banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | τουρτα μπλακ φορεστ ευκολη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική μηλόπιτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 1 φόρμα 24εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη βάση: 225 γρ. Βούτυρο 125 γρ Ζάχαρη 2 Κρόκοι αυγού 400 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS Για τη γέμιση: 8 Μήλα (περίπου 1.600 γρ.)ZAGORIN HELLAS 100 γρ. Βούτυρο 100 γρ. Ζάχαρη Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ½ κ.γ. Κανέλα 2 κ.σ. Κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Για τα crumble: 200 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 100 γρ. Ζάχαρη 80 γρ. Βούτυρο 100 γρ Αμύγδαλα Για το σερβίρισμα: Άχνη ζάχαρη Σάλτσα καραμέλας Μασκαρπόνε Εκτέλεση Ετοιμάστε τη βάση: Κόψτε το βούτυρο σε μικρότερα κομμάτια και τρίψτε το με το αλεύρι και την ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους και αν χρειαστεί λίγο αλεύρι αν η ζύμη έχει υγρασία ή λίγο κρύο νερό αν η ζύμη είναι σφιχτή. Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού στις διαστάσεις μίας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστά. Απλώστε την στην φόρμα κρατώντας το αντικολλητικό χαρτί στην βάση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά. Για την γέμιση: Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια, κόψτε τα στη μέση και μετά κάθετα σε λεπτές φέτες. Ραντίστε τα με ελάχιστο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και την ζάχαρη, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κορνφλάουρ, ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν. Ετοιμάστε το crumble αμυγδάλου: Πολτοποιήστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε 2-3 κουταλιές κρύο νερό για να σχηματιστεί η ζύμη. Αφού ψηθεί η βάση της τάρτας, αδειάστε τα μισομαγειρεμένα μήλα και μετά τρίψτε το crumble αμυγδάλου με τα χέρια σας, καλύπτοντας την επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε για να την σερβίρετε. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και συνοδέψτε με σάλτσα καραμέλας και με μασκαρπόνε ή με παγωτό. Πηγή - MasterClass * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 πακέτο πλεξούδες ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO 150 γρ. φέτα 5 κολοκυθάκια 250 γρ. μπρόκολο Για την σάλτσα πιπεριάς 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml. ελαιόλαδο 2 φωμί 2 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα για 5 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε και στραγγίστε τα. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Βράστε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τις πλεξούδες με την σάλτσα, τα βρασμένα λαχανικά και την φέτα και σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε λεπτές φέτες λίγο λάδι 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο 1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι τσίπουρο λίγο Τι κάνουμε Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και λίγο τσίπουρο μαζί ραντίζουμε το κρέας με λίγο λάδι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες το λιγότερο τοποθετώντας το στο ψυγείο . [μπορούμε να το μαρινάρουμε για πιο ωραίο αποτέλεσμα από βραδύς και να το ψήσουμε την άλλη μέρα. Σε μία σούβλα σπιτική περνάμε τις φέτες κρέατος ή τις στρώνουμε επάνω σε σχάρα την οποία ακουμπάμε σε ένα ταψί επάνω για να στάζουν τα λίπη προσθέτουμε μέσα στο ταψί 2 φλιτζάνια νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1και 30 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο --τοποθετώντας το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο μας βοηθάει να το ψιλοκόψουμε-- και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια. Για να σερβίρουμε Ψήνουμε πίτες ,κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,ντομάτα κομμένη σε φέτες ,ράντισμα με πάπρικα κι άν θέλουμε προαιρετικά γιαούρτι με λίγη πάπρικα λίγη πικάντικη μουστάρδα ανακάτεμα κι έτοιμη και λίγες πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!! Την συνταγή την έχω δει από τον Βαγγέλη Δρίσκα την φτιάχνω συχνά και εξαφανίζετε !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Λαχταριστά φιλετάκια κοτόπουλου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου 100 γρ. κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 250 ml. χυμός πορτοκαλιού Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 κ.σ. σόγια σος 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Ποικιλία από βραστά λαχανικά για το σερβίρισμα Εκτέλεση Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, αλατίστε τα και περάστε τα από το κορνφλάουρ. Τηγανίστε τα ελαφρά στο ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τον πολτό σκόρδου, και μετά από λίγα λεπτά ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη σόγια σος και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια ένταση στην εστία μέχρι να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας. Ρίξτε το κοτόπουλο στη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε με βραστά λαχανικά. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη. 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL 200 γρ. ανθότυρο 10 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ Για το σκορδόψωμο 1 φραντζόλα ψωμί 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών. Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι. Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά. Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία