μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | cheesecake φραουλα ακης | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | cheesecake akis | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαζάρου Καλαμάρι γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα από σοκολάτα Lazarou Kalamari gemisto me mosxarisio kima kai saltsa apo sokolata

Βάγια, βάγια τω βαγιώ, τρώνε ψάρι και κολιό κι ως την άλλη Κυριακή, του καλιτσουνιού τ΄ αυτί. Δείτε τι όμορφοι που είναι οι σταυροί που μοιράζουν σήμερα Κυριακή των Βαΐων οι παπάδες στις εκκλησιές μας! Και τούτοι εδώ δεν είναι από τους πιο περίτεχνους. Το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου οι πιστοί, γυναίκες και άντρες που κατέχουν την τέχνη φτιάχνουν εκατοντάδες σταυρούς που μοιράζονται την Κυριακή των Βαΐων εις ανάμνησιν… Οι σταυροί αυτοί θεωρείται ότι παρέχουν μεγάλη προστασία στα σπίτια μας. Οι παλιοί τους έραβαν στη φόδρα του πανωφοριού τους και τους θεωρούσαν φυλακτό μου είπε η γειτόνισσα που μου έφερε τον πιο σύνθετο. Κλείνει σήμερα η Βαγιοβδομάδα όπως λέγεται στην Κρήτη η εβδομάδα που προηγείται της Κυριακής των Βαΐων , κι εμείς τηρήσαμε το έθιμο με το ψαράκι μας. Ψαρόσουπα και τηγανητά ψαράκια … Τα βουτήματα μας όμως νηστίσιμα. Ούτε βούτυρο ούτε αυγά για μια βδομάδα ακόμη... Από προχθές είχα ανεπιάσει το προζύμι μου για να το δυναμώσω για τα τσουρέκια που θα φτιάξω τη Μεγαλοβδομάδα. Όχι δηλαδή ότι δεν γίνονται και με μαγιά αλλά με το προζύμι είναι αλλιώς η συνταγή μου… Επειδή δεν το χρησιμοποιώ πια συχνά (καταφεύγω στην ευκολία της μαγιάς), οι μύκητές του μάλλον αδυνατίζουν κι έτσι το ανανεώνω πιο μπροστά από τη μέρα που το χρειάζομαι για να ανακτήσει τη δύναμή του! Θα σας μιλήσω άλλη φορά για το προζύμι μου. Έχει μεγάλη ιστορία… Αφού κράτησα λίγο στα δυο μπολάκια που το διατηρώ εδώ και χρόοοοονια, χρησιμοποίησα το υπόλοιπο (περίπου δυο κούπες) για να φτιάξω αυτά τα νηστίσιμα σταφιδόψωμα που απολαύσαμε με το καφεδάκι μας σήμερα το απόγευμα. Βλέπετε μόνο σήμερα το πρωί είχε πια ανεβεί το ζυμάρι μου και τα ψωμάκια ήταν έτοιμα για φούρνισμα το μεσημεράκι. Η συνταγή είναι πολύ παλιά, όπως παλιά είναι και η ονομασία τους. Τριβίδια ή τριβιδάκια λέμε στην Κρήτη τα μακρόστενα βουτήματα και ψωμάκια σε αντιδιαστολή με τα κουλούρια και τις κουλούρες. Η συνταγή έδινε τις ποσότητες σε δράμια και οκάδες και όπως συνήθως ήταν για πολλαπλάσια ποσότητα από αυτή που φτιάχνουμε συνήθως. Βλέπετε παλιά δεν είχαν την ευκολία της ηλεκτρικής κουζίνας και το άναμα του φούρνου δεν συνέφερε να γίνεται για μικροποσότητες… Έχω μετατρέψει την αναλογία των υλικών που αφορούσε 2,5 οκάδες αλεύρι και τα φτιάχνω με ένα περίπου κιλό αλεύρι. Υλικά: Περίπου 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ¾ κούπας λάδι (ή ½ κούπα νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε 2-3 κουταλιές ταχίνι) 1 κούπα ζάχαρη (και προαιρετικά 1/4 κούπας ακόμη ) Το χυμό ενός πορτοκαλιού Το χυμό ενός λεμονιού ½ κούπα αλουσιά (όπως έχω ξαναπεί την αντικαθιστώ συχνά με κρασί) ½ κούπα κανελόζουμο ( και άλλη ½ κούπα αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά ) ½ κουταλάκι κοφτό κόκκους μαστίχας ½ κουταλάκι σόδα 1 βαθύ πιάτο σταφίδες ξανθές 2 κούπες προζύμι φρεσκοανεπιασμένο ή 2 κύβους (80 γραμμάρια) μαγιά νωπή ή 3 - 4 φακελάκια ξηρή Επί το έργον: Αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά την ανεπιάνουμε με ½ κούπα κανελόζουμο και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη (όπως στα σφακιανά παξιμαδάκια ). Αλέθουμε τη μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη στο multi. Σε μπολ βάζουμε τις σταφίδες με την αλουσιά (ή το κρασί) και το κανελόζουμο να φουσκώσουν για μισή ώρα τουλάχιστον. Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το χυμό των εσπεριδοειδών αφού διαλύσουμε τη σόδα σ’ αυτόν. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τις σταφίδες και το προζύμι, ή την ανεπιασμένη μαγιά ή την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ως ότου επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη που κολλά ελαφρώς στα χέρια.Αυτή τη φορά μου περίσσεψαν 3/4 κούπας από το κιλό. Αφήνουμε τη ζύμη να ανεβεί , την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και πλάθουμε τα τριβιδάκια μας. Αν θέλουμε τα κυλάμε σε αποφλοιωμένο σουσάμι που έχουμε ξεπλύνει και απλώσει σε καθαρή πετσέτα. Συνήθως το πασπαλίζω στην πετσέτα με λίγη ζάχαρη για να κολλάει. Τα αφήνουμε να ανεβούν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για μισή περίπου ώρα. Παρατηρήσεις: 1) Η ζύμη και τα τριβιδάκια θεωρούνται ανεβασμένα όταν τα πιέζουμε και επανέρχονται. Ο χρόνος ανεβάσματος ποικίλλει και εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Σε θερμό και υγρό περιβάλλον η διαδικασία –αν και η μαγιά μας είναι φρέσκια- γίνεται πολύ γρήγορα.Δείτε και το κολπάκι στα ανεβατά κουλουράκια … 2) Το αλεύρι στις ζύμες είναι σχεδόν πάντα στο περίπου. Συν –πλην 100 γραμμάρια από την ποσότητα που λένε οι συνταγές, είναι πιθανή. Εξαρτάται πάλι από τις συνθήκες, από το είδος τους αλευριού και από τα τελικά υγρά.Π.χ δεν έχουν όλα τα πορτοκάλια και τα λεμόνια την ίδια ποσότητα χυμού… 3) Η διαδικασία με το προζύμι παίρνει πολύυυυ περισσότερη ώρα. Εγώ έφτιαξα τη ζύμη χθες το βραδάκι και τα έψησα σήμερα το μεσημέρι όπως έγραψα και πιο πάνω.Με τη μαγιά είναι υπόθεση 2-3 ωρών το ανέβασμα. Υ.Σ. Ακόμη μια απώλεια σήμερα. Δεν ήξερα καν ότι ο Νίκος Παπάζογλου ήταν άρρωστος και αιφνιδιάστηκα... Άλλος ένας από τους τραγουδιστές που σημάδεψαν τα νιάτα μας (και όχι μόνο) φεύγει...

Πηγή: cretangastronomy.gr

O Λευτέρης Λαζάρου είναι αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος ειδικός στο μαγείρμα θαλασσινών και ψαριών. Γι' αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια υπέροχη σούπα με πεσκανδρίτσα, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή.  Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 6-7 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα 100 ml ελαιόλαδο 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 3 καρότα, χοντροκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 3 πράσα, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος, χοντροκομμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μυρώνια (είναι η εποχή τους) ή καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα (χωρίς τα κοτσάνια) 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 ολόκληρη πεσκανδρίτσα γύρω στα 2 - 2½ κιλά, χωρισμένο το κεφάλι από την ουρά, την οποία κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια (το κεφάλι το κρατάμε για το ζωμό και, μόλις γίνει, παίρνουμε και το ψαχνό από τα μάγουλά του) 1 λίτρο ζωμός ψαριού 1 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.σ. άσπρο πιπέρι 50 ml χυμός λεμονιού Τρόπος μαγειρέματος 1 Για το ζωμό ψαριού - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφάλι της πεσκανδρίτσας, τις φλούδες από τα καρότα, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και 2 λίτρα νερό. 2 Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1½ ώρα, ώσπου το υγρό να μειωθεί περίπου στο μισό. 3 Για τη σούπα - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το σέλινο για 5 - 6 λεπτά. Το στραγγίζουμε. 4 Σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια πατάτας και καρότου για 3 - 4 λεπτά. 5 Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 6 Τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο σέλινο, τα μυρώνια ή τις καυκαλήθρες και τα πολτοποιημένα ντοματάκια. 7 Προσθέτουμε το κρασί και βάζουμε στην κατσαρόλα την πεσκανδρίτσα, ακουμπώντας την πάνω στα λαχανικά. 8 Τη μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά στον ατμό των λαχανικών και σβήνουμε με το ζωμό. 9 Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 10 Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 11 Βγάζουμε την πεσκανδρίτσα από την κατσαρόλα και την ξεψαχνίζουμε σε μια πιατέλα. 12 Συμπληρώνουμε με τα κομμένα λαχανικά. Σουρώνουμε το ζουμί, το μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις; Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος Aλάτι,πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος 1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. 2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. 3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη. 4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. 5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. 6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. 7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Η αστακομακαρόνάδα του Λευτέρη Λαζάρου με λευκή σάλτσα είναι μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι της αυτό το εντυπωσιακό πιάτο. Καλή επιτυχία! Ingredients 1, 5 κιλό αστακός 1 πακέτο μακαρόνια 200 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη Λίγος μαϊντανός 90 ml ζωμό ψαριού Λίγο μπούκοβο Αλάτι- πιπέρι Μαϊντανό ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα Method Step 1 Χωρίζουμε στη μέση τον αστακό χτυπώντας ανάμεσα στο κεφάλι και την ουρά και περνώντας ένα μαχαίρι Step 2 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο Step 3 Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον ζωμό Step 4 Προσθέτουμε αλάτι, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά Step 5 Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί Step 7 Ρίχνουμε τον αστακό πριν κάψει το λάδι από την πλευρά της κοιλιάς Step 8 Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά τα 2/3 από το μείγμα με το σκόρδο, μαϊντανό και ζωμό Step 9 Όταν τελειώσουμε απομακρύνουμε από τη φωτιά Step 10 Στο μείγμα που έχει μείνει προσθέτουμε μπούκοβο και το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια Step 11 Σερβίρουμε σε πιάτα τα μακαρόνια με μια μερίδα αστακού Step 12 Η αστακομακαρονάδα του Λευτέρη Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Αν δεν έχετε ζωμό ψαριού χρησιμοποιήστε ίδια ποσότητα ζεστού νερού !

Πηγή: nostimada.gr

Μια εξαιρετική, νόστιμη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή από τον θείο τον Λάζαρο για να φτιάξεις την καβουροσαλάτα Λαζάρου σαν ζελέ σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου. Ingredients 2 κουτιά καβουράκια 2 φλιτζάνια τσαγιού ρώσικη σαλάτα 3 αυγά βραστά 1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη 5 μαύρες και 5 πράσινες ελιές 3 φύλλα ζελατίνα 3 ντομάτες μικρές 7 - 8 γαρίδες βρασμένες 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα Method Step 1 Στραγγίζουμε τα καβουράκια και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια σε μία λεκάνη. Step 2 Ανακατεύουμε με τα καβουράκια τη ρώσικη σαλάτα και τα αυγά κομμένα κομματάκια, εκτός από το 1 αυγό που κρατάμε για γαρνίρισμα. Step 3 Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τις ελιές κομμένες φετάκια. Step 4 Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό 5 λεπτά, τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε κατσαρόλι με 1 φλιτζάνι βραστό νερό να λιώσει και να διαλυθεί τελείως πάνω στη φωτιά. Step 5 Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 3 κουταλιές στη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Step 6 Τον υπόλοιπο ζελέ τον ρίχνουμε σε φόρμα και την γέρνουμε για να ντύσει τον πάτο και τα πλάγια. Step 7 Βάζουμε τη φόρμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Step 8 Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη σαλάτα μέσα στη λεκάνη (κρατάμε 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα για γαρνίριμα) και την αδειάζουμε στη φόρμα με το ζελέ. Step 9 Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο 2 - 3 ώρες να σφίξει και κατόπιν την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και την γαρνίρουμε με το 1 αυγό, κομμένο φέτες και τη μαγιονέζα που κρατήσαμε, με τις ντομάτες και με τις γαρίδες. Step 10 Η καβουροσαλάτα Λαζάρου είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Πηγή: nostimada.gr

Μια εναλλακτική συνταγή, η φασολάδα Λαζάρου είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Δοκίμασέ την και θα την λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν αγαπούν ισιαίτερα αυτό το πιάτο. Ingredients 300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 2 καρότα σε ροδέλες 80 ml λευκό κρασί 150 ml ελαιόλαδο 2 μικρά φύλλα δάφνης 3 κλωνάρια θυμάρι 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών Αλάτι- Πιπέρι Method Step 1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα Step 2 Τα βράζουμε με νερό για 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε Step 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε για 2 λεπτά Step 5 Προσθέτουμε το σέλερυ και τα καρότα βήνουμε με το κρασί Step 6 Προσθέτουμε τα φασόλια , τη δάφνη, τον ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε Step 7 Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε όταν χυλώσει η σούπα Step 8 Η φασολάδα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι Πρόσθεσε λίγο πράσο για έξτρα γεύση

Πηγή: nostimada.gr

Η τέλεια συνταγή για γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου ! Ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα ενθουσιάσει την οικογένειά σου ή τους καλεσμένους σου και γίνεται πολύ εύκολα. Ingredients 1 πακέτο μακαρόνια 1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες Αλάτι - πιπέρι 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 1 κούπα ζωμό λαχανικών Method Step 1 Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά Step 2 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο Step 3 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και μαϊντανό Step 4 Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών Step 5 Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε Step 6 Αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα Step 7 Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 8 Η γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Σέρβιρε με τριμμένο τυρί Μπορείς να προσθέσεις κόκκινη πιπεριά

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή. Το χταποδι κρασατο Λαζαρου είναι ιδανικός μεζές για κρασάκι, μπύρα ή ούζο . Το άρωμά του και η πλούσια γεύση του θα μαγέψει όποιον το δοκιμάσει. Μην περιμένεις άλλο φτιάξε αυτή την καταπληκτική συνταγή και άφησέ τους όλους έκπληκτους. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ τα σχόλιά σου. Ingredients 100 ml ελαιόλαδο 250 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο με χωρισμένα πλοκάμια και κομμένο σε κομμάτια 2 φύλλα δάφνης μισό λίτρο κρασί μαυροδάφνη 250 ml σάλτσα ντομάτας 150 ml ζωμό κότας αλάτι μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Method Step 1 Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρεις το κρεμμύδι. Step 2 Προσθέτεις το δυόσμο και το χταπόδι και σωτάρεις για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Step 3 Προσθέτεις τη δάφνη και συνεχίζεις για άλλα 6 λεπτά. Step 4 Σβήνεις με τη μαυροδάφνη για να το κάνεις κρασάτο . Step 5 Προσθέτεις τη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Step 6 Σιγοβράζεις με καπάκι για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι . Step 7 Συγχαρητήρια το χταποδι κρασατο του Λαζάρου είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση. Tips Μπορείς να γαρνίρεις με φύλλα δάφνης .

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή. Οι χταποδοκεφτεδες λαζαρου θα σε συναρπάσουν με το υπέροχο άρωμά τους και την καταπληκτική τους γεύση. Δοκίμασε κι εσύ αυτή τη συνταγή που σίγουρα όλοι θα θυμούνται για πάντα. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω. Ingredients 1 κιλό καθαρισμένο από την κουκούλα χταπόδι 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 50 ml ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο 40 ml ξύδι μπαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο 2 αυγά 140 γραμμάρια γαλέτα αλεύρι για το πανάρισμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Method Step 1 Βράζεις το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 40 λεπτά. Step 2 Το κόβεις σε μικρά κομματάκια. Step 3 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σωτάρεις το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Step 4 Προσθέτεις και το χταπόδι για άλλα 3 λεπτά. Step 5 Βγάζεις από τη φωτιά και τα πολτοποιείς με μπλέντερ μαζί με το γλυκάνισο, το μπαλσάμικο, το δυόσμο και τα αυγά. Step 6 Μόλις ομογενοποιηθούν, βάζεις το μείγμα σε ένα μπωλ. Step 7 Προσθέτεις αλάτι, πιπερι και σιγά σιγά τη γαλέτα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Step 8 Την αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά πλάθεις τους κεφτέδες . Step 9 Αλευρώνεις τους κεφτέδες και τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Step 10 Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι. Step 11 Μπράβο σου! Οι χταποδοκεφτεδες λαζαρου είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση. Tips Συνοδεύεται υπέροχα με βραστά χόρτα .

Πηγή: nostimada.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!! Υλικά 1 κοτόπουλο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του 2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα] αλάτι -πιπέρι 2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά] Τι κάνουμε Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα . Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα . Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας . Ρύζι ετοιμασία Υλικά 1 πακέτο ρύζι καρολίνα νερό αλάτι Τι κάνουμε Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά και το σουρώνουμε . Κοτόπουλο Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί. Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας . Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία