Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Τρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή , με ζύμη ελαιολάδου Οι νηστίσιμες συνταγές κυρίως αυτές που προέρχονται από μοναστήρια, είναι συνήθως λιτές αλλά δεν υστερούν σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπό τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναζήτησε βοήθεια στο φυτικό βασίλειο για την ανακούφιση των πόνων και των ασθενειών του. Τα βότανα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.gr(Συνέχεια ανάρτησης, αλφαβητικά από το Π ως το Ω ) ΠΑΡΩΝΥΧΙΔΕΣ - Βράζουμε 1 κιλό κάστανα και στο ζεστό νερό βυθίζουμε τα δάκτυλά μας και οι παρωνυχίδες[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΕτοιμάστε τα τώρα για το Πάσχα! Τα λικέρ με εσπεριδοειδή είναι τα αγαπημένα μου. Είναι ιδιαίτερα αρωματικά και γλυκόπιοτα και αποτελούν ιδανική συνοδεία για τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο! Τα προϊόντα του χαρουπιού αρχίζουν και μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στην κουζίνα μας και όχι άδικα. Η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥπέροχα κουλουράκια λαδιού με πετιμέζι «νέας εσοδείας»! Η συνταγή είναι από τετράδιο αγαπημένης και εξαιρετικής μαγείρισσας που δεν είναι πια μαζί[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΓλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές Απόκριες! Με το που ανοίγει το Τριώδιο, στην Κρήτη ξεκινά η εποχή της μυζηθρόπιτας. Όχι δηλαδή ότι τον υπόλοιπο χρόνο – όταν υπάρχει μυζήθρα-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα λαδερά κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, υγιεινά, διατηρούνται για εβδομάδες και συνοδεύουν το πρωινό και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grPost Views: 114 Η βασιλόπιτα, σε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν πάντα γλυκιά. Στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονίακαι στη Θεσσαλία το φλουρί έμπαινε σε πίτες συχνό[...]
Πηγή: beauty-secrets.gr/geyseisΚάτι σαν γλυκό του κουταλιού, χωρίς την αθωότητά του... Είχα βρει αυτή τη συνταγή σ’ ένα παλιό περιοδικό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που ούτε που θυμάμαι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτή η συνταγή είναι δικιά μου επινόηση και δημιουργία, εύκολη, νόστιμη και την κάνω πολλά χρόνια. Υλικά : 1 φαρινάπ 500 γρ. 2 κ.γ. μπέκι 1 βιτάμ 250 γρ. 4[...]
Πηγή: greekmasa.grΚέικ με πετιμέζι και σύκα Υλικά 1 φλιτζ. πετιμέζι 250 γρ. μαργαρίνη 1 φλιτζ. ζάχαρη 1½ φλιτζ. νερό ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού 3 κ.σ. ρακί 600 γρ. αλεύρι για[...]
Πηγή: greekouzina.grΠάντα με ελαιόλαδο! Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα... Σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. Πλήρης και αποκλειστική η απασχόληση με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚεράσι μαρμελάδα ελαφριά, εύκολη και γρήγορη. Απολαυστική χωρίς να λιγώνει με την παραπανίσια ζάχαρη και φυσικά λιγότερο επιβαρυντική διατροφικά. Το ξύσμα[...]
Πηγή: kitchenstori.esΓιατί ένα κέικ είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών οπότε καλό είναι να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας από τα περυσινά ξερά φρούτα, αφού σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛατρεμένη συνταγή για τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Αν την απολαύσετε με παρέα ακόμη καλύτερα. Μόνο προσέξτε μην χάσετε το ψωμάκι σας μέσα στα λιωμένα τυριά,[...]
Πηγή: greekmasa.gr3 σε 1 το είπα εγώ! Ένα πολύ ενδιαφέρον λικέρ για τα εορταστικά κεράσματα, αλλά και για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος αν δεν θέλουμε να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά: (Γίνονται 35-40 μηλοπιτάκια κανονικού μεγέθους) Α. Για τη ζύμη: 200 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό κρασί (ή ρετσίνα) 500 γρ. (3,5 κούπες) αλεύρι που[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΗ «ό,τι έχουμε φανουρόπιτα» της κυρίας Ε. Μια φανουρόπιτα ευέλικτη , με μεγάλη ελευθερία στην επιλογή των υλικών που προέκυψε μετά από ένα περιεκτικότατο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grο λαός μας λέει " ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!" και σκέφτομαι... Ok... ένα μήλο έχει αυτή την ιδιότητα, τι θα γίνει αν σε αυτό προσθέσουμε[...]
Πηγή: fenssweetparty.blogspot.gr