cupcakes ακης | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι | cupcakes recipe ελληνικα | ευκολο τσιζκεικ με digestive | συνταγη τοφι μπανοφι | pos na kano cis kejk me filadelfia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 400 γρ. χυλοπίτες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή 1 ποτήρι χυμός τομάτας 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Και να μου το λέγανε δεν θα το πίστευα ότι θα δοκίμαζα ψάρι ωμό. Και όμως το έκανα!! Και ήταν υπέροχο. Μια συνταγή που με έκανε να λέω <<Ποτέ μη λες Ποτέ>>. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά 1 φιλέτο σολομού 400 γρ. περίπου 2 κουταλιές χοντρό αλάτι χυμός από 2 λεμόνια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο 15 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή μέντα Φρέσκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι ζάχαρη ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Λοιπόν τόσο καιρό η απάντηση στο ότι δεν γράφω είναι ότι εξατμίστηκα από τη ζέστη(και διάφορα άλλα, αλλά ας κρατήσουμε το σημαντικό!). Επίσης κάθε φορά που πάω να γράψω, όλοι θυμούνται να με πάρουν τηλέφωνο και τέλος έκανα και μίνι διακοπές χωρίς ίντερνετ (εγώ, γιατί κάποιοι άλλοι είχαν και στην παραλία, ονόματα δεν λέμε!) Ήταν που έπεισα τις φίλες μου να πάμε camping, ήμουν πολύ άνετη, δεν χρειάστηκε καθόλου να κουραστώ να τις πείσω και στο τέλος εγώ ήμουν αυτή που γκρίνιαζε! Ας σηκώσει κάποιος το χέρι του να μου πει ότι δε θα μουρμούριζε αν ο ήλιος χυπούσε τη σκηνή και μέσα έβραζες σαν να ήσουν κοτόπουλο στο φούρνο και όλο αυτό από τις έξι το πρωί..και αυτή ήταν η δική μου η σκηνή, ωω ναι...που δημιουργούσε ίσκιο στη σκηνή των άλλων και όσο εγώ έκανα σάουνα, αυτές θέλανε και σεντόνι να σκεπαστούν! Αφού ακόμα αναρωτιέμαι αν ήμασταν στο ίδιο camping?? Γι' αυτό και το παγωτό-σάντουιτς σήμερα, λόγω ζέστης! Και πριν πάω στην συνταγή, να μην ξεχάσω να πω ότι πριν μέρες βρέθηκα μαζί με άλλους food bloggers στις κεντρικές αποθήκες του ΑΒ Βασιλόπουλου στα Οινόφυτα. Θα έλεγα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή! Η ομάδα που μας υποδέχθηκε, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους, στις δροσερές αποθήκες, αλλά και στις ακόμα πιο δροσερές, κάτι σαν Βόρειος Πόλος! Μας ενημέρωσαν για τους τρόπους συντήρησης, μετακίνησης των προιόντων κτλ. και ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία! Και εδώ αξίζει να αναφέρω ότι η εταιρεία συμβάλλει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων με τη δωρεάν διάθεσή τους στην Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων (το έργο της οποίας στηρίζουν και άλλες εταιρείες, σούπερ μάρκετ, ιδιώτες) , η οποία στη συνέχεια τα διανέμει δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους. Και φυσικά σήμερα είναι αισιόδοξο να ακούμε για τέτοιες ενέργειες. Και αφού λοιπόν μας "πάγωσαν", μετά είπαν να με ζεστάνουν με ένα πιάτο φαγητό! Ή μάλλον όχι με ένα μόνο, αλλά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην κουζίνα και τα ετοίμαζε! Δροσερά πιάτα, για να παίρνετε ιδέες! Μοτσαρέλα, ανανάς και φύλλο ρόκας τυλιγμένα σε προσούτο (ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό βράδυ στην βεράντα), ντάκος με λαδοκούλουρα Κυθήρων, ντοματίνια, πέστο και λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο σε μια ευχάριστη παραλλάγη του γνωστού μας πιάτου (το έκανα στο σπίτι αμέσως, γιατί ενθουσιάστηκα!), κρύα σαλάτα ζυμαρικών και για γλυκό κρέμα γιαουρτιού με κεράσια μαριναρισμένα με ρούμι και δυόσμο! Τώρα που τα γράφω, μου άνοιξε η όρεξη και η ώρα δεν είναι καθόλου κατάλληλη! Συνεχίζω λοιπόν με ένα μεγάλοοοοο ευχαριστώ σε όλους σας, γιατί οι αναγνώστες μου ξεπέρασαν τους 600 και κερνάω δωράκι! Συγκεκριμένα αφήνετε ένα σχόλιο, ένα απλό γειά, ό,τι θέλετε, με το email σας (εκτός κι αν φαίνεται στο προφίλ σας) και συμμετέχετε στο giveway! Δύο ονόματα θα κληρωθούν , το ένα θα κερδίσει μια θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια (ή και παγάκια φυσικά!) δεινοσαυράκια (την είδα και ενθουσιάστηκα, λες και ήμουν πέντε χρονών...ασχολίαστο) και το δεύτερο ένα vintage κουτάκι (για διατήρηση τσαγιού ή και μπισκότων!). Το Giveaway είναι ανοιχτό μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 23.59 . Επίσης μπορείτε να έχετε διπλή συμμετοχή κάνοντας like στην παρακάτω φωτογραφία που θα αναρτήσω στη σελίδα Sugar Buzz στο Facebook ! Μη σας μπερδέψω, όχι like στον σύνδεσμο της ανάρτησης, αλλά στην φωτογραφία. Και τώρα η συνταγή για τα σάντουιτς- παγωτό, γιατί τόση ώρα την ξεχάσαμε. Υλικά (συνταγή εδώ ): 110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 150γρ. ζάχαρη 1 αυγό 1 βανίλια (ή 1κ.γ. εσάνς βανίλιας) 140γρ. αλεύρι 2 κ.σ. κακάο 1/4 κ.γ. αλάτι Ανάβουμε τον φούρνο στους 165-170 βαθμούς. Στρώνουμε στο ορθογώνιο ταψί του φούρνου λαδόκολλα ή σιλικόνη. Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και αφού ενσωματωθούν συνεχίζουμε με το αλεύρι-κακάο-αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα (ή στη σιλικόνη), μπορείτε να το δείτε και εδώ και ψήνουμε περίπου 10-12', όχι παραπάνω. Όσο είναι ζεστό, προσεχτικά μπορούμε να κόψουμε τετράγωνα με τετράγωνο κουπ πατ. Παγωτό: 500γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.) 50γρ. ζάχαρη 4κ.σ. κακάο 10 μπισκότα oreo θρυμματισμένα Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κακάο με αυγοδάρτη, για να ομογενοποιηθεί όσο το δυνατόν το κακάο. Βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε σύμφωνα με το χρόνο λειτουργίας. 5' πριν το σταματήσουμε ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Βάζουμε σε μεταλλικό μπωλ και τοποθετούμε στην κατάψυξη λίγο ώστε να ετοιμάσουμε ό,τι χρειαζόμαστε για τη συναρμολόγηση. Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20*20εκ, βάζουμε κάτω τα μπισκότα που κόψαμε, στη συνέχεια βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο που είναι ακόμα μαλακό, το στρώνουμε με κουτάλι προσεχτικά πάνω στα μπισκότα και μετά από πάνω ακουμπάμε απαλά τα υπόλοιπα μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη αρκετές ώρες, ώστε μετά να το βγάλουμε από το ταψάκι με τη λαδόκολλα μαζί και να κόψουμε με μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνα ανάλογα με τα μπισκότα που βάλαμε. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε κομμάτι και διατήρούμε στην κατάψυξη. -Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κόψουμε σε τετράγωνα το μείγμα του μπισκότου, μπορούμε απλά στη μέση να το κόψουμε και να βάλουμε ενδιάμεσα το παγωτό και στη συνέχεια να κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια. -Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό. -Εγώ το παγωτό το έφτιαξα σαν "διασκευή" του παγωτού που κάνουν με γάλα καρύδας, κακάο και μπισκότα και πειραματίστηκα λίγο σε αναλογίες, γι αυτό και δεν ξέρω αν θα πετύχει χωρίς παγωτομηχανή. -Τη δεύτερη μέρα τρώγονται πιο ευχάριστα! -Επίσης μην βάλετε ξηρούς καρπούς που δοκίμασα, καλύτερα σκέτο το μπισκότο. Και πριν την καληνύχτα, σας προϊδεάζω για το επόμενο ποστ....! χχχχχχ Α.

Πηγή: santie-athina.blogspot.gr

Κοτόπουλο γεμιστό με Philadelphia με Κατσικίσιο Τυρί & Λιαστή Ντομάτα. Μια υπέροχη συνταγή από το Philadelphia και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου! Μπείτε στο myphiladelphia.gr για περισσότερες απολαυστικές συνταγές!

Κέτσαπ... μια σάλτσα θρύλος!! Μια σάλτσα που ασκεί άπειρη γοητεία σχεδόν σε όλους αλλά κυρίως στους εφήβους. Πόσοι όμως γνωρίζουμε την ιστορία της και ... μήπως είναι ευκαιρία να τη μάθουμε;; Ας δούμε λίγες πληροφορίες... Οι Κινέζοι τον 17ο αιώνα, συνόδευαν τα ψάρια τους με μια σάλτσα που έφτιαχναν από καρύδια, μανιτάρι, φασόλια και αντζούγες και η οποία ονομάζονταν ketsiap ή kecap. Η συγκεκριμένη σάλτσα αγαπήθηκε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κι από κει μεταφέρθηκε στην γγλία από κάπους ναυτικούς. Στην Αγγλία, ξαναβαφτίστηκε ketchup! H σημερινή μορφή όμως της σάλτσας με τις ντομάτες πρωτοεμφανιστηκε στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ κάπου στο 1790 ενώ το 1876,ο H.Heinz την παρήγαγε για πρώτη φορά μαζικά. Οι Αμερικανίδες νοικοκυρές την αποδέχουνται σαν ...ευλογία μιας και έχουν πια έτοιμη σάλτσα για τα φαγητά τους. Από τότε η ketchup έχει, κυριολεκτικά, κατακυριεύσει τον κόσμο και ειδικότερα τον κόσμο τους γρήγορουτ φαγητού σε κάθε της μορφή. Απαλή, καυτερή, πικάντικη ή όχι συνοδεύει ένα πλήθος από πιάτα που τους χαρίζει όχι μόνον γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, όμως, περιέχει και περιττές θερμίδες! Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξουμε μια δική μας κέτσαπ;;; Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και να ρυθμίσουμε τη γεύση και τις θερμίδες της. Η σημερινή μου πρόταση είναι η δεύτερη για κέτσαπ και είναι εξίσου νόστιμη και αρωματική με την πρώτη που σας είχα προτείνει ΕΔΩ αν και χωρίς τα αρωματικά και τις πιπεριές ... μόνον με μπαχαρικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας!!! Η συνταγή ανήκει στον Αλ. Παπανδρέου, είναι απλή κι εύκολη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Ένα είναι το μειονέκτημά της... όταν αρχίσεις να τη γεύεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις... προσοχή λοιπόν!!!!! -:)) ΥΛΙΚΑ 12 ώριμες ντομάτες * 3 μ ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδου (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.σ. αλάτι 4-5 κ όκκοι από μαύρο πιπέρι 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξίδι 3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (ή καστανή) 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες όπως μάθαμε ΕΔΩ . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο multi. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε κι αυτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου στο multi. Βάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα που έχουμε πολτοποιήσει σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξιδο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, την μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να πήξει. Αδειάζουμε τη ζεστή σάλτσα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. TIPS * Εάν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες ή δεν έχουμε χρόνο να τις ξεφλουδίσουμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με 6-7 συσκευασίες των 250 γρ. από ντοματάκια κονκασέ. Πηγή: Βιβλιοθήκη Γεύσης της Καθημερινής, "Ντομάτα", Αλ. Παπανδρέου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr





Το ikariamag.gr διοργανώνει ένα σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκεπαστή ζεστή αυλή του Spiti Cocktail Bar με… γεύση Ικαρίας! (Λ. Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι)

- Ικαριακό Παντοπωλείο ikariastore.gr: Ευκαιρίες για δώρα με προϊόντα και αγαθά της Ικαρίας. Θα βρείτε: Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, μέλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, βότανα, μεζέδες, σαπούνια, φυτικά προϊόντα, βιβλία. Όλο το Σαββατοκύριακο!

- Ικαριώτικος Μπουφές από τη Νταϊάνα Κόχυλα! Την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 το βράδυ!

- Ικαριακό μενού από το Spiti Cocktail Bar: Ροφήματα, γλυκίσματα, κρασιά, κοκτέηλ με βάση ικαριακές πρώτες ύλες! Σάββατο +Κυριακή

+ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Σάββατο: 22:00 – Πάρτι με τον Ικαριώτη Dj Χριστόφορο Κούβδο.

- Κυριακή 19:00 -  Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ικαριώτη Ηλία Φουντούλη: “The Real Greek Yogurt Book” – Παρουσιάζουν: Νταιάνα Κόχυλα, Ηλίας Φουντούλης, Άννυ Μπλάνα.

O Ηλίας Φουντούλης μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι στο νέο του βιβλίο ‘’The Real Greek Yogurt Book’’ και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του προϊόντος, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα!

Με τη σφραγίδα της επαγγελματικής του πορείας στη γαστρονομία, ο Ηλίας μας μαθαίνει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για μια από τις πιο αγαπημένες τροφές στον κόσμο, που η Ελλάδα παράγει και εξάγει με επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

Παρουσιάζουν:

Συγγραφέας: Ηλίας Φουντούλης

Ο Ηλίας, σπούδασε γεωπονία και ζωική παραγωγή αλλά βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας γεύσης. Το The Real Greek Yogurt Book είναι το πρώτο του βιβλίο.

Εκδότρια: Άννυ Μπλάνα

Η  Άννυ Μπλάνα έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και των γραφιστικών τεχνών κυκλοφορεί τα Annie Blana Books μια μοναδική σειρά βιβλίων μαγειρικής που χαρακτηρίζονται από καλαισθησία, υπέροχο σχεδιασμό, μαγικές φωτογραφίες.

Επίτιμη καλεσμένη: Νταϊάνα Κόχυλα

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα Αμερικανοκαριωτάκι, μαγείρισσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια!

- Κυριακή 21:00 – Πάρτι με τον παραγωγό του Εν λευκώ, Ικαριώτη, Δημήτρη Παπαϊωάννου

Εδώ και το Facebook Event

The post Σ’ αυτό το Spiti που ΄ρθαμε! appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Πηγή: toarkoudi.gr

Ένα σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Συνταγή : Gοurmed.gr Μερίδες : για 4 μερίδες Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 3 πατάτες 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα Ξύσμα από μισό λεμόνι 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 γραμμάρια κρέμα τυριού 200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε. Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι. Πηγή - gourmed.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Πεντανόστιμη ελαφριά σαλάτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου Μερίδες : για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 12.06.2015 Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου 200 γρ. chorizo 200 γρ. κόκκινη λόλα 200 γρ. πράσινη λόλα 200 γρ. ρόκα 30 ντοματίνια 3 μικρά κολοκυθάκια 2 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. τυρί Αrla Αυθεντικό Regato Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε βούτυρο, σωτάρουμε το chorizo, για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα λιπαρά του. Αφαιρούμε το chorizo και κρατάμε μέσα στο τηγάνι τα λιπαρά του. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλετάκια, το αλατοπιπερώνουμε, το σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στο chorizo. Έπειτα κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι και τα προσθέτουμε στο chorizo με το κοτόπουλο. Κόβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα και την ρόκα. Έπειτα βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε λίγο από το chorizo με το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο. Ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική τηγανιά που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό χοιρινή τηγανιά από λαιμό 2 σφηνάκια Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το χοιρινό και σοτάρετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί καλά. Σβήνετε με το Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou, αλατίζετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 2 λεπτά και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Πηγή - Papadimitriou

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 10.04.2015 Υλικά 400 γρ. κόκκινες φακές 2 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 30 ντοματίνια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou 50 ml ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική κοτόπιτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής : 02.11.2015 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍ Yλικά 8 φύλλα κρούστας 800 γρ. κοτόπουλο ψητό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ.βούτυρο Soft Lurpak 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 200 γρ.τυρι Arla αυθεντικό regato τριμμένο 100 γρ. τυρι Arla mozzarella τριμμένη 3 κ.σ.μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Klamata Papadimitriou 150 ml. ζωμό κοτόπουλου 2 κλων θυμάρι βούτυρο Lurpak Soft για επάλειψη αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί. Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella. Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, από πάνω. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα. Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα σε τετράγωνο σχήμα ή σε ρόμβους, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά. Πηγή - Chef On Air

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Υλικα 300γρ ρυζι αρμπόριο ή καρολινα 400γρ μανιταρια ψιλοκομμενα 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα 4 κουτ. σουπας ελαιολαδο 150 γρ βουτυρο 250 ml λευκο κρασι 1,200 γρ ζωμο κοτας 80 γρ παρμεζανα τριμμενη φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι Εκτελεση Πλενουμε καλα τα μανιταρια,τα αφηνουμε να στραγγιξουν,τα κοβουμε σε φετουλες και τα σωταρουμε σε μεγαλο τηγανι με 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,50γρ. βουτυρο και το ξερο κρεμμυδι. Οταν τα μανιταρια ειναι ετοιμα τα αφηνουμε σε ενα πιατο στην ακρη. Στο ιδιο τηγανι προσθετουμε 2 κουτ.σουπας ελαιολαδο,το φρεσκο κρεμμυδακι και το ρυζι και σωταρουμε για 2 λεπτα. Προσθετουμε το λευκο κρασι και μετα σιγα σιγα με μια κουταλα προσθετουμε το ζωμο κοτας,ανακατευουμε συνεχως με μια ξυλινη κουταλα,θελουμε να απορροφαει καθε φορα το ζωμο πριν ξαναριξουμε.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει ο ζωμος και γινει το ρυζι δεμενο,να βγαλει την κολλα του αλλα να μην ειναι λασπωμενο,να κραταει. 10 λεπτα πριν το τελος προσθετουμε και το υπολοιπο βουτυρο,αλατι και φρεσκοτριμμενο πιπερι και τελος τα μανιταρια τα οποια εχουμε ετοιμασει. Ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και την τριμμενη παρμεζανα.Σκεπαζουμε το τηγανι για 2 λεπτα και σερβιρουμε. Η συνταγη ειναι του Αλεξανδρου Παπανδρεου.

Πηγή: cometocook.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία