μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | μπράουνις συνταγή ποτήρι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Γευστική συνταγή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 1 μπολ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 60 γρ. τόφου ½ κούπα γιαούρτι ½ μπανάνα ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια ανανά, παγωμένα ½ κούπα σμέουρα, παγωμένα ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια μάνγκο, παγωμένα 2 κ.σ. καρύδια ή γκρανόλα 1 κ.σ. νιφάδες καρύδας Φέτες μπανάνας για γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ το τόφου, το γιαούρτι, την μπανάνα και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να είναι λείο και πηχτό. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ατομικό μπολ και γαρνίρετε με τις φέτες μπανάνας. Μπορείτε να γαρνίρετε και με ότι άλλο φρούτo επιθυμείτε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή σούπα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες 150 γρ. μανιτάρια 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας ξύδι 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αλάτι, πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε) 60 ml ελαιόλαδο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσ­θέ­του­με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Καταπληκτική σαλάτα που μπορείτε να την φάτε και σαν κυρίως γεύμα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 4 φλ ρόκα 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 4-6 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό Μια κούπα μαγιονέζα 1 κουτ.γλ. μουστάρδα 2 κουτ.γλ. άνηθο 1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο) 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ροδέλες Μισό αγγούρι σε ροδέλες Αλάτι-Πιπέρι Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη Tips Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

Εν όψει της Πρωτομαγιάς μια συνταγή από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια Για τη μαρινάδα: 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 2 κλωνάρια μαϊντανό 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους 1 κ.γλ. ρίγανη 1/2 κ.γλ. θυμάρι Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 100 γρ. μανούρι 100 γρ. κατίκι Δομοκού 100 γρ. φέτα 200 ml ελαιόλαδο 1 κουτάλια μπούκοβο 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ Εκτέλεση συνταγής Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα. Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπεριά Φλωρίνης τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, στο τέλος βάζουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα. Μεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ ζάχαρη 1 1/2 κγ μαγειρική σόδα 1 κγ αλάτι 250 ml γάλα σόγιας 60 γρ ηλιέλαιο 3 κσ λευκό ξύδι 2 κγ απόσταγμα βανίλιας 1 κγ ξύσμα πόρτο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα στερεά. Αναμειγνύουμε με ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς και αδειάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο Υλικά 800 γρ. αρακάς κατεψυγμένος 1,5 κιλό πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια) 330 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κομματάκια 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κύβο μυρωδικών (καλύτερα αν έχουμε σπιτικό) λίγη φρυγανιά τριμμένη λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις κρατάμε ζεστές.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον κύβο μυρωδικών και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αν σας αρέσει το ζαμπόν λίγο τραγανό το σοτάρουμε λίγο παραπάνω.Ρίχνουμε τον αρακά και περιμένουμε να πάρει βράση.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 30x45 εκ.Με τα χέρια μας σπάμε τις πατάτες για να κάνουμε ένα περίπου πουρέ που να έχει όμως κομματάκια πατάτας μέσα.Προσθέτουμε το μισό τυρί και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.Το μείγμα του πουρέ το βάζουμε στο πιρέξ πάνω από τον αρακά, ώστε να το καλύψει όλο, με τα χέρια μας και χωρίς να πατάμε πολύ. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι λείο αντίθετα φαίνεται πιο ωραίο.Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.gr

3 πορτοκάλια μεγάλα ζουμερά (το χυμό τους) 5 αυγά βούτυρο 2 βανίλιες 500 γρ. γιαούρτι πλήρες 20 γρ. μπέικινγκ πάουντερ 220 γρ. ζάχαρη 220 ml ηλιέλαιο 200 ml κρέμα γάλακτος ξύσμα από ένα πορτοκάλι 450 γρ. φύλλο κρούστας Βηρυτού Για το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη 500 ml νερό 500 ml νερό 1 ξύλο κανέλλας 1 ξύλο κανέλλας ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι Οδηγίες 45 Minutes Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας, ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει. Στο μίξερ σπάμε τα αβγά ρίχνουμε ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Σταματάμε για λίγο και προσθέτουμε το γιαούρτι, ηλιέλαιο, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα χαμηλώνοντας τη ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε στο μείγμα το ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε.  Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικινγκ και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (στο πάτο και στα πλάγια) στρογγυλό 34 εκ. και ρίχνουμε μέσα το φύλλο κόβοντάς το σε λωρίδες (με το μαχαίρι ένα ένα τα φύλλα ή και με τα χέρια μας σαν να σκίζουμε χαρτοπετσέτα σε μικρά κομμάτια).  Το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50  με 60 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στον αέρα  να ροδίσει καλά. Σιροπιάζουμε τη ζεστή πορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι.  Αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι να κρυώσει τελείως κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Πηγή: cookpad.com/gr

ΥΛΙΚΑ Για τη μαρινάδα (24 ώρες) 200 γρ. μπακαλιάρο 1 λεμόνι το ξύσμα 2 γρ. μαϊντανό 2 γρ. λουίζα 10 ml ελαιόλαδο Για τη σάλτσα: 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 200 γρ. σαμπάνια 100 γρ. κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι 5 γρ. λουίζα 20 γρ. αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετείτε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτετε τη σαμπάνια και την αφήνετε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Προσθέτετε το λεμόνι και τη λουίζα και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε. Παράλληλα ψήνετε τον μπακαλιάρο στους 200°C για δέκα λεπτά. Όταν είναι έτοιμος περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. TIP:  Σε σάλτσες όπου χρησιμοποιείς αλκοολούχα ποτά και ανάβουν, προτιμότερο να τα ανάβεις σε ξεχωριστό δοχείο και μετά να τα ρίχνεις στη σάλτσα. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Ο σεφ υπογράφει το μενού του all day café restaurant Mediterraneo, στη Λεμεσό

Πηγή: xrysessyntages.com

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία