γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | συνταγες για γαυρο | γαυρος στο φουρνο | συνταγες με γαυρο | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | γαυρος συνταγες | συνταγες γαυρος | γαυρος στο φουρνο σαν τηγανητος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του. Υλικά : ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη) ½ φλ. γάλα ½ φλ. λευκό κρασί 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο παρμεζάνα 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα Εκτέλεση : Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.com

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Ζυμαρικά Κυρίως Πιάτα Ζυμαρικά Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές Για τη σάλτσα 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Λίγο λάδι Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 1 κ.γλ. ζάχαρη Για το κοτόπουλο Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι Λίγο λάδι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Μισή κούπα λευκό κρασί 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο Οδηγίες Σάλτσα Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό. Κοτόπουλο Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά. Μπεσαμέλ Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συναρμολόγηση Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190 ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Λίγα μυστικά ακόμα Για πιο γρήγορα, τρίψτε τα 2 κρεμμύδια μαζί και μετά χωρίστε τα στα 2. Μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια με μικρό κουταλάκι , αλλά  για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε τη σακούλα κορνέ χωρίς μύτη που όμως να έχει διάμετρο το άνοιγμα μικρότερα από αυτό του κανελονιού. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Ο Δρίσκας από όπου πήρα τη συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κρέμα, όμως εγώ προτιμώ την παρμεζάνα για νοστιμιά και γεύση. Επίσης κάποιες άλλες μετατροπές θεωρήθηκαν αναγκαίες για να γίνει πιο λάιτ η συνταγή, αλλά εξίσου νόστιμη. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και γίνεται εξίσου νόστιμο και  με το βούτυρο. Προσέχουμε το αλάτι στο φαγητό μας.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Δε θέλει πολλά, για να γλυκάνει η μέρα.. Ένα γλυκό χαμόγελο! Ένα γλυκό φιλί! Ένα γλυκό βλέμμα! Ένα … γλυκό, αφράτο, μυρωδάτο, τρυφερό, πλημμυρισμένο από γεύσεις ανείπωτες!!!!! Μια μηλόπιτα απ αυτές που δε σε αφήνουν ...να τις αφήσεις :) Το κέικ λειώνει στο στόμα και σε οδηγεί εκ του ασφαλούς σε ονειρικές καταστάσεις! Το μόνο που ψάχνεις με τα μάτια κλειστά, είναι η κούπα με τον αχνιστό καφέ στο πλάι!!! Αναρωτιέμαι σε τι να οφείλεται αυτή η απόλυτα βελούδινη αίσθηση που σου αφήνει η κάθε μπουκιά στο στόμα και καταλήγω ότι μάλλον έχει να κάνει με τη δοσολογία και κυρίως με τη σειρά των υλικών στον κάδο του μίξερ(?) !! Προσαρμογή της συνταγής του Βαγγέλη Δρίσκα, στο Gourmet της Κ.Ε. τεύχος Φεβρουαρίου. ΥΛΙΚΑ Για το κέικ 3 κούπες αλεύρι 1 ½ κούπα ζάχαρη 180 γρ μαργαρίνη ¾ του φλιτζανιού γάλα 3 αυγά 1 κτγ εσάνς πορτοκάλι (ή τρίμμα) 3 κτγ μπέικιν πάουντερ Για τα μήλα 3 μεγάλα μήλα 60 γρ βούτυρο 2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη 1 σφηνάκι ουίσκι ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και, όταν λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα πάρει το χρώμα της καραμέλας, ρίχνουμε τα κομμάτια των μήλων και το ουίσκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 – 180ο C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τα μήλα. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, (χαμηλώνουμε ταχύτητα στο ελάχιστο!!!) το αλεύρι, το γάλα, το εσάνς ή το τρίμμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αδειάζουμε πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε ένα δίσκο. Σερβίρουμε με παγωτό και με σάλτσα καραμέλας ( 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. ζάχαρη μαύρη, 2 κτγ μελάσα - Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ) Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest

Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την τέλεια ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά και τα πιο απίθανα σπιτικά ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και τυριά. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες Για την ζύμη 300 γρ. σκληρό αλεύρι 3 αβγά 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μεμβράνη τροφίμων Για την γέμιση 500 γρ. σπανάκι φύλλα 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο 200 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κρόκο λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Ετοιμάστε την ζύμη Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί βελούδινη και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό ή λίγο αλεύρι ανάλογα με τον τύπο αλευριού και το μέγεθος των αυγών). Εναλλακτικά ζυμώστε με τα χέρια σας. Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά. Ανοίξτε την σε λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη ή με στο μηχάνημα για φύλλα ζυμαρικών. Αφήστε το φύλλο να στεγνώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Για την γέμιση Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίξτε το σπανάκι. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσει τελείως και ανακατέψτε με το ανθότυρο, την παρμεζάνα, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Όταν κρυώσει, χρησιμοποιήστε το μείγμα για γέμιση. Ανοίξτε ένα φύλλο ζύμης και κόψτε μικρούς δίσκους με κου-πατ. Βάλτε από μια κουταλιά γέμιση σε κάθε δίσκο, αλείψτε τις άκρες περιμετρικά με νερό και καλύψτε με ένα δίσκο ζύμης. Πιέστε για να κολλήσουν οι άκρες. Βράστε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας Μερίδες : για 1 σαλάτα Απαιτούμενος Χρόνος : 15΄περίπου. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 σακουλάκια σαλάτα 4 εποχές 100 γρ. γλυκιά γραβιέρα 2 μήλα 1 σακουλάκι μείγμα καρπών για Σαλάτες, Μεσογειακή Για το ντρέσσινγκ: 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού λεμόνι, πορτοκάλι ανθό αλατιού Εκτέλεση Κόψτε τα μήλα σε τέταρτα και αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, μετά κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Τρίψτε την γραβιέρα με τον αποφλοιωτή λαχανικών. Ετοιμάστε το ντρέσσινγκ: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί με ελάχιστο ανθό αλατιού και ανακατέψτε πολύ καλά. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα σαλατικά, προσθέστε τα μήλα, το ντρέσσινγκ και ανακατέψτε. Σερβίρετε την σαλάτα σε μία πιατέλα, πασπαλίστε με το μείγμα ξηρών καρπών και γαρνίρετε με τις φλοίδες γραβιέρας. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή συνταγή στο τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : για 4-6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας 1/3 του φλιτζανιού μέλι 1/3 του φλιτζανιού πικάντικη μουστάρδα ½ του φλιτζανιού λευκό κρασί 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα 2 καρότα 2 πατάτες για το γαρνίρισμα: 16 μικρά κρεμμύδια 4 φέτες ψωμί του τοστ 1 χωριάτικο λουκάνικο 1 πορτοκάλι ½ ματσάκι μαϊντανός ελαιόλαδο και αλάτι Εκτέλεση Ανακατεύετε το μέλι με τη μουστάρδα και τη ρίγανη ή την μαντζουράνα. Αλατίζετε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφετε με το παραπάνω μείγμα. Το βάζετε σε βαθύ ταψί και ρίχνετε το κρασί. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα καρότα και τις πατάτες, τα βάζετε στο ταψί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά, ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια προσεκτικά, χωρίς να κόψετε τις άκρες τους. Τα βράζετε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Κόβετε μία φέτα από την μία πλευρά, και αδειάζετε το εσωτερικό τους με ένα μικρό κουταλάκι. Ψιλοκόβετε τη ψίχα που αδειάσατε, το λουκάνικο και τον μαϊντανό. Τα βάζετε με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στη φωτιά, τα σοτάρετε και προσθέτετε το ξύσμα και ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ψίχα πορτοκαλιού. Όταν ψηθεί το κρέας, το κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τις πατάτες τα καρότα και τα κρεμμύδια και περιχύνετε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Πηγή - driskas.com

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

Copyright 2016 ® - Επικοινωνία