιαγιά μου φωνάζει όταν το σερβίρω. Πάντως, είναι μια ελληνική απόδοση της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή εμπνευσμένη από το βιβλίο Mediterranean Seafood, του Alan Davidson. Υλικά για 2 άτομα 1 μεγάλος ελληνικός αστακός, ζωντανός 3-4 κουταλιές παρθένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣτο λεπτό αυτό πιάτο, η γεύση του ιωδίου «παγώνει» μέσα σε ένα «γυάλινο κουκούλι» με απρόσμενη αλμύρα και ευχάριστη αρωματική φρεσκάδα, χάρη στην ισχυρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΠιπεράτο παϊδάκι με γλάσο ροδιού. Παίρνουμε ένα αρνίσιο παϊδάκι, το αλατίζουμε και το τυλίγουμε με ένα στρώμα από διάφορα χοντροσπασμένα πιπέρια. Το πιέζουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα φαντεζί λαϊκό γλύκισμα, που το συνηθίζουν στnv Καταλονία αλλά και στην περιοχή) του Perpignan στη Γαλλία, από τnv άλλη μεριά των συνόρων. Υλικά (για 6[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 10 σφηνάκια) 50 ml κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι 1 κουταλάκι του καφέ κορνφλάουρ 150 γρ. γιαούρτι 200 ml γάλα 150 γρ. avruga (αυγά χρυσής ρέγγας) 1 κιλό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα ζεστό, εύκολο γλυκό, για κρύα, χειμωνιάτικα βράδια. Υλικά (για 4 άτομα) 4 μήλα Γκράνι Σμιθ, ξεφλουδισμένα, ολόκληρα, χωρίς τα κουκούτσια 1/4 φλιτζ. χυμός[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 40 γρ. βούτυρο 60 γρ. κρόκοι αβγών 60 γρ. ασπράδια 5 γρ. κορνφλάουρ Vanilla breeze martini 1 ποτήρι Absolute vanilla Σναπς[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 24 ξερά σύκα, άκοπα 4 κ. σ. ζάχαρη (ή πιο πολύ, αν θέλουμε) 750 ml κόκκινο, γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη 3/4 κοφτό κ. γ. μαύρο πιπέρι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγή εμπνευσμένη από το βιβλίο Mediterranean Seafood, του Alan Davidson. Υλικά για 2 άτομα 1 μεγάλος ελληνικός αστακός, ζωντανός 3-4 κουταλιές παρθένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣτο λεπτό αυτό πιάτο, η γεύση του ιωδίου «παγώνει» μέσα σε ένα «γυάλινο κουκούλι» με απρόσμενη αλμύρα και ευχάριστη αρωματική φρεσκάδα, χάρη στην ισχυρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 650 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 8-10 πικραμύγδαλα ή 1 κ.σ. υγρό άρωμα πικραμύγδαλου 5 ασπράδια φρέσκων αβγών 2 κ.σ. ανθόνερο για το μείγμα και ένα μπολ για[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 500 γρ. φάβα 200 γρ. χέλι καπνιστό ή γαύρο μαρινάτο 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών 1 μεγάλο κρεμμύδι Χυμός από 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami