μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | cheesecake φραουλα ακης | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Υλικά 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων. 50 γρ. βούτυρο 2 ζαχαρούχα γάλατα 3-4 μπανάνες Για τη σαντιγύ 250 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη Εκτέλεση

Πηγή: greekmasa.gr

Τραγάνα,πανεύκολα μπισκότα με όλο το άρωμα και τη γεύση του βουτύρου. Η συνταγή είναι του 'Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη! Υλικά 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τυπου λουρπακ το σκληρό) 135γρ. φυστικοβούτυρο 90γρ. ζαχαρη 90γρ. μαυρη ζαχαρη 1 αυγό 180γρ. αλευρι 3γρ. μπεικιν παουντερ  Εγω προσθεσα 1 βανίλια Εκτέλεση Χτυπαμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολυ καλα. Προσθέτουμε ζάχαρη λευκη και καστανη και χτυπάμε μεχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Βγάζουμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν ανακατευοντας με μια κουταλα. Απλωνουμε το μειγμα με ενα κουταλι σε λαδοκολα σε μπαστουνι. Τυλιγουμε τη λαδόκολα και βαζουμε το μπαστουνι στην καταψυξη για 1 ωρα.

Πηγή: greekmasa.gr

Η συνταγη αυτη παρουσιαστηκε σε πρωινη εκπομπη απο τον Μaster chef Άκη Πετρετζίκη. Πολυ νόστιμη και γρηγορη! Υλικά 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 κουταλιές κορν φλάουερ 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε) 2-3 λάιμ (το χυμό τους) 1/2 φλυτζάνι σόγια σως 50γρ.κάσιους 1,5 φλυτζάνι νερό 2 κ.σ μέλι Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτοπουλο να  παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι. Δε χρειαζεται καθολου επιπλεον αλατι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 6204 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (5)

Πηγή: greekmasa.gr

Την είδα στο πρωινό του mega. Και η γεύση τους ειναι σαν τα lays.... αρα λέει να τα δοκιμάσετε. Τι χρειαζόμαστε: 3 πατάτες μπόλικο σπορέλαιο (όσο για να σκεπάζει μισή κατσαρόλα) αλάτι ρίγανη πιπέρι μπαρμπεκιου

Πηγή: sintagespareas.gr

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει το πιο γρήγορο και πεντανόστιμο ριζότο που έφτιαξες ποτέ... ε, ριζότο; Όχι, γράψε λάθος! Το υπέροχο πιάτο σου ονομάζεται κριθαρότο επειδή γίνεται με κριθαράκι! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε... Συνταγή που παρουσίασε μέσα από την εκπομπή Πρωινό mou.
Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά Λίγα μανιτάρια σε φέτες 125 γρ. κρασί λευκό 150 γρ μπρόκολο σε μπουκετάκια 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη Χυμό από μισό λεμόνι Παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα Λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο 100 γρ. γάλα 300 γρ. κριθαράκι μέτριο Τρόπος μαγειρέματος 1 Ετοίμασε όλα τα υλικά για να τα έχεις δίπλα σου όσο μαγειρεύεις! Ρίξε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Συμπλήρωσε και τα μανιτάρια και Τσιγάρισε για 2 λεπτά 2 Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο φαγητό και το κρασί και ανακάτεψε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια πρόσθεσε και λίγο χυμό λεμονιού. 3 Ρίξε το ζωμό και ανακάτεψε. Άφησε το κριθαρότο να ψηθεό λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα. Δοκίμασε το ζυμαρικό να σιγουρευτείς ότι έχει βράσει. Πρόσθεσε πιπέρι και κατέβασε από τη φωτιά 4 Σέρβιρε εμ τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί κρέμα Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Για 10 μεγάλα μπιφτέκια χρειαζόμαστε: 1 κιλό κιμά γαλοπούλας 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά 2 καρότα 80 γραμμάρια βρώμη 2 κουταλιές της σούπας λάδι Μαϊντανό 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι μισή κουταλιά του γλυκού ρίγανη μισή κουταλιά του γλυκού πάπρικα 1 αυγό Βάζω στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα καρότα, το λάδι και το σκόρδο και τα χτυπάω λίγο, μέχρι να γίνουν κομματάκια μικρά, όχι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαραίνω λίγο. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, Όταν κρυώσουν τα λαχανικά τα ρίχνω και αυτά στη λεκάνη, ανακατεύω καλά και πλάθω τα μπιφτέκια. Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο αερογκρίλ για 35 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Να σας πω πως αν δεν έχετε κιμά γαλοπούλας αλλά στήθος γαλοπούλας, γίνεται μια χαρά, ωραιότατος κιμάς, αν το περάσετε απο το μούλτι. εγώ έτσι το έκανα. Προσοχή μόνο, έχει λίγα νεύρα μέσα το κρέας που καλό είναι να αφαιρεθούν. Τη συνταγή την πήρα απο τον Ακη Πετρετζίκη, αλλά την άλλαξα. Εκείνος αντί για βρώμη έβαλε 250 γραμμάρια ψωμί για τοστ, το οποίο έτριψε στο μούλτι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το έψησε για 10 λεπτά στο φούρνο. Επίσης χρησιμοποίησε 4 σκελίδες σκόρδο και παραπάνω μπαχαρικά. Είπε πως το σοτάρισμα του κρεμμυδιού κάνει πολύ πιο νόστιμα τα μπιφτέκια και είχε δίκιο, δεν το ήξερα! Έγιναν γλύκισμα, παρόλο που το κρέας της γαλοπούλας δεν είναι και το πιο νόστιμο που υπάρχει.

Πηγή: lookcooliageumata.blogspot.gr

Η συνταγή για μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι πεντανόστιμη και περιέχει λαχανικά με μπεσαμέλ, ένα πιάτο ιδανικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Ingredients 1 γλυκοπατάτα κομμένη 1 μελιτζάνα κομμένη 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 5 κλωναράκια θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα Λίγο ελαιόλαδο 100 γρ αλεύρι 100 γρ βούτυρο 1 λίτρο γάλα 2 αυγά 2 κύβοι κοτόπουλο 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο 200 γρ τυρί τριμμένο Αλάτι- πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο Step 3 Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά Step 4 Στο τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι Step 5 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο Step 6 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς Step 7 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο Step 8 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί Step 9 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας, αλάτι και πιπέρι Step 10 Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και από πάνω τη μπεσαμέλ Step 11 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά Step 12 Το μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι έτοιμο! Tips Μπορείς να μην τσιγαρίσεις τα λαχανικά για να βγει πιο ελαφρύ το φαγητό!

Πηγή: nostimada.gr

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει ένα διαφορετικό πιάτο με θαλασσινά και τραγανό καταΐφι.
Από την εκπομπή “Κάντο όπως ο Άκης”! Εύκολη 40' Λεπτά μερίδα 1 1 0 0 0 Συστατικά 200 γρ. καταΐφι αποψυγμένο 80 γρ. βούτυρο λιωμένο 500 γρ. γαρίδες 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Χυμός παντζαριού Ξύδι μπαλσάμικο Παντζάρι, κομμένο σε κύβους Λίγο μέλι Λίγο βασιλικό, για γαρνίρισμα Τρόπος μαγειρέματος 1 Λιώνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι. Ξάνουμε το καταΐφι και το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Βρέχουμε το καταΐφι καλά με το βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνουμε το καταΐφι στους 180 βαθμούς, για 10' λεπτά. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 2 Αποσύρουμε τις γαρίδες, επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε το παντζάρι, με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό παντζαριού και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο μέλι και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Μαγειρεύουμε, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. 3 Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Προηγούμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα άσπρα 500γρ ρύζι για ριζότο 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 80γρ παρμεζάνα 120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Αλάτι-πιπέρι Θυμάρι(προαιρετικά) 1 κύβο knorr κοτόπουλο ή σπιτικό ζωμό Εκτέλεση: Με ένα βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια(δεν τα πλένουμε γιατί ρουφάνε νερό σαν σφουγγάρι) Βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα,σε δυνατή φωτιά,μαζί με τα μανιτάρια και μόλις βγάλουν όλα τα υγρά τους χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 10 λεπτά περίπου Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε Μόλις το πιει εντελώς το κρασί ρίχνουμε ζεστό ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι ή ένα κύβο και βραστό νερό Μόλις απορροφηθούν τα υγρά συμπληρώνουμε πάλι λίγο βραστό νερό ή ζωμό,ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα μανιτάρια,το βούτυρο,την παρμεζάνα,λίγο θυμάρι,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης

Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr

Καλή σας μέρα! Μετά από τις Πασχαλινές λιχουδιές μια σαλατίτσα, υγιεινή και νόστιμη είναι ό,τι πρέπει. Πρόκειται για μια σαλάτα που θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω απόλυτα δημιουργική μια και αφήνει χώρο στη φαντασία μας ως προς τα λαχανικά που θα συνοδέψουν τα δύο βασικά της υλικά... τις φακές και το ρύζι. Ας αφήσουμε πίσω μας τις θερμιδικές βόμβες που καταναλώσαμε το Πάσχα κι ας υποδεχθούμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με πιάτα πιο ελαφριά, με λιγότερες θερμίδες που θα βοηθήσουν την υγεία μας αλλά και τη σιλουέτα μας. Το μυστικό στη συγκεκριμένη σαλάτα είναι ...οι φακές φούρνου!! Ναι, σωστά διαβάσατε ...φακές ψημένες στο φούρνο (αντί για την κατσαρόλα) που είναι απλά ...ανεπανάληπτες!!!! Διάβασα τη συνταγή στο περιοδικό του Ά. Πετρετζίκη και για να είμαι ειλικρινής... θεώρησα ότι υπερβάλλει! Κι όμως!!! Μετά το ψήσιμο όπου, παρεπιπτόντως, είχα ξεχάσει να βάλω αλάτι (έχω ένα θέμα τελευταία με όλα όσα μου αποσπούν την προσοχή!!!) τις δοκίμασα περιμένοντας τις κλασσικές φακές!! Μια μοναδική γεύση που θύμιζε λίγο ...κάστανο και μια υπέροχη υφή που τις έκανε να λιώνουν στο στόμα με εντυπωσίασε!!! Μπράβο στον Ά.Πετρετζίκη για την ιδέα και την απολύτως ακριβή περιγραφή του!! Για ρύζι, διάλεξα ένα αρωματικό μπασμάτι που χάρισε έξτρα άρωμα στη σαλάτα. Από κει και πέρα, όλα πήραν το δρόμο τους! Είχα τα δύο βασικά συστατικά... φακές και ρύζι. Τα αγαπημένα μας λαχανικά φιλοξενήθηκαν στη σαλάτα και μάλιστα τις πιπεριές τις έψησα στο τηγάνι (χωρίς λάδι) για λίγο κάτι που τις έκανε να "παρουσιάσουν" όλο τους το άρωμα αλλά και τη νοστιμιά τους!! Η σαλάτα έγινε ... χορταστική και πλήρης! Πολύχρωμη, υγιεινή και με λίγες θερμίδες! Υπερβολικά αρωματική... ο δυόσμος της ταιριάζει απίστευτα!!! Ούτε ψωμάκι δεν χρειάζεται για να τη συνοδέψει... είναι μια σαλάτα "αυτάρκης" και με δική της "έντονη" προσωπικότητα!! Κι επειδή... μια εικόνα ...χίλιες λέξεις!! Τί λέτε;;; Βλέποντας τόσα χρώματα μαζεμένα σ' ένα πιάτο δεν μπαίνετε στον πειρασμό να την φτιάξετε αύριο κιόλας;;; Προσοχή όμως... είναι εθιστική!! :)) ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες 250 γρ. φακές 2 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 300 γρ. ρύζι μπασμάτι του 10λέπτου (ή άλλο της αρεσκείας μας) 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη) σε κομματάκια 12-14 ελιές σε κομμάτια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 10-12 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 8 ντοματάκια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα 180 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά) Για το dressing Ελαιόλαδο Ξύδι άσπρο βαλσαμικό ή μηλόξιδο Αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, καυτό νερό τόσο όσο να τις καλύπτει και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Τ ις αφήνουμε να μουλιάσουν για 45-50 λεπτά ή μέχρι να τις δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Βάζουμε το ρύζι μας να βράσει για δέκα λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο της κουζίνας στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε τις φακές, 2-3 κούπες νερό, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι οι φακές μας έχουν ψηθεί. Εάν έχει απομείνει νερό, στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τις κομμένες πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε ελαφρά χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία (ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρά και να αναδείξουν το άρωμά τους χωρίς όμως να μαραθούν). Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, το ρύζι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το λάδι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα που φτιάξαμε και προσθέτουμε και το θρυμματισμένο τυρί. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή ατομικά μπολ και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πηγή αρχικής ιδέας: Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, Τεύχος 2, Απρίλιος 2014

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

Καλή και νόστιμη εβδομάδα να έχουμε, χωρίς βροχές αλλά και χωρίς καύσωνα!!! (Ο άπληστος ο άνθρωπος φαίνεται!!! χαχαχα:) Πίτα, τάρτα ή κέικ με ροδάκινα;; Προσωπικά θα το χαρακτήριζα κέικ και μάλιστα κέικ αφράτο και ελαφρά υγρό. Απόλυτα υγιεινό, εύκολο, γρήγορο, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και τη δική μου εκτέλεση χωρίς να αλλάξω τίποτε παρά μόνον να μετατρέψω τα φλιτζάνια που χρησιμοποιούνται σαν μονάδα μέτρησης σε γραμμάρια για να είναι πιο εύκολη η συνταγή ακόμα και από τους πιο αρχάριους! Ένα κέικ που μόλις το είδα το αγάπησα! Υγιεινό, με ελάχιστα υλικά και πολύ, μα πολύ φρουτένιο!!! Όταν κατέφθασαν και τα αποξηραμένα κεράσια, δώρο από την Αμερική το τοπίο συμπληρώθηκε και το πράγμα πήγαινε μόνο του στην ... κουζίνα!!! Πάμε να δούμε πώς γίνεται; Μη βιαστείτε να πείτε άλλο ένα κέικ με φρούτα ...όχι δεν ανήκει στην κατηγορία "ακόμα-ένα-κέικ"! Αυτό το κέικ είναι μόνο του μια ...κατηγορία του τύπου "το-πιο-αφράτο- κέικ- του-κόσμου!!!". Η πρώτη μπουκιά σε ...καθηλώνει με τη νοστιμιά και το άρωμα που αναδύεται!! Ροδακινοάρωμα στο φουλ! Και μετά έρχεται η σχεδόν ...αέρινη αφρατάδα... μέχρι να το δαγκώσεις... εξαφανίζεται!!! Με γάλα για πρωινό, με καφέ για πρωινό και απογευματινό, με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για γλυκό!! Αλλά δεν αξίζει να σας καθυστερώ περισσότερο... πάμε γρήγορα στη συνταγή!!! ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 30Χ30 40 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη για νηστήσιμο ) 3 κ.σ. ηλιέλαιο 190 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (λευκή ή ολικής άλεσης) 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ. αλάτι 250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά (ή γάλα καρύδας / αμυγδάλου / σόγιας για να έχουμε ένα κέικ νηστήσιμο) 110 γρ. ζάχαρη άσπρη (ή 120 γρ. καστανή) 2 καψουλάκια βανιλίνης 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά) 3 ώριμα μέτρια ροδάκινα σε φέτες 80 -100 γρ. αποξηραμένα κεράσια (ή cranberries) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο στο ταψί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-7 λεπτά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα (αν βάλουμε). Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το λιωμένο, καυτό βούτυρο και ηλιέλαιο μέσα στο μίγμα μας. Ανακατεύουμε καλά και το ξαναρίχνουμε γρήγορα στο ταψί. Στο σημείο αυτό βλέπουμε ότι το μίγμα έχει κάνει μια λεπτή κρούστα στα τοιχώματα του ταψιού επειδή αυτό ήταν καυτό. Προσθέτουμε από πάνω τα ροδάκινα και τα αποξηραμένα κεράσια. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για 45-55 λεπτά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα η επιφάνειά του. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και μετά το κόβουμε σε κομμάτια ή το σερβίρουμε με κουτάλι από το ταψί σε μπολ. Συνοδεύουμε με καφέ, γάλα, κρύο τσάι, παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία