μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπράουνις συνταγή ποτήρι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Χρόνια τώρα (πάνω από 8-9) κάθε χρόνο φτιάχνουμε την ίδια βασιλόπιτα. Έτσι είμαστε εμείς... σταθεροί στις συνταγές που ξέρουμε ότι δεν μας ...προδίδουν και γι αυτό τις τιμάμε με την πίστη μας!! χαχαχα Μέχρι εδώ, όμως!!! Είπαμε σταθερότητα, είπαμε είναι υπέροχες, είπαμε είμαστε παραδοσιακοί και προτιμάμε τη βασιλόπιτα-τσουρέκι (θα τη βρείτε ΕΔΩ) αλλά κοντεύουμε να πάθουμε εξάρτηση και οι εξαρτήσεις (κάθε είδους) δεν μου αρέσουν. Γι αυτό εφέτος πήρα μια πρωτοβουλία... αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη του πόση γκρίνια θα εισπράξω αν δεν γίνει καλή... έφτιαξα μια βασιλόπιτα-κέικ. Και πριν πείτε ..."Μπράβο καλά έκανες! Αυτό θα έκανε κάθε αποφασιστικός, τολμηρός και καθόλου κολλημένος άνθρωπος" θα σας πω ότι ... έφτιαξα και μια παραδοσιακή!! χαχαχα ...Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι (μια ωραία δικαιολογία για να μην παραπονιέται κανείς είναι και το foodblogging... όταν λες ή μάλλον λέω ...χρειάζομαι κάτι καινούριο για να κάνω ανάρτηση... κανείς δεν διαμαρτύρεται!!!! Αν το κάνουν θα το κάνουν όταν δοκιμάσουν και μετά!!! χαχαχα). Βέβαια, η δοκιμή ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έφτιαξα διάφορες βασιλόπιτες για δώρα σε φίλους και συγγενείς. Για να μην σας τα πολυλογώ... έψαξα, ξαναέψαξα, σύγκρινα, ξαναματασύγκρινα (...ούτε αεροπλάνο να έφτιαχνα) με σημείο-κλειδί... τα φιστίκια Αιγίνης που ήθελα να έχει μέσα!! Τελικά, κατέληξα σε μια συνταγή του Γιάννη Λουκάκου, που την βρήκα στην ιστοσελίδα του (κάντε κλικ ΕΔΩ ) και δεν το μετάνιωσα!! Θα μου πείτε..."Και γιατί δεν το μετάνιωσες;;; Αφού βασιλόπιτα δεν κόψαμε ακόμα;; Εκτός κι αν σε σένα έφτασε η Πρωτοχρονιά!!!!" Όχι, δεν έφτασε ούτε η Πρωτοχρονιά, ούτε ο Άγιος Βασίλης (λέτε να του έκοψαν τα δώρα εφέτος;;;) ήρθε κι έπρεπε να τον "τρατάρω"! Πολύ απλά, από το μείγμα της βασιλόπιτας ...έκλεψα λίγο (κι ελπίζω ο καλός μας Άγιος Βασίλης να το παραβλέψει και να μου φέρει κανένα δώρο γιατί με τους τωρινούς μισθούς ούτε για καφέ μας βλέπω σε λίγο! -:((() κι έφτιαξα ένα μικρούλι κεκάκι για να τη δοκιμάσουμε!!! Εεεε, λοιπόν, αν δεν είστε φανατικοί της πολίτικης βασιλόπιτας ...σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την προτιμήσετε!!! Αν πάλι, είστε οπαδοί της πολίτικης (δηλαδή της βασιλόπιτας που είναι ουσιαστικά τσουρέκι) και δεν την αλλάζετε... τότε φτιάξτε τη συνταγή αυτή σαν κέικ... είναι φανταστική!! Δεν θα περιγράψω και δεν θα πω τίποτε άλλο...θα σας δώσω αμέσως τη συνταγή και διαβάστε προσεκτικά τον πλούτο των αρωμάτων και των γεύσεων. Η δική μου συνταγή είναι προσαρμοσμένη στο εξωτερικό στολισμό της με ζαχαρόπαστα κι έτσι μείωσα λίγο τη ζάχαρη για να μην είναι υπερβολικά γλυκιά, αντί για καρύδι έβαλα φιστίκι Αιγίνης και αντί για λικέρ αμαρέτο έβαλα κονιάκ. ΥΛΙΚΑ 300 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο πρόβειο, σε θερμοκρασία δωματίου (έβαλα 150 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου και 150 γρ. βούτυρο πρόβειο) 400 γρ. ζάχαρη (έβαλα 350 γρ.) 3 αβγά μεγάλα 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. γάλα 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (έβαλα 360-370 γρ.), κοσκινισμένο 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο 50 γρ. καρύδι τριμμένο (έβαλα 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης) 20 γρ. ξύσμα λεμονιού 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού 20 γρ. baking powder 2 γρ. αλάτι 25 γρ. λικέρ αμαρέτο (έβαλα κονιάκ) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αμύγδαλο, το καρύδι (ή το φιστίκι), το baking powder και το αλεύρι. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Ύστερα, προσθέτουμε το χυμό, το γάλα και το λικέρ (ή το κονιάκ). Τέλος, με το μίξερ να ανακατεύει το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού (με το baking και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς). Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε καλύψει αντικολλητικό χαρτί ή σε φόρμα χάρτινη μια χρήσεως (οι τρεις από τις δικές μου είχαν σχήμα αστεριού, δύο είχαν σχήμα δέντρου που όμως δεν μου βγήκε καλό γιατί παραμορφώθηκε ελαφρά και άλλες τέσσερις είχαν το κλασσικό στρογγυλό σχήμα). Ψήνουμε για 1 ώρα, περίπου και δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκια εάν είναι ψημένη στο εσωτερικό της η βασιλόπιτά μας (το μαχαίρι ή το ξυλάκι πρέπει να είναι καθαρό όταν το βγάλουμε από τη βασιλόπιτα που το βυθίσαμε). Αφήνουμε το κέικ-βασιλόπιτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά μέσα στη φόρμα του και μετά το τοποθετούμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη ή καλύπτουμε με γλάσο ή με ζαχαρόπαστα και στολίζουμε όπως θέλουμε. Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια!!

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr



Μια εξαιρετική συνταγή, από τον Γιάννη Λουκάκο που  εντυπωσιάζει ακόμη και τα παιδιά!

Υλικά 800γρ φιλέτο κοτόπουλο 50ml  ελαιόλαδο 200γρ μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα 100γρ κρεμμύδια πολτοποιημένα 350ml ζωμός κοτόπουλου 50ml λευκό κρασί 100γρ μουστάρδα 80γρ μαργαρίνη 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο Αλάτι

Μέθοδος

1.    Αλατίζουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο.  Μεταφέρουμε σε πιατέλα και καθαρίζουμε το τηγάνι.

2.    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσέχοντας να μην πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

3.    Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος σοτάρουμε επί 2’ επιπλέον και σβήνουμε με το κρασί.

4.    Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

5.    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να βράσουμε για λίγο ακόμη μόνη της τη σάλτσα ώσπου να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Πηγή: greekculinaryart.com

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία σούπερ πρόταση για ουζάκι. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τις γαρίδες σαγανάκι 600 γρ. γαρίδες, με κεφάλι και ουρά 5 γρ. μαραθόσπορος 2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 100 γρ. ούζο 250 γρ. σάλτσα ντομάτας 100 γρ. ντομάτα κονκασέ 150 γρ. φέτα 10 γρ. σκορδόλαδο 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο Μάραθος, ψιλοκομμένος Μαϊντανός, ψιλοκομμένος Ελαιόλαδο Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Aλάτι Εκτέλεση Για τις γαρίδες σαγανάκι Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και από την άλλη πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το μαραθόσπορο, τη πιπεριά και το σκόρδο και όταν μυρίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το ούζο να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα. Σιγοβράζουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα κονκασέ, και τη φέτα και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας τα μυρωδικά, το σκορδόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Αυτή είναι η συνταγή που παρακολούθησα στο μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο . Όχι, δεν είναι δικιά μου αυτή τη φορά αλλά ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας μιας και την έχω προσπαθήσει (και πετύχει) δύο φορές (μια στο μάθημα και μια σημερα στο σπίτι μου) . Ορίστε λοιπόν το λαχταριστό αυτό ρυζότο με μανιτάρια! Υλικά: Για το ριζότο: -400 γρ. ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο) -80 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο -200 γρ. κρασί λευκό -1.5 kg. ζωμός μανιτάρι (Δείτε : http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6442.html ) -500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 -300 γρ μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες -80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -60γρ. βούτυρο φρέσκο -10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο -10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο -Λάδι λευκής τρούφας -Αλάτι Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια σε τέταρτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα πλευρώτους. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σε ένα σκεύος για το τελείωμα του ριζότο. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Φωτογραφία από το μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο!

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Δοκιμάστε μία καταπληκτική γλυκόξινη σάλτσα για το χοιρινό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Ν/Α Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 230 γρ. νερό 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ξίδι λευκό 60 γρ. κέτσαπ 10 γρ. σάλτσα σόγιας κορν φλάουρ αλάτι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σίτα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ποικιλία λαχανικών που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 80 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ. 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 40 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 γρ. σάλτσα ντομάτα 240 γρ. αρακά, βρασμένο 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα 10 γρ. ξύσμα λεμόνι 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες 8 γρ. χυμό λεμόνι 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 20 γρ. βούτυρο αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. FAQ
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία