Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Η κρητική εκδοχή του nespolino (με ρακή) είναι ίσως το ωραιότερο λικέρ που έχω φτιάξει! Το άκουγα και δεν το πίστευα : το λικέρ από τα κουκούτσια του δέσπολου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ χρυσοκίτρινη της Άνοιξης! Τα βρίσκουμε το πολύ μέχρι τα μέσα του Ιούνη. Από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του Μάη , όταν είναι καλής ποικιλίας και ώριμα είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚι άλλα κουλουράκια! Όπως έχω ξαναγράψει, στα τετράδιά μου υπάρχουν παραπάνω από πενήντα συνταγές με λαδερά κουλουράκια, πολλές με …ονοματεπώνυμο.Αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧωρίς ζάχαρη, με αλεύρι ολικής , με φυσική γλύκα και καθόλου κόπο!΄ Ένα μπουκάλι "κομμένος" μούστος είχε παραμείνει στην κατάψυξη από πέρυσι, περιμένοντας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρωματική , εύκολη μαρμελάδα εποχής! Όπως έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση το πεσκέσι με τα εσπεριδοειδή ήταν «βασιλικό». Έτσι εκτός από το κέικ που ήδη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιορτή χωρίς γλυκάκι γίνεται; Χθες λοιπόν η δική μου συμβολή στο τραπέζι ήταν τα "κουραμπιεδάκια" με το λουκούμι.Συνταγή από τη γιαγιά μου που τα συνήθιζε στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤώρα κακώς τα λέω κρίθινα, ψιλομιγαδερά θα ήταν η σωστή ονομασία σύμφωνα με την ορολογία των μιγμάτων αλεύρου που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί. Όχι δηλαδή ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈτοιμη σε μια ώρα πάνω κάτω! Εγώ λοιπόν την μαρμελάδα με ροδάκινα ή γιαρμάδες την φτιάχνω χωρίς πρόγραμμα. Δεν πάω δηλαδή όπως σε όλες σχεδόν τις άλλες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ μαρμελάδα πορτοκάλι αλλιώς! Δυο συνεχόμενα post με πορτοκάλια, μπορεί να πηγαίνει πολύ, αλλά επειδή είναι στο τέλος τους είπα να μη το καθυστερήσω…[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι να το σκεφτούμε! Τι κάνεις όταν περιμένεις επισκέψεις και δεν έχεις τίποτα για κέρασμα; Και μάλιστα όταν αυτά που έχεις προς αξιοποίηση είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη ! Λόγοι ανωτέρας βίας, ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου και καθόλου ευχάριστοι... Αυτό μόνο έχω να πω προς το παρόν για την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣυνταγή 2 σε 1! Το πετιμέζι μαζί με το χαρουπόμελο ήταν οι φτηνές γλυκαντικές ύλες του παρελθόντος . Ιδιαίτερα το πετιμέζι ήταν από τα σκευάσματα που όλες οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΆρχισα να γράφω τη σημερινή συνταγή, χωρίς να ξέρω τι όνομα να δώσω σ’ αυτά τα βουτηματάκια! Στο τετράδιό μου όπως βλέπετε τα λέω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕπειδή ,ως γνωστόν, ουκ έρχεται μόνον,και όλο και κάτι έχω χαμένο ( από κλειδιά ,ως γυαλιά,ως χαρτιά), εδώ και χρόνια κάνω φανουρόπιτες στις 25 Αυγούστου για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια μαρμελάδα υπερπαραγωγή! Όπως έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, φτιάχνω τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού με όψιμα φρούτα. Θεωρώ ότι όταν τελειώνουν είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr