Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 225 συνταγές
Ή απλώς κουλουράκια ή μπισκότα βουτύρου... Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Άλλωστε έχουμε ακόμη Χριστός Ανέστη! Αν και έχουν περάσει οι μέρες του Πάσχα τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα παλιό κλασικό κέικ με κακάο που αναβαθμίστηκε με το αγουρέλαιο! Οι παλιές συνταγές της μάνας μου για κέικ σοκολάτας είναι στην ουσία κέικ κακάου. Την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ηρακλειώτικο έθιμο της Πρωτοχρονιάς! Αν βρεθείτε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Ηράκλειο, θα εκπλαγείτε όσοι δεν ξέρετε το ηρακλειώτικο έθιμο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη ! Λόγοι ανωτέρας βίας, ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου και καθόλου ευχάριστοι... Αυτό μόνο έχω να πω προς το παρόν για την[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑγαπημένη και πολυμορφική... Η ζύμη για την τάρτα αυτή είναι από τις αγαπημένες μας. Τραγανή και αρωματική, ταιριάζει με πολλές γεμίσεις . Γεμίζεται ψημένη, με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων για τη σημερινή μέρα! Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που έγραψα στο πρώτο δικό μου τετράδιο συνταγών, μ ‘[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… Η αφισέτα στον τοίχο του fb της Έρης - Captain Cook ήταν η αφορμή να επισπεύσω την παρασκευή του κέικ της σημερινής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι φυσικά με ελαιόλαδο! Την ιδέα για το κέικ αυτό την πήρα από μια συνταγή από εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤον τελευταίο καιρό είχα πολλά τρεξίματα. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν προλάβαινα να ανασάνω. Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την μπόρα, οι αναρτήσεις μου αραίωσαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αντικατάστασης των αυγών σε συνταγές! Υποθέτω-αν κρίνω από τις απόψεις των ηλικιωμένων που ρώτησα- ότι κανείς στην κατοχική και τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕλαφρύ και απολαυστικό! Σας έχει τύχει να «κολλήσετε» σε μια συνταγή για κάποιο διάστημα; Ε, εμείς τον τελευταίο καιρό έχουμε κολλήσει σ’ αυτό το κέικ! Είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα μαμαδίστικα! Το πλαστήρι μου, καινούριο απόκτημα με άλλη διάμετρο από αυτά που ήδη είχα, έπρεπε να δοκιμαστεί. Και τι πιο νόστιμο, εύκολο, και γρήγορο από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να απολαμβάνουμε τα χειμωνιάτικα ροφήματα! Αυτή την εποχή είναι τα εσπεριδοειδή στις δόξες τους. Τα χρώματά και τα αρώματά τους είναι έντονα και είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλά… αλα κρητικά, με ελαιόλαδο και πετιμέζι! Θα μου πείτε τι δουλειά έχει το κέικ φρούτων που είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν έχουν περάσει πολλές μέρες που έκανα την ανάρτηση για τον πελτέ από κυδώνι. Είχα γράψει τότε ότι τα απομεινάρια ,φλούδια και κουκούτσια, τα χρησιμοποίησα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr3 σε 1 το είπα εγώ! Ένα πολύ ενδιαφέρον λικέρ για τα εορταστικά κεράσματα, αλλά και για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος αν δεν θέλουμε να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grH δική μου εκδοχή για ένα αγαπημένο γλυκό... Γιορτή σήμερα, γιορτή και αύριο! Της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος. Το εκκλησάκι της στην περιοχή μας, από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι πολύ υγιεινά θα έλεγα… Υγιεινότερα από άλλα αφού γίνονται με ελαιόλαδο και περιέχει 1/25 του αυγού καθένα τους! Η συνταγή αυτή είναι άλλη μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αντικαθιστώ σε διάφορες συνταγές γλυκών τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Διαπιστώνω ότι γίνονται το ίδιο νόστιμες και σαφώς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤΟ γ λ υ κ ό ! Δεν θα γράψω πολλά λόγια σήμερα. Ευχές για Καλό Πάσχα μόνο θα δώσω σε όλους, και τη συνταγή για το δικό μας πασχαλιάτικο γλυκό. Δεν ξέρω κανένα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛουκουμάδες ! Κλασικό ελληνικό γλυκάκι τηγανιού ! http://verygoodrecipes.com/breakfasts-of-the-world-challenge Θα μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσουρέκια στην ανατολική Κρήτη όσο ήμουνα παιδί δεν τα λέγαμε τσουρέκια. Δεν ήταν εξάλλου ακριβώς τσουρέκια παρόλο που είχαν ακριβώς τα ίδια υλικά, αν και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρία υλικά για μια αρωματική, διάφανη και πολυχρηστική μαρμελάδα! Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Αν και η μέρα σήμερα ζητά κοψίδια και τσικνίσματα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr"Αχλαδάκια" αμυγδάλου για την ώρα την καλή! Και στα δικά σας , και στων παιδιών σας ! Άσπρα και μυρωδάτα γλυκάκια όπως λέει το έθιμο για όλες τις χαρές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΆρχισα να γράφω τη σημερινή συνταγή, χωρίς να ξέρω τι όνομα να δώσω σ’ αυτά τα βουτηματάκια! Στο τετράδιό μου όπως βλέπετε τα λέω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα υλικά, κι όμως αρέσουν! Έχω πουλιά κι αυγά! Αυτή την έκφραση χρησιμοποιούμε στα μέρη μας όταν έχουμε πολλές δουλειές. Μάλλον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι γιαουρτόπιτες είναι αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σκέτες ή σιροπιαστές, πολλές φορές αποτελούσαν το γλυκό της Κυριακής ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕδώ και 2-3 χρόνια δεν είχα φτιάξει χαρουπόμελ ο . Δεν έχω πια δικά μου χαρούπια(ακόμη με πονά η απώλεια της χαρουπιάς μου στην πυρκαγιά του 2012) και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε πολλούς συνδυασμούς γεύσης και εμφάνισης! Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να γλυκάνουμε το 2015! Καλή Χρονιά σε όλους για άλλη μια φορά. Γλυκιά επιλογή –καθιερωμένο πια - για την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, μιας και οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή! Η ανάρτηση αυτή έπρεπε να γίνει την περίοδο της Σαρακοστής αλλά αναβλήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας». Επειδή όμως τα γλυκάκια αυτά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα… Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜελένια παστέλια με σουσάμι, με αμύγδαλο, με φιστίκι, με ό,τι μας αρέσει! Πριν αρχίσουν οι χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις, ένα ακόμη νηστίσιμο γλυκό . Νηστίσιμο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τον Άγιο Τρύφωνα και τους αμπελουργούς… Καλό μήνα! Του Αγίου Τρύφωνα σήμερα, τ’ Αγιού Τρυφώνου όπως λέμε στην Κρήτη. Του προστάτη των[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr