μπράουνις συνταγή ποτήρι | ευκολο τσιζκεικ με digestive | ευκολα καπκεικς | cheesecake συνταγη philadelphia | pos na kano cis kejk me filadelfia | συνταγη τοφι μπανοφι | cupcakes σοκολατας αργυρω
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΥΛΙΚΑ 1 γρ. κοτόπουλο χωρίς πέτσα 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο 9 καρφάκια γαρύφαλλου Αλάτι κατά βούληση 6 λιαστές ντομάτες 2 καρότα βιολογικά 4 πράσα μεγάλα 1 πατάτα μέτρια, βιολογική 1 σελινόριζα 200 γρ. άσπρα μανιτάρια 70 ml. ελαιόλαδο 150 γρ. ρύζι άγριο 120 γρ. τραχανάς σιταρένιος, όχι ξινός Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας Μέτρια Αριθμός ατόμων 4 άτομα

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό που το καλύπτει άνετα. Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα και ρίχνουμε ολόκληρο το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα καρφωμένα πάνω του. Προσθέρουμε και λίγο αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο (45΄ - 1 ώρα περίπου).

Προετοιμασία λαχανικών
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε πολύ μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μικρές φέτες, τα πράσα τα χαράζουμε σταυρωτά και τα ψιλοκόβουμε, την πατάτα και τη σελινόριζα τα κόβουμε σε ζάρια και τα μανιτάρια σε φετάκια.


Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Οταν κρυώσει λίγο, βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κρατάμε για κάποια άλλη συνταγή.

Βάζουμε το ζουμί να βράσει και ρίχνουμε μέσα το λάδι μαζί με όλα τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν μόνα τους 5 λεπτά και ρίχνουμε το άγριο ρύζι. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Η σούπα είναι έτοιμη μετά από 15 περίπου λεπτά.

Την αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμίσει και να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Την πυκνότητα της σούπας τη ρυθμίζουμε ανάλογα με το γούστο μας, το ιδανικό είναι να είναι λίγο πηχτή.  

Πηγή: cookbox.gr

Μία συνταγή κατάλληλη για την ημέρα της 25 Μαρτίου Συνταγή : Δημήτρης Σκαρνούτσος Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα απο το προηγούμενο βράδυ 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες 300 γρ. ντοματίνια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 50 ml. ελαιόλαδο 20 ml λευκό ξηρό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι μπακαλιάρο 500 γρ. ξαρμυρισμένο Αλάτι κατά βούληση Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Mεταφέρουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Πηγή - cookbox.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία εύκολη ζύμη για την πίτσα σας Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι 1 φλιτζάνι νερό 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί και προσθέτουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα αρωματικό ντιπ που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 170 γρ φέτα 70 γρ φιστίκια Αιγίνης 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1/4 φλ φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (και λίγα κλαδάκια για σερβίρισμα) χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τη φέτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κορυφή τα κλαδάκια άνηθου. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές 3 κ.σ. σόγια σως ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, κομμένο 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά) 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Γευστική συνταγή για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : για 1 μπολ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 5΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 60 γρ. τόφου ½ κούπα γιαούρτι ½ μπανάνα ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια ανανά, παγωμένα ½ κούπα σμέουρα, παγωμένα ½ κούπα χοντροκομμένα κομμάτια μάνγκο, παγωμένα 2 κ.σ. καρύδια ή γκρανόλα 1 κ.σ. νιφάδες καρύδας Φέτες μπανάνας για γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ το τόφου, το γιαούρτι, την μπανάνα και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να είναι λείο και πηχτό. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ατομικό μπολ και γαρνίρετε με τις φέτες μπανάνας. Μπορείτε να γαρνίρετε και με ότι άλλο φρούτo επιθυμείτε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα μοναδικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 φλ γάλα 2 κ.σ. αλάτι 2 κ.σ. ζάχαρη 1 κιλό φασολάκια 150 γρ πανσέτα, κομμένη σε κύβους 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/4 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό. Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό. Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Καταπληκτική σαλάτα που μπορείτε να την φάτε και σαν κυρίως γεύμα. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα 4 φλ ρόκα 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες 170γρ τόνος σε ελαιόλαδο, σουρωμένος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα. Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Γευστικά μπουτάκια που θα σας ξετρελάνουν. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 μπουτάκια κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 2 καρότα 1 ντομάτα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι Για το πέστο 1 μάτσο βασιλικό 1 μάτσο ρίγανη 1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα, χωρίς τη φλούδα 4 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 150 γρ γιαούρτι λίγο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο και τα πολτοποιούμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μίγμα για το σερβίρισμα. Βουτάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο πέστο και τα τρίβουμε για να πάει παντού και να ποτίσει τη σάρκα τους. Τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια . Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε με το πέστο όπου μαρινάραμε το κοτόπουλο και με ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα μπουτάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το φρέσκο πέστο. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία Φανταστική συνταγή για τις κρύες μέρες. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο φυτικό λάδι 6 λουκάνικα χωριάτικα ή Γερμανικά bratwurst 6 ψωμάκια για σάντουιτς, ελαφρώς ψημένα και κομμένα στη μέση Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, το λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα ομιόμορφα στο ταψί μας. Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε κάθε λουκάνικο αρκετές φορές και τα τοποθετούμε επάνω στο μείγμα με τις πιπεριές αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 190C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα λουκάνικα κατά τη διάρκεια του ψησίματος Βάζουμε 1 λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι και προσθέτουμε μείγμα πιπεριάς ή εναλλακτικά σερβίρουμε ως κυρίως γεύμα. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική σοκολατόπιτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μερίδες : Για 1 ταψί. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 250 γρ. βούτυρο αγελάδας 380 γρ. ζάχαρη καστανή 4 αβγά μεσαίου μεγέθους 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 35 γρ. κακάο 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 3 μπανάνες Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί 22x22 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βυθίζουμε στο μίγμα. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο ταψί, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε. Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Copyright 2017 ® - Επικοινωνία