γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | συνταγες για γαυρο | γαυρος στο φουρνο | κοτοπουλο παρμεζανα | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο | γαυρος συνταγες | συνταγες γαυρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: sintagespareas.gr

Pin It Η Κίνα στο πιάτο μας… Υλικά 500 γραμ. κοτόπουλο στηθος 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 1 μικρή κονσέρβα ανανά 4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ 4 κουτ. της σούπας σόγια σος 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ 2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη 1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος αλάτι Εκτέλεση Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος. Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ρυζόξιδο, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε. Καλη Επιτυχία!!!! Η συνταγή είναι του Βα γγελή Δρισκα από το βιβλίο Κινεζική Κουζίνα Υ.Γ. Ρυζόξυδο δε μπόρεσα να βρω και έβαλα λευκό ξύδι.

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του. Υλικά : ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη) ½ φλ. γάλα ½ φλ. λευκό κρασί 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο παρμεζάνα 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα Εκτέλεση : Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.com

Οchef-culinary expert Βαγγέλης Δρίσκαςμας παροτρύνει να πειραματιστούμε και να γευτούμε την ελευθερία που μας δίνει η μαγειρική δοκιμάζοντας πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. Ακολουθήστε τον βήμα-βήμα και φτιάξτε τις πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με τραγανή κρούστα σερβιρισμένες με μια απίθανη σάλτσα μήλου, την τέλεια σάλτσα μανιταριών για πένες, συνδυάστε τα ψητά χωριάτικα λουκάνικα με μια ξεχωριστή πατατοσαλάτα με σπανάκι, φέτα και ρίγανη και δώστε γεύση σε φιλέτα ψαριού με την πιο νόστιμη μαρινάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Όσο για το γλυκό της Κυριακής; Ανακαλύψτε ένα πλούσιο συνδυασμό γεύσεων με σοκολάτα, χουρμάδες και καφέ φτιάχνοντας μια βελούδινη σοκολατένια κρέμα με ένα πρωτότυπο γλυκό κουταλιού χουρμάδες... τηνΚυριακή 10/02!

Σήμερα, θα σας δώσω μια καταπληκτική συνταγή του Β.Δρίσκα για cookies με ταχίνι, ειδικά για παιδιά που έχουν ανάγκη από μπισκότα με υψηλή διατροφική αξία και ενέργεια για το σχολείο που, από την Δευτέρα, αρχίζει πάλι και καθώς βαδίζουμε προς τις ετήσιες εξετάσεις που είναι μια περίοδος πολύ ιδιαίτερη και απαιτητική για τα παιδιά. Την συνταγή... πραγματοποιεί η πεντεμισάχρονη chef μας Ιωάννα και... βοηθάει...αποτελεσματικά η μικρότερη αδελφή της Βασιλική (21 μηνών)!!! χαχαχα! (μου θυμίζει εκείνα τα βίντεο με τα πιτσιρίκια που κυκλοφορούν...έχει πλάκα). Εεε, ναι λοιπόν, έχουμε καινούργιο βοηθό στην κουζίνα...ανερχόμενο pastry chef με αξιώσεις και φιλοδοξίες αλλά και απαιτήσεις για τα γλυκά που ετοιμάζει...χαχαχα Όσον αφορά στη συνταγή, οι μόνες αλλαγές που κάναμε ήταν να αφαιρέσουμε τις σταφίδες που δεν είναι και το καλύτερο της Ιωάννας, να προσθέσουμε σε άλλα σταγόνες σοκολάτας και σε μερικά τρούφα για να αξιοποιηθούν και από την βοηθό Βασιλική (σε μορφή τριμμάτων), λίγη κουβερτούρα λιωμένη και τον χυμό από μισό πορτοκάλι. Ακολουθεί η συνταγή με τη διαδικασία, βήμα βήμα για τους μικρούς ζαχαροπλάστες που θα θελήσουν να την κάνουν μια και είναι πανεύκολη. ΥΛΙΚΑ 1/2 φλ. ταχίνι 1/2 φλ. μέλι 1 φλ. καρυδόψιχα πολύ καλά τριμμένη 1 1/2 φλ. κουάκερ ψιλό 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα 80 γρ. κουβερτούρα λιωμένη χυμό από 1/2 πορτοκάλι 1/2 κ.γλ. κανέλα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια λεκανίτσα, βάζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα. Σε ένα φλιτζάνι, βάζουμε το μέλι με το ταχίνι, το προσθέτουμε στην λεκάνη με την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Η βοηθός Βασιλική μας δίνει την κανέλα. Προσθέτουμε και την κανέλα. Και μαζί με τη βοηθό μας ανακατεύουμε καλά για να της δείξουμε... πώς να χειρίζεται το κουτάλι καλά (οι chef είναι πάντα πιο έμπειροι από τους βοηθούς!!!). Ύστερα, η αρχηγός-μαμά ρίχνει το χυμό πορτοκαλιού και η chef Ιωάννα ανακατεύει το μείγμα έως ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. | Η βοηθός μας, Βασιλική όμως, θέλει να μάθει καλά τη δουλειά και να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει... έτσι ανακατεύει κι εκείνη ξανά το μείγμα!!!! Τέλος, η αρχηγός-μαμά προσθέτει και τη λιωμένη κουβερτούρα (τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα cookies στο φούρνο, που προθερμάναμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αραιά το ένα μπισκότο από το άλλο, γιατί απλώνουν. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά και τα αριστουργήματά μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε, να τα μοιραστούμε με τους φίλους μας και να μας γεμίσουν ενέργεια. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όλα τα παιδάκια και τις μαμάδες που θα παίξουν αυτό το υπέροχο και δημιουργικό παιχνίδι μια και βάζει τις βάσεις για την καλή υγεία του παιδιού αλλά και του αυριανού ενήλικα! Καλό σας βράδυ!!!

Πηγή: tantekiki.blogspot.com

"1/2 γρ φρέσκα κουκιά 1/2 γρ φρέσκο αρακά 6 αγγινάρες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο χυμό και ξύσμα απο ένα λεμόνι" οδηγίες Καθαρίζουμε τα κουκιά, τον αρακά και τις αγγινάρες τις οποίες κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βράζουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό 5 λεπτά περίπου, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα λαχανικά και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τον άνηθο ψιλοκομμένο. Εναλλακτικά σωτάρουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, τον άνηθο καια ρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από το βιβλίο το "Ημερολόγιο Μαγειρικής για το 2005" του Βαγγέλη Δρίσκα.

Πηγή: gourmed.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Λαχανικά Ψάρια Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 1 κιλό ξιφία (3 φέτες) Μαρινάδα 1/3 κούπας λάδι ¼ κούπας σόγια σος 2 κ.σ. μπαλσάμικο γλάσο ή απλό 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια ή λάιμ Αντικολλητικό χαρτί Αλουμινόχαρτο Οδηγίες Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ , ανακατεύουμε και περιχύνουμε τον ξιφία σε γυαλινο μπολ. Τα αφήνουμε κανένα μισάωρο. Μετά βάζουμε το καθένα κομμάτι ξιφία σε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγη από τη μαρινάδα το τυλίγουμε καλά αφήνοντας όμως και «αέρα» στο χαρτί. Μετά το τυλίγουμε καλά και σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 25 λεπτά. Τα σερβίρουμε και με βραστά λαχανικά που τα έχουμε σοτάρει σε λίγο λάδι, 1 σκ. Σκόρδο και ξύσμα λεμονιού. Λίγα μυστικά ακόμα Σε συνταγή του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Ζυμαρικά Κυρίως Πιάτα Ζυμαρικά Πουλερικά Κιμάδες Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές Για τη σάλτσα 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Λίγο λάδι Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 1 κ.γλ. ζάχαρη Για το κοτόπουλο Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι Λίγο λάδι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο Μισή κούπα λευκό κρασί 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο Οδηγίες Σάλτσα Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό. Κοτόπουλο Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά. Μπεσαμέλ Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Συναρμολόγηση Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190 ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια. Λίγα μυστικά ακόμα Για πιο γρήγορα, τρίψτε τα 2 κρεμμύδια μαζί και μετά χωρίστε τα στα 2. Μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια με μικρό κουταλάκι , αλλά  για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε τη σακούλα κορνέ χωρίς μύτη που όμως να έχει διάμετρο το άνοιγμα μικρότερα από αυτό του κανελονιού. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Ο Δρίσκας από όπου πήρα τη συνταγή χρησιμοποιεί τυρί κρέμα, όμως εγώ προτιμώ την παρμεζάνα για νοστιμιά και γεύση. Επίσης κάποιες άλλες μετατροπές θεωρήθηκαν αναγκαίες για να γίνει πιο λάιτ η συνταγή, αλλά εξίσου νόστιμη. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και γίνεται εξίσου νόστιμο και  με το βούτυρο. Προσέχουμε το αλάτι στο φαγητό μας.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Καλή σας μέρα!!! Τί μέρα κι αυτή!!! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε... εεεεε, λοιπόν το προσυπογράφω χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Όταν η μέρα αρχίσει καλά, συνήθως τελειώνει και καλά ...κι αν όχι ακριβώς καλά... τουλάχιστον τελειώνει ήρεμα (πολύ σπουδαίο κι αυτό!!). Για να καταλάβετε τί εννοώ, εχθές το βράδυ...τη γνωστή για τις κουκουβάγιες και άλλα νυκτόβια πτηνά αλλά και για μένα... κατά τις 1.30 το βράδυ δηλαδή, και αφού τελείωσα όλες τις δουλειές μου... μπαίνω στα mail μου για να "ρίξω μια τελευταία ματιά" προτού αλλάξω ...στρατόπεδο και περάσω σ' αυτό των φυσιολογικών ανθρώπων που ...κοιμούνται τέτοια ώρα. Διαβάζω, λοιπόν, με έκπληξη ένα mail της αγαπημένης μπλογκοφίλης Αγγελικής N. του υπέροχου "Λεμόνι και Κανέλα" ότι πήρε το περιοδικό "Gourmet" της Κυριακής που μας πέρασε και μέσα βρήκε θετική αναφορά (θα διαβάσετε το απόσπασμα παρακάτω) στην ηπειρώτικη μπαμπανέτσα με τα παντζαρόφυλλα που είχα φτιάξει σχετικά πρόσφατα!!! Θα μου πείτε... οκ, μην κάνεις έτσι!!!! 'Όχι, δεν κάνω κάπως αλλά, για να μην λέω ψέμματα, το χάρηκα!!! Και γιατί όχι;;; Δύο-τρεις μέρες πριν όλα όσα έφτιαξα είχαν επίσης εκτιμηθεί και τιμηθεί ιδιαιτέρως, στην Αμ. Γεωργική Σχολή και τώρα αυτό!! Φυσικά δεν είχα δει τίποτε γιατί αυτή την εβδομάδα με όλα τα τρεχάματα δεν ήξερα ότι κυκλοφόρησε το Gourmet και δεν το αγόρασα!! Άντε τώρα να ψάξεις να το βρεις σκέφτηκα!!Σήμερα όμως το πρωί, βρίσκω ένα μήνυμα από μια άλλη καλή μπλογκοφίλη την SmartMania με μια φωτογραφία του μικρού άρθρου!! Λοιπόν, ξέρετε τί σκέφτηκα;;; Ότι αυτή η μπλογκογειτονιά είναι υπέροχη!!! Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω τις δύο αγαπημένες μπλογκοφίλες γιατί αλλιώς δεν θα το μάθαινα και ...εντάξει μπορεί να μην είναι τίποτε σπουδαίο αλλά πάντα θεωρώ ότι η αναγνώριση της δουλειάς σου (γιατί ένα μπλογκ, το γνωρίζετε καλά, είναι κάτι που απαιτεί ώρες από τη ζωή σου) είναι μια ικανοποίηση!!! Να τί γράφηκε στο "Gourmet"... Η μέρα, κύλησε με μια ευχάριστη γεύση στο στόμα και μιαν απρόσμενη χαρά στην καρδιά και το νου ώσπου... βλέποντας το ρολόι συνειδητοποίησα ότι η ώρα ήταν 10.40 κι εγώ δεν είχα ετοιμάσει το φαγητό που είχα υποσχεθεί στη λατρεμένη μου Ιωάννα!!! Κι επειδή πάντα πρεσβεύω ότι μια θεία δεν πρέπει να αθετεί τις υποσχέσεις της... μπήκα τρέχοντας στην κουζίνα και ανασκουμπώθηκα να καθαρίσω μια μελιτζάνα για να τη βάλω σε αλατισμένο νερό και να ξεπικρίσει. Αμέσως μετά επανέλαβα την άσκηση του καθαρισμού λαχανικών σε δύο κολοκυθάκια, μια πιπεριά, μιαν ώριμη ντομάτα αλλά και ένα κρεμμύδι που ...έτρεξαν να με βοηθήσουν να σώσω την κατάσταση!!! -:))) Η συνταγή που είχε παραγγείλει η Ιωάννα, ήταν μια συνταγή του Β.Δρίσκα (η αδυναμία της) που την είχε δει στην εκπομπή του "Γεύσεις στη φύση"... κ οτόπουλο με λαχανικά. Διάβασα γρήγορα αλλά προσεκτικά τη συνταγή κι επειδή είχα μπουτάκια χωρίς κόκκαλο (τα προτιμούμε για τα παιδιά μιας και το στηθάκι είναι πιο στεγνό και πιο σκληρό) αλλά κι επειδή ήθελα να ετοιμαστεί το φαγητό ακόμη πιο γρήγορα έκανα τις δικές μου παρεμβάσεις. Το αποτέλεσμα ένα καταπληκτικό πιάτο που το λατρέψαμε όλοι τελικά (εκτός από τη μικρή Βασιλικούλα που ...το περιφρόνησε επιδεικτικά!!!). Μεστή γεύση, πολλές βιταμίνες, όχι ιδιαίτερα πολλές οι θερμίδες, λίγος ο χρόνος που απαιτεί και πολλά χρώματα ...συνθέτουν ένα πιάτο που δεν θέλεις να τελειώσει!!! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα ...αξίζει να το δοκιμάσετε, ακόμη κι αν δεν σας φαίνεται καθόλου πρωτότυπο!!! ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια 1 καρότο σε κυβάκια 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες στο multi 1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη (ή μια πρέζα ξερή) 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (ή λίγο ξερό) 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή λίγο ξερό) 2 κ.σ. μηλόξιδο 1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε τη μελιτζάνα σε αλατισμένο νερό και την αφήνουμε για μισή ώρα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξεπικρίσει. Ύστερα την ξεπλένουμε και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο. Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά. Ύστερα, τα μετακινούμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Στο λάδι που υπάρχει, βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε, κι αυτό να σοταριστεί καλά απ' όλες τις πλευρές ( μέχρι να αλλάξει το χρώμα του). Ύστερα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, πιπέρι, λίγο αλάτι και ένα μεγάλο ποτήρι νερό ζεστό. Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά να μαλακώσει το κοτόπουλο έως ότου εξατμιστεί όλο το νερό που υπάρχει. Μετά, ρίχνουμε τα λαχανικά ξανά στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά όλα μαζί. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξίδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, 200 ml νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί, σε μέτρια φωτιά, για άλλα 6-7 λεπτά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε πια με κουτάλα για να μην διαλυθεί το φαγητό μας. Μόλις η σάλτσα δέσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα με λίγα φύλλα βασιλικού. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι αλλά και σκέτο είναι καταπληκτικό. Πηγή: Εκπομπή "Γεύσεις στη φύση", Β.Δρίσκας

Πηγή: tantekiki.blogspot.com

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Να ψήσουμε και κανένα όσπριο..χειμώνας έρχεται. Πριν μερικά χρόνια, είχα ακούσει τον Βαγγέλη Δρίσκα ,τον οποίο εκτιμώ και θαυμάζω πολύ, να δίνει αυτή την συνταγή για φάβα (την συνόδευε με καραμελωμένα κρεμμύδια) και απεφάσισα να την δοκιμάσω. Έκτοτε, μπήκε στο πρόγραμμα της εβδομάδας, γιατί πρόκειται για πολύ νόστιμο πιάτο, και αρέσει ακόμα και σε αυτούς ,, που δεν αρέσει η φάβα. Χρειαζόμαστε 1/2 κιλό φάβα 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες λάδι-αλάτι-πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για το τέλος. θα βάλουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι να ζεσταθεί και θα σοτάρουμε τα λαχανικά. Θα ρίξουμε την φάβα την οποία έχουμε πλύνει και σουρώσει, ανακατεύουμε καλά να μην" πιάσει " η φάβα, και θα ρίξουμε νερό να σκεπάσει την φάβα. Χαμηλώνουμε στο μισό την θερμοκρασία, και αφού την ξαφρίσουμε την αφήνουμε να σιγοψηθή για 30 λεπτά περίπου. Έχουμε το νου μας, κατά την διάρκεια που ψήνεται μήπως χρειαστεί νεράκι. Εάν μας παραπέσει νερό και η φάβα έχει ήδη ψηθή, βγάλτε με ένα κουτάλι το περίσσιο υγρό. Όταν λοιπόν είναι έτοιμη, χρησιμοποιώ το μίξερ-ράβδο , που μπαίνει κατευθείαν στην κατσαρόλα ενώ είναι ακόμα στην φωτιά, και πολτοποιώ την φάβα. Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και 4 κουταλιές λάδι και ανακατεύω καλά. (αν δέν έχετε αυτό το εργαλείο, πολτοποιείτε όπως κάνετε για τον πουρέ με τα εργαλεία που διαθέτετε.) Όταν σερβίρω στο πιάτο, ρίχνω λαδάκι από πάνω (σε αυτούς που δέν κάνουν δίαιτα) εγώ την απολαμβάνω χωρίς λάδι και μ΄αρέση, και ψιλοκομμένο δροσερό κρεμμυδάκι. Ψήνω και κανένα ψαράκι, Τέλειο το μεσημεριανό μας!!!!

Πηγή: cookingwithriri.blogspot.gr

Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία