Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 134 συνταγές
Μελομακάρονα με μαυροδάφνη και μπαχαρικά, Μελομακάρονα με μαυροδάφνη και μπαχαρικά, Ο παραδοσιακός χασλαμάς της γιαγιάς κάτι σαν... μελομακάρονο ταψιού!, Ο παραδοσιακός χασλαμάς της γιαγιάς κάτι σαν... μελομακάρονο ταψιού!, Μελομακάρονα! Σιροπιασμένα & Μελωμένα!#Χριστουγεννιάτικο τραπέζι συνταγή από Φασολάκι, Τα χωριάτικα μελομακάρονα συνταγή από angvas
Ιστορία της Γαστρονομίας του λουκουμά και .. πολλές Συνταγές !! γλυκές και…αλμυρές!!! Γενικά ιστορικά στοιχεία για τη γαστρονομία του λουκουμά ανά τον κόσμο Ο[...]
Πηγή: greekmasa.grΕ, ναι, παραλίγο να βγει η σεζόν και να μην έχω κάνει ούτε μια ανάρτηση με μαρμελάδα.... Είναι ποτέ δυνατόν; Όχι βέβαια... Μαρμελάδα σύκο λοιπόν. Πιο[...]
Πηγή: myblissfood.blogspot.grΤέλειες ροδέλες πορτοκαλιού και μανταρινιού, γυαλιστερές από το σιρόπι, με ένα υπέροχο ζωντανό χρώμα. Αυτή η μαρμελάδα μοιάζει πολύ με γλυκό του κουταλιού[...]
Πηγή: bostanistas.grμαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Το μήλο απ την Περσία όπως αποκαλείται το ροδάκινο (Prunus persica) έχει έρθει (με βαπόρι όπως λέει το άσμα) απ’ την Κίνα. Τα[...]
Πηγή: pandespani.comΣτα πρωϊνά μου γεύματα δεν είμαι καθόλου τολμηρή. Τρώω το ίδιο πρωϊνό σχεδόν κάθε μέρα· granola ή muesli με γάλα. Ούτε καφέ, ούτε χυμούς, ούτε τίποτα.[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΜια από τις πολύ ωραίες μαρμελάδες, είναι η μαρμελάδα πετροκέρασο. Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το πετροκέρασο γλυκό του κουταλιού. Δεν έχει τύχει να το βρω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Υπάρχουν[...]
Πηγή: funkycook.grΥλικά για 60 χαιμαλιά: Για τη γέμιση: 1 κιλό καρύδια ½ κιλό τριμμένη ψίχα( από 1 κιλό ψωμί) 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ 1 κιλό ζάχαρη Κανέλα μοσχοκάρυδο Μπαχάρι[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΑυτό το αριστούργημα μου το σέρβιραν πρώτη φορά δυο δίδυμες συμμαθήτριές μου στο γυμνάσιο και από τότε έγινε το αγαπημένο μου σνακ στις υπογλυκαιμίες!Δοκιμάστε[...]
Πηγή: cookpad.com/gr8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα 4 κ.σ. μερέντα 8 μπισκότα γεμιστά 3 αβγά 200 γρ. γάλα 1 κ.γ. ζάχαρη 1 βανίλια λίγη άχνη ζάχαρη λίγο κακάο 1/2 φλ. φουντούκια[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά Ζύμη 1 ποτήρι λάδι 1 κουταλακι αλάτι 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 3 ποτήρια χλιαρό γάλα 2 κομματακια μαγιάς (tabletes) 2 αυγά 1 kg αλεύρι περασμενη σε κόσκινο[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΥλικά Ζύμη 1 ποτήρι λάδι 1 κουταλακι αλάτι 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 3 ποτήρια χλιαρό γάλα 2 κομματακια μαγιάς (tabletes) 2 αυγά 1 kg αλεύρι περασμενη σε κόσκινο[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΌπως έγραφα πέρισυ τέτοιο καιρό στο Sobreviviendo 2 : "Άλλη μία απεικόνιση μέρους της ελληνικής πραγματικότητας είναι και τα blogs. Άλλα γλυκά στο χρώμα του[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίμαστε όλοι διαφορετικοί όσον αφορά το φαγητό, και οι λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε ένα πιάτο γευστικό ή μη είναι εντελώς υποκειμενικοί, όπως είναι όλα[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΣυνταγή 1η : Ρετσέλι Κυδώνι Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάς μου και την συνήθιζαν στην Πόλη. Το Ρετσέλι είναι σαν μαρμελάδα στη γεύση και σαν πολύ πηχτό[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή αυτή είναι απο το βιβλίο της Αργυρώ μπαρμπαρίγου...τα γλυκάκια ειναι Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Α!! Τι χρειαζόμαστε: 550 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤσιζκέικ μπανάνα Προετοιμασία: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά Υλικά Υλικά για τη βάση 4 μπανάνες πολύ ώριμες 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 1 αυγό[...]
Πηγή: kouzzzina.grΤον κιουνεφέ τον έφαγα πρώτη φορά από την Κική. Με καταγωγή απέ την Πόλιν (όχι, δεν μιλάει Πολίτικα, δική μου η διατύπωση) είπε κάποια στιγμή να φτιάξει έναν[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΕλπίζω να σας βρίσκω καλά και να περάσατε ένα χαρούμενο Πάσχα με τους δικούς σας ανθρώπους, απολαμβάνοντας μπόλικες αλμυρές και γλυκιές νοστιμιές. Εμείς τις[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 8 φέτες από ψωμί του τοστ (ψίχα κατά προτίμηση) λίγο βούτυρο για το ταψί 8 κ. σούπας από το σιρόπι ενός γλυκού του[...]
Πηγή: e-sofia.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1- 2 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΤι χρειαζόμαστε: Για το σιρόπι: 500 γρ. ζάχαρη 500 ml νερό Για τη ζύμη: 1 κιλό αμύγδαλο, αλεσμένο στο multi 500 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, αλεσμένη στο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια 4 άτομα Για τις αυγόφετες 2 μικρές φρατζόλες ψωμί σε φέτες 3 κούπες γάλα καυτό 4 αυγά χτυπημένα Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα Κανέλα Για το σιρόπι 2[...]
Πηγή: sidagi.gr1 πακέτο φύλλο κρούστας (το φρέσκο από το ψυγείο είναι πολύ ωραίο) 1 κ.σ. βιτάμ λίγο σπορέλαιο ζάχαρη κανέλλα Για την γέμιση 4 μήλα 1 κούπα ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά για 12 μάφινς 50 γραμ κακάο σε σκόνη 1 φλιτζ (220 γραμ) καφέ ζάχαρη ½ φλιτζ (125 γραμ) βραστό νερό 85 γραμ μαύρη σοκολάτα τριμμένη 2 κρόκους αβγών 80[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grπαγωτό βανίλια 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive 2 αυγά 1 κουταλιά της σούπας γάλα Οδηγίες Δουλεύοντας γρήγορα φτιάξτε με μια σέσουλα παγωτού 6[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑναρτήθηκε στις 31/03/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Τσουρέκι Πασχαλινό με σιρόπι Και κάπως έτσι έφτασε το Πάσχα. Μια συνταγή για ένα υπέροχο Πασχαλινό[...]
Πηγή: sintayes.gr10/11/14 Υγιεινό γλύκισμα με κομπόστα φρέσκων δαμάσκηνων. Ένα πραγματικό γλύκισμα με πολλές επιλογές σερβιρίσματος πέρα από τη σημερινή μας συνταγή. Βάζουμε[...]
Πηγή: zannetcooks.comΤη συνταγή αυτή την έχω καιρό και την αγαπώ πολύ γιατί είναι πεντανόστιμη, σχετικά ελαφριά και βέβαια εύκολη! Η καταγωγή της είναι από το Λίβανο και η[...]
Πηγή: foodjunkie.euΜια από τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές μαρμελάδες που θα φτιάξετε πανεύκολα χωρίς καθόλου κόπο. Θα την απολαύσετε στο ψωμί σας ή θα φτιάξετε μαζί της τέλεια[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr