μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Την παρακάτω συνταγή είχα σημειώσει πριν αρκετούς μήνες από εκπομπή του κ. Μαμαλάκη και είναι εκπληκτική. Ακολουθεί με μικρές αλλαγές. Υλικά: 1 μελιτζάνα 2 κολοκύθια 2 καρότα 3 χρωματιστές πιπεριές 1 κρεμμύδι 1 φινόκιο 2 σκελίδες σκόρδο 1 ντομάτα 1 πιπερόριζα 2 κ.γ. κάρυ γιαούρτι βρασμένο ρύζι μπασμάτι Εκτέλεση Κόβουμε σε κύβους την μελιτζάνα, αλατίζουμε λίγο και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της. Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά σε φέτες. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, την μελιτζάνα, τα κολοκύθια, τα καρότα την ντομάτα και το φινόκιο. Μετά βάζουμε την τριμμένη πιπερόριζα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ. Προσθέτουμε λίγο νερό (βγάζουν και τα λαχανικά τα δικά τους) και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δυο κουταλιές σούπας γιαούρτι και αφήνουμε άλλο λίγο. Σερβίρεται πάνω από βρασμένο μπασμάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε μάνγκο. Πρόσφατα το έφτιαξα για μια ακόμη φορά και αντί για πιπερόριζα και φινόκιο που δεν είχα, έβαλα μισή κουταλιά γλυκού τζίντζερ και έγινε εξίσου νόστιμο. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3185 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (1)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή τη ζήτησε μέλος του Greekmasa. Την είχε εκτελέσει ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εκπομπή «Μπουκιά και συχώριο». Πεντανόστιμο φαγητό, οι γεύσεις δένουν τέλεια μεταξύ τους, αρέσει σε όλους μας πολύ. Δυστυχώς, δεν έχω φωτογραφία, μόλις το ξαναφτιάξω, θα την προσθέσω. Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές Μπύρα (περίπου 1 ποτήρι του νερού) Για το γλάσο: 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι 2-3 δάχτυλα του ποτηριού μπύρα Εκτέλεση: Μαρινάρουμε για αρκετές ώρες τις μπουκιές χοιρινού στη μπύρα (συνήθως όλο το βράδυ). Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρέας, το σβήνουμε με τη μπύρα, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15’ (μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες η μπύρα). Ρίχνουμε το γλάσο και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για άλλα 10’ περίπου σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με μπύρα και ως συνοδευτικό πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή πιλάφι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 25338 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (3)

Πηγή: greekmasa.gr

Ενα καταπληκτικό φαγητό απο τη Ροδο οπως παρουσιάστηκε στην εκπομπη του Ηλία Μαμαλάκη ''μπουκιά και συγχωριο''. Εύκολο και πολύ νόστιμο!!! Υλικά 1/2 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα (Χάντρες) 1/2 κιλό  βλήτα ή σέσκουλα καλά καθαρισμένα 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 κρεμμύδια μέτρια και ψιλοκομμένα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες βράζετε τα μπαρμπουνοφάσουλα και τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό Σουρώνετε τα μπαρμπουνοφάσουλα και τα χόρτα. Σε ένα τηγάνι βάζετε λάδι και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αφήνετε να τσιγαριστουν καλά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα Εν τω μεταξύ έχετε ενώσει σε μια μεγάλη πιατέλα τα χορτα και από πάνω βαζετε τα φασόλια. Ρίχνετε λίγο πιπέρι στα φασόλια και περιχύνετε με τη καυτή σύβραση όπως την ετοιμάσατε στο τηγάνι.  Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 2430 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (1)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την είδα στο Μπουκιά σε συχώριο με τον Ηλία Μαμαλάκη. Μου άρεσε πάρα πολύ και είπα να το δοκιμάσω. Έγινε σούπερ!!! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υλικά 1 κιλό σουπιές φρέσκιες με το μελάνι τους 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1/2 κιλό κριθαράκι 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο αλάτι πιπέρι

Πηγή: greekmasa.gr

Αυτό το ψωμάκι είναι μία γρήγορη και εύκολη λύση όταν ξεμένουμε από ψωμί (ή δεν συμβαίνει σε εσάς???) Εχει κάνει την τσάρκα του μέσα στο διαδίκτυο σε άπειρες σελίδες, εγώ το είχα πρωτοδεί στο Olive του κου Μαμαλάκη πριν χρόνια...2-3 δεν θυμάμαι... Τα υλικά απλά : 1 φαρινάπ 1 κουτάκι μπύρα (330 ml) 1 κ. γλ. αλάτι λίγο λαδάκι για τη ζύμη Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε ήδη λαδωμένο ταψάκι. Εγώ το έβαλα στη φόρμα του κέηκ με την τρύπα αλλά από τη φούρια μου δεν το πρόσεξα από πάνω καθόλου και έγινε λίγο....ανάγλυφο... Ψ'ήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μπορούμε αν θέλουμε να το αρωματίσουμε όπως προτιμάμε, αν και με την μπύρα είναι από μόνο του όλο άρωμα. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Το πέστο υπάρχει σε 2 εκδοχές,για μένα. Η μια είναι η κλασσική ιταλική με παρμεζανα,βασιλικό, κουκουνάρι και η άλλη του Ηλ.Μαμαλάκη με δυόσμο,αμυγδαλα και Σαν Μιχάλη ....αγαπώ την ελληνική εκδοχή αν και ενίοτε κάνω και την ιταλική,βάζοντας όμως πάντα αμυγδαλο γιατί δε μ'αρέσει καθόλου το κουκουνάρι Σας δίνω και τις 2...τις αναλογίες τις προσαρμόζετε κατα τα γούστα σας ... 100 γρ.φρέσκο δυόσμο(και ο ξερος καλός ειναι)/βασιλικός 100 γρ ελαιόλαδο 100 γρ Σαν Μιχάλη τριμμενο/παρμεζάνα reggiano 100 γρ αλεσμενα αμύγδαλα/κουκουνάρι 1 σκελίδα σκόρδο 3 κ.σούπας ξύδι(ή και περισότερο) λιγο αλάτι-πιπερι Η εκτέλεση απλή.Χτυπάμε στο μπλεντερ το λάδι,το σκορδο,το δυόσμο(ή τον βασιλικό για την ιταλική εκδοχή) ώσπου να γίνουν ένας παχύρευστος πολτός,αν είναι πολύ πηχτός ρίχνουμε μερικές κουταλιές νερακι.Προσθέτουμε τ'αμύγδαλα(ή το κουκουνάρι) και στη συνέχεια το τυρί.τελευταίο μπαινει το ξύδι.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με επιπλεον ξύδι,αλατι και πιπέρι. Διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο για αρκετό καιρό,αρκει η επιφανειά του να σκεπάζεται με λίγο λαδάκι. Είναι σούπερ με μακαροναδα,φυσικά,αλλά και ψητά μπιφτεκια και λαδερά φαγητά(τελειο με τα φασολακια του καλοκαιριού)

Πηγή: cookthebook.blogspot.gr

Με αυτή την ζέστη μπήκα στην κουζίνα για να φτιάξω κάτι πρωτότυπο. Σε ένα συνταγοβιβλίο του Μαμαλάκη είχα διαβάσει για στήθη κοτόπουλο γεμιστά με ξερά δαμάσκηνα και έτσι το έκανα αλλά με δικό μου τρόπο. Φωτογραφία δεν έβγαλα - δανείζομαι από το web... Υλικά 4 μεγάλα στήθη κοτόπουλο 8 ξερά δαμάσκηνα 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών 1 ποτήρι κρασί λευκό λίγο κονιάκ 4 κουταλιές βούτυρο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές αλεύρι φρέσκο τζίνζερ ένα κρεμμύδι λιωμένο στο multi αλάτι, πιπέρι Παρασκευή Αφήνω τα δαμάσκηνα σε ζεσταμένο κονιάκ για 15 λεπτά. Βγάζω τα κουκούτσια με προσοχή. Αφήνω το κοτόπουλο για 1 ώρα σε μαρινάδα από κρασί και τζίνζερ. Αμέσως μετά χρησιμοποιώντας σπάγγο μαγειρικής τυλίγω μέσα στα στήθη από 2 δαμάσκηνα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τα τυλίγω με προσοχή. Ζεστάνω βούτυρο και λάδι και ρίχνω το κρεμμυδάκι να σωταριστεί λίγο και ρίχνω τα ρολάκια. Τα σωτάρω μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σβήνω με κρασί και ρίνχω το ζωμό λαχανικών. Αφήνω περίπου 20 λεπτά να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάζω τα ρολάκια από το τηγάνι. Στο ζουμί (που είναι αρκετό) ρίχνουμε το αλευράκι για να πήξει λίγο η σάλτσα μας προσθέτοντας και αλατόπιπερο. Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψάκι, ρίχνουμε την σαλτσούλα από πάνω και ψήνουμε σε 200 βαθμούς για 15 λεπτά σε αέρα. Συνοδεύω με μυρωδάτο-βουτυράτο πιλαφάκι. Καλή Επιτυχία

Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr

Αφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και γνωστούς, ετοιμάζοντας, μέρες που είναι, μια μικρή μάζωξη εν είδει ρεβεγιόν - κοινώς, φαγοπότι. Καταστρώνοντας λοιπόν το μενού της επικείμενης βραδιάς συνειδητοποιεί πως η δράση πρέπει να μεταφερθεί από το τραπέζι στον μπουφέ (το ίδιο έπιπλο στην ουσία, χωρίς καρέκλες), με διάθεση γιορτινή αλλά εδέσματα εύκολα στην ετοιμασία τους και ασφαλώς οικονομικά. Δύο οι βασικοί κανόνες για κάθε πάρτυ που προβλέπει φαγητό: πρώτον, όλα θα πρέπει να τρώγονται στα όρθια - ει δυνατόν και με τα χέρια - καθώς ο εξοπλισμός του μοναχικού του νοικοκυριού δεν επιτρέπει πολυτέλειες. Όπου σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα, χάρτινα πιάτα και οδοντογλυφίδες. Επομένως σαλτσερά φαγητά και ζυμαρικά καλύτερα να μένουν για ολιγομελή τραπεζώματα. Δεύτερον, οι καλεσμένοι σίγουρα θα είναι περισσότεροι από τους προβλεπόμενους («είπα και σε δυο φίλους», «δεν σε πειράζει να φέρω και τον ξάδερφό μου;»), οπότε σοφά υπολογίζει εξ αρχής περισσότερο φαγητό για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, δηλαδή χορτασμένοι. Επί το έργον, στήνοντας τον μπουφέ, η αρχή γίνεται με εκείνο που οι περισσότεροι θα αναζητήσουν, τους μεζέδες από κρέας. Πιστός στον ταπεινό προϋπολογισμό του, θα επιλέξει εδέσματα που συνδυάζουν το χαμηλό κόστος με τη χορταστική ποσότητα. Με τα εμβληματικά για κάθε πάρτυ, από την εφηβεία του ακόμα, λουκάνικα κοκτέιλ, τους αγαπημένους όλων κεφτέδες και το πασπαρτού κοτόπουλο ετοιμάζει λοιπόν τα βασικά του μπουφέ. Όσο οι μέρες περνούν, θα εντοπίσει τις πλέον ταιριαστές συνταγές για τα νόστιμα συνοδευτικά τους και, φυσικά, τα γλυκίσματα. Photo: fionasjapanesecooking.blogspot.gr Εκδοχή πρώτη: λαχταριστά, μεθυσμένα λουκανικάκια - για περίπου 50 χρειάζονται ωμά λουκάνικα “κοκτέιλ” 100 γραμμάρια από μαρμελάδα πορτοκάλι 2 κ.σ. χυμός λεμονιού ¼ φλιτζ. βότκα αλάτι και πιπέρι Η ιδέα ανήκει στην ιέρεια των απλών συνταγών και προσωπική του - εν αγνοία της - εκπαιδεύτρια στα της κουζίνας, Nigella Lawson. Με έμπνευση από το περιλάλητο κοκτέιλ Cosmopolitan προτείνει την ετοιμασία των λουκάνικων ως εξής:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο ή χαρτί φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό λεμονιού και τη βότκα. Όσο πιο λεία υφή έχει η μαρμελάδα, τόσο καλύτερα θα καλύψει τα λουκανικάκια κατά το ψήσιμο, οπότε προσέχουμε να μην έχει μεγάλα κομμάτια φρούτου. Απλώνουμε τα λουκάνικα στο ταψί και τα περιλούζουμε με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά ώσπου η σάλτσα να τα καλύψει όλα - αν δεν αρκεί, φτιάχνουμε λίγη ακόμα με τον γνωστό τρόπο. Αφήνουμε τον φούρνο στην ίδια θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα, κουνώντας το ταψί ανά 20 λεπτά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα απ' όλες τις πλευρές. Ίσως η μαρινάδα φαίνεται μπόλικη και αραιή - δεν ανησυχούμε, μόλις τελειώσει το ψήσιμο, θα έχει μετατραπεί σε λαχταριστό σιρόπι και τα λουκανικάκια θα θυμίζουν ζουμερές καραμέλες. Ξεφουρνίζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας. Σερβίρουμε σε πλατιά πιατέλα, ιδεωδώς με αρκετή μουστάρδα στο πλάι. Photo: livinglou.com Αν τώρα για τον μπουφέ του επιλέξει λαχταριστά μπουτάκια, θα χρειαστεί: 8 μπούτια κοτόπουλου μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή παραπάνω, αν το έχει σε εκτίμηση) αλάτι, κύμινο, πάπρικα, πιπέρι 6 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. ξύδι ελαιόλαδο * Ασφαλώς οι ποσότητες (και τα μπουτάκια) αυξάνονται ανάλογα με τα άτομα και την πείνα. Ξεκινάμε όπως πριν, στρώνοντας ένα ταψί με χαρτί φούρνου που αλείφουμε ελαφρώς με λάδι. Ο φούρνος ζεσταίνεται στους 180 °C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο λάδι, αλάτι, σκόρδο, μπαχαρικά και με το μίγμα τρίβουμε με ένταση τα μπουτάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι το μέλι και το ξύδι. Μετά τα 10 λεπτά, και αφού το κοτόπουλο έχει αρχίσει να ροδίζει, το βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε επιμελώς τις δύο πλευρές κάθε μπουτακίου. Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω από το στρωμένο μας ταψί - λιγότερα σκεύη, λιγότερο πλύσιμο, λιγότερος κόπος. Γρήγορα στον φούρνο για ένα με δύο λεπτά ακόμα και, επειδή η πρώτη στρώση σίγουρα θα στεγνώσει γρήγορα, ξανά έξω και πάλι αλείφουμε με το υπόλοιπο ξυδόμελο. Τώρα πια χρειάζονται δύο με τρία λεπτά ψησίματος από κάθε πλευρά και τα μπουτάκια έφυγαν για τον μπουφέ. Και εδώ η μουστάρδα ας βρίσκεται κάπου κοντά - πολλοί θα την αναζητήσουν. Photo: parmesan.com Τρίτη επιλογή, το έτερο σήμα κατατεθέν των πάρτυ: κεφτέδες. Για περίπου 40 κεφτέδες με μια μικρή έκπληξη, την ελαφρώς τυρένια γεύση τους, είναι απαραίτητα: 1 φλιτζάνι τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί 2 αυγά 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1 κιλό κιμά της αρεσκείας μας Ο φούρνος ανάβει στους 200 βαθμούς και εμείς ετοιμάζουμε τους κεφτέδες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τρίμματα του ψωμιού, τα αυγά και το τυρί. Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε καλά για να μοιραστούν σωστά τα υλικά. Στο γνωστό ρηχό ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή δυο φύλλα χαρτί φούρνου. Με το κουτάλι της σούπας ξεχωρίζουμε από το μίγμα ένα προς ένα τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σφαιρικά. Αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο για να μη στεγνώσουν - ο κιμάς μας θα φτάσει περίπου για 40 κεφτέδες. Τους τοποθετούμε στο ταψί σε ίσες αποστάσεις - θυμόμαστε πως θα συρρικνωθούν κάπως κατά το ψήσιμο - και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Κανείς δεν θα πει όχι σε λίγη μουστάρδα ή κέτσαπ που θα τους συνοδεύουν στην πιατέλα. Για τους ορεξάτους, η γλυκόξινη σάλτσα του Ηλία Μαμαλάκη θα ταιριάξει θεσπέσια. Αποστολή εξετελέσθη - το βασικό μέρος του μπουφέ έχει τακτοποιηθεί και ήδη τα κέφια ανεβαίνουν. Επόμενος στόχος: συνοδευτικές λιχουδιές και γλυκίσματα.

Πηγή: bostanistas.gr

Ο καιρός δεν είναι καλά,κάπως την έχει δει τελευταία και εκεί που λες αα θα κάνει λίγο κρύο να φτιάξω λίγα ρεβίθια σούπα, σου κάνει μια καλοκαιριά και το γυρνάς σε ρεβιθοκεφτέδες :)))) Τους ρεβιθοκεφτέδες τους απόλαυσα το καλοκαίρι στην Σίφνο με όλη τους την μαεστριά και ψάχνοντας στο ίντερνετ ή πιο κοντινή συνταγή σε αυτό που είχα εγώ δοκιμάσει ήταν οι ρεβιθοκεφτέδες του Η.Μαμαλάκη . Η παρακάτω συνταγή ακολουθεί τα πρότυπα της συνταγής του. Υλικά: 1/2 κιλό ρεβίθια 3 μεγάλες πατάτες 2 μεγάλα κρεμμύδια 1/3 ματσάκι ματζουράνα 1/2 ματσάκι δυόσμο αλάτι πιπέρι μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση: Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουσκέψουν από το προηγούμενο βράδυ.Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε. Κόβουμε την ματζουράνα και τον δυόσμο. Σε ένα multi θα αλέσουμε τα υλικά μας, κάθε φορά θα βάζουμε και λίγο απο όλα. Έτσι ρίχνουμε λίγα ρεβίθια,κομμάτια βραστής πατάτας , λίγο κρεμμύδι, λίγα φύλλα ματζουράνας και δυόσμου και αλέθουμε.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι.Ζυμώνουμε. Πλάθουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Καλή όρεξη!!!

Πηγή: oreksinaxeis.blogspot.gr

Το φαγητό αυτό το φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και είναι πάρα πολύ υγιεινό και νόστιμο. Η συνταγή για να φτιάξεις την σούπα λαχανικών Μαμαλάκης με σπαράγγια παρουσιάζεται παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τις παραλλαγές που χρησιμοποίησες. Ingredients 1 κουτί σπαράγγια (προτιμότερα είναι τα φρέσκα, γίνεται νοστιμότερο) 4 φλιτζ. νερό 3 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλιές αλεύρι 2 φλιτζ. γάλα 2 κουταλάκια αλάτι Method Step 1 Αδειάζετε το κουτί με τα σπαράγγια στο τρυπητό, για να λιώσουν, κρατώντας μόνο τις κορφές και ξαναρίχνετε τα σπαράγγια στο ζουμί τους. Step 2 Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, ρίχνετε το αλεύρι να μισοκαβουρδιστεί, προσθέτετε τα σπαράγγια, λίγο νερό, αλάτι και αφήνετε τη σούπα να βράσει ώσποθυ να γίνει πηχτή, ρίχνοντας στο τέλος και το γάλα. Step 3 Η σούπα λαχανικών Μαμαλάκης είναι έτοιμη και τη σερβίρετε, γαρνίροντας τα πιάτα με τις κορφές του.

Πηγή: nostimada.gr

Με μόλις 3 υλικά μπορείτε να φτιάξετε το πιο απολαυστικό παγωτό γιαούρτι, που μάλιστα γίνεται και πολύ εύκολα, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετό χτύπημα στο μίξερ. Συνοδεύετε ιδανικά με λαχταριστή σάλτσα φράουλα. Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Έτοιμο σε:20′ Χρόνος αναμονής:2 ώρες ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλία Μαμαλάκη Υλικά: 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 10 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά Για τη σάλτσα φράουλας 300γρ. φράουλες φρέσκες, καθαρισμένες 2 κουτ. σούπας μπράντι 4 κουτ. σούπας ζάχαρη Εκτέλεση: Αδειάζετε το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέσα στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά τουλάχιστον. Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, σπάτε τα μπισκότα σοκολάτας σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε στο μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε με σπάτουλα. Αδειάζετε όλο το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλα: Ρίχνετε στο μπλέντερ τις φράουλες, το μπράντι και τη ζάχαρη. Χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός και τον φυλάτε στο ψυγείο. Σερβίρετε σε κάθε μπολ από δύο μπάλες παγωτό γιαούρτι με μπισκότο σοκολάτας και περιχύνετε με σιρόπι φράουλας. Tips: Το παγωτό γιαούρτι είναι πολύ εύκολο να το κάνετε στο σπίτι σας αρκεί να τηρήσετε σωστά τους χρόνους. Μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές προσθέτοντας υλικά ή φρούτα. Το μυστικό είναι να χτυπηθεί πολλή ώρα μαζί με τη ζάχαρη, να ενσωματωθεί μπόλικος αέρας μέσα και να αφρατέψει. ΠΗΓΗ

Πηγή: xryses-syntages.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. FAQ
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία