Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 214 συνταγές
Τα μαμαδίστικα! Το πλαστήρι μου, καινούριο απόκτημα με άλλη διάμετρο από αυτά που ήδη είχα, έπρεπε να δοκιμαστεί. Και τι πιο νόστιμο, εύκολο, και γρήγορο από[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑγαπημένη και πολυμορφική... Η ζύμη για την τάρτα αυτή είναι από τις αγαπημένες μας. Τραγανή και αρωματική, ταιριάζει με πολλές γεμίσεις . Γεμίζεται ψημένη, με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων για τη σημερινή μέρα! Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που έγραψα στο πρώτο δικό μου τετράδιο συνταγών, μ ‘[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… Η αφισέτα στον τοίχο του fb της Έρης - Captain Cook ήταν η αφορμή να επισπεύσω την παρασκευή του κέικ της σημερινής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ απλώς κουλουράκια ή μπισκότα βουτύρου... Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Άλλωστε έχουμε ακόμη Χριστός Ανέστη! Αν και έχουν περάσει οι μέρες του Πάσχα τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤον τελευταίο καιρό είχα πολλά τρεξίματα. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν προλάβαινα να ανασάνω. Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την μπόρα, οι αναρτήσεις μου αραίωσαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αντικατάστασης των αυγών σε συνταγές! Υποθέτω-αν κρίνω από τις απόψεις των ηλικιωμένων που ρώτησα- ότι κανείς στην κατοχική και τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕλαφρύ και απολαυστικό! Σας έχει τύχει να «κολλήσετε» σε μια συνταγή για κάποιο διάστημα; Ε, εμείς τον τελευταίο καιρό έχουμε κολλήσει σ’ αυτό το κέικ! Είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝόστιμη μαρμελάδα με ώριμα σύκα ! (Και τα αποτελέσματα της κλήρωσης) Τα σύκα φέτος είναι άφθονα στην περιοχή μας. Η πρώτη παρτίδα δεν είναι από τη δική μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να απολαμβάνουμε τα χειμωνιάτικα ροφήματα! Αυτή την εποχή είναι τα εσπεριδοειδή στις δόξες τους. Τα χρώματά και τα αρώματά τους είναι έντονα και είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλά… αλα κρητικά, με ελαιόλαδο και πετιμέζι! Θα μου πείτε τι δουλειά έχει το κέικ φρούτων που είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι φυσικά με ελαιόλαδο! Την ιδέα για το κέικ αυτό την πήρα από μια συνταγή από εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τον Άγιο Τρύφωνα και τους αμπελουργούς… Καλό μήνα! Του Αγίου Τρύφωνα σήμερα, τ’ Αγιού Τρυφώνου όπως λέμε στην Κρήτη. Του προστάτη των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιατί ένα κέικ είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών οπότε καλό είναι να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας από τα περυσινά ξερά φρούτα, αφού σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα κλασικό κέικ που η μητέρα μου ποτέ δεν το έφτιαξε με κακάο γιατί είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που ενώ αγαπά την σκέτη σοκολάτα δεν ενθουσιάζεται με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες Του Αγίου Νικήτα σήμερα. Γιορτινή μέρα για πολλές περιοχές της Κρήτης αφού πολλά χωριά έχουν εκκλησιές και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕύκολο, οικονομικό, υγιεινό! Όταν ένα από τα πιο παραδοσιακά μας προϊόντα γίνεται της μόδας σε νέες μορφές κατανάλωσης, όλοι μπαίνουμε στη διαδικασία να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ηρακλειώτικο έθιμο της Πρωτοχρονιάς! Αν βρεθείτε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Ηράκλειο, θα εκπλαγείτε όσοι δεν ξέρετε το ηρακλειώτικο έθιμο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη ! Λόγοι ανωτέρας βίας, ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου και καθόλου ευχάριστοι... Αυτό μόνο έχω να πω προς το παρόν για την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι γιαουρτόπιτες είναι αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σκέτες ή σιροπιαστές, πολλές φορές αποτελούσαν το γλυκό της Κυριακής ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα παλιό κλασικό κέικ με κακάο που αναβαθμίστηκε με το αγουρέλαιο! Οι παλιές συνταγές της μάνας μου για κέικ σοκολάτας είναι στην ουσία κέικ κακάου. Την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grH δική μου εκδοχή για ένα αγαπημένο γλυκό... Γιορτή σήμερα, γιορτή και αύριο! Της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος. Το εκκλησάκι της στην περιοχή μας, από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αντικαθιστώ σε διάφορες συνταγές γλυκών τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Διαπιστώνω ότι γίνονται το ίδιο νόστιμες και σαφώς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤΟ γ λ υ κ ό ! Δεν θα γράψω πολλά λόγια σήμερα. Ευχές για Καλό Πάσχα μόνο θα δώσω σε όλους, και τη συνταγή για το δικό μας πασχαλιάτικο γλυκό. Δεν ξέρω κανένα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr….και της μαμάς μου, και της θείας Μ. , και της θείας Ν. , και οι δικοί μου τελικά! Όταν διάβασα το post της Ριρής , σκέφτηκα ότι και με μένα το ίδιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛουκουμάδες ! Κλασικό ελληνικό γλυκάκι τηγανιού ! http://verygoodrecipes.com/breakfasts-of-the-world-challenge Θα μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσουρέκια στην ανατολική Κρήτη όσο ήμουνα παιδί δεν τα λέγαμε τσουρέκια. Δεν ήταν εξάλλου ακριβώς τσουρέκια παρόλο που είχαν ακριβώς τα ίδια υλικά, αν και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο πιο ελαφρύ , υγιεινό και οικονομικό σοκολατένιο κέικ! Όταν η Ε. μας έδωσε τη συνταγή από το σοκολατένιο κέικ της που έγινε ανάρπαστο, δεν το πίστευα ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρία υλικά για μια αρωματική, διάφανη και πολυχρηστική μαρμελάδα! Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Αν και η μέρα σήμερα ζητά κοψίδια και τσικνίσματα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr"Αχλαδάκια" αμυγδάλου για την ώρα την καλή! Και στα δικά σας , και στων παιδιών σας ! Άσπρα και μυρωδάτα γλυκάκια όπως λέει το έθιμο για όλες τις χαρές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι πολύ υγιεινά θα έλεγα… Υγιεινότερα από άλλα αφού γίνονται με ελαιόλαδο και περιέχει 1/25 του αυγού καθένα τους! Η συνταγή αυτή είναι άλλη μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr3 σε 1 το είπα εγώ! Ένα πολύ ενδιαφέρον λικέρ για τα εορταστικά κεράσματα, αλλά και για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος αν δεν θέλουμε να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΆρχισα να γράφω τη σημερινή συνταγή, χωρίς να ξέρω τι όνομα να δώσω σ’ αυτά τα βουτηματάκια! Στο τετράδιό μου όπως βλέπετε τα λέω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕδώ και 2-3 χρόνια δεν είχα φτιάξει χαρουπόμελ ο . Δεν έχω πια δικά μου χαρούπια(ακόμη με πονά η απώλεια της χαρουπιάς μου στην πυρκαγιά του 2012) και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε πολλούς συνδυασμούς γεύσης και εμφάνισης! Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να γλυκάνουμε το 2015! Καλή Χρονιά σε όλους για άλλη μια φορά. Γλυκιά επιλογή –καθιερωμένο πια - για την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, μιας και οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή! Η ανάρτηση αυτή έπρεπε να γίνει την περίοδο της Σαρακοστής αλλά αναβλήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας». Επειδή όμως τα γλυκάκια αυτά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα… Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜελένια παστέλια με σουσάμι, με αμύγδαλο, με φιστίκι, με ό,τι μας αρέσει! Πριν αρχίσουν οι χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις, ένα ακόμη νηστίσιμο γλυκό . Νηστίσιμο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα υλικά, κι όμως αρέσουν! Έχω πουλιά κι αυγά! Αυτή την έκφραση χρησιμοποιούμε στα μέρη μας όταν έχουμε πολλές δουλειές. Μάλλον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν έχουν περάσει πολλές μέρες που έκανα την ανάρτηση για τον πελτέ από κυδώνι. Είχα γράψει τότε ότι τα απομεινάρια ,φλούδια και κουκούτσια, τα χρησιμοποίησα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρωματική και νόστιμη. Μια μαρμελάδα με πολλές χρήσεις! Οι επισκέπτες της σελίδας γνωρίζουν ότι μαρμελάδες φτιάχνω συνήθως με τα όψιμα φρούτα. Για δυο λόγους:[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr