πως φτιαχνετε η μπομποτα | τζηζ κεικ αργυρω.gr | συνταγες κουραμπιεδες βεφα | chiskeikchiskeik sintagjes pareas | σως γιαουρτιου ακης | βασιλοπιτα με γλασο σοκολατας | γλασο για βασιλοπιτα λευκο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ξέρω ξέρω... νωρίς το θυμήθηκα να κάνω ανάρτηση για την 25η Μαρτίου! Θα δικαιολογηθώ όμως λέγοντάς σας ότι μπακαλιάρος σκορδαλιά τρώγεται κι άλλες φορές μέσα στο χρόνο εθιμοτυπικά. Για να μην αναφέρω ότι μπορούμε να φάμε αυτό το φαγητό όποτε το τραβάει η όρεξή μας... Λοιπόν, όσον αφορά τη συνταγή μου, πρόκειται για μια ελαφριά και βελούδινη έκδοση της σκορδαλιάς με τις πατάτες. Ο μπακαλιάρος έγινε λουκουμαδάκια και το κουρκούτι που χρησιμοποίησα ήταν μια παραλλαγή συνταγής του Γιάννη Λουκάκου. Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του δέοντος καλό και όσοι το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Υλικά: 600 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου Κουρκούτι: 135 γρ. αλεύρι 5 γρ. αλάτι 230 γρ. μπύρα 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Σκορδαλιά: 3 πατάτες κανονικές 1 λίτρο ζωμό ψαριού 3 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι χυμό από μισό λεμόνι αλάτι - πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Εννοείται ότι για να φτιάξουμε το φαγητό αυτό πρέπει να έχουμε ξαλμυρίσει το ψάρι μας, ξεκινώντας 3 ημέρες νωρίτερα και αλλάζοντας συχνά το νερό. Θα βράσουμε τις πατάτες μας ολόκληρες, αφού τις έχουμε πλύνει καλά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν θα τις ξεφλουδίσουμε και θα τις αφήσουμε στην άκρη να φτιάξουμε το κουρκούτι. Θα βάλουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, θα τα ανακατέψουμε να γίνει χυλός και θα το τοποθετήσουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεκινήσουμε το τηγάνισμα. Για τη σκορδαλιά, σε ένα μπλέντερ ή μούλτι θα βάλουμε ένα μέρος από τις πατάτες, τα σκόρδα και ένα μέρος από το ζωμό, τον οποίο φτιάχνουμε βράζοντας ένα κομμάτι από το ψάρι με ένα κύβο λαχανικών σε νερό. Επίσης, εάν δεν προτιμήσουμε φιλέτο ψαριού, μπορούμε να το διαλέξουμε από κόκκαλα, ουρές και ότι είναι για πέταμα το βράζουμε και κάνουμε το ζωμό. Ωστόσο, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε κομμάτι του μπακαλιάρου, το βάζουμε κι αυτό στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Αν είναι πολύ πηκτή συμπληρώνουμε ζωμό, σε αντίθετη περίπτωση συμπυκνώνουμε με πατάτα. Επίσης, στην πορεία το ζωμό τον αντικαθιστούμε με τα υπόλοιπα υγρά στοιχεία (λάδι, ξύδι. λεμόνι), ενώ δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, διορθώνουμε αν χρειαστεί, σύμφωνα με τα γούστα μας. Για το ψάρι, τεμαχίζουμε στο μέγεθος που θέλουμε (εγώ έκανα μπουκίτσες) και το βάζουμε στο χυλό. Προσέχουμε να καλυφθεί καλά ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το τηγάνι με το λάδι να κάψει. Τοποθετούμε ένα ένα κομμάτι και αφήνουμε να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει. Στη συνέχεια το γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Σημαντικό είναι να μην ζαλίζουμε τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι γιατί θα διαλυθούν, επίσης να είναι πολύ καυτό το λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Πηγή: fedrasbijouxandmore.blogspot.gr



Μια εξαιρετική συνταγή, από τον Γιάννη Λουκάκο που  εντυπωσιάζει ακόμη και τα παιδιά!

Υλικά 800γρ φιλέτο κοτόπουλο 50ml  ελαιόλαδο 200γρ μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα 100γρ κρεμμύδια πολτοποιημένα 350ml ζωμός κοτόπουλου 50ml λευκό κρασί 100γρ μουστάρδα 80γρ μαργαρίνη 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο Αλάτι

Μέθοδος

1.    Αλατίζουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο.  Μεταφέρουμε σε πιατέλα και καθαρίζουμε το τηγάνι.

2.    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσέχοντας να μην πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

3.    Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος σοτάρουμε επί 2’ επιπλέον και σβήνουμε με το κρασί.

4.    Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

5.    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να βράσουμε για λίγο ακόμη μόνη της τη σάλτσα ώσπου να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Πηγή: greekculinaryart.com

Μια συνταγή για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο. Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης. Ένα υπέροχο φιλέτο  από τον Σεφ Γ. Λουκάκο για τους λάτρεις του κρέατος με ιδιαίτερη γεύση.  Πηγή

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης

Πηγή: sintayes.gr

Μία μοναδική σάλτσα από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 700 γρ. περίπου. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 κρόκοι αυγού 30 γρ. νερό, κρύο 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 15 γρ. χυμός λεμονιού 600 γρ ηλιέλαιο αλάτι Εκτέλεση Για τη μαγιονέζα Τοποθετούμε τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, απομακρύνουμε για λίγο το μπολ από τη φωτιά και μετράμε τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να φτάσει τους 75° C για σταματήσουμε τη διαδικασία. Αφού φτάσει, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τοποθετούμε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα του αυγού, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατίζουμε. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, που την ανεβάζουμε σταδιακά. Ενώ δουλεύει, προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο, πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη γεύση της μαγιονέζας με αλάτι και λεμόνι, αν χρειάζεται, και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ο τέλειος συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά που θα σας μαγέψει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 2 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το πιάτο 400 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες 8 γαρίδες Νο 1 350 γρ. σάλτσα ντομάτα-γαρίδα 100 γρ. κρασί λευκό 100 γρ. ντομάτα ψητή 40 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο 70 γρ. κολοκύθι σοτέ 5 γρ. σκορδόλαδο 50 γρ. βούτυρο 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη βασιλικός, ψιλοκομμένος τσάιβς, ψιλοκομμένο μαϊντανός, ψιλοκομμένος Για τη σάλτσα ντομάτα-γαρίδα (για 500 γρ.) 20 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 300 γρ. κελύφη γαρίδας ή γαρίδα ψιλή 1 κιλό ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα ζάχαρη αλάτι Για το κολοκύθι σοτέ 120 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε στικς 15 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση Για το πιάτο Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά. Φυλάμε τα κελύφη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το σκορδόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. Για τη σάλτσα ντομάτα-γαρίδα (για 500 γρ.) Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κελύφη μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, φροντίζοντας να περάσει η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα υγρών. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Για το κολοκύθι σοτέ Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανά. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Αυτή είναι η συνταγή που παρακολούθησα στο μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο . Όχι, δεν είναι δικιά μου αυτή τη φορά αλλά ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας μιας και την έχω προσπαθήσει (και πετύχει) δύο φορές (μια στο μάθημα και μια σημερα στο σπίτι μου) . Ορίστε λοιπόν το λαχταριστό αυτό ρυζότο με μανιτάρια! Υλικά: Για το ριζότο: -400 γρ. ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο) -80 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο -200 γρ. κρασί λευκό -1.5 kg. ζωμός μανιτάρι (Δείτε : http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6442.html ) -500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 -300 γρ μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες -80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -60γρ. βούτυρο φρέσκο -10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο -10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο -Λάδι λευκής τρούφας -Αλάτι Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια σε τέταρτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα πλευρώτους. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σε ένα σκεύος για το τελείωμα του ριζότο. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Φωτογραφία από το μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο!

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Φανταστική σούπα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την κοτόσουπα 70 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ. 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους αλάτι Εκτέλεση Για την κοτόσουπα Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ποικιλία λαχανικών που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 80 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ. 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 40 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 γρ. σάλτσα ντομάτα 240 γρ. αρακά, βρασμένο 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα 10 γρ. ξύσμα λεμόνι 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες 8 γρ. χυμό λεμόνι 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 20 γρ. βούτυρο αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία κοτοσαλάτα για να ολοκληρώσετε το menu σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 500γρ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 150 γρ. κοτόπουλο στήθος, βρασμένο και ψιλοκομμένο 30 γρ. ελαιόλαδο 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο 60 γρ. μαγιονέζα 3 γρ. χυμός λάιμ 5 γρ. σάλτσα σόγιας μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά. Σ' ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση από τον Γιάννη Λουκάκο που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 1 ταψί 20 εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 150 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ 550 γρ. τυρί κρέμα 170 γρ. ζάχαρη 2,5 γρ. αλάτι 150 γρ. αυγά 20 γρ. κρόκους αυγών 75 γρ. κρέμα γάλακτος 8 γρ. βανίλια, εκχύλισμα 5 γρ. ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση Βουτυρώνουμε το ταψί και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος κομμένο σε κύκλο στη διάμετρο του σκεύους. Στρώνουμε τη βάση του μπισκότου πιέζοντας με το χέρι για να στρώσει ομοιόμορφα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 3 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα έχει κολλήσει. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους μαζί. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού σε 4 δόσεις, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί πλήρως η προηγούμενη δόση πριν βάλουμε την επόμενη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το ξύσμα και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στη βάση του μπισκότου και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το απλώνουμε ομοιόμορφα, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τις φουσκάλες αέρα που έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα. Τοποθετούμε το ταψί με το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέση του ταψιού που περιέχει το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Για να αφαιρέσουμε το τσιζκέικ από το σκεύος, αφήνουμε το ταψί μέσα σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε περιμετρικά μ’ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από το ταψί, το γυρνάμε ανάποδα και χτυπάμε λίγο τη βάση του σκεύους για να βγει πιο εύκολα το γλυκό. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και, με τη βοήθεια ενός πιάτου πάλι, αναποδογυρίζουμε το γλυκό ώστε να «πατήσει» επάνω στη μπισκοτένια βάση του και να έρθει επάνω η κρεμώδης επιφάνειά του. Μπορούμε να σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία