μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | cheesecake φραουλα ακης | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται... αντίθετα φαίνονται! Η δική μας "chef" Ιωάννα συμπαθεί πολύ τον γνωστό chef Β.Δρίσκα και τις αλμυρές ή γλυκές λιχουδιές του. Βραδάκι της προηγούμενης Παρασκευής, η Ιωάννα και η γιαγιά στο καθιστικό να βλέπουν τις εκπομπές μαγειρικής τη μία μετά την άλλη, την ώρα που εγώ, στο γραφείο, σερφάριζα ...χαρούμενη που είναι ακόμα καλοκαίρι και έχω ελεύθερα τα απογεύματα. Ξαφνικά, μια φατσούλα στο άνοιγμα της πόρτα χαρούμενη, μου δηλώνει "με πέθανε ο Δρίσκας!!". "Γιατί, τί έγινε;;;; Σου είπε να τρως περισσότερο;;;;" η "πληρωμένη" απάντηση της αγχωτικής θείας!!! "Όχι, έκανε ένα φαγητό που το θέλω"!!!! Για πότε σηκώθηκα από το γραφείο και βρέθηκα κοντά της ...περιττό να το πω!!! "Τί συνταγή καρδούλα μου;;; Πες μου κι εγώ θα σου την φτιάξω... να την βρούμε..." "Να, μπακαλιάρο με πιπεριές και κάτι άλλο σαν σαρφάν..." "Σαφράν εννοείς!!" "Νομίζω... δεν ξέρω!!!! Έχεις;;;" "Και βέβαια έχω... όχι που δεν θα είχα... αλλά μπακαλιάρο δεν έχω... αύριο όμως θα αγοράσω ...ό,τι βρώ... παστό (όπως στη συνταγή), φρέσκο, κατεψυγμένο...". Την άλλη μέρα, η μαμά στο μάρκετ για ψώνια ... επιστρέφει με φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου... (εντάξει ...βολευόμαστε και μ' αυτό ...αρκεί να φάει, αν και η Ιωάννα είναι σαν γάτα με τα ψάρια... τα λατρεύει!!!) και τρίχρωμες πιπεριές!!! "Σαφράν έχω, δεν χρειαζόμαστε..." εγώ, η "καλή" νοικοκυρά χαχαχαχα (εσύ είσαι που το λες;;; Κι αν ανακαλύψεις το σαφράν πού το έκρυψα για να μην χαλάσει ...πες μου... κι όμως το θυμάμαι ...ήταν την προηγούμενη εβδομάδα!!! 'Ατιμο πράγμα το μνημονικό!!! 'Ατιμο σαφράν ...πού εξαφανίστηκες;;;;;) Δεν πειράζει έχω κουρκουμά, δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ταιριάζει!!!! Κυριακή πρωί, μόλις ανοίγει τα μάτια της η Ιωάννα έρχεται τρέχοντας... "θα μου κάνεις σήμερα τον μπακαλιάρο";;;; "Θέλεις;;; Δεν άλλαξες γνώμη;;;" "Θέλω κι αν θέλεις θα σε βοηθήσω!!" "Χαρά μου να έχω τέτοια βοηθό!!!" "Κι εγώ;;; Τί θα κάνω εγώ;;;" πετάγεται το σποράκι μας, η Βασιλικούλα. Αστραπιαία, περνούν από το μυαλό μου εικόνες κλασσικές για πολλά σπίτια με δύο μικρά παιδιά... ο πάγκος της κουζίνας άνω κάτω, διάφορα κουζινικά από δω κι από κει, φωνές του τύπου..."Πήγαινε πιο κει! Εγώ θα το ρίξω αυτό! Κι εγώ θέλω να κόψω!!!" και πολλά άλλα χαρούμενα που καταλήγουν σε κλάματα!!! "Εσύ θα κάνεις το γλυκό!!! Εντάξει;;;; Τώρα πήγαινε να παίξεις και μόλις τελειώσει το φαγητό έρχεσαι εσύ!!!" Ευτυχώς υπήρξε συμφωνία των τριών μερών κι αυτό σήμαινε έλλειψη εχθροπραξιών!!!!!! (Ναι, το σπίτι μας αρκετές φορές είναι σαν τη λωρίδα της Γάζας γιατί νεραϊδούλες, νεραϊδούλες αλλά και η σθεναρή διεκδίκηση των θέσεων (κυρίως από τη μικρή) είναι πανταχού παρούσα!!!). Εεεεεε, λοιπόν, οφείλω να το ομολογήσω!!! Η Ιωάννα έβγαλε το ξύσμα από το πορτοκάλι,έκοψε τις πιπεριές, τις έριξε στο τηγάνι, τις ανακάτεψε, έριξε τα μπαχαρικά και το απαραίτητο νερό. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω τα φιλέτα μπακαλιάρου!!! Όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε!! χαχαχα Η μικρή, στο μεταξύ, επειδή την είχε πιάσει "προκοπή" είχε πάρει ένα πανάκι και καθάριζε τα τζάμια, που μόλις πριν λίγο, είχε λερώσει... κι όλα αυτά περιμένοντας υπομονετικά (το είδα κι αυτό!!!) τη σειρά της!!! Το αποτέλεσμα... ένα εκπληκτικό πιάτο, νοστιμότατο, πολύ αρωματικό και πολύχρωμο που η Ιωάννα έφαγε ευχαρίστως την Κυριακή το μεσημέρι, περήφανη που το είχα μαγειρέψει. Ύστερα, έφαγαν και κρέμα σοκολάτα (με κρέμα στιγμής) που έφτιαξε η Βασιλικούλα για να ευχαριστηθεί κι αυτή!!! Το συμπέρασμα της διαδικασίας ...γνωστό και το έχω πει πολλές φορές ... ας παρακολουθήσουμε με τα παιδιά (ειδικά όσα είναι λιγόφαγα) εκπομπές μαγειρικής (είναι τόσες πολλές), ας κουβεντιάσουμε μαζί τους, ας μπούμε μαζί στην κουζίνα... το απολαμβάνουν, μαθαίνουν να τρώνε ποικιλία τροφών και μάλιστα σωστών τροφών (οι απαγορεύσεις σ' αυτόν τον τομέα κάνουν τα άχρηστα τρόφιμα πολύ πιο δελεαστικά) αλλά είναι και μια εκπαιδευτική διαδικασία γιατί μαθαίνουν να τηρούν οδηγίες, να έχουν προσοχή και πειθαρχία, να χειρίζονται καταστάσεις, να βλέπουν και να κρίνουν, να είναι δημιουργικά! Και τώρα (ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ)η συνταγή μας ή μάλλον η συνταγή του γνωστού Β.Δρίσκα, από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση"... ΥΛΙΚΑ 750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (παστού, φρέσκου, κατεψυγμένου) 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (ή απαλή) 3 χρωματιστές πιπεριές, σε ροδέλες 1 φλ.τσ. λευκό κρασί (ή κόκκινο) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (ή 1/3 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο) 1/3 κ.γλ. κουρκουμά (ή σαφράν) Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για μερικά λεπτά έως ότου αλλάξουν ελαφρώς χρώμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τον μπακαλιάρο και τις πιπεριές και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Ελέγχουμε ότι το ψάρι μας είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού. Καλή σας μέρα! -:))

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε λεπτές φέτες λίγο λάδι 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο 1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι τσίπουρο λίγο Τι κάνουμε Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και λίγο τσίπουρο μαζί ραντίζουμε το κρέας με λίγο λάδι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες το λιγότερο τοποθετώντας το στο ψυγείο . [μπορούμε να το μαρινάρουμε για πιο ωραίο αποτέλεσμα από βραδύς και να το ψήσουμε την άλλη μέρα. Σε μία σούβλα σπιτική περνάμε τις φέτες κρέατος ή τις στρώνουμε επάνω σε σχάρα την οποία ακουμπάμε σε ένα ταψί επάνω για να στάζουν τα λίπη προσθέτουμε μέσα στο ταψί 2 φλιτζάνια νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1και 30 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο --τοποθετώντας το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο μας βοηθάει να το ψιλοκόψουμε-- και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια. Για να σερβίρουμε Ψήνουμε πίτες ,κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,ντομάτα κομμένη σε φέτες ,ράντισμα με πάπρικα κι άν θέλουμε προαιρετικά γιαούρτι με λίγη πάπρικα λίγη πικάντικη μουστάρδα ανακάτεμα κι έτοιμη και λίγες πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!! Την συνταγή την έχω δει από τον Βαγγέλη Δρίσκα την φτιάχνω συχνά και εξαφανίζετε !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 πακέτο πλεξούδες ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO 150 γρ. φέτα 5 κολοκυθάκια 250 γρ. μπρόκολο Για την σάλτσα πιπεριάς 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml. ελαιόλαδο 2 φωμί 2 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα για 5 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε και στραγγίστε τα. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Βράστε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τις πλεξούδες με την σάλτσα, τα βρασμένα λαχανικά και την φέτα και σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστά φιλετάκια κοτόπουλου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου 100 γρ. κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 250 ml. χυμός πορτοκαλιού Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 κ.σ. σόγια σος 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Ποικιλία από βραστά λαχανικά για το σερβίρισμα Εκτέλεση Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, αλατίστε τα και περάστε τα από το κορνφλάουρ. Τηγανίστε τα ελαφρά στο ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τον πολτό σκόρδου, και μετά από λίγα λεπτά ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη σόγια σος και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια ένταση στην εστία μέχρι να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας. Ρίξτε το κοτόπουλο στη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε με βραστά λαχανικά. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ROYAL 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 150 γρ. ζάχαρη άχνη 4 μπανάνες 1 κουτί μπισκότα βρώμης ΒΙΟΛΑΝΤΑ 100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Κόψτε τις μπανάνες σε φέτες και τρίψτε τα μπισκότα βρώμης. Βάλτε σε ένα ποτήρι λίγα τριμμένα μπισκότα, τη κρέμα του καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος, λίγη σαντιγί και φέτες μπανάνας. Επαναλάβετε ακόμη μία φορά τις στρώσεις και ετοιμάστε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες μερίδες. Γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα και διατηρήστε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη. 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL 200 γρ. ανθότυρο 10 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ Για το σκορδόψωμο 1 φραντζόλα ψωμί 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών. Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι. Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά. Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία