Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 53 συνταγές
Φαίνεται πως μπαίνουμε πια για τα καλά στην τελική ευθεία ή καλύτερα στην μεγάλη προ Χριστουγέννων εποχή, καθώς έχει επιμηκυνθεί πια ο χρόνος της[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜαρμελάδα με πορτοκάλι και περγαμόντο! Έκανα το ωραιότερο γλυκό- μαρμελάδα για φέτος. Θα σας εξηγήσω το λόγο φυσικά, το έκανα με τα περγαμόντο της αυλής μας 5[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ Ακόμη μια εποχική μαρμελάδα. Τα καροτάκια την άνοιξη είναι φρέσκα και λαχταριστά, ενώ μπορείτε να βρείτε ακόμη[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑΦΡΑΤΟ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ Το πιό αφράτο μπριός που έχω δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένο βέβαια με φυσικό προζύμι. Η έμπνευση ήρθε απο μια συνταγή της[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Τσιμπίδη. Η κ. Τσιμπίδη η οποία κατάγεται από το Αλιβέρι και ζει στη Σκάλα Λακωνίας μας έδωσε αυτή την υπέροχη συνταγή για παραδοσιακές δίπλες[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά Περγαμόντο 8-10 τεμάχια Ζάχαρη 1200 γρ Χυμός λεμονιού ή γλυκόζη από ένα λεμόνι ή τρεις κουταλιές της σούπας γλυκόζη Νερό 4 φλυτζάνια τσαγιού Οδηγίες[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Βούτυρο 250 γρ ελαφρώς λιωμένο Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ Baking powder 1 κουταλάκι γλυκού Αυγά 4 τεμ Γάλα 1 ποτήρι[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αυγά 7 τεμ. χωριστά κρόκοι - ασπράδια Γάλα 9[...]
Πηγή: chefoulis.grΌπως λέμε προς το τέλος της άνοιξης «η εποχή των κερασιών», έτσι και τώρα, μες στο καταχείμωνο, είναι ασφαλώς η εποχή των ξινών. Τα πορτοκάλια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚέρκυρα χωρίς κουμ-κουάτ δε νοείται, έτσι όταν πρωτοήρθα και είδα ότι στο κτήμα ευδοκιμούν τα εσπεριδοειδή φύτεψα δύο δεντράκια. Τώρα που ξέρω πιο πολλά[...]
Πηγή: bostanistas.grΟλοκληρώσαμε τη βόλτα νούμερο 2013, όπως την ονομάσαμε. Και φτάνει ο πλανήτης με βαριά μαγνητισμένη χάρη εκεί περίπου που ξεκίνησε τον κύκλο του γύρω από μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΛουκούμια Συριανά για 48 λουκούμια αμυγδάλου Υλικά 3½ φλιτζάνια ζάχαρη 3½ φλιτζάνια νερό ½ φλιτζάνια νισεστέ ο χυμός ½ λεμονιού 1 κουταλιές γλυκού μαστίχα[...]
Πηγή: greekouzina.grΣτην οικογένειά μας το μόνο νηστίσιμο κέικ ήταν το αγαπημένο « μελαχρινό » με τις σταφίδες και το πορτοκάλι, που το είχαμε σχεδόν μόνιμα στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν το γλυκάκι που θα σερβίρετε στο πασχαλινό τραπέζι θέλετε να είναι σοκολατένιο, θα σας προτείνω αυτά τα λαχταριστά brownies με φρέσκο τριμμένο παντζάρι, που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά: 1/3 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 1/3 κούπα βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπες αλεύρι 1 αυγά 1 βανίλια ξύσμα από ένα λεμόνι 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ[...]
Πηγή: suntagesnikoulas.blogspot.grΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ Υπέροχα κρεμώδες παγωτό, με πλούσια γεύση σοκολάτας, αρωματισμένο με λικέρ περγαμόντο. Δόση : 800 ml Βαθμος δυσκολίας : μέτρια[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΩΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Το παγωτό, είναι ένα παρασκεύασμα της ζαχαροπλαστικής, που φτιάχνεται από ένα μίγμα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grComments are closed. Σήμερα είναι τα γενέθλια της κόρης μου. Να πω χρόνια πολλά στο Ελιάκι μας. Να τα εκατοστήσεις κοριτσάκι μου και να ξέρεις ότι σ’ αγαπάμε[...]
Πηγή: kopiaste.infoΤυχαίνει πολλές φορές να θέλουμε να μασουλίσουμε κάτι γλυκό ή να θέλουμε κάποιο συνοδευτικό για τον καφέ μας, χωρίς να έχουμε τον φόβο πως θα βαρύνουμε το[...]
Πηγή: bostanistas.grComments are closed. Κάθε Χριστούγεννα φτιάχνω ένα Χριστουγεννιάτικο Κέικ, Κουραμπιέδες και Μελομακάρονα αλλά αντί να φτιάχνω πάντα τα ίδια, μου αρέσει να[...]
Πηγή: kopiaste.infoΑν δεν προτιμάτε τους κουραμπιέδες με αμύγδαλα, ή θέλετε να δοκιμάσετε φέτος κουραμπιέδες λίγο διαφορετικούς στην γεύση από τους κλασσικούς, η σημερινή μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣήμερα έχει γιορτή η καλή μου θεία, η Όλγα... Κατόπιν δικής της επιθυμίας της ετοίμασα ένα νοστιμότατο και εύκολο παγωτό για να κεράσει απόψε τους φίλους[...]
Πηγή: lixoudiesmarifanis.blogspot.grΕυωδιαστό λικέρ, με κεχριμπαρένιο, διαυγές χρώμα και ελαφρύ άρωμα πικραμύγδαλου και κερασιών. Πίνοντας το, είτε ως απεριτίφ, είτε ως χωνευτικό είναι σίγουρο[...]
Πηγή: kitchenstori.es