cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | συνταγη με λιωμενη μπανανα ακης | ευκολο τσιζκεικ με digestive
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Μια σαλάτα πολύχρωμη και νοστιμότατη. Νομίζω ότι αν προσθέσεις και λίγο ζαμπόν θα γίνει κανονικό γεύμα. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. σιτάρι 250 γρ. φακές 300 γρ. καλαμπόκι 300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα 5 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 100 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

Πηγή: greekmasa.gr

Και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα ότι θα δοκίμαζα ψάρι ωμό. Και όμως το έκανα!! Και ήταν υπέροχο. Μια συνταγή που με έκανε να λέω <<Ποτέ μη λες Ποτέ>>. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 1 φιλέτο σολομού 400 γρ. περίπου 2 κουταλιές χοντρό αλάτι χυμός από 2 λεμόνια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο 15 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή μέντα Φρέσκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι ζάχαρη ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Κοτόπουλο γεμιστό με Philadelphia με Κατσικίσιο Τυρί & Λιαστή Ντομάτα. Μια υπέροχη συνταγή από το Philadelphia και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου! Μπείτε στο myphiladelphia.gr για περισσότερες απολαυστικές συνταγές!

Κρέμα Σαβαγιάρ με Philadelphia Light. Μια υπέροχη συνταγή από το Philadelphia και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου! Μπείτε στο myphiladelphia.gr για περισσότερες απολαυστικές συνταγές!

Υλικά προετοιμασία: 15 λεπτά, μαγείρεμα: 40-45 λεπτά, άτομα: 4 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 350 γραμμάρια φακές 200 γραμμάρια ντοματάκια, ψιλοκομμένα 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 2 καρότα, κομμένα σε κύβους 1 φύλλο δάφνη 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ζάχαρη ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλένετε με άφθονο νερό τις φακές και τις βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις πάρουν μια βράση, αφαιρείτε τον αφρό και τις βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Στραγγίζετε τις βρασμένες φακές σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο (3 κουταλιές) και ροδίζετε τα ξερά κρεμμύδια με το λιωμένο σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα γυρίζετε ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αδειάζετε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια, τα καρότα, τη δάφνη και τις φακές και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν προσθέτετε και ένα φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και κουταλάκι ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 40-45 λεπτά. Παρακολουθείτε το φαγητό και προσθέτετε νερό όταν χρειάζεται. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε το βαλσαμικό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες Κυρίως πιάτα Κοτόπουλο Όσπρια Στην κατσαρόλα

Πηγή: athinorama.gr/umami

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι) – Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο! – Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ! – Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή +ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο. – Κυριακή 19:00 –  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα. O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα! Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάζουν: Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο. Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες. Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια! – Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου Εδώ και το Facebook Event

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα φανταστικό ρολό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Ημέρα προβολής : 05.10.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. Υλικά 400 γτ. κιμά μοσχαρίσιο 400 γρ κιμά χοιρινό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελ. σκόρδο 1 καρότο 1 μικρή πράσινη πιπεριά 4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 150 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο 200 γρ. τυρί Arla mozzarela τριμμένο 2 κ.σ. worcestershire sause 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη 2 αυγά Αλάτι - πιπέρι Για τα συνοδευτικά 12 Baby πατάτες 8 Καρότα 80 γρ. βούτυρο Lurpak 40 ml. Ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα squeeze με μέλι (Kalamata Papadimitriou) 125 ml. νερό Αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Tρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, τα αυγά, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι ο κιμάς να ξεκινήσει να σχηματίζει μικρές ίνες. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 25-30 λεπτά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Όση ώρα ο κιμάς είναι στο ψυγείο, κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και τον απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε στη μέση του κιμά κατά μήκος τη μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τέλος το σκληρό τυρί Δανίας. Έπειτα, με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, δίνουμε στον κιμά το σχήμα ρολού και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε γύρω από τον κιμά τις baby πατάτες και τα καρότα. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε νερό, περιχύνουμε το φαγητό και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1-1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική κοτόπιτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 02.11.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Yλικά 8 φύλλα κρούστας 800 γρ. κοτόπουλο ψητό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ.βούτυρο Soft Lurpak 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 200 γρ.τυρι Arla αυθεντικό regato τριμμένο 100 γρ. τυρι Arla mozzarella τριμμένη 3 κ.σ.μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Klamata Papadimitriou 150 ml. ζωμό κοτόπουλου 2 κλων θυμάρι βούτυρο Lurpak Soft για επάλειψη αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί. Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella. Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, από πάνω. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα. Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα σε τετράγωνο σχήμα ή σε ρόμβους, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μπορεί μια τόσο γευστική συνταγή, σαν τη συγκεκριμένη, να αποτελέσει μέρος μια δίαιτας αδυνατίσματος; Και βέβαια, αρκεί να επιλέγουμε να χάσουμε βάρος ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✭ ✭✭✭ Υλικά 2 σακουλάκια καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Για τη σάλτσα πέστο 6 κλωνάρια βασιλικό 2 σκελίδες σκόρδο 100 ml ελαιόλαδο 25 g κουκουνάρι καβουρδισμένο 100 g παρμεζάνα φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε καλά. Κόβουμε τα φιλέτα στήθος σε μικρές μπουκιές. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσει προσθέτουμε τα 2 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10’. Παράλληλα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο για 3-4’, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’ και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο και σχίζοντας την ειδική εγκοπή κάθετα το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγες φλοίδες παρμεζάνας. Πηγή - gastronomos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία