μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | chiz keik apo ton akis | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | cheesecake akis | πετρετζικης τσιζκεικ | μπράουνις συνταγή ποτήρι | γλυκο με γαλα χωρις βρασιμο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Υλικά 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων. 50 γρ. βούτυρο 2 ζαχαρούχα γάλατα 3-4 μπανάνες Για τη σαντιγύ 250 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη Εκτέλεση

Πηγή: greekmasa.gr

Τραγάνα,πανεύκολα μπισκότα με όλο το άρωμα και τη γεύση του βουτύρου. Η συνταγή είναι του 'Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη! Υλικά 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τυπου λουρπακ το σκληρό) 135γρ. φυστικοβούτυρο 90γρ. ζαχαρη 90γρ. μαυρη ζαχαρη 1 αυγό 180γρ. αλευρι 3γρ. μπεικιν παουντερ  Εγω προσθεσα 1 βανίλια Εκτέλεση Χτυπαμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολυ καλα. Προσθέτουμε ζάχαρη λευκη και καστανη και χτυπάμε μεχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Βγάζουμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν ανακατευοντας με μια κουταλα. Απλωνουμε το μειγμα με ενα κουταλι σε λαδοκολα σε μπαστουνι. Τυλιγουμε τη λαδόκολα και βαζουμε το μπαστουνι στην καταψυξη για 1 ωρα.

Πηγή: greekmasa.gr

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® για εσάς, στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα. ΡΥΖΙ UNCLE BEN'S® ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ -- 20 λεπτά για 4 άτομα -- 3 κσ λάδι μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες 3 σακουλάκια ρύζι Uncle Ben's® 10' 5 κούπες νερό 200 γρ. αρακά καταψυγμένο διάφορες πιπεριές χρωματιστές και γλυκές ή καυτερές ανάλογα πως σας αρέσουν (πάνω από 4) 1 μεγάλο κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι σαφράν -- Εκτέλεση -- Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα και τα ροδίζουμε. Προσθέουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν. Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε σε δυνατή φτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό νερό και το σαφραν ανακατεύοντας τακτικά. Οταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε τις γαρίδες Οταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά Βάζουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλά 5 λεπτά Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα την κατσαρόλα και τη δύναμη της φωτιάς. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε με γιαούρτι ιδιώς αν είναι πολύ καυτερό

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα, για εσάς. ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ -- 30 λέπτα, υλικά για 4 άτομα -- 800 γρ κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια 200 γ ζωμό κοτόπουλου 1 κρεμμύδι σε φέτες λίγο αλάτι σταφίδες 2κγ κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό λίγο μπρόκολο σκορδάκι 1/2 κ.γ. μπούκοβο 2 σακουλάκια Uncle Ben's 10' σε σακουλάκι 1 κονσέρβα ανανά 1 συσκευασία Uncle Ben's® Γλυκόξινη σάλτσα Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το κρατάμε ζεστό. Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και σκόρδο. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε έπειτα το μπρόκολο, τις σταφίδες και τον ανανά σε κομματάκια. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το κορνφλάουρ και σερβίρουμε με το ρύζι.

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει το πιο γρήγορο και πεντανόστιμο ριζότο που έφτιαξες ποτέ... ε, ριζότο; Όχι, γράψε λάθος! Το υπέροχο πιάτο σου ονομάζεται κριθαρότο επειδή γίνεται με κριθαράκι! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε... Συνταγή που παρουσίασε μέσα από την εκπομπή Πρωινό mou.
Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά Λίγα μανιτάρια σε φέτες 125 γρ. κρασί λευκό 150 γρ μπρόκολο σε μπουκετάκια 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη Χυμό από μισό λεμόνι Παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα Λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο 100 γρ. γάλα 300 γρ. κριθαράκι μέτριο Τρόπος μαγειρέματος 1 Ετοίμασε όλα τα υλικά για να τα έχεις δίπλα σου όσο μαγειρεύεις! Ρίξε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Συμπλήρωσε και τα μανιτάρια και Τσιγάρισε για 2 λεπτά 2 Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτεψε καλά. Βάλε στο φαγητό και το κρασί και ανακάτεψε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια πρόσθεσε και λίγο χυμό λεμονιού. 3 Ρίξε το ζωμό και ανακάτεψε. Άφησε το κριθαρότο να ψηθεό λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα. Δοκίμασε το ζυμαρικό να σιγουρευτείς ότι έχει βράσει. Πρόσθεσε πιπέρι και κατέβασε από τη φωτιά 4 Σέρβιρε εμ τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί κρέμα Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Η συνταγή για μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι πεντανόστιμη και περιέχει λαχανικά με μπεσαμέλ, ένα πιάτο ιδανικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Ingredients 1 γλυκοπατάτα κομμένη 1 μελιτζάνα κομμένη 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 5 κλωναράκια θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα Λίγο ελαιόλαδο 100 γρ αλεύρι 100 γρ βούτυρο 1 λίτρο γάλα 2 αυγά 2 κύβοι κοτόπουλο 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο 200 γρ τυρί τριμμένο Αλάτι- πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο Step 3 Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά Step 4 Στο τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι Step 5 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο Step 6 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς Step 7 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο Step 8 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί Step 9 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας, αλάτι και πιπέρι Step 10 Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και από πάνω τη μπεσαμέλ Step 11 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά Step 12 Το μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι έτοιμο! Tips Μπορείς να μην τσιγαρίσεις τα λαχανικά για να βγει πιο ελαφρύ το φαγητό!

Πηγή: nostimada.gr

Για το πρώτο επίσημο τραπέζι που έκανα στο σπίτι σε συγγενείς είχε προηγηθεί εκτενής έρευνα και αρκετοί πειραματισμοί. Ένα από τα φαγητά που κέρδισε τον διαγωμισμό και αν και πολύ συνηθισμένο τόλμησα να φτιάξω ήταν μια παραλλαγή από τα Μπιφτέκια Γαλοπούλας με Πουρέ Γλυκοπατάτας και Ταχίνι του Άκη από εδώ. Άρεσε σε όλους και έκτοτε την φτιάχνω συχνά. Μια συνταγή εύκολη, βασική και γρήγορη που σου υπόσχομαι ότι θα λατρέψεις. Η συνταγή που ακολουθεί είναι τροποποίηση αυτής του βιβλίου, μα εξίσου νόστιμη. Χρησιμοποίησα κιμά μοσχαρίσιο, χωρίς πολύ λίπος και βγήκε υπέροχο, ενώ άλλαξα ελαφρώς τις αναλογίες. Να τι θα χρειαστείς (για 6 μικρά μπιφτεκάκια):

-300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

-1 κρεμμύδι ξερό

-1 καρότο

-1 πιπεριά Φλωρίνης

-1 αυγό -θυμίζω ότι προτιμάμε βιολογικής καλλιέργειας

-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά (ποσότητες προσαρμοσμένες στη δική σου γεύση)

-θυμάρι (βάζω πολύ)

-3 φέτες ψωμί ολικής (ή αλλιώς 95 γραμμάρια)

-1 σκελίδα σκόρδο

-40 γραμμάρια ελαιόλαδο για τον κιμά

-λίγο ελαιόλαδο για να σωτάρεις τα λαχανικά

-λεμονάκι για το σερβίρισμα

Καλό είναι να ετοιμάσεις τον κιμά την παραμονή που θα σερβίρεις τα μπιφτεκάκια σου ώστε να μαριναριστεί αρκετά. Ο Άκης προτείνει από 1 μέρα έως 2 ώρες.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Θρυματίζεις το ψωμί, με το σκόρδο, δυο κουταλιές του γλυκού θυμάρι, πάπρικα, αλατάκι και πιπεράκι στο μούλτι. Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σου και ακόμη δεν έχουμε καλά καλά ξεκινήσει… Απλώνεις σε μια λαδόκολλα το μείγμα και το φρυβανίζεις στο φούρνο για δέκα λεπτάκια.

Συνεχίζεις με το μούλτι όπου ρίχνεις τα λαχανικά, δηλαδή το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και την άλλη σκελίδα σκόρδο με λίγα αρωματικά. Θες απλώς να ψιλοκοπούν και όχι να γίνουν πάστα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνεις ελάχιστο λάδι και τα καραμελώνεις. Αφού το ψωμί και τα λαχανικά έχουν κρυώσει, τα ανακατεύουμε σε ένα δοχείο με τον κιμά, το αυγό (που θα είναι καλό να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου), το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη πάπρικα ακόμη και το θυμάρι. Ζυμώνεις καλά και το αφήνεις να μαριναριστεί στο ψυγείο. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, πλάθεις τα μπιφτεκάκια και ψήνεις στους 180 για 25 περίπου λεπτά. Ζουμερά, αρωματικά και πολύ αφράτα θα σε κάνουν να θες κι άλλα! Θα ακολουθήσει άλλο πόστ με τον πουρέ γλυκοπατάτας που είναι υγιεινό και πεντανόστιμο συνοδευτικό. Ως τότε μπορείς να φας τα μπιφτεκάκια σου με σαλάτα ή ό,τι άλλο λαχταράει η όρεξή σου!

Filed under: Χωριάτικη Σαλάτα Tagged: Άκης Πετρετζίκης, Μπιφτέκια Άκης, μπιφτέκια μυρωδάτα

Πηγή: sforsummer.wordpress.com

Καλή σας μέρα! Μετά από τις Πασχαλινές λιχουδιές μια σαλατίτσα, υγιεινή και νόστιμη είναι ό,τι πρέπει. Πρόκειται για μια σαλάτα που θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω απόλυτα δημιουργική μια και αφήνει χώρο στη φαντασία μας ως προς τα λαχανικά που θα συνοδέψουν τα δύο βασικά της υλικά... τις φακές και το ρύζι. Ας αφήσουμε πίσω μας τις θερμιδικές βόμβες που καταναλώσαμε το Πάσχα κι ας υποδεχθούμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με πιάτα πιο ελαφριά, με λιγότερες θερμίδες που θα βοηθήσουν την υγεία μας αλλά και τη σιλουέτα μας. Το μυστικό στη συγκεκριμένη σαλάτα είναι ...οι φακές φούρνου!! Ναι, σωστά διαβάσατε ...φακές ψημένες στο φούρνο (αντί για την κατσαρόλα) που είναι απλά ...ανεπανάληπτες!!!! Διάβασα τη συνταγή στο περιοδικό του Ά. Πετρετζίκη και για να είμαι ειλικρινής... θεώρησα ότι υπερβάλλει! Κι όμως!!! Μετά το ψήσιμο όπου, παρεπιπτόντως, είχα ξεχάσει να βάλω αλάτι (έχω ένα θέμα τελευταία με όλα όσα μου αποσπούν την προσοχή!!!) τις δοκίμασα περιμένοντας τις κλασσικές φακές!! Μια μοναδική γεύση που θύμιζε λίγο ...κάστανο και μια υπέροχη υφή που τις έκανε να λιώνουν στο στόμα με εντυπωσίασε!!! Μπράβο στον Ά.Πετρετζίκη για την ιδέα και την απολύτως ακριβή περιγραφή του!! Για ρύζι, διάλεξα ένα αρωματικό μπασμάτι που χάρισε έξτρα άρωμα στη σαλάτα. Από κει και πέρα, όλα πήραν το δρόμο τους! Είχα τα δύο βασικά συστατικά... φακές και ρύζι. Τα αγαπημένα μας λαχανικά φιλοξενήθηκαν στη σαλάτα και μάλιστα τις πιπεριές τις έψησα στο τηγάνι (χωρίς λάδι) για λίγο κάτι που τις έκανε να "παρουσιάσουν" όλο τους το άρωμα αλλά και τη νοστιμιά τους!! Η σαλάτα έγινε ... χορταστική και πλήρης! Πολύχρωμη, υγιεινή και με λίγες θερμίδες! Υπερβολικά αρωματική... ο δυόσμος της ταιριάζει απίστευτα!!! Ούτε ψωμάκι δεν χρειάζεται για να τη συνοδέψει... είναι μια σαλάτα "αυτάρκης" και με δική της "έντονη" προσωπικότητα!! Κι επειδή... μια εικόνα ...χίλιες λέξεις!! Τί λέτε;;; Βλέποντας τόσα χρώματα μαζεμένα σ' ένα πιάτο δεν μπαίνετε στον πειρασμό να την φτιάξετε αύριο κιόλας;;; Προσοχή όμως... είναι εθιστική!! :)) ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες 250 γρ. φακές 2 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 300 γρ. ρύζι μπασμάτι του 10λέπτου (ή άλλο της αρεσκείας μας) 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη) σε κομματάκια 12-14 ελιές σε κομμάτια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 10-12 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 8 ντοματάκια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα 180 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά) Για το dressing Ελαιόλαδο Ξύδι άσπρο βαλσαμικό ή μηλόξιδο Αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, καυτό νερό τόσο όσο να τις καλύπτει και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Τ ις αφήνουμε να μουλιάσουν για 45-50 λεπτά ή μέχρι να τις δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Βάζουμε το ρύζι μας να βράσει για δέκα λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο της κουζίνας στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε τις φακές, 2-3 κούπες νερό, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι οι φακές μας έχουν ψηθεί. Εάν έχει απομείνει νερό, στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τις κομμένες πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε ελαφρά χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία (ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρά και να αναδείξουν το άρωμά τους χωρίς όμως να μαραθούν). Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, το ρύζι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το λάδι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα που φτιάξαμε και προσθέτουμε και το θρυμματισμένο τυρί. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή ατομικά μπολ και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πηγή αρχικής ιδέας: Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, Τεύχος 2, Απρίλιος 2014

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

Το δικό μου λαχανόρυζο... χαχαχα πάλι ανακάλυψα την Αμερική!!!! Είναι δυνατόν ένα φαγητό να συνδέει δυο γενιές με μιαν άλλη ενδιάμεσα;;; Μήπως είναι κάποιο είδος συλλογικής αρχέτυπης μνήμης που με οδήγησε στον συνδυασμό αυτό;;; Βουτώντας στα βαθιά του νου προσπαθώ να σκεφτώ αν κάπου το είδα, το διάβασα, το άκουσα... όμως τίποτε!!! Μηδέν!!! Πουθενά!!! Εδώ και μέρες τριγυρνούσε στο μυαλό μου ο συνδυασμός λάχανου με κόκκινα φασόλια! Το σκεφτόμουν, το ξανασκεφτόμουν...πάντα η ίδια διαδρομή αλλά και το ίδιο τέρμα! Φαγητό νόστιμο, με δυο υλικά που λατρεύω, με μανδύα ελαφρώς ...βαρύ και χειμωνιάτικο για την εποχή μας και μάλιστα για μια μέρα ανοιξιάτικη σαν τη σημερινή. Έλα όμως που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το νου;;; Κι όταν μια ιδέα δεν ...φεύγει από το νου μόνον ένας τρόπος υπάρχει ...να την κάνουμε πράξη για να ...απομυθοποιηθεί!!! Σάββατο πρωί και "σήμερα θα μαγειρέψω και θα κάνω λάχανο!" ακούστηκε η δήλωση! Ουδείς αντίλογος όπως ήταν ...φυσικό!!!! -:)) Το λάχανο κόπηκε, τα φασόλια πήδησαν σε ένα βαθύ πιάτο αφού βγήκαν από την κονσέρβα τους και άρχισε η ...δημιουργική μαγειρική!!!! Κόκκινη πιπεριά και μια άλλη...πράσινη κατέφθασαν... τρέχοντας! Κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες... η επόμενη αναλαμπή!!! Μήπως και ...λίγες σταφίδες για έξτρα γλύκα μαζί με λευκό κρασί;;; Οκ, αλλά κάτι λείπει... τα μπαχαρικά... με ντομάτα;;; Αμπάααα, με κάτι άλλο... αλλά τί;;;; Μμμμμ... κάτι με κάρυ μήπως (ο Ά.Πετρετζίκης εκείνη την ώρα έφτιαχνε κοτόπουλο με κάρυ!!!! Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!);;; Λίγο κόλιανδρο (συχνό τώρα τελευταία στις κατσαρόλες μου), λίγη καπνιστή πάπρικα και ...όλα έτοιμα!!!! Κι όμως κάτι λείπει... τι;;; Δεν ξέρω!!!! Δεν ρίχνω και λίγο ρύζι από πάνω;;;; Γιατί όχι;;; Εξάλλου, αυτό θα πεί ...δημιουργική κουζίνα (ή έτσι μου αρέσει να ισχυρίζομαι). Σε κάθε περίπτωση φτιάχνω ένα πιάτο με τα υλικά που μου αρέσουν!!! Δυό ώρες αργότερα στο τραπέζι... "μπαμπά να σου βάλω λίγο από το φαγητό που έφτιαξα;;; Τί είναι;; Θα δείς... να ... ααααααααα!!!!! Φασόλια με λάχανο και ρύζι!!!! Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά σου αλλά και πολύς κόσμος παλιά... ήταν φαγητό των φτωχών!!!!!!!!!!!!! Καλοπερνούσαν οι φτωχοί μου φαίνεται... κι εγώ πώς το σκέφτηκα;;;; Πάλι νόμισα ότι ανακάλυψα την Αμερική!!!!!! Τουλάχιστον η γιαγιά δεν έβαζε, όπως με πληροφόρησε ο μπαμπάς, κάρυ, κόκκινα φασόλια και σταφίδες!!!!! Πάλι καλά!!!! Πάντως, έγινε νοστιμότατο...κι έφερε θύμησες πολλές στον μπαμπά μου!!! Οπότε... χαλάλι η ... αυταπάτη!! -:)) ΥΛΙΚΑ για 2-3 μερίδες 100 γρ. ρύζι μπασμάτι 30 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές 300 γρ. λάχανο χοντροκομμένο 240 γρ. (1 κονσέρβα) κόκκινα φασόλια (kidney beens) 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε κομμάτια 8 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένα 150 ml λευκό κρασί 400 ml νερό 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.γλ. κάρυ 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία και το αφήνουμε να καβουρδισθεί ελάχιστα. Βάζουμε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και αδειάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάχανο, τα φασόλια, τις πιπεριές , τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κάρυ, την καπνιστή πάπρικα, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το νερό. Προσοχή τώρα: # Εάν μαγειρέψουμε το ριζότο μας σε απλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε το μισό νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο. Βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ριζότο μας να μείνει με το λάδι του. # Εάν μαγειρέψουμε το ριζότο μας στη χύτρα ταχύτητας (όπως έκανα αυτή τη φορά), ρίχνουμε από πάνω το ρύζι χωρίς να το σπρώξουμε προς τα κάτω για να μην καεί κατά το βρασμό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να σφυρίξει η βαλβίδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο μας για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις σε δυνατή φωτιά για να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, και λίγο γιαούρτι.

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο! Το άρωμα και η ιδιαίτερη γεύση της σίγουρα θα χαραχθούν στην μνήμη σας και αν δοκιμάσετε μια φορά θα αποζητάτε την γεύση της κάθε πρωτοχρονιά! Την ιδιαίτερη αυτή γεύση μας την δίνει το πάντρεμα των υλικών μαστίχα με μαχλέπι αλλά και το λίγο καρυδάκι στην πίτα σε συνδυασμό με το γλάσο βανίλιας που φτιάχνει μια τραγανή κρούστα και του δίνει έξτρα ευωδιαστή γεύση. Άργησα λίγο να ποστάρω συνταγή για βασιλόπιτα αλλά το καλό πράγμα αργεί να ποσταριστεί ελπίζω να μην με μαλώσετε…! Παρ’ολο που μου αρέσει το τσουρέκι και το τρώω σαν πρωινό, όταν είναι για βασιλόπιτα προτιμώ τύπου κέικ που είναι και πιο εύκολο να γίνει! Αυτή η συνταγή μας δίνει μια πολύ αρωματική, τραγανή απ’εξω και συγκροτημένη μέσα πίτα που εμένα προσωπικά με ξετρελαίνει! Είναι πολύ εύκολη να γίνει και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας απολαμβάνοντας μια σπιτική βασιλόπιτα φτιαγμένη απ’τα χεράκια σας με αγάπη φροντίδα και υλικά που εσείς επιλέγετε να βάλετε μέσα…! Αλλά και η διακόσμησή της είναι εξίσου εύκολη. Απλά τύπωσα σε ένα χαρτί το 2017, ένα αστεράκι και ένα δεντράκι και μετά τα έκοψα με ένα ψαλιδάκι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και κόλλησα με λίγο ζελοτέιπ εκεί που έγινε η κοπή έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό το χαρτί σαν καλούπι. Κατόπιν τοποθέτησα προσεκτικά το χαρτί πάνω στην βασιλόπιτα και πασπάλισα την τρύπα με λίγο κακάο ή αν προτιμάτε μπορείτε να βάλετε κανέλα. Την έμπνευση για αυτή την βασιλόπιτα μου την έδωσε ο Άκης Πετρετζίκης από τον οποίο πήρα και την βάση για αυτή την συνταγή αλλάζοντάς την σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Ελπίζω να σας αρέσει όσο και εμένα. Καλοφάγωτη! Μερίδες/Μέγεθος: Για ένα στρογγυλό ταψί μέγεθος 26εκ. | Προετοιμασία: 1 ώρα | Ψήσιμο: 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.  Υλικά για τη Βασιλόπιτα: 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κυβάκια 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ κοφτή 300 γρ. ζάχαρη άχνη 4 αυγά 1 κάψουλα βανίλιας 250 ml γάλα φρέσκο 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 χούφτα καρυδόψιχα 2 γρ. μαστίχα (σε σκόνη) περίπου 3-4 μπαλάκια 5 γρ. μαχλέπι (σε σκόνη) 1 λεμόνι το ξύσμα του Λίγο έξτρα βούτυρο και αλεύρι για το αλευρο-βουτύρωμα του ταψιού. Λίγη έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλα ή κακάο για το στόλισμα της πίτας. Υλικά για το γλάσο βανίλιας: 1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη 6 κ.σ. γάλα ½ κ.γ. χυμό λεμονιού 1 κάψουλα βανίλιας Πώς το φτιάχνουμε: Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, την μαστίχα και το μαχλέπι και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τις 3 κούπες αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπεικιν παουντερ. Τρίβουμε στο μπλέντερ την καρυδόψιχα στο μέγεθος που αρέσει στο καθένα. Αν σας αρέσει να κρατάει λίγο στο δόντι το καρυδάκι φροντίστε να σταματήσετε το χτύπημα όταν το καρύδι είναι σε μέγεθος κόκκους ρυζιού. Σε αντίθετη περίπτωση χτυπήστε μέχρι διαλυθεί τελείως το καρύδι. Εμένα μου αρέσει τελείως τριμμένο. Κατόπιν βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το καρύδι, το μοσχοκάρυδο και σιγά σιγά εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη κεικ. Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με αποσπόμενα πλαϊνά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή 1 και 10 λεπτά αναλόγως πόσο δυνατό φούρνο έχουμε. Το φλουρί μπορούμε να το βάλουμε πριν ή αφού ψηθεί την γυρνάμε ανάποδο και το βάζουμε τότε. Αφού την βγάλουμε από το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει λιγάκι και αφού ξεφορμάρουμε την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Ρίχνουμε το γλάσο αφού η πίτα έχει κρυώσει καλά και διακοσμούμε σύμφωνα με τα γούστα μας.   Για το γλάσο βανίλιας Βάζουμε το γάλα, το λεμόνι και την βανίλια σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη χτυπώντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Όταν έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια το γλάσο είναι έτοιμο. Παρατηρήσεις: Για να κάνετε σκόνη την μαστίχα παίρνετε τα μπαλάκια και τα βάζετε μέσα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Το διπλώνετε από τις 3 πλευρές σαν φάκελο και παίρνετε ένα γυάλινο βαζάκι ή μπουκάλι κρασί ή ένα κουτί από γάλα εβαπορέ και το χτυπάτε και το ρολάρετε μέχρι να γίνει σκόνη. Για να σιγουρευτούμε ότι η πίτα μας είναι ψημένη μέσα έξω, βυθίζουμε ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν είναι στεγνό όταν το βγάλουμε πάει να πει ότι η πίτα είναι έτοιμη. Αν δεν βγει στεγνό ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αν αγοράσετε μαχλέπι σε κόκκους και όχι σε σκόνη, μπορείτε να το διαλύσετε στο μούλτι ανακατεύοντας το μαζί με την μαστίχα και 1 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν.  Καλή επιτυχία και θα χαρώ πολύ να μάθω ότι φτιάξατε την συνταγή καθώς και τα σχόλιά σας για το πως σας φάνηκε! Save

Πηγή: tasteandtell.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία