banoffee | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ | συνταγη banoffee
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: sintagespareas.gr

Pin It Η Κίνα στο πιάτο μας… Υλικά 500 γραμ. κοτόπουλο στηθος 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 1 μικρή κονσέρβα ανανά 4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ 4 κουτ. της σούπας σόγια σος 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ 2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη 1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος αλάτι Εκτέλεση Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος. Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ρυζόξιδο, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε. Καλη Επιτυχία!!!! Η συνταγή είναι του Βα γγελή Δρισκα από το βιβλίο Κινεζική Κουζίνα Υ.Γ. Ρυζόξυδο δε μπόρεσα να βρω και έβαλα λευκό ξύδι.

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του. Υλικά : ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη) ½ φλ. γάλα ½ φλ. λευκό κρασί 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο παρμεζάνα 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα Εκτέλεση : Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.com

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας δείχνει πώς να εντυπωσιάσουμε με αφράτα μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά και σαλάμι, τυλιγμένα σε τραγανό κανταΐφι. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 8 μερίδες 1 κιλό μελιτζάνες 300 γρ. κανταΐφι 200 γρ. φέτα 100 γρ. κασέρι 150 γρ. σαλάμι αέρος 1 αυγό 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι αλουμινόχαρτο & αντικολλητικό χαρτί ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 200ο C για 50 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους. Αφήστε την ψίχα να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει. Σε ένα μπολ βάλτε την στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, την φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πάρτε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μία κουταλιά από το μείγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και βάλτε τα ρολά με τη σειρά. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Συνοδέψτε με αρωματική σάλτσα ντομάτας 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με σύκο 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την τέλεια ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά και τα πιο απίθανα σπιτικά ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και τυριά. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την ζύμη 300 γρ. σκληρό αλεύρι 3 αβγά 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μεμβράνη τροφίμων Για την γέμιση 500 γρ. σπανάκι φύλλα 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο 200 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κρόκο λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι Εκτέλεση Ετοιμάστε την ζύμη Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί βελούδινη και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό ή λίγο αλεύρι ανάλογα με τον τύπο αλευριού και το μέγεθος των αυγών). Εναλλακτικά ζυμώστε με τα χέρια σας. Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά. Ανοίξτε την σε λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη ή με στο μηχάνημα για φύλλα ζυμαρικών. Αφήστε το φύλλο να στεγνώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Για την γέμιση Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίξτε το σπανάκι. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσει τελείως και ανακατέψτε με το ανθότυρο, την παρμεζάνα, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Όταν κρυώσει, χρησιμοποιήστε το μείγμα για γέμιση. Ανοίξτε ένα φύλλο ζύμης και κόψτε μικρούς δίσκους με κου-πατ. Βάλτε από μια κουταλιά γέμιση σε κάθε δίσκο, αλείψτε τις άκρες περιμετρικά με νερό και καλύψτε με ένα δίσκο ζύμης. Πιέστε για να κολλήσουν οι άκρες. Βράστε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 500 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι 2 ματσάκια ραπανάκια 4 βιολογικά αυγά 150 γρ. σκληρή φέτα 1 παντζάρι 1 καρότο 1 αγγουράκι 2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 1 λεμόνι ελαιόλαδο βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ αλάτι, πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Καθαρίστε και πλύνετε το σπανάκι, κρατήστε τα τρυφερά φύλλα και ψιλοκόψτε τα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ραπανάκια, κόψτε τα αυγά σε τέταρτα. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού και την φέτα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε ένα μπολ την φέτα, τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, το ξύσμα ενός λεμονιού και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε για να μαριναριστούν τα κομμάτια της φέτας. Ετοιμάστε την βινεγκρέτ: Ψιλοκόψτε ή τρίψτε τα παντζάρια, τα καρότα και το αγγουράκι. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι, τον πολτό σκόρδου, λίγο αλάτι και ανακατέψτε. Για να συνθέσετε την σαλάτα: Βάλτε στο πιάτο το σπανάκι, τα αυγά κομμένα σε τέταρτα, τα ραπανάκια, περιχύστε με την βινεγκρέτ και απλώστε επάνω στα σαλατικά τα κομμάτια της μαριναρισμένης φέτας. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 12 μερίδες Για το παντεσπάνι: 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση 350 γρ. ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο 6 βιολογικά αυγά 250 ml γάλα 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί Για την γέμιση: 500 γρ. μασκαρπόνε 250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 500 γρ. φράουλες Για το σιρόπι: 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ξύσμα από 1 λεμόνι 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για την σαντιγύ 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα και φράουλες για το γαρνίρισμα ~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Για το παντεσπάνι: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με 350 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175ο C για 25 λεπτά. Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το κάθε ένα οριζόντια σε 2 φέτες. Για το σιρόπι: Βράστε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε. Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με 150 γραμμάρια ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος. Σιροπιάστε την μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε. Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μία φέτα παντεσπάνι. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι. Απλώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας με το κορνέ, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις φράουλες. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την σερβίρετε. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ψαρονέφρι με αρωματική γέμιση Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 ψαρονέφρια (300 γρ. περίπου το καθένα) 1 ξερό κρεμμύδι 1 κλωνάρι σέλερι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ½ κουτ. γλυκού εστραγκόν ½ κουτ. γλυκού φασκόμηλο τριμμένο ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 6 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένες 2 αχλάδια 1 φλιτζάνι βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα 1 σφηνάκι κονιάκ 1 φλιτζάνι λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι Για τη σάλτσα: 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κουτ. σούπας αλεύρι 1 κουτ. σούπας φρέσκο εστραγκόν Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το ψαρονέφρι: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι και σέλερυ. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το εστραγκόν, το φασκόμηλο, τα κάστανα, τον μαϊντανό και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χαράζουμε τα ψαρονέφρια κατά μήκος στη μέση χωρίς να τα ανοίξουμε τελείως. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση. Τα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με το κρασί και τα ψήνουμε στους 200ο C περίπου για 40 λεπτά. Όταν ψηθούν, μαζεύουμε τα υγρά από το ταψί και κρατάμε περίπου ένα φλιτζάνι για να κάνουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Για τη σάλτσα Σοτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το εστραγκόν ψιλοκομμένο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα. Πηγή - www.driskas.com

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

v2.cooktime_el
Copyright 2016 ®