Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 49 συνταγές
Παλιότερα, δεν υπήρχε ελληνικό σπίτι που να μην είχε μια γυάλα με νεραντζάκια. Βύσσινο, κυδώνι, φράπα, νεραντζάκι, σταφύλι. Οι μαγευτικές γυάλες που[...]
Πηγή: bostanistas.grΥΛΙΚΑ για ένα ταψί -3 κυδώνια με τη φλούδα κομμένα στα τέσσερα -1½ κούπα ζάχαρη -1½ κούπα νερό -1 σφηνάκι κονιάκ -1 σφηνάκι κόκκινο κρασί -3 κόκκους[...]
Πηγή: everythingcook.blogspot.grΑπό τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναζήτησε βοήθεια στο φυτικό βασίλειο για την ανακούφιση των πόνων και των ασθενειών του. Τα βότανα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΚυδώνια ψητά Υλικά 1 1/2 κιλό κυδώνια 2 ποτήρια νερού ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα λίγα γαρύφαλα 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στη[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΑπό τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναζήτησε βοήθεια στο φυτικό βασίλειο για την ανακούφιση των πόνων και των ασθενειών του. Τα βότανα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.gr(Συνέχεια ανάρτησης, αλφαβητικά από το Π ως το Ω ) ΠΑΡΩΝΥΧΙΔΕΣ - Βράζουμε 1 κιλό κάστανα και στο ζεστό νερό βυθίζουμε τα δάκτυλά μας και οι παρωνυχίδες[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ατομα -4 μεγαλα κυδωνια -1/2 κιλο ζαχαρη -1/2 ποτηρακι κονιακ -2 ξυλαρακια κανελας -2-3 καρφια γαριφαλα -1 λιτρο νερο -1/2 κιλο γιαουρτι -1/2[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΒαρβάρα (παραδοσιακό γλυκό, έθιμο της Αγίας Βαρβάρας) Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 € ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό σιτάρι ¾[...]
Πηγή: foodtrails.grΕκ πρώτης όψεως μοιάζει σκληρό, άχαρο και πολύ συχνά στυφό στη γεύση, όμως μόλις ψηθεί το άρωμα, η υφή και το χρυσοκόκκινο χρώμα του το κάνουν ακαταμάχητο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΕμένα σπάνια με πιάνει μανία να φάω κάτι γλυκό και η μητέρα μου μόνο τις γιορτινές μέρες έφτιαχνε γλυκά. Το επιδόρπιό μας ήταν τα εποχιακά φρούτα. Ο άντρας[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά Κυδώνια 5 μεγάλα Ζάχαρη 300 γρ Κόκκινο ξηρό κρασί 250 γρ Κανέλα 1 ξυλάκι Οδηγίες Πλένουμε και κόβουμε στο κέντρο τα κυδώνια , καθαρίζουμε τα σπόρια τους[...]
Πηγή: chefoulis.grΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.com1 κιλό κυδώνια 1 κιλό ζάχαρη 500 ml χυμό ροδιού χυμό λεμονιού 1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια , τα κόβουμε φέτες και τα βράζουμε. 2. Στραγγίζουμε το νερό και[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚάθε καλοκαίρι, όταν αρχίζαμε να τρώμε καρπούζια, ξεκίναγε το «μαρτύριο» της γιαγιάς μου. Επειδή αυτό το γλυκό, ήταν απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜία λίγο ασυνήθιστη μαρμελάδα, πολύ νόστιμη και αρωματική! Είναι υπέροχη με τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι αλλά μέσα σε τάρτες. Το μόνο που πρέπει να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤην μουσταλευριά αυτή την φτιάχνει η πεθερά μου και την λατρεύουμε όλοι. Θεωρούμε ότι έχει ξεχωριστή γεύση. Ολοι την ρωτούν τί βάζει μέσα και έχει αυτή την[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΕίναι μία συνταγή ψητών κυδωνιών που πιστεύω αν τη δοκιμάσετε θα σας αρέσει πολύ!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 κυδώνια 5-6 γαρύφαλλα 3 ξυλάκια κανέλας 350 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλημέρα!! Τί θα λέγατε να γλυκαθούμε λίγο;;;; Με τις μαρμελάδες έχω ένα ...κόλλημα!! Τις λατρεύω και τις απολαμβάνω όχι μόνον στο πρωινό αλλά και σαν μικρές[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜελίμηλον!!! Σας λέει κάτι η λέξη;;; Αν όχι να ...βοηθήσω... μελίμηλον λεγόταν η μαρμελάδα που έφτιαχναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, σιγοβράζοντας κυδώνια με[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜητέρα της παραδοσιακής φαρμακευτικής είναι η πατροπαράδοτη φαρμακοβοτανική, η οποία ανδρώθηκε και διαδόθηκε με τη λαϊκή φροντίδα, παρατήρηση, μνήμη, εμπειρία,[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.gr