κεικ με χυμο πορτοκαλι και γαλα | χυμοι με κακαο | ζαμπονοκασεροπιτα με σφολιατα | παγωτο πεπονι παρλιαρος | γλυκο με κρεμα γαλακτος ψυγεου | πως να κανω γαριδες | κορμος με πτι μπερ χωρις αυγα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ενας συνδιασμός γεύσεων και αρρωμάτων τέλειος!!! Συνάμα ένας καλός τρόπος να φάνε τα παιδιά μας όσπρια!! Η συνταγή είναι του Β.Δρίσκα! Τι χρειαζόμαστε: 8 μπούτια κοτόπουλου 100γρ. ρεβύθια 3 κρεμμύδια σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 3φλ. ζωμό κοτόπουλου 1 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του 40γρ. βούτυρο ή λάδι για πιο ελαφρύ 2 κ.γλ. πάπρικα 1κ.γλ. κύμινο 1/2κ.γλ. μπαχάρι σκόνη 1/2κ.γλ. κορίανδρο σκόνη 1/4κ.γλ. κρόκο κοζάνης 1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη αλατοπίπερο και αλεύρι Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια, το πρωι τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε 45 λεπτά ή στη χύτρα 15'. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε πυρέξ και ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις! Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο τη σάλτσα αυτή την αρρωματική, προσθέτουμε τον ζωμό και ψήνουμε 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα ρεβύθια και σιγοψήνουμε μια ώρα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με τις ελιές, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε με αρρωματικό ρύζι Μπασμάτι ή σκέτο με τα ρεβύθια!!

Πηγή: sintagespareas.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Σάλτσες - Μαρινάδες Συνταγές express Όλες οι συνταγές 2 κούπες μαγιονέζα 2 σκ . σκόρδο στην πρέσα Λίγο χυμό λεμονιού 1 φακελάκι σαφράν Οδηγίες   Μουσκεύουμε το σαφράν σε 2 κ.σ. νερό για 15 λεπτά . Ανακατεύουμε στη μαγιονέζα το σκόρδο , το νερό με το σαφράν , το χυμό . Αφήνουμε λίγη ώρα να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε . Περιχύνουμε ή συνοδεύουμε ψητά ή βραστά λαχανικά .   Λίγα μυστικά ακόμα Σε συνταγή του Δρίσκα .

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά: - 250γρ ρεβίθια - 1 κρεμμύδι - 2 μικρές πατάτες - 2 σκελίδες σκόρδο - 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο - λίγο θυμάρι - αλάτι, πιπέρι - ελαιόλαδο κατά βούληση - 1 λεμόνι Εκτέλεση: 1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό 2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά -καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Μισή ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βάζουμε όλα μαζί από την αρχή. 3. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού 4. Σερβίρουμε και χρησιμοποιούμε είτε ελαιόλαδο , είτε μια κουταλιά ταχίνι Καλή Όρεξη!!! Την ιδέα για τα μυρωδικά την πήρα από τον Βασίλη Δρίσκα και το βιβλίο του "Αρωματική κουζίνα".

Πηγή: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Να ψήσουμε και κανένα όσπριο..χειμώνας έρχεται. Πριν μερικά χρόνια, είχα ακούσει τον Βαγγέλη Δρίσκα ,τον οποίο εκτιμώ και θαυμάζω πολύ, να δίνει αυτή την συνταγή για φάβα (την συνόδευε με καραμελωμένα κρεμμύδια) και απεφάσισα να την δοκιμάσω. Έκτοτε, μπήκε στο πρόγραμμα της εβδομάδας, γιατί πρόκειται για πολύ νόστιμο πιάτο, και αρέσει ακόμα και σε αυτούς ,, που δεν αρέσει η φάβα. Χρειαζόμαστε 1/2 κιλό φάβα 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες λάδι-αλάτι-πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για το τέλος. θα βάλουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι να ζεσταθεί και θα σοτάρουμε τα λαχανικά. Θα ρίξουμε την φάβα την οποία έχουμε πλύνει και σουρώσει, ανακατεύουμε καλά να μην" πιάσει " η φάβα, και θα ρίξουμε νερό να σκεπάσει την φάβα. Χαμηλώνουμε στο μισό την θερμοκρασία, και αφού την ξαφρίσουμε την αφήνουμε να σιγοψηθή για 30 λεπτά περίπου. Έχουμε το νου μας, κατά την διάρκεια που ψήνεται μήπως χρειαστεί νεράκι. Εάν μας παραπέσει νερό και η φάβα έχει ήδη ψηθή, βγάλτε με ένα κουτάλι το περίσσιο υγρό. Όταν λοιπόν είναι έτοιμη, χρησιμοποιώ το μίξερ-ράβδο , που μπαίνει κατευθείαν στην κατσαρόλα ενώ είναι ακόμα στην φωτιά, και πολτοποιώ την φάβα. Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και 4 κουταλιές λάδι και ανακατεύω καλά. (αν δέν έχετε αυτό το εργαλείο, πολτοποιείτε όπως κάνετε για τον πουρέ με τα εργαλεία που διαθέτετε.) Όταν σερβίρω στο πιάτο, ρίχνω λαδάκι από πάνω (σε αυτούς που δέν κάνουν δίαιτα) εγώ την απολαμβάνω χωρίς λάδι και μ΄αρέση, και ψιλοκομμένο δροσερό κρεμμυδάκι. Ψήνω και κανένα ψαράκι, Τέλειο το μεσημεριανό μας!!!!

Πηγή: cookingwithriri.blogspot.gr

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την τέλεια ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά και τα πιο απίθανα σπιτικά ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι και τυριά. ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 4 μερίδες Για την ζύμη 300 γρ. σκληρό αλεύρι 3 αβγά 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μεμβράνη τροφίμων Για την γέμιση 500 γρ. σπανάκι φύλλα 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας βούτυρο 200 γρ. ανθότυρο 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κρόκο λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Ετοιμάστε την ζύμη Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί βελούδινη και απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. (Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο νερό ή λίγο αλεύρι ανάλογα με τον τύπο αλευριού και το μέγεθος των αυγών). Εναλλακτικά ζυμώστε με τα χέρια σας. Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά. Ανοίξτε την σε λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη ή με στο μηχάνημα για φύλλα ζυμαρικών. Αφήστε το φύλλο να στεγνώσει ελαφρά για λίγα λεπτά. Για την γέμιση Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και ρίξτε το σπανάκι. Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει. Αφήστε σε σουρωτήρι να στραγγίσει τελείως και ανακατέψτε με το ανθότυρο, την παρμεζάνα, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Όταν κρυώσει, χρησιμοποιήστε το μείγμα για γέμιση. Ανοίξτε ένα φύλλο ζύμης και κόψτε μικρούς δίσκους με κου-πατ. Βάλτε από μια κουταλιά γέμιση σε κάθε δίσκο, αλείψτε τις άκρες περιμετρικά με νερό και καλύψτε με ένα δίσκο ζύμης. Πιέστε για να κολλήσουν οι άκρες. Βράστε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Πηγή - testkitchen.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα)  και να απογειώσετε γευστικά το λευκό κρέας. Μια μαρινάδα μπορεί να κάνει όλη την διαφορά σε ενα ψητό. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάζει με την σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και την γήινη γεύση του βερμούτ. Δοκιμάστε στην και προσεγγίστε διαφορετικά την κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Ingredients 120 μλ. βερμούτ ξηρό 120 μλ. χυμό πορτοκάλι 120 μλ. χυμό λεμόνι 120 μλ. χυμό λάιμ 5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι σε φέτες 100 γρ. μαιντανό κομμένο Method Step 1 Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ενα βάζο. Step 2 Καλύπτουμε εν μέρει την γαλοπούλα σε κομμάτια απο το προηγούμενο βράδυ. Step 3 Στραγγίζουμε απο τα υγρά και ψήνουμε ανάλογα με την συνταγή. Step 4 Η μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα) είνατι έτοιμη. Tips Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με μανταρίνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα Αυξήστε τις ποσότητες ανάλογα με το κρέας που έχετε. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 150 μλ. μαρινάδα

Πηγή: nostimada.gr

Υπέροχα, αφράτα και πολύ-πολύ νόστιμα! Υλικά για 18 κομμάτια: Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ζυμωτό 1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά 100 γρ βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 250 ml γάλα χλιαρό 250 ml νερό 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη Για την γέμιση: 700 γρ φέτα 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (έβαλα ρεγκάτο) Ρίγανη Πιπέρι Για το άλειμμα: 1 ασπράδι Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη, όλα δηλαδή τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για λίγα λεπτά. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή και απαλή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε σε μπολ ελαφρά λαδωμένο, καλύπτουμε με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Η δική μου όπως μπορείτε να δείτε, υπερδιπλασιάστηκε! Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες του φούρνου. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε μια αρκετά μεγάλη λαδόκολλα, την αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε επάνω την ζύμη μας. Την ζυμώνουμε ελαφρά για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο 60 x 40 cm περίπου. Μπορούμε βέβαια να ανοίξουμε 2 φύλλα μικρότερου μεγέθους, αν θέλουμε μικρότερα τυρόψωμα. Μοιράζουμε στην επιφάνεια της ζύμης το τριμμένο τυρί, την φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, πιπεράκι και ρίγανη κατά βούληση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό, από την πιο φαρδιά πλευρά. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ένωση και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ~ εμένα μου βγήκαν 18 και ήταν αρκετά χοντρουλά! Τοποθετούμε τα τυρόψωμα στις λαμαρίνες σε μικρή απόσταση και τα αλείφουμε ελαφρά με το ασπράδι χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 ο για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο αλλά και με το μέγεθος των κομματιών. Αν βάλετε και τις 2 λαμαρίνες μαζί για ψήσιμο, το νου σας! Ίσως χρειαστεί στα μισά του ψησίματος να τις αλλάξετε θέση ~ εμένα συνήθως ο φούρνος ψήνει πιο γρήγορα την πάνω-πάνω λαμαρίνα. Μόλις ροδίσουν καλά, είναι έτοιμα ~ τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν τα απολαύσουμε ~ έτσι θα αποφύγετε να πάθει η γλώσσα σας έγκαυμα σαν την δική μου! J Καλή επιτυχία! Η συνταγή είναι του Β. Δρίσκα από τις Γεύσεις στη Φύση, με μικρές τροποποιήσεις για να την φέρω στα γούστα μας!

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Εξαιρετική συνταγή για τους λάτρεις των μακαρονιών !!! Αυθεντική μπολονέζ με συνταγή από την Μπολόνια - Μακαρόνια με κιμά για να δυναμώσουμε! Υλικά για 4 άτομα ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς 1 μικρό ξερό κρεμμύδι 1 καρότο 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (και 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη προαιρετικά) ½ φλιτζάνι γάλα ½ φλιτζάνι λευκό κρασί 1 κοφτή κουτ. της σούπας θυμάρι 1 κοφτή κουτ. της σούπας βασιλικός αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 500 γραμ. ζυμαρικά και παρμεζάνα για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30 – 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα. Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Πηγή: koyzinopagida.blogspot.gr

Φανταστική μηλόπιτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 1 φόρμα 24εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη βάση: 225 γρ. Βούτυρο 125 γρ Ζάχαρη 2 Κρόκοι αυγού 400 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS Για τη γέμιση: 8 Μήλα (περίπου 1.600 γρ.)ZAGORIN HELLAS 100 γρ. Βούτυρο 100 γρ. Ζάχαρη Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι ½ κ.γ. Κανέλα 2 κ.σ. Κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ Για τα crumble: 200 γρ. Αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 100 γρ. Ζάχαρη 80 γρ. Βούτυρο 100 γρ Αμύγδαλα Για το σερβίρισμα: Άχνη ζάχαρη Σάλτσα καραμέλας Μασκαρπόνε Εκτέλεση Ετοιμάστε τη βάση: Κόψτε το βούτυρο σε μικρότερα κομμάτια και τρίψτε το με το αλεύρι και την ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους και αν χρειαστεί λίγο αλεύρι αν η ζύμη έχει υγρασία ή λίγο κρύο νερό αν η ζύμη είναι σφιχτή. Ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού στις διαστάσεις μίας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστά. Απλώστε την στην φόρμα κρατώντας το αντικολλητικό χαρτί στην βάση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά. Για την γέμιση: Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια, κόψτε τα στη μέση και μετά κάθετα σε λεπτές φέτες. Ραντίστε τα με ελάχιστο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και την ζάχαρη, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κορνφλάουρ, ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν. Ετοιμάστε το crumble αμυγδάλου: Πολτοποιήστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με το αλεύρι, την ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε 2-3 κουταλιές κρύο νερό για να σχηματιστεί η ζύμη. Αφού ψηθεί η βάση της τάρτας, αδειάστε τα μισομαγειρεμένα μήλα και μετά τρίψτε το crumble αμυγδάλου με τα χέρια σας, καλύπτοντας την επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψετε για να την σερβίρετε. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και συνοδέψτε με σάλτσα καραμέλας και με μασκαρπόνε ή με παγωτό. Πηγή - MasterClass * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2016 ® - Επικοινωνία