εκμεκ καταιφι βεφα αλεξιαδου | ψητα λαχανικα στο τηγανι | εκμεκ γλυκο | εκμεκ καταιφι δρισκας | ψητα λαχανικα δρισκας | εκμεκ καταιφι παρλιαρου | κοφτο μακαρονακι με σαλτσα | εκμεκ κανταιφι συνταγη βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: sintagespareas.gr

Pin It Η Κίνα στο πιάτο μας… Υλικά 500 γραμ. κοτόπουλο στηθος 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 1 μικρή κονσέρβα ανανά 4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ 4 κουτ. της σούπας σόγια σος 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ 2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη 1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος αλάτι Εκτέλεση Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος. Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ρυζόξιδο, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε. Καλη Επιτυχία!!!! Η συνταγή είναι του Βα γγελή Δρισκα από το βιβλίο Κινεζική Κουζίνα Υ.Γ. Ρυζόξυδο δε μπόρεσα να βρω και έβαλα λευκό ξύδι.

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του. Υλικά : ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη) ½ φλ. γάλα ½ φλ. λευκό κρασί 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο παρμεζάνα 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα Εκτέλεση : Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.com

Οchef-culinary expert Βαγγέλης Δρίσκαςμας παροτρύνει να πειραματιστούμε και να γευτούμε την ελευθερία που μας δίνει η μαγειρική δοκιμάζοντας πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. Ακολουθήστε τον βήμα-βήμα και φτιάξτε τις πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με τραγανή κρούστα σερβιρισμένες με μια απίθανη σάλτσα μήλου, την τέλεια σάλτσα μανιταριών για πένες, συνδυάστε τα ψητά χωριάτικα λουκάνικα με μια ξεχωριστή πατατοσαλάτα με σπανάκι, φέτα και ρίγανη και δώστε γεύση σε φιλέτα ψαριού με την πιο νόστιμη μαρινάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Όσο για το γλυκό της Κυριακής; Ανακαλύψτε ένα πλούσιο συνδυασμό γεύσεων με σοκολάτα, χουρμάδες και καφέ φτιάχνοντας μια βελούδινη σοκολατένια κρέμα με ένα πρωτότυπο γλυκό κουταλιού χουρμάδες... τηνΚυριακή 10/02!

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Ζυμαρικά Κυρίως Πιάτα Ζυμαρικά Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές Για τη σάλτσα 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Λίγο λάδι Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 1 κ.γλ. ζάχαρη Για το κοτόπουλο Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι Λίγο λάδι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Μισή κούπα λευκό κρασί 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο Οδηγίες Σάλτσα Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό. Κοτόπουλο Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά. Μπεσαμέλ Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συναρμολόγηση Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190 ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Λίγα μυστικά ακόμα Για πιο γρήγορα, τρίψτε τα 2 κρεμμύδια μαζί και μετά χωρίστε τα στα 2. Μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια με μικρό κουταλάκι , αλλά  για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε τη σακούλα κορνέ χωρίς μύτη που όμως να έχει διάμετρο το άνοιγμα μικρότερα από αυτό του κανελονιού. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Ο Δρίσκας από όπου πήρα τη συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κρέμα, όμως εγώ προτιμώ την παρμεζάνα για νοστιμιά και γεύση. Επίσης κάποιες άλλες μετατροπές θεωρήθηκαν αναγκαίες για να γίνει πιο λάιτ η συνταγή, αλλά εξίσου νόστιμη. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και γίνεται εξίσου νόστιμο και  με το βούτυρο. Προσέχουμε το αλάτι στο φαγητό μας.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Ψάρια Κυρίως Πιάτα Ψάρια Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Σάλτσες - Μαρινάδες Συνταγές express Όλες οι συνταγές Φέτες ή φιλέτα σολομού Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο Σάλτσα 2 κούπες μαγιονέζα 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη Μερικά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένη ή τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη 1 κ.σ. μουστάρδα Λίγο χυμό λεμονιού, αν η μαγιονέζα είναι εμπορίου Οδηγίες Αλατοπιπερώνουμε το σολομό. Αλείφουμε και με τη ρίγανη. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά η ψηστιέρα- τηγάνι και βάζουμε το σολομό μας να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές. Σε κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι μας, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό που έχει η κατσαρόλα ή το στραγγίζουμε. Στο ζεστό και στραγγισμένο σπανάκι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο και είναι έτοιμο το σπανάκι σοτέ. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Η συνταγή της σάλτσας όπως τη δίνει ο Δρίσκας έχει μέσα και ελιές ψιλοκομμένες, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν. Εσείς κάνετε όπως νομίζετε. Σερβίρουμε με σπανάκι σοτέ. Λίγα μυστικά ακόμα Η σάλτσα αυτή συνοδεύει και άλλα ψητά ψάρια ή κρέατα, καθώς και σάντουιτς.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Δε θέλει πολλά, για να γλυκάνει η μέρα.. Ένα γλυκό χαμόγελο! Ένα γλυκό φιλί! Ένα γλυκό βλέμμα! Ένα … γλυκό, αφράτο, μυρωδάτο, τρυφερό, πλημμυρισμένο από γεύσεις ανείπωτες!!!!! Μια μηλόπιτα απ αυτές που δε σε αφήνουν ...να τις αφήσεις :) Το κέικ λειώνει στο στόμα και σε οδηγεί εκ του ασφαλούς σε ονειρικές καταστάσεις! Το μόνο που ψάχνεις με τα μάτια κλειστά, είναι η κούπα με τον αχνιστό καφέ στο πλάι!!! Αναρωτιέμαι σε τι να οφείλεται αυτή η απόλυτα βελούδινη αίσθηση που σου αφήνει η κάθε μπουκιά στο στόμα και καταλήγω ότι μάλλον έχει να κάνει με τη δοσολογία και κυρίως με τη σειρά των υλικών στον κάδο του μίξερ(?) !! Προσαρμογή της συνταγής του Βαγγέλη Δρίσκα, στο Gourmet της Κ.Ε. τεύχος Φεβρουαρίου. ΥΛΙΚΑ Για το κέικ 3 κούπες αλεύρι 1 ½ κούπα ζάχαρη 180 γρ μαργαρίνη ¾ του φλιτζανιού γάλα 3 αυγά 1 κτγ εσάνς πορτοκάλι (ή τρίμμα) 3 κτγ μπέικιν πάουντερ Για τα μήλα 3 μεγάλα μήλα 60 γρ βούτυρο 2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη 1 σφηνάκι ουίσκι ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και, όταν λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα πάρει το χρώμα της καραμέλας, ρίχνουμε τα κομμάτια των μήλων και το ουίσκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 – 180ο C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τα μήλα. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, (χαμηλώνουμε ταχύτητα στο ελάχιστο!!!) το αλεύρι, το γάλα, το εσάνς ή το τρίμμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αδειάζουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε ένα δίσκο. Σερβίρουμε με παγωτό και με σάλτσα καραμέλας ( 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. ζάχαρη μαύρη, 2 κτγ μελάσα - Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ) Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest

Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Λαχανικά Άλλες κατηγορίες Σαλάτες Όλες οι συνταγές 2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες 1 ξερό κρεμμύδι σε καρέ 2 σκελιδες σκόρδο στην πρέσα 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γλ. κάρυ 1 κ.γλ. κύμινο 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σπόρους Λίγο λάδι Αλάτι Οδηγίες Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση και χαράζουμε την ψύχα με το μαχαίρι σε ρόμβους και αλατίζουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρυ και το 2-3 κ.σ. λάδι. Απλώνουμε το μείγμα στην κομμένη πλευρά. Ενώνουμε τα 2 μισά της κάθε μελιτζάνας και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ο για 1 ώρα και ¼ (ανάλογα και το μέγεθος) ή στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι μελιτζάνες μας. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψύχα της μελιτζάνας, την κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε λίγο λάδια και λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορούμε να τα προσφέρουμε και σαν μπρουσκέτες σε ξεροψημένες μπουκιές ψωμιού! Συνταγή του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας δείχνει πώς να εντυπωσιάσουμε με αφράτα μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά και σαλάμι, τυλιγμένα σε τραγανό κανταΐφι. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 8 μερίδες 1 κιλό μελιτζάνες 300 γρ. κανταΐφι 200 γρ. φέτα 100 γρ. κασέρι 150 γρ. σαλάμι αέρος 1 αυγό 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι αλουμινόχαρτο & αντικολλητικό χαρτί ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 200ο C για 50 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους. Αφήστε την ψίχα να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει. Σε ένα μπολ βάλτε την στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, την φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πάρτε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μία κουταλιά από το μείγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και βάλτε τα ρολά με τη σειρά. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Συνοδέψτε με αρωματική σάλτσα ντομάτας 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με σύκο 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την τέλεια ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά και τα πιο απίθανα σπιτικά ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και τυριά. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες Για την ζύμη 300 γρ. σκληρό αλεύρι 3 αβγά 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μεμβράνη τροφίμων Για την γέμιση 500 γρ. σπανάκι φύλλα 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο 200 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κρόκο λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Ετοιμάστε την ζύμη Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί βελούδινη και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό ή λίγο αλεύρι ανάλογα με τον τύπο αλευριού και το μέγεθος των αυγών). Εναλλακτικά ζυμώστε με τα χέρια σας. Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά. Ανοίξτε την σε λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη ή με στο μηχάνημα για φύλλα ζυμαρικών. Αφήστε το φύλλο να στεγνώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Για την γέμιση Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίξτε το σπανάκι. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσει τελείως και ανακατέψτε με το ανθότυρο, την παρμεζάνα, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Όταν κρυώσει, χρησιμοποιήστε το μείγμα για γέμιση. Ανοίξτε ένα φύλλο ζύμης και κόψτε μικρούς δίσκους με κου-πατ. Βάλτε από μια κουταλιά γέμιση σε κάθε δίσκο, αλείψτε τις άκρες περιμετρικά με νερό και καλύψτε με ένα δίσκο ζύμης. Πιέστε για να κολλήσουν οι άκρες. Βράστε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία