banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα black forest βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | γλυκο με μπανανα και καραμελα | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο με γαλα χωρις βρασιμο | συνταγη με λιωμενη μπανανα ακης
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: sintagespareas.gr

Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του. Υλικά : ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη) ½ φλ. γάλα ½ φλ. λευκό κρασί 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο παρμεζάνα 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα Εκτέλεση : Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.com

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα)  και να απογειώσετε γευστικά το λευκό κρέας. Μια μαρινάδα μπορεί να κάνει όλη την διαφορά σε ενα ψητό. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάζει με την σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και την γήινη γεύση του βερμούτ. Δοκιμάστε στην και προσεγγίστε διαφορετικά την κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Ingredients 120 μλ. βερμούτ ξηρό 120 μλ. χυμό πορτοκάλι 120 μλ. χυμό λεμόνι 120 μλ. χυμό λάιμ 5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι σε φέτες 100 γρ. μαιντανό κομμένο Method Step 1 Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ενα βάζο. Step 2 Καλύπτουμε εν μέρει την γαλοπούλα σε κομμάτια απο το προηγούμενο βράδυ. Step 3 Στραγγίζουμε απο τα υγρά και ψήνουμε ανάλογα με την συνταγή. Step 4 Η μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα) είνατι έτοιμη. Tips Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με μανταρίνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα Αυξήστε τις ποσότητες ανάλογα με το κρέας που έχετε. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 150 μλ. μαρινάδα

Πηγή: nostimada.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την τέλεια ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά και τα πιο απίθανα σπιτικά ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και τυριά. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την ζύμη 300 γρ. σκληρό αλεύρι 3 αβγά 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μεμβράνη τροφίμων Για την γέμιση 500 γρ. σπανάκι φύλλα 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο 200 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κρόκο λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι Εκτέλεση Ετοιμάστε την ζύμη Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί βελούδινη και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό ή λίγο αλεύρι ανάλογα με τον τύπο αλευριού και το μέγεθος των αυγών). Εναλλακτικά ζυμώστε με τα χέρια σας. Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά. Ανοίξτε την σε λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη ή με στο μηχάνημα για φύλλα ζυμαρικών. Αφήστε το φύλλο να στεγνώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Για την γέμιση Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίξτε το σπανάκι. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσει τελείως και ανακατέψτε με το ανθότυρο, την παρμεζάνα, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Όταν κρυώσει, χρησιμοποιήστε το μείγμα για γέμιση. Ανοίξτε ένα φύλλο ζύμης και κόψτε μικρούς δίσκους με κου-πατ. Βάλτε από μια κουταλιά γέμιση σε κάθε δίσκο, αλείψτε τις άκρες περιμετρικά με νερό και καλύψτε με ένα δίσκο ζύμης. Πιέστε για να κολλήσουν οι άκρες. Βράστε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 500 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι 2 ματσάκια ραπανάκια 4 βιολογικά αυγά 150 γρ. σκληρή φέτα 1 παντζάρι 1 καρότο 1 αγγουράκι 2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 1 λεμόνι ελαιόλαδο βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ αλάτι, πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Καθαρίστε και πλύνετε το σπανάκι, κρατήστε τα τρυφερά φύλλα και ψιλοκόψτε τα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ραπανάκια, κόψτε τα αυγά σε τέταρτα. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού και την φέτα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε ένα μπολ την φέτα, τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, το ξύσμα ενός λεμονιού και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε για να μαριναριστούν τα κομμάτια της φέτας. Ετοιμάστε την βινεγκρέτ: Ψιλοκόψτε ή τρίψτε τα παντζάρια, τα καρότα και το αγγουράκι. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι, τον πολτό σκόρδου, λίγο αλάτι και ανακατέψτε. Για να συνθέσετε την σαλάτα: Βάλτε στο πιάτο το σπανάκι, τα αυγά κομμένα σε τέταρτα, τα ραπανάκια, περιχύστε με την βινεγκρέτ και απλώστε επάνω στα σαλατικά τα κομμάτια της μαριναρισμένης φέτας. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 12 μερίδες Για το παντεσπάνι: 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση 350 γρ. ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο 6 βιολογικά αυγά 250 ml γάλα 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί Για την γέμιση: 500 γρ. μασκαρπόνε 250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 500 γρ. φράουλες Για το σιρόπι: 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ξύσμα από 1 λεμόνι 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για την σαντιγύ 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα και φράουλες για το γαρνίρισμα ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Για το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με 350 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175ο C για 25 λεπτά. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το κάθε ένα οριζόντια σε 2 φέτες. Για το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε. Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με 150 γραμμάρια ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος. Σιροπιάστε την μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε. Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μία φέτα παντεσπάνι. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι. Απλώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας με το κορνέ, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις φράουλες. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την σερβίρετε. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μεζέδες για τσίπουρο και ούζο Υλικά για 4 μερίδες 500 γρ. καλαμαράκια 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΔΡΙΣΚΑΣ 125 ml ούζο 5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 100 γρ. φέτα 8 φέτες προσούτο ΥΦΑΝΤΗΣ ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι ~ ¤ ~ Εκτέλεση Καθαρίστε και κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Ψιλοκόψτε το προσούτο και σοτάρετε το σε αντικολλητικό τηγάνι δίχως να προσθέσετε άλλη λιπαρή ουσία. Αφήστε το να στεγνώσει και βγάλτε το σε ένα πιάτο. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μετά ρίξτε τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το ούζο. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ρίξτε ε τον βασιλικό και την φέτα, ανακατέψτε και σερβίρετε. Πηγή - gefsisfysi.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ψαρονέφρι με αρωματική γέμιση Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 ψαρονέφρια (300 γρ. περίπου το καθένα) 1 ξερό κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ½ κουτ. γλυκού εστραγκόν ½ κουτ. γλυκού φασκόμηλο τριμμένο ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 6 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένες 2 αχλάδια 1 φλιτζάνι βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα 1 σφηνάκι κονιάκ 1 φλιτζάνι λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι Για τη σάλτσα: 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κουτ. σούπας αλεύρι 1 κουτ. σούπας φρέσκο εστραγκόν Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το ψαρονέφρι: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι και σέλερυ. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το εστραγκόν, το φασκόμηλο, τα κάστανα, τον μαϊντανό και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χαράζουμε τα ψαρονέφρια κατά μήκος στη μέση χωρίς να τα ανοίξουμε τελείως. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση. Τα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με το κρασί και τα ψήνουμε στους 200ο C περίπου για 40 λεπτά. Όταν ψηθούν, μαζεύουμε τα υγρά από το ταψί και κρατάμε περίπου ένα φλιτζάνι για να κάνουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Για τη σάλτσα Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το εστραγκόν ψιλοκομμένο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα. Πηγή - www.driskas.com

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

v2.cooktime_el
Copyright 2016 ®