μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Γευστική συνταγή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 1 μπολ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 60 γρ. τόφου ½ κούπα γιαούρτι ½ μπανάνα ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια ανανά, παγωμένα ½ κούπα σμέουρα, παγωμένα ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια μάνγκο, παγωμένα 2 κ.σ. καρύδια ή γκρανόλα 1 κ.σ. νιφάδες καρύδας Φέτες μπανάνας για γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ το τόφου, το γιαούρτι, την μπανάνα και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να είναι λείο και πηχτό. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ατομικό μπολ και γαρνίρετε με τις φέτες μπανάνας. Μπορείτε να γαρνίρετε και με ότι άλλο φρούτo επιθυμείτε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική συνταγή που η πλούσια γεύση της θα σας καθηλώσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄ 1 ½ φλ. ζωμό κότας 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη) ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα ½ ρόδι, τους σπόρους 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ½ κ.γ. κανέλα μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ) 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας. Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή σούπα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες 150 γρ. μανιτάρια 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας ξύδι 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αλάτι, πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε) 60 ml ελαιόλαδο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσ­θέ­του­με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Καταπληκτική σαλάτα που μπορείτε να την φάτε και σαν κυρίως γεύμα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 4 φλ ρόκα 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία καλοκαιρινή λαχταριστή συνταγή στο τραπέζι σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 8 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 16΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬ ✬✬ Υλικά 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. νερό ανθρακούχο ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση 1/3 φλ. (60 γρ.) κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. (30 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.γ. κρέμα γάλακτος, βαριά 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 8 κολοκυθοανθούς φυτικό λάδι, για τηγάνισμα Εκτέλεση Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχουμε το αλεύρι, το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το κατσικίσιο τυρί, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε για τη γεύση. Βάζουμε 1 ½ με 2 κ.γ. από τη γέμισή μας σε κάθε κολοκυθανθό. Κλείνουμε τους ανθούς και απαλά στρίβουμε τα πέταλα για να τους σφραγίσουμε. Σε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι, ώστε να γεμίσει κατά το 1/3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ένα θερμόμετρο τηγανίσματος να δείξει 175o C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένα κομμάτι ψωμί θα ροδίσει σε 1 λεπτό. Βυθίζουμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς μας στο χυλό και αφήνουμε τον επιπλέον χυλό να στραγγίξει. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τους κολοκυθοανθούς από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας βινεγκρέτ. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Εν όψει της Πρωτομαγιάς μια συνταγή από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια Για τη μαρινάδα: 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 2 κλωνάρια μαϊντανό 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους 1 κ.γλ. ρίγανη 1/2 κ.γλ. θυμάρι Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 μεσαίες γαρίδες αποφλοιωμένες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού 1 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρο 1 φρέσκο ??κρεμμυδάκι , ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο , ξεφλουδισμένες 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη 1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί Χυμός από 1 λάιμ Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλε ολα τα υλικά μαϊντανό , κόλιαντρο , κρεμμύδι , σκόρδο , ρίγανη , κόκκινο πιπέρι , ξίδι από κόκκινο κρασί και το χυμό λάιμ στο μούλτι,αλάτι και πιπέρι , για γεύση . Με τον κινητήρα σε λειτουργία , προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα αργό ρεύμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα πανω στο ταψί που Λαδώσατε. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο αλάτι και πιπέρι , για γεύση . Απαλά ανακατέψτε .Τοποθετήστε σε φούρνο και ψήνουμε ακριβώς για περίπου 6-8 λεπτά .Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα που ετοιμάσατε στο μούλτι! Καλη σας όρεξη

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ ζάχαρη 1 1/2 κγ μαγειρική σόδα 1 κγ αλάτι 250 ml γάλα σόγιας 60 γρ ηλιέλαιο 3 κσ λευκό ξύδι 2 κγ απόσταγμα βανίλιας 1 κγ ξύσμα πόρτο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς και αδειάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου 250 γρ. τυρί κρέμα 2/3 κούπας τριμμένο cheddar 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το κάτω μέρος τους), ψιλοκομμένα 300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη 4-6 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι & πιπέρι 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν Εκτέλεση Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κοτόπουλο ώστε να γίνει πιο λεπτό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, το μαδάμε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες) σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε κατά μήκος και στην άκρη της τορτίγιας περίπου 2 κ.σ και τυλίγουμε σφιχτά. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 4 κομμάτια τα οποία συγκρατούμε κλειστά με μία οδοντογλυφίδα.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 800 γρ. αρακάς κατεψυγμένος 1,5 κιλό πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια) 330 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κομματάκια 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κύβο μυρωδικών (καλύτερα αν έχουμε σπιτικό) λίγη φρυγανιά τριμμένη λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις κρατάμε ζεστές.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον κύβο μυρωδικών και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αν σας αρέσει το ζαμπόν λίγο τραγανό το σοτάρουμε λίγο παραπάνω.Ρίχνουμε τον αρακά και περιμένουμε να πάρει βράση.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 30x45 εκ.Με τα χέρια μας σπάμε τις πατάτες για να κάνουμε ένα περίπου πουρέ που να έχει όμως κομματάκια πατάτας μέσα.Προσθέτουμε το μισό τυρί και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.Το μείγμα του πουρέ το βάζουμε στο πιρέξ πάνω από τον αρακά, ώστε να το καλύψει όλο, με τα χέρια μας και χωρίς να πατάμε πολύ. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι λείο αντίθετα φαίνεται πιο ωραίο.Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία