banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | cheesecake φραουλα ακης | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Υλικά 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων. 50 γρ. βούτυρο 2 ζαχαρούχα γάλατα 3-4 μπανάνες Για τη σαντιγύ 250 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη Εκτέλεση

Πηγή: greekmasa.gr

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® για εσάς, στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα. ΡΥΖΙ UNCLE BEN'S® ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ -- 20 λεπτά για 4 άτομα -- 3 κσ λάδι μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες 3 σακουλάκια ρύζι Uncle Ben's® 10' 5 κούπες νερό 200 γρ. αρακά καταψυγμένο διάφορες πιπεριές χρωματιστές και γλυκές ή καυτερές ανάλογα πως σας αρέσουν (πάνω από 4) 1 μεγάλο κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι σαφράν -- Εκτέλεση -- Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα και τα ροδίζουμε. Προσθέουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν. Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε σε δυνατή φτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό νερό και το σαφραν ανακατεύοντας τακτικά. Οταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε τις γαρίδες Οταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά Βάζουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλά 5 λεπτά Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα την κατσαρόλα και τη δύναμη της φωτιάς. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε με γιαούρτι ιδιώς αν είναι πολύ καυτερό

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα, για εσάς. ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ -- 30 λέπτα, υλικά για 4 άτομα -- 800 γρ κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια 200 γ ζωμό κοτόπουλου 1 κρεμμύδι σε φέτες λίγο αλάτι σταφίδες 2κγ κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό λίγο μπρόκολο σκορδάκι 1/2 κ.γ. μπούκοβο 2 σακουλάκια Uncle Ben's 10' σε σακουλάκι 1 κονσέρβα ανανά 1 συσκευασία Uncle Ben's® Γλυκόξινη σάλτσα Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το κρατάμε ζεστό. Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και σκόρδο. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε έπειτα το μπρόκολο, τις σταφίδες και τον ανανά σε κομματάκια. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το κορνφλάουρ και σερβίρουμε με το ρύζι.

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει το πιο γρήγορο και πεντανόστιμο ριζότο που έφτιαξες ποτέ... ε, ριζότο; Όχι, γράψε λάθος! Το υπέροχο πιάτο σου ονομάζεται κριθαρότο επειδή γίνεται με κριθαράκι! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε... Συνταγή που παρουσίασε μέσα από την εκπομπή Πρωινό mou.
Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά Λίγα μανιτάρια σε φέτες 125 γρ. κρασί λευκό 150 γρ μπρόκολο σε μπουκετάκια 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη Χυμό από μισό λεμόνι Παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα Λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο 100 γρ. γάλα 300 γρ. κριθαράκι μέτριο Τρόπος μαγειρέματος 1 Ετοίμασε όλα τα υλικά για να τα έχεις δίπλα σου όσο μαγειρεύεις! Ρίξε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Συμπλήρωσε και τα μανιτάρια και Τσιγάρισε για 2 λεπτά 2 Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο φαγητό και το κρασί και ανακάτεψε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια πρόσθεσε και λίγο χυμό λεμονιού. 3 Ρίξε το ζωμό και ανακάτεψε. Άφησε το κριθαρότο να ψηθεό λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα. Δοκίμασε το ζυμαρικό να σιγουρευτείς ότι έχει βράσει. Πρόσθεσε πιπέρι και κατέβασε από τη φωτιά 4 Σέρβιρε εμ τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί κρέμα Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Για 10 μεγάλα μπιφτέκια χρειαζόμαστε: 1 κιλό κιμά γαλοπούλας 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά 2 καρότα 80 γραμμάρια βρώμη 2 κουταλιές της σούπας λάδι Μαϊντανό 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι μισή κουταλιά του γλυκού ρίγανη μισή κουταλιά του γλυκού πάπρικα 1 αυγό Βάζω στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα καρότα, το λάδι και το σκόρδο και τα χτυπάω λίγο, μέχρι να γίνουν κομματάκια μικρά, όχι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαραίνω λίγο. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, Όταν κρυώσουν τα λαχανικά τα ρίχνω και αυτά στη λεκάνη, ανακατεύω καλά και πλάθω τα μπιφτέκια. Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο αερογκρίλ για 35 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Να σας πω πως αν δεν έχετε κιμά γαλοπούλας αλλά στήθος γαλοπούλας, γίνεται μια χαρά, ωραιότατος κιμάς, αν το περάσετε απο το μούλτι. εγώ έτσι το έκανα. Προσοχή μόνο, έχει λίγα νεύρα μέσα το κρέας που καλό είναι να αφαιρεθούν. Τη συνταγή την πήρα απο τον Ακη Πετρετζίκη, αλλά την άλλαξα. Εκείνος αντί για βρώμη έβαλε 250 γραμμάρια ψωμί για τοστ, το οποίο έτριψε στο μούλτι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το έψησε για 10 λεπτά στο φούρνο. Επίσης χρησιμοποίησε 4 σκελίδες σκόρδο και παραπάνω μπαχαρικά. Είπε πως το σοτάρισμα του κρεμμυδιού κάνει πολύ πιο νόστιμα τα μπιφτέκια και είχε δίκιο, δεν το ήξερα! Έγιναν γλύκισμα, παρόλο που το κρέας της γαλοπούλας δεν είναι και το πιο νόστιμο που υπάρχει.

Πηγή: lookcooliageumata.blogspot.gr

Ένα γλυκό που ευωδιάζει πορτοκάλι σε κάθε του μπουκιά. Η πορτοκαλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη έχει αποκτήσεις δεκάδες θαυμαστές κι έτσι αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε κι εμείς.
Συνταγή από την εκπομπή Πρωινό mou. Εύκολη 1 1/2 Ώρα 4+μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 5 πορτοκάλια - 3 ολόκληρα & τo ξύσμα και τo χυμό από τα άλλα 2 1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 γρ. σπορέλαιο 250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. γάλα πλήρες 2 βανίλιες 3 αυγά 1 φακελάκι baking powder (1 γεμάτη κ.σ.) Για το σιρόπι: 700 γρ. ζάχαρη 500 γρ. νερό Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα του Τρόπος μαγειρέματος 1 Βάλε δύο πορτοκάλια σε νερό που βράζει για μία ώρα. Κόψε στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά και άφησε στην άκρη. 2 Πάρε το ξύσμα από άλλα δύο πορτοκάλια και στίψε μαζί με το τρίτο που περισσεύει να πάρεις το χυμό τους. 3 Βάλε τα πορτοκάλια που έβρασες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και χτύπησε καλά. Πρόσθεσε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό. Πρόσεξε το baking να μπει στο τέλος και να μην ανακατέψεις πολύ μετά. 4 Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί και στρώσε ένα φύλλο. Από πάνω ρίξε αρκετό μείγμα του μπλέντερ. Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να τη μοιράσεις ανάμεσα σε όλα σου τα φύλλα. 5 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 40' λεπτά να γίνει ωραία, τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα. 6 Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες. Αφού λιώσει η ζάχαρη και πάρει δύο βράσεις κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό που κράτησες από τα πορτοκάλια. Άφησε να κρυώσει καλά. 7 Βγάλε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε με το σιρόπι κρύο.
Προηγούμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Η συνταγή για μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι πεντανόστιμη και περιέχει λαχανικά με μπεσαμέλ, ένα πιάτο ιδανικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Ingredients 1 γλυκοπατάτα κομμένη 1 μελιτζάνα κομμένη 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 5 κλωναράκια θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα Λίγο ελαιόλαδο 100 γρ αλεύρι 100 γρ βούτυρο 1 λίτρο γάλα 2 αυγά 2 κύβοι κοτόπουλο 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο 200 γρ τυρί τριμμένο Αλάτι- πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο Step 3 Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά Step 4 Στο τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι Step 5 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο Step 6 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς Step 7 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο Step 8 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί Step 9 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας, αλάτι και πιπέρι Step 10 Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και από πάνω τη μπεσαμέλ Step 11 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά Step 12 Το μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι έτοιμο! Tips Μπορείς να μην τσιγαρίσεις τα λαχανικά για να βγει πιο ελαφρύ το φαγητό!

Πηγή: nostimada.gr

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει ένα διαφορετικό πιάτο με θαλασσινά και τραγανό καταΐφι.
Από την εκπομπή “Κάντο όπως ο Άκης”! Εύκολη 40' Λεπτά μερίδα 1 1 0 0 0 Συστατικά 200 γρ. καταΐφι αποψυγμένο 80 γρ. βούτυρο λιωμένο 500 γρ. γαρίδες 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Χυμός παντζαριού Ξύδι μπαλσάμικο Παντζάρι, κομμένο σε κύβους Λίγο μέλι Λίγο βασιλικό, για γαρνίρισμα Τρόπος μαγειρέματος 1 Λιώνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι. Ξάνουμε το καταΐφι και το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Βρέχουμε το καταΐφι καλά με το βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνουμε το καταΐφι στους 180 βαθμούς, για 10' λεπτά. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 2 Αποσύρουμε τις γαρίδες, επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε το παντζάρι, με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό παντζαριού και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο μέλι και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Μαγειρεύουμε, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. 3 Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Προηγούμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα άσπρα 500γρ ρύζι για ριζότο 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 80γρ παρμεζάνα 120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Αλάτι-πιπέρι Θυμάρι(προαιρετικά) 1 κύβο knorr κοτόπουλο ή σπιτικό ζωμό Εκτέλεση: Με ένα βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια(δεν τα πλένουμε γιατί ρουφάνε νερό σαν σφουγγάρι) Βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα,σε δυνατή φωτιά,μαζί με τα μανιτάρια και μόλις βγάλουν όλα τα υγρά τους χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 10 λεπτά περίπου Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε Μόλις το πιει εντελώς το κρασί ρίχνουμε ζεστό ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι ή ένα κύβο και βραστό νερό Μόλις απορροφηθούν τα υγρά συμπληρώνουμε πάλι λίγο βραστό νερό ή ζωμό,ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα μανιτάρια,το βούτυρο,την παρμεζάνα,λίγο θυμάρι,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης

Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr

Υλικά 500 γρ. φακές 200 γρ. μπεικον καπνιστό 2 κρεμμύδια 1 ντομάτα 3 σκελ. σκόρδο θυμάρι φασκόμυλο λίγο τσίλι καρότο σέλερι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε για πέντε λεπτά τις φακές και τις πλένουμε καλά. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπεικον σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα μυρωδικά, προσθέτουμε το σωταρισμένο μπεικον, τις φακές και νερό μέχρι που να καλύψει το φαγητό μας επίσης την ντομάτα (κομμένη στη μέση ) και την δάφνη. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σελερυ και το καρότο κομμένα σε μικρά κυβάκια. Βράζουμε αλλα 5 λεπτά και προσθετουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι εαν θέλουμε κα λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

Υλικά 1 κιλό ψίχα καρπουζιού 800 γρ. ζάχαρη 1 ποτήρι νερό χυμό από 2 λεμόνια φλούδες από 2 λεμόνια 3 κ.σ. λικέρ μαστίχα Εκτέλεση Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο. Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο. Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος” που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως. Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται. Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου. Συνταγή από Katerina Tsioutsa και υπάρχει και στο Akis petretzikis

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία