μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπράουνις συνταγή ποτήρι | πετρετζικης τσιζκεικ | cheesecake akis | γλυκο με γαλα χωρις βρασιμο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαζάρου Καλαμάρι γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα από σοκολάτα Lazarou Kalamari gemisto me mosxarisio kima kai saltsa apo sokolata

Λαζάρου Σφυρίδα με Λαχανικά Lazarou sfirida me laxanika.avi

O Λευτέρης Λαζάρου είναι αναμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος ειδικός στο μαγείρμα θαλασσινών και ψαριών. Γι' αυτό και εμείς σου προτείνουμε μια υπέροχη σούπα με πεσκανδρίτσα, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή.  Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 6-7 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα 100 ml ελαιόλαδο 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 3 καρότα, χοντροκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο 3 πράσα, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος, χοντροκομμένα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μυρώνια (είναι η εποχή τους) ή καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα (χωρίς τα κοτσάνια) 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 ολόκληρη πεσκανδρίτσα γύρω στα 2 - 2½ κιλά, χωρισμένο το κεφάλι από την ουρά, την οποία κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια (το κεφάλι το κρατάμε για το ζωμό και, μόλις γίνει, παίρνουμε και το ψαχνό από τα μάγουλά του) 1 λίτρο ζωμός ψαριού 1 κ.σ. αλάτι 1/2 κ.σ. άσπρο πιπέρι 50 ml χυμός λεμονιού Τρόπος μαγειρέματος 1 Για το ζωμό ψαριού - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφάλι της πεσκανδρίτσας, τις φλούδες από τα καρότα, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και 2 λίτρα νερό. 2 Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1½ ώρα, ώσπου το υγρό να μειωθεί περίπου στο μισό. 3 Για τη σούπα - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το σέλινο για 5 - 6 λεπτά. Το στραγγίζουμε. 4 Σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια πατάτας και καρότου για 3 - 4 λεπτά. 5 Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 6 Τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο σέλινο, τα μυρώνια ή τις καυκαλήθρες και τα πολτοποιημένα ντοματάκια. 7 Προσθέτουμε το κρασί και βάζουμε στην κατσαρόλα την πεσκανδρίτσα, ακουμπώντας την πάνω στα λαχανικά. 8 Τη μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά στον ατμό των λαχανικών και σβήνουμε με το ζωμό. 9 Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 10 Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 11 Βγάζουμε την πεσκανδρίτσα από την κατσαρόλα και την ξεψαχνίζουμε σε μια πιατέλα. 12 Συμπληρώνουμε με τα κομμένα λαχανικά. Σουρώνουμε το ζουμί, το μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις; Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος Aλάτι,πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος 1 Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη. 2 Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. 3 Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. 2 Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη. 4 Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι. 5 Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα. 6 Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. 7 Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους. Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Η αστακομακαρόνάδα του Λευτέρη Λαζάρου με λευκή σάλτσα είναι μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι της αυτό το εντυπωσιακό πιάτο. Καλή επιτυχία! Ingredients 1, 5 κιλό αστακός 1 πακέτο μακαρόνια 200 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη Λίγος μαϊντανός 90 ml ζωμό ψαριού Λίγο μπούκοβο Αλάτι- πιπέρι Μαϊντανό ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα Method Step 1 Χωρίζουμε στη μέση τον αστακό χτυπώντας ανάμεσα στο κεφάλι και την ουρά και περνώντας ένα μαχαίρι Step 2 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο Step 3 Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον ζωμό Step 4 Προσθέτουμε αλάτι, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά Step 5 Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί Step 7 Ρίχνουμε τον αστακό πριν κάψει το λάδι από την πλευρά της κοιλιάς Step 8 Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά τα 2/3 από το μείγμα με το σκόρδο, μαϊντανό και ζωμό Step 9 Όταν τελειώσουμε απομακρύνουμε από τη φωτιά Step 10 Στο μείγμα που έχει μείνει προσθέτουμε μπούκοβο και το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια Step 11 Σερβίρουμε σε πιάτα τα μακαρόνια με μια μερίδα αστακού Step 12 Η αστακομακαρονάδα του Λευτέρη Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Αν δεν έχετε ζωμό ψαριού χρησιμοποιήστε ίδια ποσότητα ζεστού νερού !

Πηγή: nostimada.gr

Μια τέλεια συνταγή, η φάβα Λαζάρου θα εντυπωσιάσει σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και στο καθημερινό γεύμα αφού είναι πεντανόστιμη! Ingredients 500 γρ. φάβα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 120 ml ελαιόλαδο 1 & 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών 100 ml ξύδι μπαλσάμικο Αλάτι – πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη Step 3 Προσθέτουμε τη φάβα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό Step 4 Όταν βράσει κοιτάμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα ζωμό Step 5 Στο μίξερ χτυπάμε τη φάβα με το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε Step 6 Η φάβα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Συνόδευσε με χταποδάκι !

Πηγή: nostimada.gr

Μια εξαιρετική, νόστιμη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή από τον θείο τον Λάζαρο για να φτιάξεις την καβουροσαλάτα Λαζάρου σαν ζελέ σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου. Ingredients 2 κουτιά καβουράκια 2 φλιτζάνια τσαγιού ρώσικη σαλάτα 3 αυγά βραστά 1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη 5 μαύρες και 5 πράσινες ελιές 3 φύλλα ζελατίνα 3 ντομάτες μικρές 7 - 8 γαρίδες βρασμένες 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα Method Step 1 Στραγγίζουμε τα καβουράκια και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια σε μία λεκάνη. Step 2 Ανακατεύουμε με τα καβουράκια τη ρώσικη σαλάτα και τα αυγά κομμένα κομματάκια, εκτός από το 1 αυγό που κρατάμε για γαρνίρισμα. Step 3 Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τις ελιές κομμένες φετάκια. Step 4 Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό 5 λεπτά, τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε κατσαρόλι με 1 φλιτζάνι βραστό νερό να λιώσει και να διαλυθεί τελείως πάνω στη φωτιά. Step 5 Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε 3 κουταλιές στη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Step 6 Τον υπόλοιπο ζελέ τον ρίχνουμε σε φόρμα και την γέρνουμε για να ντύσει τον πάτο και τα πλάγια. Step 7 Βάζουμε τη φόρμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Step 8 Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη σαλάτα μέσα στη λεκάνη (κρατάμε 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα για γαρνίριμα) και την αδειάζουμε στη φόρμα με το ζελέ. Step 9 Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο 2 - 3 ώρες να σφίξει και κατόπιν την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και την γαρνίρουμε με το 1 αυγό, κομμένο φέτες και τη μαγιονέζα που κρατήσαμε, με τις ντομάτες και με τις γαρίδες. Step 10 Η καβουροσαλάτα Λαζάρου είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Πηγή: nostimada.gr

Μια εναλλακτική συνταγή, η φασολάδα Λαζάρου είναι πολύ νόστιμη και χορταστική. Δοκίμασέ την και θα την λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν αγαπούν ισιαίτερα αυτό το πιάτο. Ingredients 300 γρ. φασόλια άσπρα ψιλά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 2 καρότα σε ροδέλες 80 ml λευκό κρασί 150 ml ελαιόλαδο 2 μικρά φύλλα δάφνης 3 κλωνάρια θυμάρι 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών Αλάτι- Πιπέρι Method Step 1 Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα Step 2 Τα βράζουμε με νερό για 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε Step 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 4 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε για 2 λεπτά Step 5 Προσθέτουμε το σέλερυ και τα καρότα βήνουμε με το κρασί Step 6 Προσθέτουμε τα φασόλια , τη δάφνη, τον ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε Step 7 Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε όταν χυλώσει η σούπα Step 8 Η φασολάδα Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι Πρόσθεσε λίγο πράσο για έξτρα γεύση

Πηγή: nostimada.gr

Η τέλεια συνταγή για γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου ! Ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα ενθουσιάσει την οικογένειά σου ή τους καλεσμένους σου και γίνεται πολύ εύκολα. Ingredients 1 πακέτο μακαρόνια 1 συσκευασία γαρίδες καθαρισμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες Αλάτι - πιπέρι 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 1 κούπα ζωμό λαχανικών Method Step 1 Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά Step 2 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο Step 3 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και μαϊντανό Step 4 Σβήνουμε με ζωμό λαχανικών Step 5 Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε Step 6 Αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα Step 7 Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 8 Η γαριδομακαρονάδα του Λαζάρου είναι έτοιμη! Tips Σέρβιρε με τριμμένο τυρί Μπορείς να προσθέσεις κόκκινη πιπεριά

Πηγή: nostimada.gr

Υλικά 

600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total

10 αβγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα)

4 πορτοκάλια το ξύσμα (στο χοντρό του τρίφτη)

2 λεμόνια το ξύσμα

300 ml ηλιέλαιο

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ. γ. baking powder

4 βανίλιες

500 γρ. φύλλο κρούστας τριμμένο σε ένα μπολ με το χέρι όσο πιο πολύ γίνεται, απευθείας από την κατάψυξη

Πηγή: dietup.gr/syntages.html

Πεντανόστιμο, ψαρονέφρι με υπέροχη σάλτσα μανιταριών με μουστάρδα. Συνοδέψτε το με πουρέ ή πιλάφι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο στο καθημερινό ή και επίσημο τραπέζι σας. Μια συνταγή του Λευτ. Λαζάρου.  

Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών και μουστάρδας

Πηγή: sintayes.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!! Υλικά 1 κοτόπουλο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο 1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του 2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα] αλάτι -πιπέρι 2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά] Τι κάνουμε Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα . Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα . Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας . Ρύζι ετοιμασία Υλικά 1 πακέτο ρύζι καρολίνα νερό αλάτι Τι κάνουμε Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά και το σουρώνουμε . Κοτόπουλο Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί. Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας . Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία