μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | cheesecake φραουλα ακης | cheesecake akis | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: sintagespareas.gr

Θα λέω συχνά πόσο μου αρέσει ο τρόπος που δίνει συνταγές ο κ. Δρίσκας και θα σας μεταφέρω ό,τι καλύτερο είδα απ τα χέρια του. Υλικά : ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη) ½ φλ. γάλα ½ φλ. λευκό κρασί 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο παρμεζάνα 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα Εκτέλεση : Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Κρεατικά Διάφορα Κυρίως Πιάτα Πουλερικά Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Για μπουφέ Όλες οι συνταγές 800 γραμ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου ή στήθος ή γαλοπούλα ή ψαρονέφρι χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες. 2 κ.σ. μέλι 1 κ.γλ. κάρυ 1 κ. σ. πικάντικη μουστάρδα 3 κ. σ. κέτσαπ ½ φλιτζάνι λάδι αλάτι και πιπέρι ψιλ/νος μαϊντανός Οδηγίες Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το μέλι, το κάρυ, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε αυτή τη μαρινάδα βάζουμε μέσα το κοτόπουλο μας. Μπορούμε να τα αφήσουμε για καμιά ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν. Τα βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά στους 190ο Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Λίγα μυστικά ακόμα Μπορεί η συνταγή να έλεγε ότι το κοτόπουλο αυτό σερβίρεται σαν τάπας, εγώ το έκανα σαν κυρίως με συνοδεία πιλαφιού με κρόκο Κοζάνης…..Συνταγή από το Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μία κλασική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες 1 πακέτο (450 γρ.) φασολάκια πλατιά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά) 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. ΔΡΙΣΚΑΣ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο 1 αυγό 1 κουτ. σούπας κύμινο 600 γρ. πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι και πιπέρι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια. Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάλτε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική μηλόπιτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 1 φόρμα 24εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη βάση: 225 γρ. Βούτυρο 125 γρ Ζάχαρη 2 Κρόκοι αυγού 400 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS Για τη γέμιση: 8 Μήλα (περίπου 1.600 γρ.)ZAGORIN HELLAS 100 γρ. Βούτυρο 100 γρ. Ζάχαρη Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ½ κ.γ. Κανέλα 2 κ.σ. Κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Για τα crumble: 200 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 100 γρ. Ζάχαρη 80 γρ. Βούτυρο 100 γρ Αμύγδαλα Για το σερβίρισμα: Άχνη ζάχαρη Σάλτσα καραμέλας Μασκαρπόνε Εκτέλεση Ετοιμάστε τη βάση: Κόψτε το βούτυρο σε μικρότερα κομμάτια και τρίψτε το με το αλεύρι και την ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους και αν χρειαστεί λίγο αλεύρι αν η ζύμη έχει υγρασία ή λίγο κρύο νερό αν η ζύμη είναι σφιχτή. Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού στις διαστάσεις μίας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστά. Απλώστε την στην φόρμα κρατώντας το αντικολλητικό χαρτί στην βάση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά. Για την γέμιση: Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια, κόψτε τα στη μέση και μετά κάθετα σε λεπτές φέτες. Ραντίστε τα με ελάχιστο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και την ζάχαρη, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κορνφλάουρ, ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν. Ετοιμάστε το crumble αμυγδάλου: Πολτοποιήστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε 2-3 κουταλιές κρύο νερό για να σχηματιστεί η ζύμη. Αφού ψηθεί η βάση της τάρτας, αδειάστε τα μισομαγειρεμένα μήλα και μετά τρίψτε το crumble αμυγδάλου με τα χέρια σας, καλύπτοντας την επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε για να την σερβίρετε. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και συνοδέψτε με σάλτσα καραμέλας και με μασκαρπόνε ή με παγωτό. Πηγή - MasterClass * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται... αντίθετα φαίνονται! Η δική μας "chef" Ιωάννα συμπαθεί πολύ τον γνωστό chef Β.Δρίσκα και τις αλμυρές ή γλυκές λιχουδιές του. Βραδάκι της προηγούμενης Παρασκευής, η Ιωάννα και η γιαγιά στο καθιστικό να βλέπουν τις εκπομπές μαγειρικής τη μία μετά την άλλη, την ώρα που εγώ, στο γραφείο, σερφάριζα ...χαρούμενη που είναι ακόμα καλοκαίρι και έχω ελεύθερα τα απογεύματα. Ξαφνικά, μια φατσούλα στο άνοιγμα της πόρτα χαρούμενη, μου δηλώνει "με πέθανε ο Δρίσκας!!". "Γιατί, τί έγινε;;;; Σου είπε να τρως περισσότερο;;;;" η "πληρωμένη" απάντηση της αγχωτικής θείας!!! "Όχι, έκανε ένα φαγητό που το θέλω"!!!! Για πότε σηκώθηκα από το γραφείο και βρέθηκα κοντά της ...περιττό να το πω!!! "Τί συνταγή καρδούλα μου;;; Πες μου κι εγώ θα σου την φτιάξω... να την βρούμε..." "Να, μπακαλιάρο με πιπεριές και κάτι άλλο σαν σαρφάν..." "Σαφράν εννοείς!!" "Νομίζω... δεν ξέρω!!!! Έχεις;;;" "Και βέβαια έχω... όχι που δεν θα είχα... αλλά μπακαλιάρο δεν έχω... αύριο όμως θα αγοράσω ...ό,τι βρώ... παστό (όπως στη συνταγή), φρέσκο, κατεψυγμένο...". Την άλλη μέρα, η μαμά στο μάρκετ για ψώνια ... επιστρέφει με φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου... (εντάξει ...βολευόμαστε και μ' αυτό ...αρκεί να φάει, αν και η Ιωάννα είναι σαν γάτα με τα ψάρια... τα λατρεύει!!!) και τρίχρωμες πιπεριές!!! "Σαφράν έχω, δεν χρειαζόμαστε..." εγώ, η "καλή" νοικοκυρά χαχαχαχα (εσύ είσαι που το λες;;; Κι αν ανακαλύψεις το σαφράν πού το έκρυψα για να μην χαλάσει ...πες μου... κι όμως το θυμάμαι ...ήταν την προηγούμενη εβδομάδα!!! 'Ατιμο πράγμα το μνημονικό!!! 'Ατιμο σαφράν ...πού εξαφανίστηκες;;;;;) Δεν πειράζει έχω κουρκουμά, δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ταιριάζει!!!! Κυριακή πρωί, μόλις ανοίγει τα μάτια της η Ιωάννα έρχεται τρέχοντας... "θα μου κάνεις σήμερα τον μπακαλιάρο";;;; "Θέλεις;;; Δεν άλλαξες γνώμη;;;" "Θέλω κι αν θέλεις θα σε βοηθήσω!!" "Χαρά μου να έχω τέτοια βοηθό!!!" "Κι εγώ;;; Τί θα κάνω εγώ;;;" πετάγεται το σποράκι μας, η Βασιλικούλα. Αστραπιαία, περνούν από το μυαλό μου εικόνες κλασσικές για πολλά σπίτια με δύο μικρά παιδιά... ο πάγκος της κουζίνας άνω κάτω, διάφορα κουζινικά από δω κι από κει, φωνές του τύπου..."Πήγαινε πιο κει! Εγώ θα το ρίξω αυτό! Κι εγώ θέλω να κόψω!!!" και πολλά άλλα χαρούμενα που καταλήγουν σε κλάματα!!! "Εσύ θα κάνεις το γλυκό!!! Εντάξει;;;; Τώρα πήγαινε να παίξεις και μόλις τελειώσει το φαγητό έρχεσαι εσύ!!!" Ευτυχώς υπήρξε συμφωνία των τριών μερών κι αυτό σήμαινε έλλειψη εχθροπραξιών!!!!!! (Ναι, το σπίτι μας αρκετές φορές είναι σαν τη λωρίδα της Γάζας γιατί νεραϊδούλες, νεραϊδούλες αλλά και η σθεναρή διεκδίκηση των θέσεων (κυρίως από τη μικρή) είναι πανταχού παρούσα!!!). Εεεεεε, λοιπόν, οφείλω να το ομολογήσω!!! Η Ιωάννα έβγαλε το ξύσμα από το πορτοκάλι,έκοψε τις πιπεριές, τις έριξε στο τηγάνι, τις ανακάτεψε, έριξε τα μπαχαρικά και το απαραίτητο νερό. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω τα φιλέτα μπακαλιάρου!!! Όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε!! χαχαχα Η μικρή, στο μεταξύ, επειδή την είχε πιάσει "προκοπή" είχε πάρει ένα πανάκι και καθάριζε τα τζάμια, που μόλις πριν λίγο, είχε λερώσει... κι όλα αυτά περιμένοντας υπομονετικά (το είδα κι αυτό!!!) τη σειρά της!!! Το αποτέλεσμα... ένα εκπληκτικό πιάτο, νοστιμότατο, πολύ αρωματικό και πολύχρωμο που η Ιωάννα έφαγε ευχαρίστως την Κυριακή το μεσημέρι, περήφανη που το είχα μαγειρέψει. Ύστερα, έφαγαν και κρέμα σοκολάτα (με κρέμα στιγμής) που έφτιαξε η Βασιλικούλα για να ευχαριστηθεί κι αυτή!!! Το συμπέρασμα της διαδικασίας ...γνωστό και το έχω πει πολλές φορές ... ας παρακολουθήσουμε με τα παιδιά (ειδικά όσα είναι λιγόφαγα) εκπομπές μαγειρικής (είναι τόσες πολλές), ας κουβεντιάσουμε μαζί τους, ας μπούμε μαζί στην κουζίνα... το απολαμβάνουν, μαθαίνουν να τρώνε ποικιλία τροφών και μάλιστα σωστών τροφών (οι απαγορεύσεις σ' αυτόν τον τομέα κάνουν τα άχρηστα τρόφιμα πολύ πιο δελεαστικά) αλλά είναι και μια εκπαιδευτική διαδικασία γιατί μαθαίνουν να τηρούν οδηγίες, να έχουν προσοχή και πειθαρχία, να χειρίζονται καταστάσεις, να βλέπουν και να κρίνουν, να είναι δημιουργικά! Και τώρα (ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ)η συνταγή μας ή μάλλον η συνταγή του γνωστού Β.Δρίσκα, από την εκπομπή "Γεύσεις στη φύση"... ΥΛΙΚΑ 750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (παστού, φρέσκου, κατεψυγμένου) 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (ή απαλή) 3 χρωματιστές πιπεριές, σε ροδέλες 1 φλ.τσ. λευκό κρασί (ή κόκκινο) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (ή 1/3 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο) 1/3 κ.γλ. κουρκουμά (ή σαφράν) Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για μερικά λεπτά έως ότου αλλάξουν ελαφρώς χρώμα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τον μπακαλιάρο και τις πιπεριές και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Ελέγχουμε ότι το ψάρι μας είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού. Καλή σας μέρα! -:))

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε λεπτές φέτες λίγο λάδι 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο 1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι τσίπουρο λίγο Τι κάνουμε Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και λίγο τσίπουρο μαζί ραντίζουμε το κρέας με λίγο λάδι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες το λιγότερο τοποθετώντας το στο ψυγείο . [μπορούμε να το μαρινάρουμε για πιο ωραίο αποτέλεσμα από βραδύς και να το ψήσουμε την άλλη μέρα. Σε μία σούβλα σπιτική περνάμε τις φέτες κρέατος ή τις στρώνουμε επάνω σε σχάρα την οποία ακουμπάμε σε ένα ταψί επάνω για να στάζουν τα λίπη προσθέτουμε μέσα στο ταψί 2 φλιτζάνια νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1και 30 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο --τοποθετώντας το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο μας βοηθάει να το ψιλοκόψουμε-- και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια. Για να σερβίρουμε Ψήνουμε πίτες ,κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,ντομάτα κομμένη σε φέτες ,ράντισμα με πάπρικα κι άν θέλουμε προαιρετικά γιαούρτι με λίγη πάπρικα λίγη πικάντικη μουστάρδα ανακάτεμα κι έτοιμη και λίγες πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!! Την συνταγή την έχω δει από τον Βαγγέλη Δρίσκα την φτιάχνω συχνά και εξαφανίζετε !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα ρόφημα για τις απογευματινές σας εορταστικές συναντήσεις. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 δόσεις εσπρέσο 150 ml γάλα 2 κ.γ. γλυκό πουρέ κάστανο 2 κάστανα γλασέ 100 ml. χτυπημένη κρέμα γάλακτος 1 κουτί μπισκότα κρέμας με γέμιση κακάο και φουντούκι ΒΙΟΛΑΝΤΑ Εκτέλεση Βάλτε από 1 κουταλιά πουρέ κάστανο σε κάθε φλιτζάνι. Ετοιμάστε από 2 εσπρέσο σε κάθε φλιτζάνι. Φτιάξτε αφρόγαλα και μοιράστε το στα φλιτζάνια. Γαρνίρετε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα κάστανα γλασέ ψιλοκομμένα. Συνοδέψτε με μπισκότα κρέμας με γέμιση κακάο και φουντούκι. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 πακέτο πλεξούδες ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO 150 γρ. φέτα 5 κολοκυθάκια 250 γρ. μπρόκολο Για την σάλτσα πιπεριάς 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml. ελαιόλαδο 2 φωμί 2 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα για 5 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε και στραγγίστε τα. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Βράστε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τις πλεξούδες με την σάλτσα, τα βρασμένα λαχανικά και την φέτα και σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία