μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | μπλακ φορεστ | banoffee με καραμελα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα . Εγώ τον κάνω συνέχεια και όλοι θέλουν την συνταγή Υλικά (για 8 άτομα) 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά ½ φλιτζάνι γάλα ½ φλιτζάνι αλεύρι ½ φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια σκόνη Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια νερό 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 πορτοκάλι Εκτέλεση Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 25 Χ 40 εκ. περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται ο χαλβάς, ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το βράζετε με τη ζάχαρη και το νερό για 5-6 λεπτά. Μόλις ψηθεί ο χαλβάς, τον χαράζετε σε μερίδες, τον περιχύνετε με το σιρόπι και τον ξαναβάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πριν τον σερβίρετε Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 3704 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (1)

Πηγή: greekmasa.gr

"1/2 γρ φρέσκα κουκιά 1/2 γρ φρέσκο αρακά 6 αγγινάρες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο χυμό και ξύσμα απο ένα λεμόνι" οδηγίες Καθαρίζουμε τα κουκιά, τον αρακά και τις αγγινάρες τις οποίες κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βράζουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό 5 λεπτά περίπου, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα λαχανικά και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τον άνηθο ψιλοκομμένο. Εναλλακτικά σωτάρουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, τον άνηθο καια ρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από το βιβλίο το "Ημερολόγιο Μαγειρικής για το 2005" του Βαγγέλη Δρίσκα.

Πηγή: gourmed.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Ρύζι Άλλες κατηγορίες Συνταγές Light Όλες οι συνταγές 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν 380 γρ. νερό Αλάτι Οδηγίες Βάζουμε το ρύζι μας σε σουρωτήρι και ρίχνουμε τρεχούμενο νερό. Ρίχνουμε το ρύζι μας σε λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέσα. Στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ανάβουμε την εστία μας στην μεγαλύτερη ένταση. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 7 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό του. Σβήνουμε τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μια πετσέτα στην επιφάνεια της κατσαρόλας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Αφαιρούμε την πετσέτα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή πιρούνι το ρύζι μας να το αφρατέψουμε. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, αλλά και την επομένη είναι εξίσου αφράτο . Λίγα μυστικά ακόμα Oδηγίες του Β. Δρίσκα.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Ingredients 16 γαρίδες 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/3 κούπας λευκό κρασί 2 ντομάτες τριμμένες Λίγο θυμάρι 1 κουτ.γλ. ζάχαρη Αλάτι 1 πακέτο μακαρόνια Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός Method Step 1 Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια Step 2 Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο Step 3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι Step 4 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες Step 5 Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί Step 6 Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί Step 7 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι Step 8 Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά Step 9 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι Step 10 Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά Step 11 Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες Step 12 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια Step 13 Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη Tips Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές! Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους

Πηγή: nostimada.gr

Μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα)  και να απογειώσετε γευστικά το λευκό κρέας. Μια μαρινάδα μπορεί να κάνει όλη την διαφορά σε ενα ψητό. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάζει με την σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και την γήινη γεύση του βερμούτ. Δοκιμάστε στην και προσεγγίστε διαφορετικά την κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Ingredients 120 μλ. βερμούτ ξηρό 120 μλ. χυμό πορτοκάλι 120 μλ. χυμό λεμόνι 120 μλ. χυμό λάιμ 5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 1 κρεμμύδι σε φέτες 100 γρ. μαιντανό κομμένο Method Step 1 Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ενα βάζο. Step 2 Καλύπτουμε εν μέρει την γαλοπούλα σε κομμάτια απο το προηγούμενο βράδυ. Step 3 Στραγγίζουμε απο τα υγρά και ψήνουμε ανάλογα με την συνταγή. Step 4 Η μαρινάδα για γαλοπούλα φιλέτο στο φούρνο (του Δρίσκα) είνατι έτοιμη. Tips Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάιμ με μανταρίνι για πιο γλυκό αποτέλεσμα Αυξήστε τις ποσότητες ανάλογα με το κρέας που έχετε. Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 150 μλ. μαρινάδα

Πηγή: nostimada.gr

Λαχταριστή γιαουρτόπιτα που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 1 φόρμα 24 εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 400 γρ .Σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 100 γρ. Τριμμένη αμυγδαλόψιχα 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ 200 γρ. Ζάχαρη 350 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 4 Αυγά 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 100 γρ. Κακάο Για το σιρόπι: 1 λιτρο Νερό 400 γρ. Ζάχαρη 1 Πορτοκάλι 55 ml. Εσπρέσο λούνγκο Envivo Lungo NESPRESSO Για το γλάσο σοκολάτας: 200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη 100 ml Κρέμα γάλακτος 55 ml Εσπρέσο λούνγκο Envivo Lungo NESPRESSO Συνοδέψτε με εσπρέσο Envivo Lungo NESPRESSO Εκτέλεση Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, και προσθέστε την ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Αδειάστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκ. Ψήστε στους 175ο C για 50 λεπτά. Όσο ψήνεται η γιαουρτόπιτα, ετοιμάστε το σιρόπι : Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση και βράστε τα για 5 λεπτά. Ρίξτε τον εσπρέσο και ανακατέψτε. Περιχύστε την γιαουρτόπιτα με το σιρόπι μόλις την βγάλετε από τον φούρνο. Αφήστε τη να απορροφήσει το σιρόπι πριν τη ξεφορμάρετε. Για το γλάσο σοκολάτας: Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε τον εσπρέσο, ανακατέψτε και όταν κρυώσει ελαφρά, ρίξτε το στην επιφάνεια της γιαουρτόπιτας. Συνοδέψτε με καφέ εσπρέσο Envivo Lungo NESPRESSO Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. Φακές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 2 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 4 πράσα 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU 100 γρ. καπνιστή πέστροφα 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.σ. τριμμένος μαραθόσπορος ΜΠΑΧΑΡ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τις φακές και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 ½ λίτρο νερό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βράστε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι, τον πολτό σκόρδου, αλατίστε και συνεχίστε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες τα πράσα. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τουλάχιστον για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά κουταλιές κρέμα βαλσαμικού και λίγο ανθό αλατιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα, μετά μοιράστε τα καραμελωμένα πράσα, γαρνίρετε με την καπνιστή πέστροφα και πασπαλίστε με τον μαραθόσπορο. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό κοκτέιλ για το γιορτινό σας τραπέζι. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι 150 ml χυμός ροδιού 60 ml λικέρ πορτοκάλι 500 ml ξηρό αφρώδες κρασί 12 παγάκια Πλατό με ορεκτικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. γκοργκοντζόλα 100 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. ανθότυρο 100 γρ. ροκφόρ 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ Ποικιλία από κριτσίνια Πατέ λιαστής τομάτας και πατέ πιπεριάς AMVROSIA GOURMET Εκτέλεση Για το γιορτινό κοκτέηλ με ρόδι Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη και μοιράστε τα στα ποτήρια. Μοιράστε μετά τον χυμό ροδιού και το λικέρ πορτοκάλι και προσθέστε το κρύο αφρώδες κρασί. Για το πλατό με ορεκτικά: Σερβίρετε τα τυριά και τα αλλαντικά σε ένα πλατό. Συνοδέψτε με τα κριτσίνια, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ πιπεριάς. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 5 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 πακέτο πλεξούδες ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO 150 γρ. φέτα 5 κολοκυθάκια 250 γρ. μπρόκολο Για την σάλτσα πιπεριάς 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης 3 κ.γ. πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. αμυγδαλόψιχα 100 ml. ελαιόλαδο 2 φωμί 2 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Εκτέλεση Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα για 5 λεπτά χωρίς να τα αλατίσετε και στραγγίστε τα. Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Βράστε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και στραγγίστε τα. Ανακατέψτε τις πλεξούδες με την σάλτσα, τα βρασμένα λαχανικά και την φέτα και σερβίρετε. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση για το τραπέζι σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 250 γρ. ψητό χοιρομέρι ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη. 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με 4% λιπαρά ROYAL 200 γρ. ανθότυρο 10 λιαστές ντομάτες 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ΜΠΑΧΑΡ 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ Για το σκορδόψωμο 1 φραντζόλα ψωμί 1 βαζάκι πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Αντικολλητικό χαρτί SANITAS Ντοματίνια και τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βάλτε στο πολυμίξερ την μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και το μπούκοβο και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το ψητό χοιρομέρι σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε την μισή ποσότητα με το μείγμα τυριών. Αδειάστε το μείγμα των τυριών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ψητό χοιρομέρι. Αφήστε στον φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Κόψτε τη φραντζόλα σε φέτες και αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού σε ένα ταψί και βάλτε τις φέτες του ψωμιού με τη σειρά. Πασπαλίστε με τη παρμεζάνα και ψήστε στους 180οC για 10 λεπτά. Σερβίρετε το σκορδόψωμο με το ντιπ πίτσας, με ντοματίνια και με τρυφερή ρόκα. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Βαγγέλης Δρίσκας. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 300 γρ. φασόλια χάντρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 300 γρ. αρακάς ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 αβοκάντο 500 γρ. τομάτες baby LUCIA’S FARM 2 πράσινες πιπεριές 1 κ.γ. κύμινο 4 κ.σ. κόλιαντρος ψιλοκομμένος Φρέσκος χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ Ελαιόλαδο Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Τορτίγιες και sour cream για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βράστε τα φασόλια χάντρες για 45 λεπτά και τον αρακά για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια και τις τομάτες στη μέση. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ, ρίξτε το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, 100ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον κόλιαντρο. Ανακατέψτε τα και σερβίρετε με sour cream και τορτίγιες κομμένες σε μικρά τρίγωνα, ελαφρά ψημένες στους 180οC για 5-6 λεπτά. Πηγή - MasterClass

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. FAQ
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία