Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 68 συνταγές
Η φυτούρα (ή φριτούρα κατά το λεξικό του Λεωνίδα Ζώη), είναι ένα τοπικό γλυκό που υπάρχει σε όλα τα πανηγύρια της Ζακύνθου, και που μέχρι πρόσφατα ουδεμία[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια μαρμελάδα που με εξέπληξε με τη νοστιμιά της, ήταν η μαρμελάδα κορόμηλο. Ξινούτσικη όπως μ΄αρέσει (ανάλογα την ποικιλία των φρούτων και τη ζάχαρη που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈχετε δοκιμάσει μαρμελάδα κυδώνι; Μια ασυνήθιστη μαρμελάδα θα έλεγα, αφού δεν είναι από αυτές που κυκλοφορούν συνήθως στις κουζίνες μας ή στο εμπόριο.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα ξέρετε τα κούμαρα; Αν είσαστε από τους τυχερούς που έχετε κοντά σας βουνό και μπορείτε να εκδράμετε το χειμώνα, τότε τα ξέρετε. Αν φυσικά φύονται στα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι λωτοί (ή λώτα) είναι φρούτα που δεν με έχουν συγκινήσει ΠΟΤΕ! Η μάνα μου τρελαινόταν. Της άρεσαν (και της αρέσουν) πολύ, ενώ εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔεν μου αρέσει να πετάω φαγητά. Μου αρέσει να βρίσκω τρόπους να τα ανακυκλώνω και μου αρέσει ακόμα περισσότερο να βρίσκω τρόπους να εκμεταλλεύομαι όλα τα μέρη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜετά από 4 ημέρες απουσίας στην Πάτρα, να 'μαι πάλι εδώ. Ξεκινάω τη βδομάδα με μ ια νηστίσιμη συνταγή για τρουφάκια, που μου έχει δώσει η φίλη μου η Έλλη.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤούρτα παγωτό με μπεζέδες και kinder bueno έφτιαξα. Να κεράσω; Αν αγαπάτε τους μπεζέδες, θα τη λατρέψετε! Συνταγή, σύντομα on line!
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟκ. Το παραδέχομαι. Δεν έχω φτιάξει ποτέ τίποτα ειδικά γι΄αυτή τη μέρα. Ή ίσως έχω φτιάξει εδώ και πολλάαααααααααα χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι. Τη θεωρώ μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε ξεκίνημα εποχής, περιλαμβάνει πολλές δουλειές, είτε στην κουζίνα είτε εκτός. Αυτό τον καιρό εδώ, φρούτα εποχής χρειάζονται φροντίδα για να έχουμε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΧρόνια τώρα γκρινιάζω (κατά βάθος ζηλεύω) για τα φρούτα που δεν έχουμε εδώ λόγω γεωγραφικής θέσης, όπως τα κράνα. Φυσικά, έχουμε άλλα καλά και αστειεύομαι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛίγες μέρες στην Αθήνα, με αποσυντόνισαν λιγάκι από το blogging. Τι θέλει ένας νησιώτης στην Αθήνα κατακαλόκαιρο; Αυτό με ρωτούσαν όλοι! Χαχα! Λοιπόν, όταν δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔεν ξέρω πώς τα καταφέρνω και ο χρόνος πια δεν μου φτάνει. Δεν ξέρω αν σε σας συμβαίνει, αλλά όταν έρχεται σκ, λέω πως θα κάνω όλα όσα δεν πρόλαβα να κάνω όλη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤελικά έχει γίνει παράδοση, τέτοια εποχή κάθε χρόνο, να βάζω συνταγή για μουστοκούλουρα. Εξακολουθώ να πειραματίζομαι όπως φαινεται! Έχει επικρατήσει η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕλαφρύ γλυκάκι, για ελαφριές τύψεις. Μήλα ψητά στην κατσαρόλα 6-7 Μήλα (όσα παίρνει μια μέτρα κατσαρόλα) 6-7 κ. γλ. ζάχαρη (όσα και τα μήλα) κανέλα σκόνη 1/2[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤώρα αυτό το "μουσταλευριά με μούστο" σας ακούγεται λίγο σαν εκείνο το "πορτοκαλάδα από πορτοκάλια"; Ε δεν έχετε άδικο αν σας το θύμισε! χαχα! Λοιπόοοοοοον,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μαρμελάδα βερύκοκο είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες μαρμελάδες του καλοκαιριού! Η μοναδική γεύση του φρούτου αλλά και το χρώμα του, την κάνουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΝομίζω ότι έχω καιρό να βάλω γλυκάκι. Γι΄αυτό θα προτείνω κάτι εύκολο και γρήγορο. Μηλοπιτάκια με φύλλο σφολιάτας. Μια και έχει ξεκινήσει η νηστεία, αν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε το λικέρ μανταρίνι ; Όσες το ξεκινήσατε, τώρα θα είναι σχεδόν έτοιμο. Έλεγα να βάλω αυτό το ποστ λίγο αργότερα, αλλά είδα ότι μερικές βιάστηκαν να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜία πρωτότυπη, ευέλικτη και εύκολη συνταγή προτείνω σήμερα. Η ιδέα ανήκει στη φίλη μου την Πέννυ, που κάθε φορά που πάω σπίτι της, έχει να με κεράσει κάτι νέο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠλησιάζει η γιορτή του Αγίου Φανουρίου και ο Πανόπτης μου έστειλε τη συνταγή με την οποία φτιάχνει Φανουρόπιτα και την οποία είχε δει σε κάποια εκπομπή στην[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτην αγορά, οι φράουλες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Ποτέ δεν βιάζομαι να πάρω φράουλες, γιατί ως φυτό που είναι σχεδόν σε επαφή με το έδαφος. μου έχουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ εποχή των δαμάσκηνων έφτασε και η καλή μου η Μαρία Σ. πάντα με σκέφτεται. Προχτές, πήγα να παραλάβω το πεσκέσι της, ένα καλάθι γεμάτο φρεσκοκομμένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ μάνα μου ήταν πολύ καλή μαγείρισσα. Και ζαχαροπλάστισσα επίσης. Παρόλο που δεν είχε βγάλει γυμνάσιο (δύσκολα τα χρόνια μετά την κατοχή...), της έκοβε και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θέλω να δοκιμάσω πολλές συνταγές. Να πειραματιστώ, να φτιάξω και να ξαναφτιάξω μέχρι να έχω το αποτέλεσμα που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιαβάζω τις συνταγές που έχω για νηστίσιμα κουλούρια. Της μάνας μου η συνταγή θέλει αλυσίβα. Μια άλλη θέλει αμμωνία. Αλυσίβα δεν έχω. Αμμωνία δεν θέλω. Τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια συνταγή από τα παλιά βάζω σήμερα και με πολύ παλιές φωτό. Η συνταγή όμως είναι νοστιμότατη, χειμωνιάτικη και φρουτένια. Μα πάνω απ' 'ολα χωρίς υπερβολικές[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤη μέρα που πήρα στα χέρια μου το μούστο, μου ήρθαν μερικές ιδέες για να αξιοποιήσω ένα μέρος του. Μία από αυτές, ήταν να φτιάξω ζελέ.Αν η πρώτη σας σκέψη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα τελευταία φρούτα της άνοιξης και πρώτα του καλοκαιριού, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τη λατρεύω αυτή την εποχή. γιατί μπορώ να ζω μόνο με φρούτα. Σε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr