banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα | cheesecake akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Υλικά 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων. 50 γρ. βούτυρο 2 ζαχαρούχα γάλατα 3-4 μπανάνες Για τη σαντιγύ 250 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη Εκτέλεση

Πηγή: greekmasa.gr

Τραγάνα,πανεύκολα μπισκότα με όλο το άρωμα και τη γεύση του βουτύρου. Η συνταγή είναι του 'Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη! Υλικά 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τυπου λουρπακ το σκληρό) 135γρ. φυστικοβούτυρο 90γρ. ζαχαρη 90γρ. μαυρη ζαχαρη 1 αυγό 180γρ. αλευρι 3γρ. μπεικιν παουντερ  Εγω προσθεσα 1 βανίλια Εκτέλεση Χτυπαμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολυ καλα. Προσθέτουμε ζάχαρη λευκη και καστανη και χτυπάμε μεχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Βγάζουμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν ανακατευοντας με μια κουταλα. Απλωνουμε το μειγμα με ενα κουταλι σε λαδοκολα σε μπαστουνι. Τυλιγουμε τη λαδόκολα και βαζουμε το μπαστουνι στην καταψυξη για 1 ωρα.

Πηγή: greekmasa.gr

Το σουφλέ κοτόπουλο που έφτιαξε ο Άκης στο Πρωινό μου. Εύκολο, γρήγορο και κολπατζίδικο!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλίες βούτυρο 500 - 700 γρ. γάλα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 5 χούφτες σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο 6 κρόκους αυγών 2 φέτες ψωμί μπαγιατικο κομμένο σε κύβους 6 ασπράδια αυγών Απλώνουμε σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο το ψωμάκι κομμένο σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγγα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com/gr

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® για εσάς, στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα. ΡΥΖΙ UNCLE BEN'S® ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ -- 20 λεπτά για 4 άτομα -- 3 κσ λάδι μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες 3 σακουλάκια ρύζι Uncle Ben's® 10' 5 κούπες νερό 200 γρ. αρακά καταψυγμένο διάφορες πιπεριές χρωματιστές και γλυκές ή καυτερές ανάλογα πως σας αρέσουν (πάνω από 4) 1 μεγάλο κρεμμύδι αλάτι, πιπέρι σαφράν -- Εκτέλεση -- Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα και τα ροδίζουμε. Προσθέουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν. Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε σε δυνατή φτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό νερό και το σαφραν ανακατεύοντας τακτικά. Οταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε τις γαρίδες Οταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά Βάζουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλά 5 λεπτά Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα την κατσαρόλα και τη δύναμη της φωτιάς. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε με γιαούρτι ιδιώς αν είναι πολύ καυτερό

Ο Διάσημος Σεφ Άκης Πετρετζίκης, μαγειρεύει με ρύζι και σάλτσες Uncle Ben's® στο Σκαλβενίτη στην Καλλιθέα, για εσάς. ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ -- 30 λέπτα, υλικά για 4 άτομα -- 800 γρ κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια 200 γ ζωμό κοτόπουλου 1 κρεμμύδι σε φέτες λίγο αλάτι σταφίδες 2κγ κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό λίγο μπρόκολο σκορδάκι 1/2 κ.γ. μπούκοβο 2 σακουλάκια Uncle Ben's 10' σε σακουλάκι 1 κονσέρβα ανανά 1 συσκευασία Uncle Ben's® Γλυκόξινη σάλτσα Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Το κρατάμε ζεστό. Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και σκόρδο. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε έπειτα το μπρόκολο, τις σταφίδες και τον ανανά σε κομματάκια. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το κορνφλάουρ και σερβίρουμε με το ρύζι.

Το δικό μου λαχανόρυζο... χαχαχα πάλι ανακάλυψα την Αμερική!!!! Είναι δυνατόν ένα φαγητό να συνδέει δυο γενιές με μιαν άλλη ενδιάμεσα;;; Μήπως είναι κάποιο είδος συλλογικής αρχέτυπης μνήμης που με οδήγησε στον συνδυασμό αυτό;;; Βουτώντας στα βαθιά του νου προσπαθώ να σκεφτώ αν κάπου το είδα, το διάβασα, το άκουσα... όμως τίποτε!!! Μηδέν!!! Πουθενά!!! Εδώ και μέρες τριγυρνούσε στο μυαλό μου ο συνδυασμός λάχανου με κόκκινα φασόλια! Το σκεφτόμουν, το ξανασκεφτόμουν...πάντα η ίδια διαδρομή αλλά και το ίδιο τέρμα! Φαγητό νόστιμο, με δυο υλικά που λατρεύω, με μανδύα ελαφρώς ...βαρύ και χειμωνιάτικο για την εποχή μας και μάλιστα για μια μέρα ανοιξιάτικη σαν τη σημερινή. Έλα όμως που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το νου;;; Κι όταν μια ιδέα δεν ...φεύγει από το νου μόνον ένας τρόπος υπάρχει ...να την κάνουμε πράξη για να ...απομυθοποιηθεί!!! Σάββατο πρωί και "σήμερα θα μαγειρέψω και θα κάνω λάχανο!" ακούστηκε η δήλωση! Ουδείς αντίλογος όπως ήταν ...φυσικό!!!! -:)) Το λάχανο κόπηκε, τα φασόλια πήδησαν σε ένα βαθύ πιάτο αφού βγήκαν από την κονσέρβα τους και άρχισε η ...δημιουργική μαγειρική!!!! Κόκκινη πιπεριά και μια άλλη...πράσινη κατέφθασαν... τρέχοντας! Κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες... η επόμενη αναλαμπή!!! Μήπως και ...λίγες σταφίδες για έξτρα γλύκα μαζί με λευκό κρασί;;; Οκ, αλλά κάτι λείπει... τα μπαχαρικά... με ντομάτα;;; Αμπάααα, με κάτι άλλο... αλλά τί;;;; Μμμμμ... κάτι με κάρυ μήπως (ο Ά.Πετρετζίκης εκείνη την ώρα έφτιαχνε κοτόπουλο με κάρυ!!!! Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!);;; Λίγο κόλιανδρο (συχνό τώρα τελευταία στις κατσαρόλες μου), λίγη καπνιστή πάπρικα και ...όλα έτοιμα!!!! Κι όμως κάτι λείπει... τι;;; Δεν ξέρω!!!! Δεν ρίχνω και λίγο ρύζι από πάνω;;;; Γιατί όχι;;; Εξάλλου, αυτό θα πεί ...δημιουργική κουζίνα (ή έτσι μου αρέσει να ισχυρίζομαι). Σε κάθε περίπτωση φτιάχνω ένα πιάτο με τα υλικά που μου αρέσουν!!! Δυό ώρες αργότερα στο τραπέζι... "μπαμπά να σου βάλω λίγο από το φαγητό που έφτιαξα;;; Τί είναι;; Θα δείς... να ... ααααααααα!!!!! Φασόλια με λάχανο και ρύζι!!!! Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά σου αλλά και πολύς κόσμος παλιά... ήταν φαγητό των φτωχών!!!!!!!!!!!!! Καλοπερνούσαν οι φτωχοί μου φαίνεται... κι εγώ πώς το σκέφτηκα;;;; Πάλι νόμισα ότι ανακάλυψα την Αμερική!!!!!! Τουλάχιστον η γιαγιά δεν έβαζε, όπως με πληροφόρησε ο μπαμπάς, κάρυ, κόκκινα φασόλια και σταφίδες!!!!! Πάλι καλά!!!! Πάντως, έγινε νοστιμότατο...κι έφερε θύμησες πολλές στον μπαμπά μου!!! Οπότε... χαλάλι η ... αυταπάτη!! -:)) ΥΛΙΚΑ για 2-3 μερίδες 100 γρ. ρύζι μπασμάτι 30 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές 300 γρ. λάχανο χοντροκομμένο 240 γρ. (1 κονσέρβα) κόκκινα φασόλια (kidney beens) 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε κομμάτια 8 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένα 150 ml λευκό κρασί 400 ml νερό 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.γλ. κάρυ 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία και το αφήνουμε να καβουρδισθεί ελάχιστα. Βάζουμε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και αδειάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάχανο, τα φασόλια, τις πιπεριές , τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κάρυ, την καπνιστή πάπρικα, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το νερό. Προσοχή τώρα: # Εάν μαγειρέψουμε το ριζότο μας σε απλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε το μισό νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο. Βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ριζότο μας να μείνει με το λάδι του. # Εάν μαγειρέψουμε το ριζότο μας στη χύτρα ταχύτητας (όπως έκανα αυτή τη φορά), ρίχνουμε από πάνω το ρύζι χωρίς να το σπρώξουμε προς τα κάτω για να μην καεί κατά το βρασμό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να σφυρίξει η βαλβίδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο μας για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις σε δυνατή φωτιά για να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, και λίγο γιαούρτι.

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Ένα γλυκό που ευωδιάζει πορτοκάλι σε κάθε του μπουκιά. Η πορτοκαλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη έχει αποκτήσεις δεκάδες θαυμαστές κι έτσι αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε κι εμείς.
Συνταγή από την εκπομπή Πρωινό mou. Εύκολη 1 1/2 Ώρα 4+μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 5 πορτοκάλια - 3 ολόκληρα & τo ξύσμα και τo χυμό από τα άλλα 2 1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 γρ. σπορέλαιο 250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. γάλα πλήρες 2 βανίλιες 3 αυγά 1 φακελάκι baking powder (1 γεμάτη κ.σ.) Για το σιρόπι: 700 γρ. ζάχαρη 500 γρ. νερό Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα του Τρόπος μαγειρέματος 1 Βάλε δύο πορτοκάλια σε νερό που βράζει για μία ώρα. Κόψε στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά και άφησε στην άκρη. 2 Πάρε το ξύσμα από άλλα δύο πορτοκάλια και στίψε μαζί με το τρίτο που περισσεύει να πάρεις το χυμό τους. 3 Βάλε τα πορτοκάλια που έβρασες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και χτύπησε καλά. Πρόσθεσε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό. Πρόσεξε το baking να μπει στο τέλος και να μην ανακατέψεις πολύ μετά. 4 Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί και στρώσε ένα φύλλο. Από πάνω ρίξε αρκετό μείγμα του μπλέντερ. Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να τη μοιράσεις ανάμεσα σε όλα σου τα φύλλα. 5 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 40' λεπτά να γίνει ωραία, τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα. 6 Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες. Αφού λιώσει η ζάχαρη και πάρει δύο βράσεις κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό που κράτησες από τα πορτοκάλια. Άφησε να κρυώσει καλά. 7 Βγάλε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε με το σιρόπι κρύο.
Προηγούμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Η συνταγή για μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι πεντανόστιμη και περιέχει λαχανικά με μπεσαμέλ, ένα πιάτο ιδανικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Ingredients 1 γλυκοπατάτα κομμένη 1 μελιτζάνα κομμένη 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 5 κλωναράκια θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα Λίγο ελαιόλαδο 100 γρ αλεύρι 100 γρ βούτυρο 1 λίτρο γάλα 2 αυγά 2 κύβοι κοτόπουλο 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο 200 γρ τυρί τριμμένο Αλάτι- πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο Step 3 Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά Step 4 Στο τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι Step 5 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο Step 6 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς Step 7 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο Step 8 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί Step 9 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας, αλάτι και πιπέρι Step 10 Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και από πάνω τη μπεσαμέλ Step 11 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά Step 12 Το μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι έτοιμο! Tips Μπορείς να μην τσιγαρίσεις τα λαχανικά για να βγει πιο ελαφρύ το φαγητό!

Πηγή: nostimada.gr

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

Τι θα λέγατε για ατομικά σουφλέ από μπρόκολο και τσένταρ; Νόστιμα και κατάλληλα τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ βραδινό. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι ιδανικό ορεκτικό και για ένα τραπέζι για φίλους… Υλικά (για 4 μερίδες) Βούτυρο (για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια) Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 280 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο 6 μεγάλα αυγά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 90 γραμμάρια τυρί τσένταρ Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε 4 φορμάκια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά αλατισμένο νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το τυρί. Τοποθετούμε όλο το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά. Σερβίρουμε με ξεροψημένο ψωμάκι και πράσινη ανάμεικτη σαλάτα. Tip Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά το μπρόκολο, καθώς και η παραμικρή υγρασία επηρεάζει το αποτέλεσμα. via followme Δείτε επίσης - Υπέροχο σουφλέ κοτόπουλο! Δείτε επίσης - Στράτα ή ψευτοσουφλέ απο τον Άκη Πετρετζίκη! Δείτε επίσης - 8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί! Δείτε επίσης Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημιουργίες και κατασκευές! Tweet #pin-wrapper > a {background-image:none !important;}

Πηγή: toftiaxa.gr/search/label/Νόστιμες%20δημιουργίες

2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο μερικά κλαδιά δεντρολίβανο, θυμάρι (χρησιμοποίησα ξερά) 4 κ.σ. βούτυρο 2 σκ. σκόρδο (χρησιμοποίησα 5) 100 γρ. πικάντικη μουστάρδα Για το γλάσο 250 γρ. μαύρη ζάχαρη (έβαλα καστανή) 250 γρ. μέλι 1 κ.σ. μείγμα 5 μπαχαρικών (θα το βρείτε στα s/m έτοιμο, εγώ επειδή δεν το είχα έκανα ένα αυτοσχέδιο με τα εξής μπαχάριααστεροειδή γλυκάνισο-τζίντζερ-κολίανδρο-κανέλλα-γαρύφαλλο περασμένα στο multi) Οδηγίες 180 Minutes Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέα μας από όλες τις πλευρές. Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ''στρωματάκι'' μυρωδικών απλώνοντας το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας. Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα Ψήνουμε για 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μετά από 2 1/2 ώρες το βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το δίχτυ προσεκτικά. Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό Και προετοιμάζουμε το γλάσσο ζεσταίνοντας όλα τα υλικά του σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη Το ρίχνουμε πάνω στο ρολό με προσοχή γιατί δεν θελουμε να τρυπήσει η λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο για να μην φύγει όλο το γλάσσο στο ταψί Βάζουμε το ρολό πίσω στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας Και κόβουμε σε φέτες Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.


Πηγή: cookpad.com/gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία