συνταγες για παστο μπακαλιαρο | κεικ πορτοκαλι ακης | λεμονοπιτα απο την αργυρω | κουλουρακια καροτου με ρετσινα | psaronefri syntagh | κεηκ νηστησιμο | βραστο χταποδι κρεμμυδι | κοκορετσι ψησιμο στο φουρνο σουβλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο. Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης. Ένα υπέροχο φιλέτο  από τον Σεφ Γ. Λουκάκο για τους λάτρεις του κρέατος με ιδιαίτερη γεύση.  Πηγή

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης

Πηγή: sintayes.gr

Μία μοναδική σάλτσα από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 700 γρ. περίπου. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 κρόκοι αυγού 30 γρ. νερό, κρύο 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 15 γρ. χυμός λεμονιού 600 γρ ηλιέλαιο αλάτι Εκτέλεση Για τη μαγιονέζα Τοποθετούμε τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, απομακρύνουμε για λίγο το μπολ από τη φωτιά και μετράμε τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να φτάσει τους 75° C για σταματήσουμε τη διαδικασία. Αφού φτάσει, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τοποθετούμε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα του αυγού, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατίζουμε. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, που την ανεβάζουμε σταδιακά. Ενώ δουλεύει, προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο, πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη γεύση της μαγιονέζας με αλάτι και λεμόνι, αν χρειάζεται, και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σούπα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την κοτόσουπα 70 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ. 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους αλάτι Εκτέλεση Για την κοτόσουπα Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ποικιλία λαχανικών που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 80 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ. 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 40 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 γρ. σάλτσα ντομάτα 240 γρ. αρακά, βρασμένο 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα 10 γρ. ξύσμα λεμόνι 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες 8 γρ. χυμό λεμόνι 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 20 γρ. βούτυρο αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου για να φτιάξετε ένα φανταστικό ριζότο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Π ερίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για το ριζότο 1.2 κιλό ζωμό κοτόπουλο 400 γρ. ρύζι για ριζότο 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 200 γρ. κρασί λευκό 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια 300 γρ. σάλτσα ντομάτα 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 100 γρ. ντομάτες κονκασέ 50 γρ. ούζο 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 60 γρ. βούτυρο φρέσκο 50 γρ. φέτα, τριμμένη 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Για τις γαρίδες 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά 40 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Για το ριζότο Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά. Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες. Για τις γαρίδες Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία gourmet συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το ντιπ ροκφόρ 200 γρ. τυρί ροκφόρ 100 γρ. γιαούρτι 40 γρ. κρέμα γάλακτος 60 γρ. γάλα Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση 40 γρ. χυμός λάιμ 80 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. σουσάμι αλάτι σάλτσα μπάρμπεκιου ντιπ ροκφόρ Εκτέλεση Για το ντιπ ροκφόρ Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Εύκολη και νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη σαλάτα 25 γρ. ελαιόλαδο 250 γρ. μοτσαρέλα 60 γρ. προσούτο, σε φέτες 180 γρ. ρόκα 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο 80 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο κρέμα μπαλσάμικο αλάτι πιπέρι Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο 150 γρ. ξύδι βαλσάμικο 30 γρ. μέλι 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 600 γρ. ελαιόλαδο Νερό, αν χρειαστεί Εκτέλεση Για τη σαλάτα Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της. Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, τη βινεγκρέτ βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση. Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσάμικο. Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στο κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ ,αραιώνουμε με νερό. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση από τον Γιάννη Λουκάκο που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 1 ταψί 20 εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 150 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ 550 γρ. τυρί κρέμα 170 γρ. ζάχαρη 2,5 γρ. αλάτι 150 γρ. αυγά 20 γρ. κρόκους αυγών 75 γρ. κρέμα γάλακτος 8 γρ. βανίλια, εκχύλισμα 5 γρ. ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση Βουτυρώνουμε το ταψί και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος κομμένο σε κύκλο στη διάμετρο του σκεύους. Στρώνουμε τη βάση του μπισκότου πιέζοντας με το χέρι για να στρώσει ομοιόμορφα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 3 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα έχει κολλήσει. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους μαζί. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού σε 4 δόσεις, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί πλήρως η προηγούμενη δόση πριν βάλουμε την επόμενη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ξύσμα και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στη βάση του μπισκότου και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το απλώνουμε ομοιόμορφα, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τις φουσκάλες αέρα που έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα. Τοποθετούμε το ταψί με το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού που περιέχει το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Για να αφαιρέσουμε το τσιζκέικ από το σκεύος, αφήνουμε το ταψί μέσα σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε περιμετρικά μ’ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από το ταψί, το γυρνάμε ανάποδα και χτυπάμε λίγο τη βάση του σκεύους για να βγει πιο εύκολα το γλυκό. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και, με τη βοήθεια ενός πιάτου πάλι, αναποδογυρίζουμε το γλυκό ώστε να «πατήσει» επάνω στη μπισκοτένια βάση του και να έρθει επάνω η κρεμώδης επιφάνειά του. Μπορούμε να σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία