Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
100% χειροποίητο πανετόνε με Vernacia Ανάμεσα στα καλύτερα χειροποίητα πανετόνε θα ήταν ίσως και το δικό μας (ας μην εκληφθεί για …καλάμι, παρακαλώ – κάνουμε[...]
Πηγή: pandespani.comΙνδικό, αρωματικό τσάι μασάλα με μπαχαρικά Από τους φτωχούς δρόμους της Ινδίας στα φλοράλ, πορσελάνινα φλυτζάνια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Και τούμπαλιν.[...]
Πηγή: pandespani.comσοκολατένιο κέικ στο τηγάνι με φράουλες Το ασυνήθιστο στο άκουσμα, κέικ στο τηγάνι ήταν η πρώτη ιδέα εύκολου γλυκού …φούρνου, που μου ήρθε, όταν το pandespani[...]
Πηγή: pandespani.comΔεν είναι θέμα άγιας επιφοίτησης ούτε προσμονής του χαμένου κάτι που εναγωνίως αναμένεται να φανερωθεί, αλλά για «ιερή» μυρωδιά που δραπετεύει απ’ τον φούρνο,[...]
Πηγή: pandespani.comΕκ πρώτης, η συνταγή 8α μπορούσε να υπάρχει σε βιβλίο του εγκληματολόγου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά. Στην κουζίνα, για παράδειγμα, της Δόνα Τερηδόνα μαζί με[...]
Πηγή: pandespani.comΑν υπάρχει ένα σημείο που ανέκαθεν εντυπωσιάζει τους κοινούς θνητούς, σαν εμάς για παράδειγμα -κι εσάς πιθανόν-, είναι το υψηλό επίπεδο της πλειοψηφίας των[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πανσέληνος στο τραπέζι, η πιατέλα για επιδρομή στα σκοτεινά σε κατάσταση νυχτερινής υπογλυκαιμίας ή το Ζαλζάλα Κοχ* σε σοκολατένια κάτοψη; Για όσους[...]
Πηγή: pandespani.comΜ ια εβδομάδα μόλις πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Το δέντρο έτοιμο εδώ και μέρες αστράφτει μέσα κι έξω το βράδυ πλάι στην τζαμένια μπαλκονόπορτα. Φέτος είναι[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΈφυγα απ’ το μεσημεριανό κάλεσμα με τους σαρακοστιανούς μεζέδες, πριν το επιδόρπιο. Στην έξοδο, μετά την σέλφι με την Ιωάννα, μου έδωσαν μια ψάθινη καλαθούνα[...]
Πηγή: pandespani.comΑν υπάρχει ένα σημείο που ανέκαθεν εντυπωσιάζει τους κοινούς θνητούς, σαν εμάς για παράδειγμα -κι εσάς πιθανόν-, είναι το υψηλό επίπεδο της πλειοψηφίας των[...]
Πηγή: pandespani.comΑν ένα κέικ καφέ δεν έχει άρωμα και γεύση καφέ,δεν προϊδεάζει με εμπνευσμένη σαγήνη και δεν μεταφέρει αυτό που δείχνει σε κάθε ψίχουλο και κάθε πιρουνιιά,ΑΝ[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό την μοντέρνα ιταλική ζαχαροπλαστική έρχεται μια υπέροχη λεμονάτη τούρτα συνδυασμένη με διάφορα ζελέ φρούτων. Μαζί της φέρνει την πιο ανάλαφρη γεύση και την[...]
Πηγή: pandespani.comΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: pandespani.comΔύο φορές το χρόνο στον κήπο βρέχει λεμόνια. Κίτρινα, σφιχτά και ζουμερά, χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη ενισχυτικού στο έδαφος. Mια νέα εποχιακή παρασκευή με[...]
Πηγή: pandespani.comΗ γλυκιά πίτα-κέικ των 9 υλικών και των ευχών σε καινούργια, νόστιμη εκδοχή: φανουρόπιτα με καρύδια, γευστικά πλούσια, αρωματική, πασπαλισμένη με μπόλικη[...]
Πηγή: pandespani.comΤο βύσσινο γλυκό του κουταλιού όπως και όλα τα γλυκά του είδους ψάχνουν εσαεί το γυάλινο σκαλιστό πιατάκι τους. Όμως, κι αν ακουμπήσουν στο τραπέζι χωρίς το[...]
Πηγή: pandespani.comΈνα αγροτικής επινόησης γλυκό από καστανάλευρο, το καστανιάτσιο ή καστανάτσιο (castagnaccio και castanaccio), που θα μπορούσε να αποδοθεί απλώς και ως[...]
Πηγή: pandespani.com